Πώς να δημιουργήσετε πρότυπα βαθμολογίας

0
Πώς να δημιουργήσετε πρότυπα βαθμολογίας

Τα πρότυπα παρτιτούρας μπορούν να επιταχύνουν τη ροή εργασιών σας εάν γράφετε συχνά παρτιτούρες για τα ίδια όργανα. Σε ένα συγκρότημα μπάντας, τα όργανα που πρέπει να σημειωθούν είναι γνωστά εκ των προτέρων. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξεκινάτε από το μηδέν με κάθε νέα βαθμολογία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο βαθμολογίας μέσα σε λίγα λεπτά.

Πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο βαθμολογίας βήμα προς βήμα

Αρχικά, δημιουργείτε μια νέα παρτιτούρα χρησιμοποιώντας τον Οδηγό βαθμολογίας. Αφού επεξεργαστείτε τα κείμενα τίτλου για το πρότυπο, μπορείτε να επιλέξετε τα επιθυμητά όργανα. Για το παράδειγμά μου: „Band Template“, επιλέγω φωνητικά, δύο κιθάρες, ένα όργανο, ένα πιάνο, μπάσο και ντραμς.

Με τα κουμπιά „Πάνω“ και „Κάτω“ μπορείτε να ορίσετε τη σειρά των οργάνων. Αφού οριστούν όλες οι παράμετροι, θα δείτε το αποτέλεσμα απευθείας στο FORTE.

Τώρα έχετε μόνο να αποθηκεύσετε αυτό το σκορ ως πρότυπο. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί FORTE και επιλέξτε την επιλογή „Αποθήκευση ως πρότυπο“.

Μετά από αυτό, πρέπει να δώσετε ένα όνομα στο πρότυπο βαθμολογίας σας. Για να φορτώσετε ένα πρότυπο βαθμολογίας, κάντε κλικ στο „Από πρότυπο“ στο παράθυρο έναρξης και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε.

πρότυπο βαθμολογίας

Προσθήκη και αφαίρεση μέτρων (Σενάριο)

Στο FORTE υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε μέτρα. Εάν θέλετε να προσθέσετε μόνο μία γραμμή, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το μενού περιβάλλοντος. Για να το κάνετε αυτό, κάντε αριστερό κλικ στη γραμμή πριν ή μετά από την οποία θέλετε να εισαγάγετε μια γραμμή και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ μία φορά. Ανοίγει το μενού περιβάλλοντος.

Επιλέξτε είτε „Εισαγωγή γραμμής πριν“ είτε „Εισαγωγή γραμμής μετά“. Όπως μπορείτε να δείτε, εδώ έχει δημιουργηθεί μια μπάρα. Κατά συνέπεια, μπορώ να τοποθετήσω τη ράβδο και πριν.

Τώρα έχω προσθέσει δύο νέες ράβδους: Μία πριν, μία μετά.

Αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε πολλές ράβδους ταυτόχρονα. Μεταβείτε στην κύρια καρτέλα „Βαθμολογία“ και μετά „Προσθήκη ράβδων“. Ανοίγει ένα παράθυρο. Καθορίστε τον ακριβή αριθμό και τη θέση των ράβδων που θέλετε να προσθέσετε. Για παράδειγμα, 4 μπάρες πριν από τη γραμμή νούμερο 2. Όπως μπορείτε να δείτε, έχουν πλέον προστεθεί 4 μπάρες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις ράβδους εξίσου εύκολα. Μεταβείτε στο „Βαθμολογία“, μετά „Κατάργηση ράβδων“ και επιλέξτε την ενότητα από την οποία θα πρέπει να διαγραφούν οι γραμμές.

Σε αυτήν την περίπτωση επιλέγω από τη γραμμή 2 έως τη γραμμή 5 και μετά κάνω κλικ στο „Ok“ . Οι γραμμές θα διαγραφούν. Είναι εξίσου εύκολο με το μενού περιβάλλοντος. Επιλέγετε τη γραμμή που θέλετε να διαγράψετε, κάνετε δεξί κλικ μία φορά και επιλέγετε «αφαίρεση». Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πολλές γραμμές: Για παράδειγμα, αυτή τη γραμμή και την επόμενη. Επιλέγω το πρώτο, μετά κάνω κλικ και κρατάω το πλήκτρο shift και επιλέγω την επόμενη γραμμή. Για άλλη μια φορά, επιλέξτε „Κατάργηση γραμμής“ από το μενού περιβάλλοντος.

Συμβουλές και κόλπα προτύπου βαθμολογίας

Φυσικά, σε ένα πρότυπο παρτιτούρας μπορείτε όχι μόνο να επιλέξετε τα επιθυμητά όργανα, αλλά και να δημιουργήσετε την πλήρη διάταξη και σχεδίαση της παρτιτούρας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε ήδη να ρυθμίσετε τον αριθμό των γραμμών, τη μορφοποίηση των συγχορδιών ή τους στίχους.

Schreibe einen Kommentar