Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά στο πλυντήριο

4
Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά στο πλυντήριο

Το πλύσιμο των ρούχων δεν τελειώνει ποτέ. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αισθάνεται τόσο συντριπτικό. Δεν έχει σημασία αν πλένεις, διπλώνεις και αφήνεις δέκα φορτία. Πάντα θα υπάρχουν περισσότερα να κάνουμε. Μην φοβάστε – έχω μερικές ιδέες για το πώς να κάνω τα παιδιά να βοηθήσουν με το πλύσιμο ρούχων, ώστε να μην αισθάνονται υπερβολικά.

Έχω επενδύσει λίγο χρόνο και ενέργεια για να κάνω ένα πράγμα που βοήθησε τα παιδιά μου να γίνουν πιο υπεύθυνα με το πλύσιμο των ρούχων, ενώ αφαιρούσαν μέρος της δουλειάς από πάνω μου. Με μια μικρή προσαρμογή για κάθε παιδί, αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει για παιδιά όλων των ηλικιών και ικανοτήτων.

Λέγεται αντιπροσωπεία.

Απλό αλλά βαθιά αληθινό. Δεν θα ξέρουν πώς να το κάνουν αν δεν τους διδάξετε. Αφιερώστε χρόνο για να επενδύσετε στο να διδάξετε στα παιδιά σας καθήκοντα που μπορούν να ανατεθούν με βάση τις ατομικές τους ικανότητες. Δώστε τους την ευκαιρία να το κάνουν μόνοι τους και αντισταθείτε στον πειρασμό να το κάνετε μόνοι σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το δίπλωμα και η απομάκρυνση των ρούχων είναι αυτό που απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. Ακολουθεί ένας απλός τρόπος για να αναθέσετε αυτήν την εργασία στα παιδιά σας (ώστε να μπορείτε να αποφορτίσετε!)

Πρώτον, κάντε την αποθήκευση ρούχων προσβάσιμη για τα παιδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να φτάσει στα συρτάρια ή στους χώρους όπου είναι αποθηκευμένα τα ρούχα του. Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να οργανώσετε εκ νέου τις ντουλάπες και τα συρτάρια για να φιλοξενήσουν τα παιδιά σας. Αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγη δουλειά στο μπροστινό μέρος, αλλά πιστέψτε με, θα αποδώσει αργότερα!

Έχω συμπεριλάβει μερικούς συνδέσμους συνεργατών για τη διευκόλυνσή σας. Η πλήρης αποκάλυψή μου είναι εδώ.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το καλάθι Σύστημα. Καθώς διπλώνω τα ρούχα, παίρνω ένα καλάθι για κάθε παιδί και το φορτώνω με τα διπλωμένα καθαρά ρούχα τους. Βάζω το παιδί να πάρει το καλάθι στο δωμάτιό του και να του δείξω βήμα-βήμα πού πάνε όλα και πώς να το αφήσουν. Την επόμενη φορά, βάζω το παιδί να βάζει τα ρούχα ενώ παρακολουθώ και δίνω βοήθεια αν χρειαστεί. Τελικά απογαλακτίζω τη βοήθεια και τους αφήνω να το κάνουν μόνοι τους.

αγαπώ αυτά τα καλάθια γιατί είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και το τέλειο μέγεθος για παιδιά. Είναι αρκετά σκληρά για να παίζουν τα παιδιά! Αυτό το σετ των 6 καλαθιών είναι επίσης μια εξαιρετική λιγότερο δαπανηρή επιλογή.

Δώστε χώρο για χάρη. Δεν θα πλύνουν τα ρούχα τόσο καλά όσο εσείς, γι‘ αυτό αντισταθείτε στον πειρασμό να το κάνετε μόνοι σας. Είχατε χρόνια εμπειρία στο να το κάνετε αυτό ενώ εκείνοι δεν το έχουν, οπότε δώστε τους ευκαιρίες να εξασκηθούν. Καθώς έχουν περισσότερες ευκαιρίες να εξασκηθούν, θα γίνονται καλύτεροι.

Προσθέστε ευθύνη όσο περνάει ο καιρός. Τελικά μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας να διπλώνει τα ρούχα καθώς και να τα αφήνει μακριά. Πάρτε ένα καλάθι για κάθε παιδί και φορτώστε το καθένα με δυο καθαρά αντικείμενα. Ζητήστε από το παιδί να πάρει το καλάθι στο δωμάτιό του και να πάει μαζί του. Καθίστε και διδάξτε τους πώς να διπλώνουν ένα πουκάμισο, ένα παντελόνι και κάλτσες. Αυτή η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο για να συνηθίσουν τα παιδιά, γι‘ αυτό να είστε υπομονετικοί. Την πρώτη φορά που θα το κάνετε αυτό, ξεκινήστε με μόλις 5 αντικείμενα που μπορούν να διπλώσουν και να τα αφήσουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα καθώς το κάνουν.

Καθώς περνά ο καιρός, δώστε σιγά σιγά λίγη περισσότερη δουλειά στα παιδιά μέχρι να μπορούν να πλύνουν μόνα τους τα ρούχα. Δώστε τους τα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά μόνοι τους και θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας!

Άλλοι εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά στο πλύσιμο των ρούχων:

  • διδάξτε τους πώς να ταξινομούν τα βρώμικα ρούχα (λευκά/χρώματα)
  • δείξτε τους πώς να φορτώνουν το πλυντήριο
  • ζητήστε τους να σας βοηθήσουν να ρίξουν το σαπούνι ρούχων ή το μαλακτικό στο πλυντήριο (τα παιδιά μου λατρεύουν να βοηθήσουν σε αυτό το βήμα!)
  • διδάξτε τους πώς να προσδιορίζουν ποια ρούχα μπορούν να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο και ποια αντικείμενα πρέπει να κρεμαστούν για να στεγνώσουν στον αέρα
  • βάλτε τους να ενωθούν ενώ φορτώνετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο

Θυμηθείτε – είναι ικανοί να κάνουν περισσότερα από όσα νομίζετε! Απλά πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τους δείξετε και να τους δώσετε μια ευκαιρία! (Το λέω και στον εαυτό μου!)

Έχετε κάποιες συμβουλές που σας βοήθησαν να μάθετε στα παιδιά σας πώς να βοηθήσουν στο πλύσιμο των ρούχων; Αν ναι, θα ήθελα πολύ να τους ακούσω. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και μοιραστείτε τα μυστικά σας!


Εύκολες συμβουλές που θα αφαιρέσουν μέρος του φόρτου πώς να κάνετε τα παιδιά να βοηθήσουν με το πλύσιμο ρούχων από την CarrieThisHomecom


Schreibe einen Kommentar