Πώς να αναγνωρίσετε πλαστό δελτίο ταυτότητας για το προσωπικό ασφαλείας

0
Πώς να αναγνωρίσετε πλαστό δελτίο ταυτότητας για το προσωπικό ασφαλείας

Η Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή (INEC) σήμανε συναγερμό για πλαστά δελτία ταυτότητας για το προσωπικό ασφαλείας σε εκλογικά καθήκοντα. Ο κ. Fesus Okoye, Εθνικός Επίτροπος…

Η Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή (INEC) έχει σημάνει συναγερμό για πλαστά δελτία ταυτότητας για το προσωπικό ασφαλείας σε εκλογικά καθήκοντα.

Ο κ. Fesus Okoye, Εθνικός Επίτροπος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Εκλογέων του INEC, σήμανε συναγερμό σε δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δελτία ταυτότητας για το προσωπικό ασφαλείας σε εκλογική υπηρεσία εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας και όχι από το INEC.

«Η προσοχή του INEC έχει επιστραφεί σε μια ταυτότητα για το προσωπικό ασφαλείας που φέρει το όνομα και το λογότυπο της επιτροπής με την επιγραφή «Πλήρης πρόσβαση» με έντονο κόκκινο χρώμα στο κάτω μέρος του.

«Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι η ταυτότητα δεν προήλθε από την επιτροπή.

«Όποιος φέρει δελτίο ταυτότητας που φέρεται να έχει εκδοθεί από την επιτροπή για το προσωπικό ασφαλείας μπορεί μόνο να βρίσκεται σε παράνομη υπηρεσία. Ένα τέτοιο άτομο υπόκειται σε σύλληψη και δίωξη.

«Το κοινό έχει ειδοποιηθεί για αυτή τη διαβολική ενέργεια ορισμένων παραπλανημένων στοιχείων και να αναφέρει οποιαδήποτε τέτοια άτομα στις υπηρεσίες ασφαλείας», είπε ο Okoye.

Το Σάββατο, οι Νιγηριανοί σε 28 πολιτείες θα υποβάλουν αίτηση για να εκλέξουν κυβερνήτες και μέλη της Βουλής.

Υπήρξε ανησυχία για την πιθανότητα βίας.

Καθημερινή Εμπιστοσύνη

Schreibe einen Kommentar