Πόσο διαρκούν τα ροκανίδια ξύλου για εξωραϊσμό;

0
Πόσο διαρκούν τα ροκανίδια ξύλου για εξωραϊσμό;

Όσον αφορά τον εξωραϊσμό, υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια δημοφιλής επιλογή είναι τα ροκανίδια. Προσφέρουν φυσική εμφάνιση και αίσθηση, και είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κάποιο χρώμα και παραλλαγή στην αυλή σας. Αλλά πόσο διαρκούν τα ροκανίδια ξύλου όταν τα χρησιμοποιείτε ως σάπια φύλλα για τον εξωραϊσμό; Και πότε πρέπει να τα αντικαταστήσετε; Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και θα σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε την όμορφη διαμορφωμένη αυλή σας!

Κατά μέσο όρο, τα ροκανίδια ξύλου θα διαρκέσουν δύο έως τρία χρόνια πριν χρειαστεί να αντικατασταθούν. Το λεπτότερο σάπια φύλλα μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση ή ανανέωση δύο φορές το χρόνο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ξύλου που χρησιμοποιείται και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, τα θρυμματισμένα σάπια φύλλα πεύκου γενικά διασπώνται γρηγορότερα από τα ροκανίδια σκληρού ξύλου και τα τσιπς σε ζεστό, ξηρό κλίμα θα σπάσουν πιο γρήγορα από αυτά σε ένα δροσερό, υγρό κλίμα. Πόσο συχνά λοιπόν πρέπει να αντικαθιστάτε σάπια φύλλα και τσιπς;

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθίστανται τα ροκανίδια;

Γενικά, τα μεγαλύτερα τσιπ θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε λίγα χρόνια, αν και τα κρεβάτια κήπου με λεπτότερο οργανικό σάπια φύλλα θα πρέπει να αντικαθίστανται δύο φορές το χρόνο. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι αυτή είναι απλώς μια κατευθυντήρια γραμμή – ίσως χρειαστεί να τα αντικαθιστάτε περισσότερο ή λιγότερο συχνά ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.

Με την πάροδο του χρόνου, τα ροκανίδια θα αρχίσουν να διασπώνται και δεν θα προσφέρουν πλέον οφέλη στα κρεβάτια του κήπου σας. Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα ροκανίδια σας:

Τα τσιπς αραιώνουν

Εάν μπορείτε να δείτε ότι το έδαφος αρχίζει να εκτίθεται σε ορισμένες περιοχές, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι τα τσιπ σπάνε και δεν παρέχουν πλέον επαρκή κάλυψη.

Υπάρχουν περισσότερα ζιζάνια που φυτρώνουν στο κρεβάτι του κήπου από ό,τι συνήθως

Εάν τα ζιζάνια εμφανίζονται σε περιοχές όπου έχετε πολτοποιήσει με ροκανίδια, είναι σημάδι ότι τα ροκανίδια δεν είναι πλέον αρκετά παχιά για να εμποδίσουν την ανάπτυξή τους.

Το παλιό σας σάπια φύλλα έχει αποχρωματιστεί ή φθείρεται

Ο αποχρωματισμός μπορεί να είναι σημάδι φθοράς καθώς αποσυντίθεται το σάπια φύλλα. Αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, σημαίνει ότι δεν παρέχουν πλέον τα ίδια οφέλη που είχαν όταν ήταν νέοι. Το ξεθωριασμένο σάπια φύλλα θα μπορούσε απλώς να είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο, όχι απαραίτητα της αλλοίωσης. Θα θελήσετε επίσης να έχετε κατά νου ότι το φυσικό σάπια φύλλα θα γεράσει διαφορετικά από το βαμμένο σάπια φύλλα. (Αν και μου άρεσε πολύ να χρησιμοποιώ κόκκινο και μαύρο σάπια φύλλα ως χαρακτηριστικά στα παρτέρια μου!)

Το πρόγραμμα ποτίσματος σας πρέπει να αλλάξει

Εάν διαπιστώσετε ότι τα φυτά σας χρειάζονται περισσότερο νερό από ό,τι στο παρελθόν, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι τα ροκανίδια του ξύλου δεν κάνουν πλέον τη δουλειά τους να συγκρατούν την υγρασία.

Είχατε έντονες βροχές

Τα ροκανίδια του ξύλου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους, αλλά εάν ήδη σπάνε και αραιώνουν, οι βροχές μπορούν να τα ξεπλύνουν και να κάνουν περισσότερη ζημιά παρά καλό.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τα ροκανίδια από σάπια φύλλα, δεν είναι κακό να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο. Απλώς αφαιρέστε μερικές χούφτες σάπια φύλλα και ρίξτε μια ματιά στην κατάσταση των τσιπ από κάτω. Αν αραιώνουν, σπάνε ή γεμίζουν αγριόχορτα, ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε!

Πώς να αντικαταστήσετε τα ροκανίδια σας

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τα ροκανίδια σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τύπο σάπια φύλλα ή τσιπς

Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φυσική εμφάνιση και αίσθηση της αυλής σας. Τα βαμμένα σάπια φύλλα θα φαίνονται καλύτερα αν μπορείτε να τα ταιριάξετε με το ίδιο χρώμα σάπια φύλλα (ακόμα και αν τα παλαιότερα τσιπς σας είναι ξεθωριασμένα) έτσι ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό.

Μην το παρακάνετε

Η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας σάπιας φύλλα μπορεί πραγματικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, οπότε φροντίστε να προσθέσετε μόνο όσο χρειάζεται για σωστή κάλυψη. Το υπερβολικό σάπια φύλλα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγρασίας και έλλειψη κυκλοφορίας αέρα, που μπορεί να προκαλέσει σήψη των φυτών σας. Καθώς το μούλτι αποσυντίθεται, τα φρέσκα ροκανίδια που απλώνονται ομοιόμορφα θα δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ποτίστε καλά την περιοχή μετά την αναπλήρωση

Αυτό θα βοηθήσει τις μάρκες να εγκατασταθούν και να ξεκινήσουν καλά. Το πρώτο μούσκεμα μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο υγρό σάπια φύλλα, αλλά ψάχνετε να τοποθετήσετε όλα τα τσιπς σε μια θέση γύρω από τα φυτά σας που θα τα διατηρήσει υγιή μακροπρόθεσμα.

Λάβετε βοήθεια

Εάν έχετε πολλά κρεβάτια κήπου να καλύψετε, μπορεί να είναι χρήσιμο να λάβετε βοήθεια από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να αντικαταστήσετε μόνοι σας όλο το σάπια φύλλα!

Τραβήξτε τα ζιζάνια από πριν

Αυτή η δουλειά θα είναι πολύ πιο εύκολη εάν φροντίσετε το πρόβλημα των ζιζανίων πριν προσθέσετε φρέσκο ​​σάπια φύλλα. Εάν χρησιμοποιείτε βιολογικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια, θα σας βοηθήσει επίσης να προσθέσετε φρέσκο ​​σάπια φύλλα όταν τελειώσετε για να διατηρήσετε το έδαφος υγιές και να αποθαρρύνετε την ανάπτυξη των ζιζανίων.

Χρησιμοποιήστε την καλύτερη ποιότητα σάπια φύλλα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Δεν δημιουργούνται όλα τα σάπια φύλλα ίσα! Όταν ψάχνετε για μια καλής ποιότητας σάπια φύλλα, θέλετε να βρείτε μια που να είναι απαλλαγμένη από ζιζάνια, να έχει ωραίο χρώμα και να προέρχεται από έναν αξιόπιστο πωλητή. Οι φθηνότεροι προμηθευτές ενδέχεται να αναμειγνύουν τσιπς με άλλα υλικά. Τα ροκανίδια τοπικής παραγωγής μπορεί να είναι καλύτερα κατάλληλα για κρεβάτια κήπου στη γεωγραφική σας περιοχή.

Πώς μπορώ να κάνω τα ροκανίδια μου να διαρκέσουν περισσότερο;

Τα ροκανίδια ξύλου χρησιμοποιούνται συχνά ως σάπια φύλλα, επειδή απαιτούν ελάχιστη συντήρηση μετά την αρχική ημερομηνία εγκατάστασης, αλλά η συντήρηση του σάπια φύλλα εξακολουθεί να είναι ένα πράγμα! Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα κρεβάτια του κήπου σας πριν ξεκινήσετε την πλήρη αντικατάσταση του σάπια φύλλα:

Χρησιμοποιήστε τσιπς σκληρού ξύλου αντί για τσιπς πεύκου ή σάπια φύλλα φλοιού

Τα ροκανίδια πεύκου αποσυντίθενται πιο γρήγορα από τα ροκανίδια σκληρού ξύλου, επομένως μπορεί να μην διαρκέσουν τόσο πολύ. Το σάπια φύλλα φλοιού επίσης αποσυντίθεται πιο γρήγορα από τα ροκανίδια ξύλου γενικά.

Απλώστε τα ομοιόμορφα

Εάν έχετε πολλά κρεβάτια κήπου να καλύψετε, μπορεί να είναι χρήσιμο να λάβετε βοήθεια από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Μια ομοιόμορφη κατανομή θα διασφαλίσει ότι τα τσιπ διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποτίστε τα κατά διαστήματα

Εάν χρησιμοποιείτε βιολογικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια, θα σας βοηθήσει επίσης να προσθέσετε φρέσκο ​​σάπια φύλλα όταν τελειώσετε για να διατηρήσετε το έδαφος υγιές και να αποθαρρύνετε την ανάπτυξη των ζιζανίων. Το τακτικό πότισμα μπορεί επίσης να βοηθήσει το σάπια φύλλα ξύλου σας να διαρκέσει περισσότερο.

Προσθέστε ένα στρώμα οργανικής ύλης κάθε χρόνο

Η προσθήκη μιας ίντσας κομπόστ ή άλλης οργανικής ύλης στα κρεβάτια του κήπου σας κάθε χρόνο θα βοηθήσει να διατηρήσετε το έδαφος υγιές και θα ενθαρρύνετε την ανάπτυξη ωφέλιμων μικροοργανισμών. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να καθυστερήσει την ανάγκη για πλήρη αντικατάσταση του σάπια φύλλα.

Περιστρέψτε τα κρεβάτια με σάπια φύλλα

Εάν έχετε τον χώρο, η περιστροφή των κρεβατιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ροκανιδιών σας. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσει το έδαφος υγιές και θα ενθαρρύνει την ομοιόμορφη αποσύνθεση.

Είναι τα ροκανίδια ξύλου προϊόν σάπια φύλλα χαμηλής συντήρησης;

Τα ροκανίδια είναι ένα δημοφιλές προϊόν σάπια φύλλα τόσο για εμπορικούς όσο και για οικιακούς κήπους. Είναι σχετικά φθηνά και εύκολα να βρεθούν, και παρέχουν μια σειρά από οφέλη για τα φυτά. Ωστόσο, τα ροκανίδια δεν είναι απαραίτητα χαμηλής συντήρησης. Πρέπει να αναπληρώνονται τακτικά, καθώς τελικά θα διασπαστούν και θα γίνουν μέρος του εδάφους. Επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν εάν δεν χρειάζονται πλέον. Ωστόσο, τα ροκανίδια ξύλου μπορούν να είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν σάπια φύλλα, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Όταν επιλέγετε ροκανίδια, αναζητήστε εκείνα που δεν έχουν μολυνθεί από χημικά ή ασθένειες. Επιπλέον, φροντίστε να τα απλώσετε σε ένα παχύ στρώμα (τουλάχιστον 2-3 ίντσες) για να εξασφαλίσετε το μέγιστο όφελος. Με λίγη προσοχή, τα ροκανίδια ξύλου μπορούν να προσφέρουν μια λύση σάπιαστρας χαμηλής συντήρησης για τον κήπο σας.

Τελικές σκέψεις

Συμπερασματικά, τα ροκανίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στο χώμα σας και να κρατήσετε μακριά τα ζιζάνια, αλλά απαιτούν κάποια τακτική συντήρηση. Φροντίστε να επιλέγετε τσιπς υψηλής ποιότητας, να τα ποτίζετε περιστασιακά και να προσθέτετε οργανική ύλη στο χώμα σας κάθε χρόνο για να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν έχετε χώρο, περιστρέψτε τα κρεβάτια με σάπια φύλλα για να παρατείνετε περαιτέρω τη διάρκεια ζωής τους. Καλή κηπουρική!

Πόσο διαρκούν τα ροκανίδια ξύλου για εξωραϊσμό-ελάχ
Αποθηκεύστε αυτήν την καρφίτσα για αργότερα

Schreibe einen Kommentar