Πόσο γρήγορα μπορείτε να ξεκινήσετε μια καμπάνια;

1
Πόσο γρήγορα μπορείτε να ξεκινήσετε μια καμπάνια;

Όταν συναντάτε μια εταιρεία μάρκετινγκ επιρροών, μια από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που έχετε την τάση να κάνετε είναι „πόσο καιρό θα χρειαστεί για να τεθεί σε λειτουργία αυτή η καμπάνια;“ Στην ακόλουθη ανάρτηση, θα μάθετε πώς πρέπει να φαίνονται τα τυπικά χρονοδιαγράμματα μάρκετινγκ επιρροών, καθώς και ποιες μεταβλητές πρέπει να λάβετε υπόψη που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιθυμητή ημερομηνία έναρξης.

Τυπικά χρονοδιαγράμματα μάρκετινγκ Influencer

Στο Carusele, ως γενικός εμπειρικός κανόνας, λειτουργούμε με τυπικό χρόνο προετοιμασίας τεσσάρων εβδομάδων. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα ότι από την ημέρα που λάβαμε μια υπογεγραμμένη σύμβαση μέχρι τη στιγμή που θα βγει ζωντανά το πρώτο κομμάτι περιεχομένου, έχουν περάσει τέσσερις εβδομάδες. Και πάλι, αυτός είναι απλώς ένας γενικός εμπειρικός κανόνας, αλλά το ωραίο είναι ότι είναι πιο γρήγορη από πολλές άλλες τακτικές μάρκετινγκ που θα επιχειρούσατε να σηκωθείτε και να τρέξετε λίγο.

Άλλα βασικά ζητήματα

Τούτου λεχθέντος, κάθε καμπάνια μάρκετινγκ επιρροής είναι μοναδική και υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα μπορούσαν να ωθήσουν την ημερομηνία κυκλοφορίας σας.

  • Εγκρίσεις – Χρειάζεται η επωνυμία σας; εγκρίνει τα πάντα? Κάθε συμβόλαιο, κάθε influencer, κάθε κομμάτι περιεχομένου; Εάν ναι, συνυπολογίστε άλλες δύο εβδομάδες.
  • Δοκιμές – Ο επηρεαστής σας χρειάζεται να μάθει το προϊόν σας ή να βιώσει το προϊόν σας πριν δημοσιεύσει σχετικά; Πραγματοποιήσαμε μια καμπάνια για μια εταιρεία βιταμινών όπου οι επηρεαστές έπαιρναν τις βιταμίνες για 30 ημέρες πριν μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Αν και δεν απαιτούν όλες οι καμπάνιες 30 ημέρες για αυτόν τον τύπο εμπειρίας, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μια ή δύο επιπλέον εβδομάδες στο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας σας.
  • Ταξίδι – Θέλετε ο influencer να ταξιδέψει κάπου; Για τις επωνυμίες προορισμού ή τις επωνυμίες ξενοδοχείων, αυτό πιθανότατα θα ισχύει για οποιαδήποτε καμπάνια εκτελείτε. Χαλαρώστε με τον εαυτό σας και συνυπολογίστε σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενδεχομένως περισσότερο, για αυτά τα καταλύματα.
  • Περίοδοι αιχμής – Η καμπάνια σας έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σε περίοδο αιχμής ή εκδήλωση; Αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική μεταβλητή από όλες. Σκεφτείτε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είναι Αύγουστος – αλλά αν θέλετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα διακοπών για τον Δεκέμβριο, πολλοί influencers έχουν ήδη δημιουργήσει αυτό το περιεχόμενο και έχουν προχωρήσει. Ένα άλλο θέμα θα ήταν μια εκδήλωση όπως η Εβδομάδα Μόδας. Η Εβδομάδα Μόδας είναι μια περίοδος κατά την οποία πολλοί σημαντικοί επιρροές της μόδας έχουν ήδη κρατηθεί και είναι απασχολημένοι με ταξίδια. Έτσι, εάν κοιτάζετε μια περίοδο αιχμής, μπορεί να θέλετε να τριπλασιάσετε τον κανόνα των τεσσάρων εβδομάδων και να προγραμματίσετε για τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο, ειδικά για προγράμματα διακοπών, γιατί τότε θα έχετε επίσης μια ευρύτερη επιλογή από πραγματικά καλούς influencers για να διαλέξετε.

Έτσι και πάλι, τέσσερις εβδομάδες είναι ένας καλός κανόνας για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό. Υπολογίστε περισσότερα σε όλα τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω και θα μπορείτε να υπολογίσετε πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να θέσετε σε λειτουργία το πρόγραμμα επιρροής σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τα χρονοδιαγράμματα μάρκετινγκ επιρροής.

Schreibe einen Kommentar