Πρωτοποριακές δεξιότητες που πρέπει να μάθουμε και να διδάξουμε

0
Πρωτοποριακές δεξιότητες που πρέπει να μάθουμε και να διδάξουμε

Πρωτοποριακές δεξιότητες, vintage δεξιότητες, ξεχασμένες δεξιότητες… υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνονται σε αυτές τις βασικές δεξιότητες. Γεγονός είναι ότι ζώντας σε μια σύγχρονη κοινωνία, πολλές από αυτές τις ικανότητες έχουν απορριφθεί ως περιττές, παλιομοδίτικες ή ξεπερασμένες. Θα σας παροτρύνω να ξανασκεφτείτε αυτά τα επιτεύγματα ως τόσο απαραίτητα που πρέπει να εκτιμηθούν και να συνεχιστούν.

Πρωτοποριακές δεξιότητες που πρέπει να μάθουμε και να διδάξουμε

Τι είναι η πρωτοποριακή ικανότητα;

Αυτή είναι μια ικανότητα ή ικανότητα που χρησιμοποιήθηκε από πρωτοπόρους για να είναι αυτάρκεις. Πολλά από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για αιώνες σε αγροκτήματα, ράντζα και ακόμη και στην πόλη σε μικρά σπίτια στην πίσω αυλή.

Γιατί πρέπει να μάθω vintage δεξιότητες;

Αισθάνομαι ότι είναι άξια προσόντα που πρέπει να έχουν ανεξάρτητα από την κατάσταση. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Ο σύγχρονος κόσμος μας αισθάνεται συχνά πολύ ασφαλής, αλλά οι καταστροφές έρχονται σε πολλές μορφές και είναι πάντα καλύτερο να είμαστε υπερβολικά προετοιμασμένοι παρά να παρασυρόμαστε από την επιφυλακή.

Πώς μπορώ να μάθω αυτούς τους παλιομοδίτες τρόπους;

Ελπίζω να μοιραστώ όσες περισσότερες γνώσεις μπορώ εδώ στο Imperfectly Happy. ΑΛΛΑ θα βρείτε άλλους bloggers, τα βίντεο και τα βιβλία του YouTube θα είναι επίσης εξαιρετικά ωφέλιμα καθώς αποκτάτε αυτούς τους παλιούς τρόπους.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να μάθετε;

Κατά τη γνώμη μου, είναι πώς να ταΐζετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας σε μια τέτοια εποχή που τα ράφια του παντοπωλείου γίνονται γυμνά.

17 Pioneer Skills to Learn and Teach TOW

Αυτές είναι η πρώτη λίστα δεξιοτήτων που θα συνιστούσα να μαθαίνεις και να μαθαίνεις γρήγορα.

πρωτοποριακές δεξιότητες - κτηνοτροφία και κηπουρική

Ταΐζετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας

 1. Μάθετε να κηπουρεύετε
  Οι απόλυτες πρώτες δεξιότητες που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι πώς να κάνουν κήπο. Πρέπει να ξέρετε πώς να καλλιεργείτε τα δικά σας φρούτα, λαχανικά και βότανα. Έχω μια τεράστια ποικιλία βοηθών κηπουρικής εδώ στο blog για να σας βοηθήσω. από το να γνωρίζεις πότε να φυτεύεις κάθε μήνα μέχρι να χρησιμοποιείς υπερυψωμένα κρεβάτια και πολλά άλλα. Φροντίστε να ελέγξετε το τμήμα κηπουρικής μου!
 2. Αναπτύξτε το δικό σας ζωικό κεφάλαιο
  Δεν χρειάζεστε πολλή γη για να μεγαλώσετε τα δικά σας ζώα για αυγά και κρέας. Υπάρχουν πολλές μικρότερες επιλογές κτηνοτροφίας που θα λειτουργήσουν ακόμα και σε οικόπεδο πόλης ή στα προάστια. Μπορείτε να έχετε ένα σπίτι στην πίσω αυλή που μπορεί να σας ταΐσει καλά. Είναι αυτονόητο ότι εάν εκτρέφετε ζώα πρέπει να ξέρετε πώς να σφάξετε.
  Backyard Livestock Οι καλύτερες επιλογές
  Backyard Chickens 101
  10 λόγοι που πρέπει να μεγαλώσετε κουνέλια με κρέας στην αυλή
  The Nitty Gritty Basics on Raising Oruil
 3. Μάθετε να αναζητάτε τροφή για τροφή
  Η αναζήτηση τροφής είναι απαραίτητη για την επιβίωση. Αλλά πρέπει να μάθετε πώς να αναζητάτε ζωοτροφές στην περιοχή ή την περιοχή σας. Θα ψάξω πολύ διαφορετικά στην έρημο της Αριζόνα από ότι σε μια παραθαλάσσια πόλη ή ένα πυκνό δάσος. Ολοκλήρωση αγοράς Η περιφερειακή σειρά τροφοληψίας για τη συγκεκριμένη περιοχή σας στις ΗΠΑ.
 4. Κυνήγι, ψάρεμα και παγίδευση
  Μπορεί να μην έχετε ποτέ αρκετό χώρο για να παράσχετε πλήρως στην οικογένειά σας το κρέας/πρωτεΐνη που θα χρειαστεί. ΑΛΛΑ μαθαίνοντας τις πρωτοποριακές δεξιότητες του κυνηγιού, του ψαρέματος και της παγίδευσης, μπορείτε να συμπληρώσετε ό,τι μεγαλώνετε στο σπίτι. Ο απόλυτος καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να πάτε με έναν έμπειρο κυνηγό/παγιδευτή ή ψαρά και να μάθετε κάνοντας. Και όπως και η αναζήτηση τροφής, πρέπει να γνωρίζετε τι μπορεί να κυνηγηθεί στην περιοχή σας. Ωστόσο, πολλοί έχουν μοιραστεί τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο YouTube και υπάρχουν μερικά καταπληκτικά βιβλία διαθέσιμα και σε εσάς.
  Βίντεο κυνηγιού και παγίδευσης στο YouTube
  Παγίδευση 101
  Το κυνήγι, η παγίδευση και το ψάρεμα γίνονται εύκολα
  Και για τους ντόπιους μου ΑΖ: Επιβίωση στα νοτιοδυτικά – Παγίδευση/Κυνήγι/Συγκέντρωση
 5. Μαγειρεύοντας από το μηδέν
  Εάν έχετε συνηθίσει να μαγειρεύετε χωρίς προκατασκευασμένα είδη ή να χρησιμοποιείτε πολλά φαγητά, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να μάθετε την τέχνη της σπιτικής μαγειρικής. Θα πρότεινα να ξεκινήσετε με κάτι απλό όπως το ψήσιμο σπιτικού ψωμιού και να επεκταθείτε από εκεί. Μπορείτε να το κάνετε και ίσως εκπλαγείτε πόσο φανταστική γεύση έχει το φαγητό!
  Λόγοι που πρέπει να μαγειρεύετε από την αρχή
  Σημαντικές vintage μαγειρικές δεξιότητες που πρέπει να έχετε
  Old Fashioned English Muffin Συνταγή
  Συνταγή ψωμιού για τηγάνι από χυτοσίδηρο
  Συνταγή ρουστίκ χωρίς μαγιά
 6. Μαγείρεμα σε ανοιχτή φλόγα (Μαγείρεμα σε φωτιά)
  Είτε πρόκειται μόνο για κατασκήνωση είτε κάτι σαν το πλέγμα είναι απενεργοποιημένο για μέρες (μπορείτε να πείτε το Τέξας;), το να γνωρίζετε πώς να ανάβετε φωτιά και να μαγειρεύετε σε ανοιχτή φωτιά ή λάκκο είναι μια πολύτιμη ικανότητα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό τηγάνι από χυτοσίδηρο και έναν ολλανδικό φούρνο!
  Πώς να μαγειρέψετε φαγητό πάνω από μια φωτιά | Επαγγελματικές συμβουλές μαγειρικής για πυρκαγιά
  Μαγειρική από χυτοσίδηρο
  Καταπληκτικά προϊόντα από χυτοσίδηρο για την κουζίνα σας
πρωτοποριακές δεξιότητες πρώτων βοηθειών και βοτανοθεραπείας

Κατ‘ οίκον ιατρική περίθαλψη όπως οι πρωτοπόροι

Ατυχήματα και ασθένειες συμβαίνουν και θα συμβούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν ειδικευμένοι επαγγελματίες. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε τις βασικές ανάγκες πρώτων βοηθειών και όχι μόνο μέχρι να μπορέσετε να μεταφέρετε τον τραυματία σε νοσοκομείο.

 1. Βασικές Πρώτες Βοήθειες
  Έχετε το σετ σας εφοδιασμένο και παρακολουθήστε ένα μάθημα βασικών πρώτων βοηθειών, αν μπορείτε (συμπεριλαμβανομένης της ΚΑΡΠΑ). Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να έχετε ένα ενημερωμένο βιβλίο οδηγό πρώτων βοηθειών με εικόνες για αναφορά. Και φροντίστε να αποθηκεύσετε το κιτ πρώτων βοηθειών σας.
  Συμβουλές και κιτ πρώτων βοηθειών Homestead
  Προετοιμασία δεξιοτήτων και προμηθειών πρώτων βοηθειών
 2. Βοτανοθεραπεία και Οικιακές θεραπείες
  Είναι παλιά αλλά καλούδια για κάποιο λόγο. Και είναι ισχυρές θεραπείες που οι γιαγιάδες μεταδίδουν εδώ και 1.000 χρόνια. Έχω μερικά που πρέπει πραγματικά να εκτυπώσετε (δείτε παρακάτω). Αλλά θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε ένα απλό διαδικτυακό μάθημα βοτανοθεραπευτή.
  Πώς να φτιάξετε ένα βάμμα με βότανα
  Σπιτικές θεραπείες για αναστατωμένο στομάχι
  Θεραπείες για τον πονόλαιμο
  Ιατρικός κήπος Τι να φυτέψετε
 3. Πέρα από τα βασικά – θεραπεία σοβαρών τραυμάτων και ασθενειών
  Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από κοψίματα και μώλωπες σας. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα σπασμένο κόκκαλο ή δόντι;
  Wilderness Medicine: Beyond First Aid
  The Prepper’s Medical Handbook

Προφανώς αυτό είναι απλώς ενημερωτικό και δεν πρέπει να αντικαταστήσει τις ορθές ιατρικές συμβουλές γιατρών και άλλων εκπαιδευμένων επαγγελματιών.

πρωτοποριακές δεξιότητες συντήρησης τροφίμων

Συντήρηση Τροφίμων: Κονσερβοποίηση, Αφυδάτωση & Αποθήκευση

Εάν πρόκειται να μεγαλώσετε, να μεγαλώσετε και να κυνηγήσετε για φαγητό, πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να το συντηρήσετε.

 1. Κονσερβοποίηση
  Τόσοι πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μιλάω φοβούνται να ξεκινήσουν την κονσερβοποίηση. Ελπίζω οι οδηγοί και οι συνταγές μου να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο άνετα. Θα ήταν υπέροχο να βρείτε ένα μάθημα κονσερβοποίησης ή έναν μέντορα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας αλλά The Ball Complete Book of Home Preserving είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο και δάσκαλος επίσης.
  Water Bath Canning 101
  Κονσερβοποίηση υπό πίεση έναντι κονσερβοποίησης σε λουτρό νερού: Ποια είναι η διαφορά;
  Συνήθη λάθη κονσερβοποίησης που πρέπει να διορθωθούν
  Jalapeno Jelly Συνταγή για Κονσερβοποίηση
 2. Αφυδάτωση
  Η αφυδάτωση είναι εξαιρετικά χρήσιμη στη συντήρηση κρέατος, λαχανικών, φρούτων και βοτάνων. Μου αρέσει να φτιάχνω επίσης πράγματα όπως ντομάτα και μανιτάρια σε σκόνη. Η αφυδάτωση των αντικειμένων καταλαμβάνει πολύ χώρο από την κονσερβοποίηση!
  Αφυγραντήρες τροφίμων Τι πρέπει να γνωρίζετε
  Συνταγή για κιμά με μοσχαρίσιο κιμά
  Αφυδάτωση μήλων στο σπίτι
  Φτιάχνοντας σκόνη ντομάτας
  Πώς να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη μανιταριών
  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αυγά σε σκόνη
 3. Μακροχρόνια αποθήκευση
  Πολλά από τα πράγματα που θα καλλιεργήσετε στον κήπο σας μπορούν να αποθηκευτούν μακροπρόθεσμα χωρίς κονσερβοποίηση ή αφυδάτωση. Αν έχετε root cellar είστε πραγματικά τυχεροί αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές!
  Εναλλακτικές λύσεις Root Cellar
  Πώς να προετοιμάσετε τις πατάτες κήπου για μακροχρόνια αποθήκευση
  Συμβουλές για την αποθήκευση φρέσκων φρούτων και λαχανικών
πρωτοποριακές δεξιότητες κατ' οίκον κεντητική ξυλουργική

Άλλες σημαντικές vintage δεξιότητες που είχαν οι πρωτοπόροι

 1. Κατ‘ οίκον εκπαίδευση
  Είμαι σοκαρισμένος με το πόσο η μικρή εκπαίδευση στο σπίτι αναφέρεται ως μια ντεμοντέ δεξιότητα. Είμαι στα 25 χρόνια της κατ‘ οίκον εκπαίδευσης και ήταν μια ευλογία (με προκλήσεις). ΑΛΛΑ εάν έχετε παιδιά ή εγγόνια, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να τα διδάξετε εάν μια επιλογή δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου δεν σας ταιριάζει για πολύ καιρό ή δεν είναι διαθέσιμη.
  Διαβάζοντας σε 100 εύκολα μαθήματα
  Τι πρέπει να ξέρετε για την κατ ‚οίκον εκπαίδευση εφήβων
  Συμβουλές κατ‘ οίκον εκπαίδευσης από μαμάδες βετεράνων
  Στυλ Homeschool
 2. Ανταλλαγή
  Η ανταλλαγή ή η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών είναι πραγματικά απαραίτητη για την επιβίωση.
  5 στρατηγικές γρήγορης ανταλλαγής
 3. Ράψιμο και επιδιόρθωση
  Μπορείς να βάλεις μια κάλτσα ή να ράψεις μια ποδιά; Το να φτιάξεις ρούχα και να φτιάξεις τα δικά σου ρούχα είναι σίγουρα μια περασμένη δεξιότητα αυτές τις μέρες. Αλλά πρέπει να είναι άδεια τα ράφια των καταστημάτων πώς θα κρατήσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας ντυμένοι; Προτείνω να μάθετε ραπτομηχανή ΚΑΙ ραφές στο χέρι.
  Βασικός οδηγός ραπτικής στο χέρι Οδηγός επισκευής 1 ώρας: Τεχνικές ραφής & Οδηγός επισκευής
 4. Κεντήματα – Πλέξιμο ή/και βελονάκι
  Το πλέξιμο και το κροσέ μπορεί να είναι χρήσιμα στην κατασκευή κουβερτών, ρούχων πιάτων, ρούχων και πολλά άλλα.
  Πώς να πλέξετε ένα πανί πιάτων για αρχάριους
 5. Βασική Ξυλουργική
  Μπορείτε να φτιάξετε ή να επισκευάσετε ένα σπίτι; Τι γίνεται με τα πράγματα που χρειάζονται για ένα καταφύγιο; Αυτό το είδος δεξιοτήτων χρειάζεται χρόνια για να αποκτηθεί, εκεί είναι όπου η οικοδόμηση μιας εξειδικευμένης κοινότητας θα είναι πραγματικά χρήσιμη.

Κοινότητα και μέντορες

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να προτείνω είναι η δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων με αυτές τις δεξιότητες. Όχι μόνο για να καθοδηγήσετε άλλους σε δεξιότητες μάθησης, αλλά και να μοιραστείτε με την κοινότητα. Εάν ξέρετε πώς να κάνετε κηπουρική, αλλά όχι πώς να πηγαίνετε στο σπίτι ή να ψαρεύετε – βρείτε άλλους που το κάνουν. και αυτό χρειάζονται τις κηπουρικές σας δεξιότητες.

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και η διδασκαλία τους μπορεί να είναι η καλύτερη προετοιμασία για οποιαδήποτε καταστροφή ή έκτακτη ανάγκη!

Χτίζοντας μια Κοινότητα
Μέντορες Γιατί χρειάζεστε ένα και πώς να είστε ένας

Ποιες δεξιότητες θα συμπεριλάβατε;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω από εσάς – παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια!

Περισσότερα για Pioneer και Vintage Skills

Ακολουθούν μερικά ακόμη άρθρα και συνταγές που θα λατρέψετε.

Schreibe einen Kommentar