Προώθηση Καλύτερης Συνεργασίας Δασκάλου-Μαθητή με Ρύθμιση προγράμματος Easy Distance Learning

0
Προώθηση Καλύτερης Συνεργασίας Δασκάλου-Μαθητή με Ρύθμιση προγράμματος Easy Distance Learning

Η εύκολη ενσωμάτωση της τηλεδιάσκεψης μπορεί να προσφέρει ένα ζωτικό στοιχείο που λείπει για τη διαδικτυακή μάθηση.

Ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να μάθεις, αλλά με τις σύγχρονες επικοινωνίες δεν είσαι ποτέ πολύ μακριά. Τα πανεπιστήμια βλέπουν μεγάλη αξία στην προσφορά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρέχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία στην πλήρη τάξη σε φοιτητές που μπορεί να βρίσκονται στα μισά του δρόμου σε όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι δυνατά σήμερα, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία επικοινωνίας. Η διαδικτυακή διάσκεψη, το βίντεο, το cloud και άλλες τεχνολογίες μας κρατούν ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένους. Αλλά η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών δεν είναι πάντα εύκολη ή η πιο φυσική για τους δασκάλους. Το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται από ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι η άρση των αρχικών φραγμών που μπορεί να αποθαρρύνουν τη χρήση.

Τα σχολεία στοχεύουν τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκμάθησης να αντιγράφουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία της πλήρους τάξης – δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές στο σπίτι να αισθάνονται όσο το δυνατόν περισσότερο μέρος της τάξης όπως θα έκαναν στην τάξη. Για αυτό, χρειάζονται μια λύση τηλεδιάσκεψης.

Για μια πλήρη εμπειρία στην τάξη, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενσωματώσετε κάποια τηλεδιάσκεψη. Ακριβώς όπως στην παραδοσιακή τάξη, με το βίντεο, οι μαθητές και οι δάσκαλοι μπορούν να συνεργαστούν μαζί και μεταξύ τους ή με τον δάσκαλο, σε μία προς έναν ή σε μικρές ομάδες. Όταν θέτουν ερωτήσεις στην τάξη, ο δάσκαλος μπορεί να καλέσει τους μαθητές που θέλουν να παρουσιάσουν απαντήσεις. Το βίντεο μπορεί να προσφέρει έναν μηχανισμό που επιτρέπει στους μαθητές να συζητούν θέματα με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους, επιτρέποντας τη συζήτηση και συζήτηση στην τάξη – μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της εμπειρίας στην τάξη. Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να πραγματοποιηθούν αυτές οι αλληλεπιδράσεις είναι μέσω της τηλεδιάσκεψης.

Πολλοί μαθητές εξ αποστάσεως εγγράφονται σε αυτά τα προγράμματα για να μάθουν με τα δικά τους χρονοδιαγράμματα – και η τηλεδιάσκεψη τους βοηθά επίσης. Αν και θα μπορούσαν πιθανώς να μάθουν το υλικό, να κάνουν τεστ, να κάνουν εργασίες κ.λπ. χρησιμοποιώντας τη διεπαφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της τάξης τους, η εμπειρία τους θα βελτιωθεί σημαντικά εάν έχουν πρόσβαση στις εγγραφές βίντεο της ζωντανής αλληλεπίδρασης στην τάξη, καθώς θα μπορούν να παρακολουθούν τη ροή συζήτησης, να αποκτήσουν γνώσεις από τους συμμαθητές τους και πολλά άλλα. Μια λύση τηλεδιάσκεψης θα επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τις βιντεοσυνεδρίες τους.

Φυσικά, χρειάζεστε ένα στοιχείο διαχείρισης και διαχείρισης τάξης για να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – και για αυτό, τα σχολεία θα χρησιμοποιήσουν ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS). Αυτή η πλευρά της εξίσωσης παρέχει τα βασικά στοιχεία της εμπειρίας στην τάξη – δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν εργασίες, να κάνουν τεστ, να προγραμματίσουν την προβολή αρχειοθετημένων βίντεο των μαθημάτων, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν συζητήσεις κ.λπ.

Έτσι, για μια πλούσια, πλήρη εμπειρία στην τάξη, τα σχολεία χρειάζονται:

  • Ένας μηχανισμός μέσω του οποίου οι μαθητές και οι δάσκαλοι μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους, να συζητούν και να συζητούν θέματα, να κάνουν ερωτήσεις κ.λπ.
  • Ένας τρόπος για τις υποομάδες σε μια τάξη να συνεργαστούν σε ένα έργο και να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους στην υπόλοιπη τάξη.
  • Ένας μηχανισμός που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν, να προγραμματίζουν τεστ και εργασίες κ.λπ.
  • Ένα σύστημα για ζωντανή μετάδοση και αλληλεπίδραση με τους μαθητές, καθώς και έναν τρόπο καταγραφής συνεδριών και αποθήκευσης για εύκολη ανάκτηση των μαθητών.

Καθένα από αυτά παρέχεται είτε από LMS είτε από τηλεδιάσκεψη. Τώρα έρχεται η πρόκληση: Για να παρέχει ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την πραγματική «εμφάνιση και αίσθηση» μιας επιτόπιας τάξης, πρέπει να ενσωματωθούν οι δυνατότητες και των δύο. Μερικά από τα πιο γνωστά LMS περιλαμβάνουν το Blackboard Learn, το Canvas, το Moodle, το Sakai και το D2L, ενώ οι κύριες πλατφόρμες web conferencing περιλαμβάνουν το Webex, το Zoom και το BlueJeans. Και τα δύο είναι απαραίτητα για την εμπειρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην τάξη – αλλά η ενσωμάτωση δεν είναι απαραίτητα εύκολη.

Οι δάσκαλοι είναι απασχολημένοι με τη διδασκαλία και δεν έχουν τον χρόνο – και σε πολλές περιπτώσεις, τις τεχνικές δεξιότητες – για να κάνουν μόνοι τους αυτήν την ενσωμάτωση. Το να το κάνετε αυτό με το χέρι είναι εντατική εργασία, απαιτεί αντιγραφή και επικόλληση συνδέσμων σε μηνύματα και εργασία με το backend των πλατφορμών διασκέψεων.

Για να δώσουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με την τεχνική πλευρά της ενσωμάτωσης διαδικτυακών διασκέψεων και LMS, οι δάσκαλοι και τα σχολεία χρειάζονται ένα έξυπνο σύστημα ενσωμάτωσης που θα τους κάνει τα βαριά – ένα σύστημα που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν και να προσκαλέσουν τους μαθητές να συμμετάσχουν στο live τους εμπειρία στην ηλεκτρονική τάξη με μερικά μόνο κλικ, αντί της εναλλακτικής εντατικής εργασίας, χειροκίνητης ενσωμάτωσης που συνήθως απαιτείται.

Ενώ τα συστήματα διαχείρισης εκμάθησης μπορεί να είναι ολοκληρωμένα και να επιτρέπουν τη δυνατότητα καλής ενοποίησης μεταξύ των εργαλείων, δεν διαθέτουν όλα τα γεμάτα χαρακτηριστικά και απρόσκοπτα εργαλεία ενσωμάτωσης που απαιτούνται για τη σωστή διδασκαλία ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω διαδικτυακής διάσκεψης ή για την εγγραφή συνεδριών για μελλοντική ανάκτηση.

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις τρίτων που θα παρέχουν αυτήν την ενοποίηση. Μόλις δημιουργηθούν όλα αυτά, οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν την εμπειρία στην τάξη όπως απαιτείται, χρησιμοποιώντας το LMS για διαχείριση και διαχείριση της τάξης, υλικά, τεστ και άλλα, ενώ το ενσωματωμένο στοιχείο της διάσκεψης είναι εκεί για ζωντανή διδασκαλία και ηχογραφημένες συνεδρίες.

Ο συνδυασμός του LMS και της πλατφόρμας διαδικτυακών διασκέψεων δίνει στους εκπαιδευτικούς όλα όσα χρειάζονται για τη διεξαγωγή ενός επιτυχημένου προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ενσωμάτωση της διαδικτυακής διάσκεψης βρίσκεται μέσα στο LMS, το οποίο είναι τεχνολογία που έχουν ήδη συνηθίσει τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι μαθητές. Είναι μια εύκολη, κομψή λύση που θα επιτρέψει στους δασκάλους να εργαστούν με μια διεπαφή που είναι εξοικειωμένη, παρέχοντας παράλληλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που μπορούν.

Schreibe einen Kommentar