Προσπαθείτε να σταματήσετε να διακόπτετε τους άλλους; Ρώτα τη Μαντλίν

0
Προσπαθείτε να σταματήσετε να διακόπτετε τους άλλους; Ρώτα τη Μαντλίν

Αγαπητή Madeleine,

Παλεύω με τους ανθρώπους που διακόπτουν — και μισώ να το κάνω. Συνήθως το συνειδητοποιώ αφού γίνει.

Ποιοι είναι μερικοί τρόποι για να με βοηθήσετε να ξεπεράσω αυτή τη συνήθεια και να κάνω προσωπικές βελτιώσεις;

Διακόπτων

_________________________________________________________________________________

Αγαπητέ Interrupter,

Επικροτώ την αυτογνωσία σας, που είναι πάντα το πρώτο βήμα για κάθε είδους προσωπική βελτίωση. Η πρώτη μου ερώτηση είναι: πόσο πρόβλημα είναι αυτό για εσάς; Και πώς το ξέρεις;

Λέτε ότι συνήθως συνειδητοποιείτε ότι το έχετε κάνει εκ των υστέρων. Πως? Είναι ότι θυμάσαι το βλέμμα στο πρόσωπο κάποιου; Είναι ότι θυμάσαι ότι έκοψες κάποιον και τώρα συνειδητοποιείς ότι θέλεις να μάθεις πώς θα τελείωναν τη φράση του; Πόσο συχνά ακούτε κάποιον να λέει «παρακαλώ αφήστε με να ολοκληρώσω τη σκέψη μου»;

Το πρώτο σας βήμα, αφού γνωρίζετε ήδη τη συμπεριφορά, είναι να κατανοήσετε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στους άλλους. Εάν μπορείτε να πείτε ειλικρινά ότι δεν ενοχλεί τους ανθρώπους, αυτά είναι σημαντικά δεδομένα. Εάν συνειδητοποιήσετε ότι μπορεί να βλάψει εσάς ή τα έργα στα οποία εργάζεστε επειδή δεν ακούγονται όλοι, αυτό είναι άλλο ένα κομμάτι δεδομένων. Όσο πιο ξεκάθαροι είστε σχετικά με τον αντίκτυπο της συμπεριφοράς και το τι σας κοστίζει, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να αξιοποιήσετε το κίνητρο για αυτορρύθμιση.

Το θέμα με τη διακοπή —και σχεδόν κάθε συνήθεια που θέλουμε να περιορίσουμε— είναι ότι προκαλείται από κάτι. Μερικοί αναγνωρίσιμοι τύποι διακοπής έρχονται στο μυαλό:

 • Just excited: Ένας συνηθισμένος τύπος διακοπής που πηγάζει από τον ενθουσιασμό μιας νέας ιδέας. Αυτό τείνει να βασίζεται στις καλύτερες προθέσεις. Αν και ενοχλητικό, συγχωρείται.
 • Λάβετε μια λέξη στην άκρη: Σε πολλά περιβάλλοντα με γρήγορο ρυθμό, η διακοπή είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε χρόνο μετάδοσης και όλοι πρέπει να το κάνουν. Αυτό τείνει να είναι ένα πολιτιστικό χαρακτηριστικό και μάλλον είστε σε καλή παρέα. Οι τακτικές επιβίωσης είναι συγχωρεμένες – και, πράγματι, συχνά απαιτούνται.
 • Στο μυαλό μου: Ένα άλλο είδος διακοπής είναι η απλή λησμονιά στους άλλους ανθρώπους. Αυτό τείνει να είναι λιγότερο συγχωρήσιμο. Το να κρατάτε σημειώσεις είναι ένας καλός τρόπος για να ξεφύγετε από το μυαλό σας και να μπείτε στη ροή της συζήτησης.
 • Κλείσιμο των ανθρώπων: Το είδος της διακοπής —όταν κάποιος λέει κάτι που πιστεύετε ότι είναι απλά ανόητο ή άσχετο—είναι το λιγότερο συγχωρήσιμο και τελικά θα επηρεάσει τις σχέσεις και την επιτυχία σας. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε αυτό το είδος διακοπής είναι να εξετάσετε τη στάση σας για τους άλλους και να εργαστείτε για να την αλλάξετε. Αυτό μπορεί να αποκαλύψει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως βρίσκεστε στη λάθος ομάδα ή σε λάθος δουλειά ή ότι κρίνετε συνήθως απόλυτα ικανούς ανθρώπους και τους βρίσκετε ανυπόμονους. Χρήσιμο να γνωρίζετε.

Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας σε ένα από αυτά; Όσο περισσότερο μπορείτε να καταλάβετε τι οδηγεί τη συμπεριφορά σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τη διαχειριστείτε.

Η διαδικασία που λειτουργεί για την αλλαγή συμπεριφοράς είναι να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

 1. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά και τον αντίκτυπο που έχει στους άλλους.
 2. Αποφασίστε ότι η συμπεριφορά έχει αρκετά αρνητικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητά σας με τους άλλους που αξίζει να κάνετε την προσπάθεια να αλλάξετε. Θυμηθείτε, πρέπει να είναι α επιλογή.
 3. Δώστε προσοχή στο τι συμβαίνει όταν εμπλέκεστε στη συμπεριφορά. Προσέξτε τη σπίθα που σας πυροδοτεί.
 4. Εξασκήστε τι μπορείτε να κάνετε την επόμενη φορά που μια σπίθα θα εμφανιστεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ειδικά για τη διακοπή, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να βάζετε το χέρι σας πάνω από το στόμα σας. Εάν η διαχείριση της ενέργειάς σας είναι πρόβλημα, δοκιμάστε να κάνετε κάτι με τα χέρια σας – πλέξιμο, σχέδιο, βελόνα – οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρόντες. Εάν διακόπτετε συχνά επειδή ενθουσιάζεστε με μια ιδέα, να έχετε πάντα ένα σημειωματάριο στη διάθεσή σας, ώστε να μπορείτε να σημειώσετε και να μην ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε την ερώτησή σας ή την υπέροχη ιδέα σας.
 5. Μοιραστείτε την προσπάθειά σας να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας με τους συναδέλφους σας. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνο με άτομα που εμπιστεύεστε. Εάν παρατηρήσετε ότι διακόπτετε επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε χρόνο ομιλίας, μπορείτε να ζητήσετε από τον επικεφαλής της συνάντησης να βεβαιωθεί ότι ακούγονται όλα. Το να μοιράζεστε ότι εργάζεστε για την τάση σας να διακόπτετε μπορεί επίσης να σας συγκεντρώσει κάποια σχόλια σχετικά με τον αντίκτυπο που έχετε. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι κανείς δεν πειράζει—αν και μάλλον αυτό δεν θα ισχύει.
 6. Πείραμα. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας όταν αποτυγχάνετε ή όταν προσπαθείτε κάτι που δεν είναι αποτελεσματικό. Τουλάχιστον οι άνθρωποι θα ξέρουν ότι προσπαθείτε.
 7. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας και τι κάνατε όταν είχατε επιτυχία. Απορρίψτε μεθόδους που δεν λειτουργούν και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε ό,τι λειτουργεί.
 8. Σε λίγο, θα παρατηρήσετε ότι έχετε κάνει μια αλλαγή. Μην αφήνεις την επιφυλακή σου όμως. Μείνετε σε εγρήγορση για το τι μπορεί να προκαλέσει υποτροπή.

Σας συνιστώ να μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τίποτα άλλο στον εαυτό σας ενώ εργάζεστε ενεργά για την τάση σας να διακόπτετε. Βάλτε το μυαλό σας να κάνετε μια αλλαγή και δώστε στον εαυτό σας ένα καλό τρίμηνο. Βάζω στοίχημα ότι θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Αγάπη, Μαντλίν

Σχετικά με τη Madeleine

Μαντλίν Χόμαν Μπλανσάρ είναι πιστοποιημένος προπονητής, συγγραφέας, ομιλητής και συνιδρυτής της Blanchard Coaching Services. Η συμβουλή της Madeleine για τον καλοπροαίρετο διευθυντή είναι μια τακτική λειτουργία του Σαββάτου για μια πολύ επιλεγμένη ομάδα: καλοπροαίρετους διευθυντές. Η ηγεσία είναι δύσκολη – και όσο περισσότερο νοιάζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ελάτε μαζί μας εδώ κάθε εβδομάδα για πληροφορίες, πόρους και συνομιλία.

Έχετε μια ερώτηση για τη Madeleine; Στείλτε email στη Madeleine και αναζητήστε σύντομα την απάντησή σας. Σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που θα κάνει το καλύτερο δυνατό, η Madeleine δεν μπορεί να απαντήσει προσωπικά σε κάθε γράμμα. Τα γράμματα θα υποστούν επεξεργασία για λόγους σαφήνειας και έκτασης.

Schreibe einen Kommentar