Προς ένα πιο ασφαλές, ανθεκτικό και ασφαλέστερο σύστημα αυτόματων πιλότων PX4 — Dronecode Foundation

3
Προς ένα πιο ασφαλές, ανθεκτικό και ασφαλέστερο σύστημα αυτόματων πιλότων PX4 — Dronecode Foundation

Χορηγημένη ανάρτηση ιστολογίου από την TII

Καθώς ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο ψηφιακός με μεγαλύτερη εξάρτηση από ποτέ στην εξελιγμένη τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα drones για τα πάντα, από αναγνωριστικές αποστολές σε βιομηχανίες ασφάλειας έως παράδοση ειδών παντοπωλείου και φαρμακευτικών προϊόντων με drone, ένα πράγμα είναι σαφές. Αυτός είναι ένας κόσμος που θα μας απαιτήσει να ενημερώνουμε την τεχνογνωσία μας σε σχεδόν συνεχή βάση για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη από μια τέτοια τεχνολογία.

Το Secure Systems Research Centre (SSRC) είναι ένα από τα επτά αρχικά αποκλειστικά ερευνητικά κέντρα του Technology Innovation Institute (TII), ενός παγκόσμιου ερευνητικού κόμβου και του βραχίονα εφαρμοσμένης έρευνας του Advanced Technology Research Council (ATRC) του Άμπου Ντάμπι, της κυρίαρχης οντότητας που έχει την εντολή να οδηγεί τις προτεραιότητες Ε & Α και διαμορφώνουν ένα ερευνητικό οικοσύστημα στα ΗΑΕ.

Στο SSRC, η εργασία μας σε προηγμένα αυτόνομα συστήματα, κυβερνοφυσικά συστήματα και στη διαμόρφωση έξυπνων πόλεων σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση του υπερ-συνδεδεμένου κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα. Ως μέρος της βασικής μας εντολής, επιδιώκουμε εφαρμοσμένη έρευνα για την οικοδόμηση ενός πιο ασφαλούς αύριο και βοηθώντας την παγκόσμια κοινότητα να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές δυνατότητες των 21αγ αιώνας.

Ένα από τα συστήματα στα οποία εστιάζουμε ενεργά στις ερευνητικές μας προσπάθειες είναι το σύστημα PX4 Autopilot, με σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ανθεκτικότητάς του. Είχαμε τίτλο σε μια παρουσίαση στο εικονικό PX4 Development Summit με τίτλο «Προς ένα πιο ασφαλές, ανθεκτικό και ασφαλέστερο σύστημα αυτόματου πιλότου PX4». Το επίκεντρο της παρουσίασης ήταν ο τρόπος χρήσης του υλικολογισμικού PX4 για να ενεργοποιηθεί η έρευνα για την ασφάλεια των drone και να περιγραφούν οι βασικές βελτιώσεις ασφάλειας που αναπτύσσονται για κρυπτογράφηση, προστασία μνήμης και πιο ασφαλές υλικό.

Τα μη ασφαλή συστήματα drone μπορούν να θέτουν απειλές για το απόρρητό μας, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη φυσική μας ασφάλεια. Η SSRC επιθυμεί να βελτιώσει την τρέχουσα πλατφόρμα drone για να την κάνει πιο ασφαλή, ανθεκτική και ασφαλή για χρήση από χομπίστες, εμπορικές οντότητες και κυβερνητικές αρχές. Στόχος μας με αυτήν την παρουσίαση ήταν να επισημάνουμε τον τρόπο χρήσης του υλικολογισμικού PX4 για να επιτρέψουμε την έρευνα για την ασφάλεια των drone. Περιγράψαμε επίσης τις βασικές βελτιώσεις ασφάλειας που αναπτύσσονται για κρυπτογράφηση, προστασία μνήμης και πιο ασφαλές υλικό.

Επιπλέον, η SSRC παρουσίασε μια πλατφόρμα υλικού με δυνατότητα ασφάλειας στην οποία μεταφέρθηκε το λογισμικό PX4 Autopilot για να επιτύχει εξαιρετικά υψηλή απόδοση. Η πλατφόρμα υλικού βασίζεται σε πυρήνες CPU βαθμού εφαρμογής RISC-V και είναι σε θέση να εκτελεί πολλαπλά λειτουργικά συστήματα παράλληλα. Επιπλέον, η πλατφόρμα υλικού ενσωματώνει κρυπτογραφία με επιτάχυνση υλικού σε ένα ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας. Η μεταφορά του PX4 Autopilot σε αυτή τη νέα πλατφόρμα επιτρέπει νέες διερευνητικές διαδρομές στην ανάπτυξη λογισμικού drone για τους ερευνητικούς συνεργάτες της SSRC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση, μπορείτε να την προσπελάσετε εδώ.

Στο Secure Systems Research Centre, ως μέρος της αποστολής μας-ομπρέλα, οδηγούμε την απόλυτη ασφάλεια και ανθεκτικότητα σε κυβερνοφυσικά και αυτόνομα συστήματα που θα εξασφαλίσουν ασφάλεια και θα εμπλουτίσουν τις ζωές στα ΗΑΕ και παγκοσμίως. Για να έρθετε σε επαφή ή να συνεργαστείτε μαζί μας, επισκεφθείτε το https://securesystems.tii.ae/

Schreibe einen Kommentar