Παρατηρώντας τον Μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου τον Μάρτιο

0
Παρατηρώντας τον Μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου τον Μάρτιο

Κάθε χρόνο, ο Μάρτιος γιορτάζεται ως «Εθνικός Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τη χορηγία της Συμμαχίας για τον Καρκίνο του Παχέος εντέρου (CCA), ο εορτασμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς και στην υποστήριξη ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου, επιζώντων και των οικογενειών τους. Ονομάζεται επίσης καρκίνος του παχέος εντέρου/ορθού/εντέρου, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος και η τρίτη κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με καρκίνο σε άνδρες και γυναίκες μαζί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (CRC) είναι ένας τύπος καρκίνου που ξεκινά στο παχύ έντερο ή στο κόλον (το οποίο είναι ένα τελικό τμήμα του πεπτικού σωλήνα). Αν και αυτός ο τύπος καρκίνου μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι συνήθως κοινός στους ηλικιωμένους. Αυτός ο τύπος καρκίνου μπορεί να είναι καλοήθης ή μη καρκινικός ή κακοήθης. Οι τρόποι θεραπείας για το ΚΚΚ εξαρτώνται από τα αίτια και τη σοβαρότητα της πάθησης και μπορεί γενικά να περιλαμβάνουν συνδυασμό τρόπων όπως χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση. Οι ογκολόγοι ή άλλοι ειδικοί που θεραπεύουν ασθενείς με CRC μπορούν να βασιστούν ιατρικές εταιρείες χρέωσης να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για την υποβολή της αξίωσης και, ως εκ τούτου, να λάβουν ακριβή και έγκαιρα αποζημίωση.

Σύμφωνα με αναφορές από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, περίπου 1 στους 23 άνδρες και 1 στις 24 γυναίκες θα αναπτύξουν αυτόν τον καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις του 2023, ο αριθμός των καρκίνων του παχέος εντέρου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 106.970 νέες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου και 46.050 νέες περιπτώσεις καρκίνου του ορθού. Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του 2023 στοχεύει στην προώθηση της έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου του παχέος εντέρου με την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με παράγοντες κινδύνου, την προώθηση των πρώιμων προληπτικών εξετάσεων που σώζουν ζωές και τη βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή θεραπεία. Οι ακριβείς αιτίες του καρκίνου του παχέος εντέρου δεν είναι πλήρως γνωστές. Γενικά, η κατάσταση εμφανίζεται όταν τα υγιή κύτταρα στο κόλον αναπτύσσουν αλλαγές (μεταλλάξεις) στο DNA τους. Αρκετοί παράγοντες όπως – οικογενειακό ιστορικό ή γενετικοί παράγοντες, ηλικία, παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα, η διατροφή, η σωματική αδράνεια, η παχυσαρκία ή η χρήση αλκοόλ μπορούν να αυξήσουν τον πιθανό κίνδυνο αυτής της πάθησης μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με την πάθηση. Ο τύπος και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο και το στάδιο του καρκίνου. Τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν – αίμα που προέρχεται από το ορθό, αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου, αίσθημα πληρότητας στην κοιλιά (ακόμη και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που δεν τρώτε), διάρροια ή δυσκοιλιότητα, ανεξήγητη απώλεια βάρους, πόνος και φούσκωμα στην κοιλιά και κόπωση ή κόπωση .

Η μηνιαία εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το 2023 στοχεύει στην εκπαίδευση και τη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη τακτικής εξέτασης και θεραπείας για την ανίχνευση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο. Συχνά, η πάθηση δεν απεικονίζει πάντα συμπτώματα στα αρχικά της στάδια. Ο τακτικός και έγκαιρος έλεγχος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης καρκίνου αφαιρώντας τους πολύποδες στο παχύ έντερο πριν γίνουν καρκινικοί. Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου το 60 τοις εκατό των θανάτων που σχετίζονται με καρκίνο του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με έγκαιρη ανίχνευση. Οι προληπτικές εξετάσεις όπως η κολονοσκόπηση, η CT κολονοσκόπηση (εικονική κολονοσκόπηση), η σιγμοειδοσκόπηση, η ανοσοχημική εξέταση κοπράνων (FIT) και η εξέταση DNA κοπράνων μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση της νόσου σε πρώιμο στάδιο.

Ψάχνετε για μια οικονομικά προσιτή Ιατρική Εταιρεία Χρεώσεων και Κωδικοποίησης; Το OSI μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό των διαδικασιών κλινικής τεκμηρίωσης και κωδικοποίησης για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας.

Το Medicare παρέχει κάλυψη για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του παχέος εντέρου με τη χρήση τεστ DNA πολλαπλών στόχων, σε όλους τους ασθενείς της ηλικιακής ομάδας 50-85 ετών, που είναι ασυμπτωματικοί και διατρέχουν μέσο κίνδυνο εμφάνισης ΚΚΚ. Οι ειδικοί ογκολόγοι πρέπει να τεκμηριώνουν σωστά τα συμπτώματα, τις εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου και άλλες διαδικασίες θεραπείας που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας τους σωστούς κωδικούς διάγνωσης. Ιατρικές υπηρεσίες χρέωσης και κωδικοποίησης που παρέχονται από επαγγελματικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη υποβολή αιτήσεων για ακριβή αποζημίωση.

Κωδικοί ICD-10 για τη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου

 • C18 – Κακοήθη νεόπλασμα του παχέος εντέρου
  • C18.0 – Κακοήθη νεόπλασμα τυφλού
  • C18.1 – Κακοήθη νεόπλασμα σκωληκοειδούς σκωληκοειδούς
  • C18.2 – Κακοήθη νεόπλασμα ανιόντος παχέος εντέρου
  • C18.3 – Κακοήθη νεόπλασμα ηπατικής κάμψης
  • C18.4 – Κακοήθη νεόπλασμα εγκάρσιου παχέος εντέρου
  • C18.5 – Κακοήθη νεόπλασμα της κάμψης του σπλήνα
  • C18.6 – Κακοήθη νεόπλασμα κατιόντων παχέος εντέρου
  • C18.7 – Κακοήθη νεόπλασμα σιγμοειδούς κόλου
  • C18.8 – Κακοήθη νεόπλασμα επικαλυπτόμενων θέσεων του παχέος εντέρου
  • C18.9 – Κακοήθη νεόπλασμα του παχέος εντέρου, μη καθορισμένο
 • C19 Κακοήθη νεόπλασμα ορθοσιγμοειδούς συμβολής
 • C20 – Κακοήθη νεόπλασμα του ορθού
 • C21 – Κακοήθη νεόπλασμα πρωκτού και πρωκτικού πόρου
  • C21.0 – Κακοήθη νεόπλασμα πρωκτού, μη καθορισμένο
  • C21.1 – Κακοήθη νεόπλασμα πρωκτικού πόρου
  • C21.2 – Κακοήθη νεόπλασμα κλοακογόνου ζώνης
  • C21.8 – Κακοήθη νεόπλασμα επικαλυπτόμενων θέσεων του ορθού, του πρωκτού και του πρωκτικού πόρου

Ο μήνας Μάρτιος ορίστηκε επίσημα ως «Εθνικός Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου» το έτος 2000 (από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Κλίντον). Μέσα σε ένα διάστημα 23 ετών, αρκετοί οργανισμοί έχουν ενωθεί για να διαδώσουν την ευαισθητοποίηση και να αυξήσουν την έγκαιρη ανίχνευση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κοινότητα του καρκίνου του παχέος εντέρου, που αποτελείται από ασθενείς, επιζώντες, φροντιστές και υποστηρικτές φορούν μπλε χρώμα και συμμετέχουν στην αποστολή για τον τερματισμό του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η ανταλλαγή γνώσεων για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, η διοργάνωση εράνων και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, η ανάρτηση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον έγκαιρο έλεγχο και τη θεραπεία – θα πραγματοποιηθεί ως μέρος της εορτής.

Μάθετε περισσότερα για τις ιατρικές υπηρεσίες χρέωσης και κωδικοποίησης – Καλέστε τους ειδικούς μας στο (800) 670-2809!
Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας σήμερα! Διαθέστε έως και 30-40 τοις εκατό εξοικονόμηση κόστους!

Schreibe einen Kommentar