Ο Ainstein ενεργοποίησε τη νέα εφαρμογή Drone Water Sampling με την τεχνολογία ραντάρ του — Dronecode Foundation

0
Ο Ainstein ενεργοποίησε τη νέα εφαρμογή Drone Water Sampling με την τεχνολογία ραντάρ του — Dronecode Foundation

Πέρυσι, το Silver Member μας Ainstein παρουσίασε τη 2η γενιά αισθητήρων ανίχνευσης αντικειμένων. Από τότε, η ομάδα συνεργάζεται με πολλούς διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών drone για να τους δώσει νέες δυνατότητες.

Τυπικό υψόμετρο ραντάρ UAV του Ainstein US-D1 είναι ένας αισθητήρας mmWave Radar που χρησιμοποιείται κυρίως για την παρακολούθηση εδάφους που συνήθως απαιτείται για γεωργία ακριβείας. Σε πρόσφατη συνεργασία με τον πελάτη τους Fairweather IT (γνωστός και ως: FIT) από τη Μοντάνα, ο Ainstein βελτίωσε την πλατφόρμα δειγματοληψίας νερού (WaSP) που βασίζεται σε drone επιστημόνων και μηχανικών της FIT με την τεχνολογία αισθητήρων τους.

Τα drones της FIT αναπτύσσονται σε επικίνδυνα ή απρόσιτα επιφανειακά υδάτινα σώματα για τακτική δειγματοληψία και παρακολούθηση. Για οποιοδήποτε από τα έργα τους με UAV που δεν αφορούσαν νερό, το lidar λειτούργησε εξαιρετικά ως αποστασιόμετρο. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις κρίσιμες εργασίες του FIT πραγματοποιήθηκαν πάνω από υδάτινα σώματα, το lidar δεν ήταν μια χρησιμοποιήσιμη λύση. «Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λέιζερ ή εύρος εύρεσης lidar που λειτουργεί εξαιρετικά στη στεριά. Μόλις πετάξαμε πάνω από το νερό όμως, οι αριθμοί πήγαν παντού. Εξετάσαμε άλλους ανιχνευτές εύρους lidar – πιθανώς χρησιμοποιώντας διαφορετικά μήκη κύματος φωτός. Εξετάσαμε διαφορετικές δυνάμεις. Εξετάσαμε ακόμη και το σόναρ, αλλά δυστυχώς το σόναρ έχει πολύ μικρή εμβέλεια.» Η λύση ραντάρ του Ainstein ταίριαζε απόλυτα στις ανάγκες τους.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή τη μελέτη περίπτωσης επιτυχίας από την εταιρεία-μέλος μας, όπου το ανοιχτό οικοσύστημα drone δημιουργεί αξία για τη βιομηχανία. Διαθέτοντας εξαρτήματα διαλειτουργικότητας όπως το Pixhawk και το Radar Altimeter του Ainstein, επιτρέποντας εμπειρίες „plug-n-play“ για προγραμματιστές, επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να επικεντρωθούν στις εφαρμογές τους.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ: https://ainstein.ai/drone-fit/ και το βίντεο επίδειξης από τον Αϊνστάιν παρακάτω.

Schreibe einen Kommentar