Ο Εθνικός Διαγωνισμός Δοκιμίου του Επισκόπου Mike Okonkwo για το 2023 ανοίγει για συμμετοχές

1
Ο Εθνικός Διαγωνισμός Δοκιμίου του Επισκόπου Mike Okonkwo για το 2023 ανοίγει για συμμετοχές

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «ΝΙΓΗΡΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ: ΜΙΑ ΒΛΕΨΗ ΜΕΣΑ».

Για συμμετοχή στον 18ο Εθνικό Διαγωνισμό Δοκιμίου Mike Okonkwo για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις συμμετοχής περιλαμβάνουν: Δοκίμιο έως 2000 λέξεις, φωτογραφία διαβατηρίου του μαθητή, πλήρες όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, τάξη, σχολείο και όνομα και τηλέφωνο επικοινωνία του Διευθυντή. Όλο το δοκίμιο θα πρέπει να υποβληθεί σε μορφή word μέσω email στο [email protected]

Για φέτος, ο νικητής στα αστέρια πηγαίνει σπίτι του με πεντακόσιες χιλιάδες Naira (500.000,00 N) τιμή σε μετρητά, ένα τρόπαιο και μια πλακέτα, ενώ το σχολείο αποκτά έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Ο πρώτος επιλαχών λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 250.000,00 N με μια πλακέτα ενώ το σχολείο παίρνει έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Ο δεύτερος επιλαχών λαμβάνει ένα χρηματικό έπαθλο N100.000,00 και μια πλακέτα ενώ το σχολείο παίρνει έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Ο διαγωνισμός είναι μία από τις δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δρ. Mike Okonkwo που στοχεύει στην ανύψωση του επιπέδου στον εκπαιδευτικό τομέα στη χώρα και ταυτόχρονα στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, κάνοντας τους αναλυτικούς προσανατολισμούς ώστε να διαπρέψουν στον κόσμο τους αναπτύσσοντας την ικανότητά τους να σκεφτείτε τα ζητήματα. Επίσης, ως μέρος των δραστηριοτήτων που παρατάχθηκαν για τον εορτασμό των 78ων γενεθλίων του Δρ. Mike Okonkwo, του Προεδρεύοντος Επισκόπου της Λυτρωμένης Ευαγγελικής Αποστολής (TREM).

Με τα χρόνια ο διαγωνισμός ήταν πολύ επιτυχημένος στην αναμόρφωση του μοτίβου σκέψης των μαθητών για να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Δοκιμίου Mike Okonkwo εκτείνεται σε πάνω από μια δεκαετία ανάπτυξης και επιβράβευσης των δεξιοτήτων γραφής των Νιγηριανών νέων προς την εθνική ανάπτυξη.

Τα βραβεία για τον φετινό διαγωνισμό θα παρουσιαστούν στους νικητές στην 22η ετήσια διάλεξη Mike Okonkwo, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 στο Muson Center (Shell Hall) μέχρι τις 10.00 π.μ.

Ο Δρ. Mike Okonkwo είναι ο Προεδρεύων Επίσκοπος της Λυτρωμένης Ευαγγελικής Αποστολής (TREM) γνωστός και ως Power in the Word με περισσότερα από 200 παραρτήματα στη Νιγηρία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένας Απόστολος αυτής της γενιάς, η ζωή του οποίου έχει επηρεάσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Πατέρας πολλών και πάστορας ποιμένων σε όλο τον κόσμο, ο Δρ Mike Okonkwo είναι επίσης ένας δυναμικός ομιλητής του συνεδρίου, ευαγγελιστής της σταυροφορίας, εθνικός εκπρόσωπος για τη Νιγηρία και υπέρμαχος του ισορροπημένου Χριστιανισμού.

Ως παρουσιαστής της τηλεοπτικής σειράς «Power in the Word» που μεταμορφώνει τη ζωή, η εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα διορατικότητα του Δρ. Okonkwo για τον Λόγο του Θεού είναι εξαιρετικά εξαιρετική και ενδυναμώνει τους ανθρώπους στη Νιγηρία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι επίσης παρουσιαστής του «Power for the Wise» ενός καθημερινού λατρευτικού προγράμματος στο ραδιόφωνο που αλλάζει καθημερινά ζωές. Είναι επίσης ένας συγγραφέας του οποίου τα βιβλία υπήρξαν εργαλεία μεταμόρφωσης της ζωής στα χέρια εκείνων που είχαν το προνόμιο να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Ο Δρ. Mike Okonkwo είναι κάτοχος πολλών διδακτορικών διπλωμάτων και τιμητικές διακρίσεις. Είναι ο Συγκλητής της Διεθνούς Κοινωνίας των Υπουργών του Συμφώνου (CCMI) μιας συγκέντρωσης Ποιμένων που έχει σχεδιαστεί για Συντροφιά, Πνευματική Κάλυψη, Καθοδήγηση, Ενδυνάμωση και Δικτύωση, μέσω συνεδρίων, σεμιναρίων και άλλων διαδραστικών συνεδριών. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (NAC) της Πεντηκοστιανής Κοινότητας της Νιγηρίας.

Είναι ένας άνθρωπος που κινείται από το πάθος να δείξει την αγάπη του Θεού στην ανθρωπότητα με κάθε τρόπο που του δίνει ο Κύριος. Αυτό το πάθος γέννησε το Empowerment for the Less Privileged Foundation, μια μη κυβερνητική οργάνωση που δεσμεύεται να ανακουφίσει τα δεινά των λιγότερο προνομιούχων της κοινωνίας μέσω δωρεών σε νοσοκομεία, ίδρυσης δωρεάν κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, λειτουργίας δωρεάν προπαρασκευαστικών σχολείων για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολεία και διευκόλυνση τακτικών εκστρατειών διαφώτισης του κοινού για θέματα υγείας, μεταξύ άλλων. Είναι επίσης πρωτοπόρος σε ένα ταμείο υποτροφιών για ταλαντούχους μαθητές. Η ισχυρή πίστη και η εμπιστοσύνη του στις γυναίκες και οι δυνατότητες στις γυναίκες του έδωσαν μια θέση στο συμβούλιο διαχειριστών του Women of Global Impact (WGI) μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που χαρίζει χαμόγελα στα πρόσωπα των γυναικών παρέχοντας καταφύγιο σε άστεγους και επίσης διοργάνωση δωρεάν ιατρικής έκθεσης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων.

Για να συνεισφέρει την ποσόστωσή του στην εθνική ανάπτυξη, ξεκίνησε την ετήσια διάλεξη Mike Okonkwo το 2000 και η διάλεξη έχει γίνει ένας σημαντικός συνεισφέρων στις κυβερνητικές πολιτικές καθώς συγκεντρώνει έμπειρους άνδρες και γυναίκες για να συζητήσουν φλέγοντα εθνικά ζητήματα. Επίσης, για να ενθαρρύνει τις δεξιότητες γραφής των παιδιών στο γυμνάσιο και επίσης να τα βοηθήσει να γίνουν πάροχοι λύσεων στο έθνος, γεννήθηκε ο Διαγωνισμός Δοκιμίου Mike Okonkwo. Σήμερα, το θέμα για το δοκίμιο είναι και το θέμα της ετήσιας διάλεξης.

Το 2012 τιμήθηκε με Εθνική Τιμή Μέλους του Τάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας (MFR) από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση

Ο επίσκοπος Mike Okonkwo είναι παντρεμένος με τον επίσκοπο Peace Okonkwo και έχουν μια κόρη, την Uche.

Αυτό ανακοινώθηκε σε μια ανακοίνωση που υπογράφηκε από την Αναθ. (Κυρία) Oluwayomi Uteh, τη Διευθύντρια Εταιρικών Υπηρεσιών.

Schreibe einen Kommentar