Ο Διευθύνων Σύμβουλος σε τρελαίνει; Ρώτα τη Μαντλίν

0
Ο Διευθύνων Σύμβουλος σε τρελαίνει;  Ρώτα τη Μαντλίν

Αγαπητή Madeleine,

Εργάζομαι σε μια εταιρεία βιομηχανικής που ήταν μια επιτυχημένη startup. Τώρα διανύει τον έβδομο χρόνο της και έχουμε ακόμα τον ιδρυτικό μας Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ως αρκετά νέος COO, αναφέρομαι απευθείας σε αυτόν και με τρελαίνει. Κάθε φορά που αυτός και οι άλλοι ηγέτες της οργάνωσης συναντιούνται, έχουμε νέες συζητήσεις, αλλά ποτέ δεν δίνουμε συνέχεια σε προηγούμενες συνομιλίες. Η ημερήσια διάταξη για αυτές τις συναντήσεις δεν είναι ποτέ ξεκάθαρη, πόσο μάλλον που αποστέλλεται εκ των προτέρων για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε.

Ήξερα ότι η εργασία για έναν ιδρυτικό Διευθύνοντα Σύμβουλο θα ήταν μια πρόκληση, αλλά απλά δεν βλέπω πώς θα γίνει κάτι με τον τρόπο που λειτουργούμε. Κάποια συμβουλή για να συμβιβάσουμε τον CEO μας;

Προσπαθώντας να πιάσω

_________________________________________________________________

Αγαπητέ που προσπαθείς να πιάσεις,

Φαίνεται ότι το αφεντικό σας ταιριάζει στο κλασικό προφίλ του CEO του επιχειρηματία: προσανατολισμένος στη δράση, ανάληψη ρίσκου, γρήγορη κίνηση και εξαιρετικά δημιουργικός. Παραδέχομαι ότι αυτού του είδους οι ηγέτες μπορεί να είναι τρελοί για άλλους που είναι προσανατολισμένοι στη διαδικασία και στη λεπτομέρεια. Εφόσον είστε σε επίπεδο εκτελεστικής ηγεσίας, θα ήταν τρελό να αναλάβετε τη διοργάνωση συναντήσεων ηγετικής ομάδας; Προφανώς θα θέλατε να ρωτήσετε πρώτα τον Διευθύνοντα Σύμβουλό σας και να λάβετε τη συγκατάθεσή του. Μπορεί απλώς να περιμένει να το αναλάβει κάποιος άλλος.

Μπορείτε να οργανώσετε τις συναντήσεις σε ενότητες:

  • Παλιά στοιχεία ενεργειών, με ενημερώσεις σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν και τα εμπόδια που πρέπει να γνωρίζετε
  • Νέα θέματα, με ξεκάθαρα δηλωμένο ιδιοκτήτη κάθε θέματος και επιθυμητά αποτελέσματα
  • Ειδήσεις και ανακοινώσεις

Αυτό είναι απλά από την κορυφή του κεφαλιού μου, αλλά αυτά είναι αρκετά τυπικά. Εάν αισθάνεστε έντονα ότι έχετε μια ατζέντα, πιθανότατα θα πρέπει να τη συνθέσετε μόνοι σας. Εάν ο Διευθύνων Σύμβουλός σας έχει έναν προϊστάμενο του προσωπικού, θα ήταν δουλειά αυτού του ατόμου, αλλά δεν φαίνεται να ισχύει αυτό. Θα πρέπει να ζητήσετε από τους συναδέλφους σας ηγέτες να σας δώσουν έγκαιρα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για να τα βάλετε στην ημερήσια διάταξη.

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε κάποια σαφήνεια σε όλες τις συνομιλίες είναι κάποια διάκριση για το είδος της συνομιλίας που κάνετε τη δεδομένη στιγμή. Όταν μιλάμε για πιθανότητες, υπάρχουν τρία είδη συνομιλιών:

  1. Εικαστικές: Όταν κάνετε καταιγισμό ιδεών για πιθανότητες ή μια ιδέα για κάτι που μπορεί να αναλάβετε.
  2. Σχεδιασμός και αξιολόγηση: Όταν σε ελκύει μια ιδέα και τώρα την παίζεις και σκέφτεσαι πώς θα μπορούσε να είναι να εκτελέσεις αν αποφασίσεις ότι άξιζε τον κόπο. Παίζετε τον δικηγόρο του διαβόλου, μοιράζεστε παραδείγματα, αναμένετε εμπόδια και αξιολογείτε εάν μια πορεία δράσης θα επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  3. Λήψη αποφάσεων: Αποφασίζετε για ένα έργο ή μια πορεία δράσης και αποφασίζετε αν θα προχωρήσετε ή όχι. Αυτό είναι όπου, ως ομάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ΚΡΥΩΣΕ γράφημα για να βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν (1) ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για την εκτέλεση και την επίτευξη του αποτελέσματος, (2) ποιος πρέπει να είναι υπόλογος σε αυτό το άτομο για συγκεκριμένα στοιχεία δράσης, (3) ποιος πρέπει να συμβουλευτείτε και (4) ποιος πρέπει να ενημερώνεται. Για αυτήν τη συνομιλία, μπορείτε να επισημάνετε συγκεκριμένες ημερομηνίες ορόσημο για να τις συμπεριλάβετε στην ατζέντα της σύσκεψης εκείνης της εβδομάδας, ώστε το υπεύθυνο μέλος της ομάδας να μπορεί να μοιράζεται ενημερώσεις.

Δεν ξέρω από πού προήλθαν αυτές οι διακρίσεις, αλλά τις έμαθα από τον σύζυγό μου που είναι ο πρόεδρος της εταιρείας μας και που ταιριάζει στο προφίλ του CEO σας. Πετούσε ιδέες μόνο για να μάθει εβδομάδες αργότερα, προς απογοήτευσή του, ότι κάποιος είχε αρχίσει να τις εκτελεί. Έπρεπε να εκπαιδεύσει την ηγετική του ομάδα και την εκτεταμένη ηγετική ομάδα του για να αναγνωρίσει τη διαφορά μεταξύ συνομιλιών για εικασίες, συνομιλιών προγραμματισμού και αξιολόγησης και συνομιλιών λήψης αποφάσεων. Μπορεί να σκεφτείτε να μοιραστείτε αυτές τις διακρίσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό σας, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείτε να ρωτήσετε τι είδους συνομιλία κάνετε.

Αν δοκιμάσετε μόνο αυτές τις δύο ιδέες, υποπτεύομαι ότι θα νιώσετε λίγο πιο λογικοί. Ο Διευθύνων Σύμβουλός σας θα εξακολουθεί να είναι ο εαυτός του, αλλά θα υπάρχει λίγη περισσότερη πειθαρχία, έτσι ώστε όλη η ομάδα να αισθάνεται πιο προσγειωμένη.

Ακούγεται σαν να έχετε γεμάτα τα χέρια σας, αλλά είστε σε θέση να προσθέσετε αξία και να επηρεάσετε. Καλή τύχη.

Αγάπη, Μαντλίν

Σχετικά με τη Madeleine

Μαντλίν Χόμαν Μπλανσάρ είναι πιστοποιημένος προπονητής, συγγραφέας, ομιλητής και συνιδρυτής της Blanchard Coaching Services. Η συμβουλή της Madeleine για τον καλοπροαίρετο διευθυντή είναι μια τακτική λειτουργία του Σαββάτου για μια πολύ επιλεγμένη ομάδα: καλοπροαίρετους διευθυντές. Η ηγεσία είναι δύσκολη – και όσο περισσότερο νοιάζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ελάτε μαζί μας εδώ κάθε εβδομάδα για πληροφορίες, πόρους και συνομιλία.

Έχετε μια ερώτηση για τη Madeleine; Στείλτε email στη Madeleine και αναζητήστε σύντομα την απάντησή σας. Σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που θα κάνει το καλύτερο δυνατό, η Madeleine δεν μπορεί να απαντήσει προσωπικά σε κάθε γράμμα. Τα γράμματα θα υποστούν επεξεργασία για λόγους σαφήνειας και έκτασης.

Schreibe einen Kommentar