Οι 10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο του Περού [2020 travel guide]

0
Οι 10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο του Περού [2020 travel guide]

Μια λεπτομερής λίστα με τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα και ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο και πώς να φτάσετε εκεί.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεστε στη διαδικασία προετοιμασίας του δρομολογίου σας στο Περού; Και τώρα αναρωτιέστε για τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο; Τότε ήρθατε στο σωστό μέρος!

Το Κούσκο είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο. Η αρχαία πρωτεύουσα των Ίνκας κάθεται στην καρδιά της υπέροχης Ιερής Κοιλάδας. Έτσι, πραγματικά συμφέρει να φύγουμε και από τα όρια της πόλης. Μπορεί να υπάρχουν πολλά καταπληκτικά πράγματα να κάνετε στο Κούσκο, αλλά τα γύρω ερείπια και οι πόλεις των Ίνκας είναι εξίσου εκπληκτικά. Σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό, πρόκειται να σας δείξω τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές!

Τα ερείπια των Ίνκας στο Pisac, στο Περού, σε μικρή απόσταση από το Κούσκο
Τα ερείπια των Ίνκας στο Πισάκ

Θέλω να είστε σε θέση να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι σας, αλλά οπωσδήποτε φροντίστε να διαβάσετε και το αναλυτικό δρομολόγιό μου στο Κούσκο. Πιο κάτω παρακάτω, θα σας δείξω επίσης τα καλύτερα και φθηνότερος τρόπος χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και τις εναλλακτικές σας για να μετακινηθείτε.

Τέλος πάντων, ας ξεκινήσουμε, ε;

Σημείωση: Κερδίζω μια μικρή προμήθεια για αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

1. Μάτσου Πίτσου ημερήσια εκδρομή από το Κούσκο

Η εναλλακτική κλασική άποψη του Μάτσου Πίτσου
Το κλασικό πανόραμα του Μάτσου Πίτσου

Καμία λίστα με τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να αναφέρουμε το Μάτσου Πίτσου με την ίδια ανάσα. Η περίφημη ακρόπολη της Ίνας είναι οένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Νότια Αμερικήένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ένα σύγχρονο Νέο Παγκόσμιο Θαύμα και, πάνω από όλα, ένα μυστικιστικό μέρος που θα σας κατακλύσει με την ομορφιά του.

Η ιερή πλατεία γύρω από την πέτρα Intihuatana στο Μάτσου Πίτσου
Το Μάτσου Πίτσου από ψηλά

Πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να μείνουν μια νύχτα στο Aguas Calientes (την πιο κοντινή πόλη στη χαμένη πόλη των Ίνκας), αλλά είναι απολύτως εφικτό να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Μάτσου Πίτσου από το Κούσκο. Το εισιτήριό σας ισχύει μόνο για χρονικό διάστημα 4 ωρών ούτως ή άλλως, οπότε αν προλάβετε νωρίς το τρένο, τα πράγματα θα πάνε σίγουρα υπέρ σας. Τα ξενοδοχεία είναι πολύ φθηνότερα και στο Κούσκο.

Κάθομαι σε έναν τοίχο πάνω από το Μάτσου Πίτσου: κορυφαίος προορισμός στο δρομολόγιό μου στο Περού
Εγώ, που κάθομαι πάνω από το Μάτσου Πίτσου

Προσωπικά μιλώντας, Μου αρέσει πολύ περισσότερο το απόγευμα στο Μάτσου Πίτσου από νωρίς το πρωί. Και το να βλέπεις την ανατολή είναι μύθος ούτως ή άλλως. Απλώς φροντίστε να κλείσετε τα εισιτήριά σας πολύ νωρίτερα (εξαντλούνται γρήγορα).

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια εδώ

Ενώ μπορείτε σίγουρα να κανονίσετε τα εισιτήρια του τρένου ανεξάρτητα (ειδικά αν μείνετε μια νύχτα στο Μάτσου Πίτσου), είναι λογικό να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση για την ημερήσια εκδρομή σας. Ακολουθεί μια περιοδεία στο Μάτσου Πίτσου από το Κούσκο με καλές κριτικές.

Διαβάζει περαιτέρω:

2. Ερείπια και αγορά Pisac Inca

Η κύρια ακρόπολη των ερειπίων Pisac Inca κοντά στο Κούσκο
Η κύρια ακρόπολη του Πισάκ

Συχνά παραβλέπεται αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά όμορφο είναι το Pisac. Η μικρή πόλη στα βορειοανατολικά του Κούσκο είναι διάσημο για την πολύχρωμη αγορά του (ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας). Αλλά δίπλα στο πανίσχυρο βουνό πάνω από την πόλη είναι ένα άλλο ερείπιο των Ίνκας που πρέπει να επισκεφτείτε.

Οι αρχαίες σιταποθήκες στο Pisac, Περού
Οι σιταποθήκες του Πισάκ

Έγραψα έναν λεπτομερή οδηγό για να επισκεφθείτε το Pisac εδώ. Οι πολλοί μικρότεροι αρχαιολογικοί χώροι του τεράστιου συγκροτήματος κόβουν την ανάσα. Σας συνιστώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να τα περπατήσετε όλα. Οι περισσότεροι τουρίστες απλώς επισκέπτονται το φρούριο στην κορυφή, το οποίο είναι πολύ μεγάλο λάθος.

Η περιοχή ναών του Pisac, Περού
Η περιοχή του ναού του Pisac

Αν περπατήσεις λίγο πιο κάτω, θα μπορείτε να απολαύσετε μερικές εντυπωσιακές όψεις ολόκληρης της κοιλάδας και δείτε μερικά καταπληκτικά άλλα ερείπια. Στην πραγματικότητα, ο ναός του ήλιου πιο κάτω είναι το πραγματικό αποκορύφωμα του Pisac.

Ακολουθεί μια πλήρης περιήγηση στην Ιερή Κοιλάδα που σταματά στο Pisac και τα περισσότερα άλλα σημεία που αναφέρω παρακάτω.

3. Βουνά ουράνιο τόξο

Η διάσημη θέα στα βουνά του Ουράνιου Τόξου, ένα από τα πιο δημοφιλή ημερήσια ταξίδια από το Κούσκο τα τελευταία 5 χρόνια
Η περίφημη θέα στα βουνά Rainbow

Πριν από 10 χρόνια, τα βουνά του ουράνιου τόξου δεν ήταν καν κάτι μεταξύ των μυημένων στο Περού. Αλλά μια διαβόητη φωτογραφία του Instagram αργότερα, και σχεδόν όλοι θέλουν να τη δουν! Θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 1,5 χιλιόμετρο από την αρχή του μονοπατιού και θα είναι αρκετά κουραστικό σε αυτά τα μεγάλα υψόμετρα.

Αλλά το τοπίο είναι εξαιρετικά όμορφο σε αυτή την περιοχή και αξίζει τον κόπο. Θα το παρατηρήσετε τα χρώματα των βουνών είναι πιθανώς λίγο λιγότερο έντονα από ό,τι φαίνονται σε μερικές βαριά επεξεργασμένες εικόνες. Θα χρειαστεί μια ολόκληρη μέρα για να κάνετε την ξενάγηση και αν δεν είστε τόσο σίγουροι, φέρτε οπωσδήποτε μπαστούνια!

Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για μια οργανωμένη περιήγηση στα βουνά Rainbow

4. Κήποι νερού Tipon

οι βεράντες των Ίνκας φαίνονται από ψηλά, κοντά στην Ιντιβατάνα
Πλήρης άποψη του Tipon

Το προσωπικό μου αγαπημένο ερείπιο στο Περού? Μακράν Tipón. Οι αρχαίοι υδάτινοι κήποι των Ίνκας είναι ένα πραγματικά μυστικιστικό μέρος και εξακολουθεί να είναι κάπως μια μυστική συμβουλή. Όταν το επισκέφτηκα την πρώτη φορά, το είχα σχεδόν εντελώς για τον εαυτό μου. Τα πράγματα άλλαξαν λίγο τον περασμένο χρόνο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα παρθένο μέρος.

Tipon peru - Οι καταπληκτικοί υδάτινοι κήποι των Ίνκας κοντά στο Κούσκο
Η ιερή βρύση στο Τιπόν

Σας προτείνω να αφιερώστε λίγο επιπλέον χρόνο και ανεβείτε στο λόφο πίσω από το Tipon έτσι μπορείτε να έχετε μια ωραία θέα στα ερείπια και να δείτε τον αρχαίο ναό από πάνω. Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός μου για το Tipon

5. Φρούριο Ollantaytambo Inca

Το αρχαίο ερείπιο του φρουρίου Ollantaytambo στο Περού μόλις περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το Κούσκο
Το αρχαίο φρούριο των Ίνκας στο Ollantaytambo

Μια καλή εναλλακτική για το Μάτσου Πίτσου; Ollantaytambo – The Best Of Ollantaytambo. Το τελευταίο φρούριο των Ίνκας είναι ένα αληθινό θέαμα και σχεδόν εξίσου συναρπαστικό με το προηγούμενο. Τα ερείπια χωρίζονται σε δύο μέρη και αγκαλιάζουν τα βουνά που περιβάλλουν μια αρχαία πόλη που εξακολουθεί να μοιάζει με κάθε μέρος όπως θα μπορούσε να φαινόταν πριν από 500 χρόνια κατά τη διάρκεια της βασιλείας των Ίνκας.

Τμήματα των ερειπίων των Ίνκας στο Ollantaytambo στο Περού.  Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα να κάνω στο Περού
Οι σιταποθήκες των Ίνκας στην άλλη πλευρά του Ollantaytambo

Καθώς το Ollantaytambo είναι η τελευταία στάση του τρένου για τη διάσημη ακρόπολη των Ίνκας, μπορεί έχει νόημα να κοιμηθείς ένα βράδυ εδώ. Διαβάστε τον οδηγό μου για το Ollantaytambo εδώ.

6. Αλατωρυχεία Μάρας

Τα αλατωρυχεία Maras είναι μια αρχαία τοποθεσία Ίνκας στην ιερή κοιλάδα των Ίνκας σε μικρή απόσταση από το Κούσκο
Οι λιμνούλες εξάτμισης αλατιού στον Μάρα

Δεν είναι όλα τα μέρη και τα τουριστικά αξιοθέατα κοντά στο Κούσκο ερείπια. Μερικά από αυτά, παρόλο που χρονολογούνται από την εποχή των Ίνκας, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Τα αλατωρυχεία Μάρας είναι ένα από αυτά. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι από την Ιερή Κοιλάδα παράγουν αλάτι από την αρχαιότητα.

Οι λίμνες εξάτμισης αλατιού στο Maras αντανακλούν το ηλιοβασίλεμα
Οι λίμνες εξάτμισης αλατιού στο Maras αντανακλούν το ηλιοβασίλεμα

Πριν από χρόνια, μπορούσατε να περπατήσετε ελεύθερα στις λίμνες εξάτμισης. Καθώς ο ιστότοπος γινόταν όλο και πιο δημοφιλής (είναι τόσο όμορφος!), αυτό δεν είναι πλέον δυνατό. Ωστόσο, μη διστάσετε ούτε λεπτό να επισκεφτείτε τον Μάρα! Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αλατωρυχεία Maras

7. Moray

Τα ερείπια των Ίνκας του Moray στο Περού (μέσα στην Ιερή Κοιλάδα)
Οι αγροτικές βεράντες του Moray

Ακριβώς δίπλα στο Maras θα βρείτε μια άλλη σημαντική τοποθεσία των Ίνκας. Του ίσως το πιο μυστηριώδες μέρος καθώς μοιάζει με ένα ufo που προσγειώθηκε ή κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι ήταν ένας χώρος γεωργικών δοκιμών, αλλά αυτή η ερμηνεία εξακολουθεί να είναι προς συζήτηση.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Τα ερείπια του Moray είναι τόσο όμορφα όσο και συναρπαστικά και θα αποτελέσουν μια όμορφη στάση στην ημερήσια περιήγησή σας στην Ιερή Κοιλάδα!

8. Ausangate

Το όμορφο βουνό Ausangate - ένα από τα καλύτερα μέρη για πεζοπορία κοντά στο Κούσκο.
Το όμορφο βουνό Ausangate | Φωτογραφία: Petr Meissner @flickr

Σας αρέσει η πεζοπορία; Στη συνέχεια, το βουνό Ausangate στο Cordillera Vilconota Η σειρά θα πρέπει να είναι στη λίστα με τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια διαθέσιμα και ακόμη μερικές υπέροχες πολυήμερες πεζοπορίες!

Σημείωση: Μία φορά το χρόνο, δύο εβδομάδες πριν από το Corpus Christi, πραγματοποιείται εδώ ένα σημαντικό φεστιβάλ. Το Quyllur Rit’i που προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές!

9. Μικρός Κόσμος

Τα ερείπια των Ίνκας στο Huchuy Cusco κοντά στο Κούσκο του Περού
Τα ερείπια στο Little City Pic: Sucram Yet @flickr.com

Little Cusco ή «Little Cusco» είναι ένας από τους μικρότερους αρχαιολογικούς χώρους κοντά στην πρωτεύουσα. Χρονολογείται γύρω στο 1400 μ.Χ. και ήταν κάποτε ένα σημαντικό εξοχικό κτήμα των Viracocha Inca (1410-1438). Ήταν στην πραγματικότητα το ίδιο το κτήμα που πέταξε για να αποφύγει την επίθεση του λαού Chancha που νικήθηκε.

Οι Ισπανοί ισοπέδωσαν την εξοχική περιουσία μετά την κατάκτησή τους, αλλά τα ερείπια εξακολουθούν να είναι αρκετά συναρπαστικά.

10. Sacsayhuaman

Μια ομάδα λάμα και αλπάκα μπροστά από τα ερείπια των Ίνκας Sacsayhuaman κοντά στο Κούσκο
Μια ομάδα λάμα μπροστά από το Sacsayhuaman

Από τεχνική άποψη, ο Sacsayhuaman είναι ακόμα εντός των ορίων της πόλης του Κούσκο. Αλλά επειδή περιλαμβάνει αρκετή πεζοπορία και τα ερείπια είναι στην πραγματικότητα αρκετά, πιθανότατα θα χρειαστείτε ακόμα μισή μέρα για να τα περιηγηθείτε, γι‘ αυτό ήθελα να το αναφέρω σε αυτόν τον οδηγό.

Το Sacsayhuaman είναι ένα όμορφο ταξίδι μισής ημέρας από το Κούσκο του Περού

Το Sacsayhuaman ήταν κάποτε το φρούριο πάνω από το Κούσκο. Οι Ισπανοί ισοπέδωσαν την αρχαία ακρόπολη για τα δομικά στοιχεία της (και ως οπτική απόδειξη της δύναμής τους). Τα ελάχιστα απομεινάρια είναι ωστόσο άκρως εντυπωσιακά. Διαβάστε τον λεπτομερή οδηγό μου για το Sacsayhuaman εδώ.

Άλλες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο

Η ιερή κοιλάδα των Ίνκας είναι ένας απίστευτα πλούσιος προορισμός. Και υπάρχουν πολλές άλλες εκδρομές από το Κούσκο που θα μπορούσατε να προγραμματίσετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Είναι εύκολο να περάσετε μια εβδομάδα ή περισσότερο εδώ. Έπαιξε σαν Λίμνη Humantay, Q’engo, Chonta ή Chinchero σίγουρα αξίζει επίσης να επισκεφθείτε.

Πάνω από όλα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να απολαύσετε το μοναδικό φαγητό και την εκπληκτική κουλτούρα αυτής της μαγικής περιοχής. Απλά η πεζοπορία ή η οδήγηση μέσα στην κοιλάδα μπορεί να είναι μια όμορφη εμπειρία. Οπότε, μην ταράζεσαι πολύ 🙂

Ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Τιτικάκα από το Κούσκο

Πλωτό νησί των ανθρώπων του Ούρου με μικρά μηχανοκίνητα σκάφη δεμένα στα καλάμια
Ένα τεχνητό νησί στη λίμνη Τιτικάκα

Έχω πολλές ερωτήσεις σχετικά με το να κάνω μια ημερήσια εκδρομή από το Κούσκο στη λίμνη Τιτικάκα. Αυτό είναι αδύνατον. Το τρένο ή το λεωφορείο διαρκεί 10 ώρες + και το να πετάς για μία μέρα έχει λίγο έως καθόλου νόημα. Προσωπικά μιλώντας, νιώθω ότι η λίμνη Τιτικάκα είναι το πιο όμορφο μέρος του Περού και είναι πραγματικά λογικό να περάσετε 3 ή 4 ημέρες εκεί. Δείτε πώς θα φτάσετε από το Κούσκο στη λίμνη Τιτικάκα

Διαβάζει περαιτέρω:

Ημερήσια εκδρομή στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου από το Κούσκο

Ένα άγριο πεδινό ταπίρο σε ένα γλείψιμο αργίλου στο εθνικό πάρκο yasuni
Ένα σπάνιο θέαμα ταπίρ στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Είναι αλήθεια δεν είναι εφικτό να δείτε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου σε μια ημερήσια εκδρομή από το Κούσκο είτε. Στην πραγματικότητα, όσο απομακρυσμένο κι αν είναι το τροπικό δάσος, δεν συνιστάται η διαμονή για λιγότερο από 4 ημέρες (θα χρειαστείτε μια ολόκληρη μέρα για να φτάσετε σε ένα καταφύγιο και μια άλλη για να επιστρέψετε).

Όμως, πραγματικά αξίζει τον κόπο. Τα ζώα που θα δείτε θα σας πάρουν το μυαλό. Λάβετε υπόψη δύο πράγματα, λοιπόν. Το Μάτσου Πίτσου βρίσκεται σε ένα πολύ πυκνό δάσος με σύννεφα, έτσι θα έχετε την πρώτη σας εντύπωση εδώ. Και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι μεγαλύτερο από το Περού. Θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε ένα από τα όμορφα εθνικά πάρκα στον γειτονικό Ισημερινό (αυτό που έκανα εγώ) και να κλείσετε μια διαμονή σε ένα καταφύγιο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου εκεί.

Πώς να μετακινηθείτε στο Κούσκο

Το Περού είναι μια αρκετά φθηνή χώρα. Μπορείτε να πιάσετε ένα ολοήμερη περιήγηση στην Ιερή Κοιλάδα για λιγότερο από 30 USD. Έτσι, εγώ προσωπικά δεν θα ταλαιπωρούσα πολύ να πάρω έναν τοπικό οδηγό. Πραγματικά αξίζει τον κόπο, καθώς υποστηρίζετε την τοπική τουριστική βιομηχανία με αυτό.

Τούτου λεχθέντος, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα λεωφορείο ή συλλογικός (κοινόχρηστο ταξί μίνι βαν). Οι περισσότεροι από αυτούς θα αναχωρήσουν στο Calle Pavitos στο Κούσκο και μπορούν να γίνουν σούπερ εναλλακτική λύση προϋπολογισμού. Τα τακτικά ταξί είναι επίσης αρκετά φθηνά και μπορείτε να κάνετε κράτηση οδηγού για όλη την ημέρα.

Εάν ταξιδεύετε σε ομάδα 3 ή 4 ατόμων, θα συνιστούσα να πάρετε ταξί. Παζαρέψτε λίγο αλλά ανάλογα με την απόσταση και το αυτοκίνητο 50 έως 100 USD ανά ολοήμερο είναι αυτό που μπορείτε να περιμένετε. συλλογικός θα κοστίσει μόνο μερικά πέσος, αλλά μπορεί να είναι λίγο πιο στενό και τρομακτικό.

Έτσι, αυτός ήταν ο οδηγός μου για τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο του Περού. Ελπίζω να μπόρεσα να σας δώσω μια καλή εισαγωγή και μη διστάσετε να κάνετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις στα παρακάτω σχόλια

Οι καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Κούσκο του Περού

Schreibe einen Kommentar