Οι αναζητήσεις στο Google για δικαιολογίες για να χάσουμε δουλειά βρίσκονται σε υψηλό πενταετίας

5
Οι αναζητήσεις στο Google για δικαιολογίες για να χάσουμε δουλειά βρίσκονται σε υψηλό πενταετίας

Ο Πρόεδρος του Frank Recruitment Group of Americas, Rowan O’Grady, σχολίασε: «Το να βλέπουμε τους όγκους αναζητήσεων να αυξάνονται τόσο δραστικά το 2021 είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Φαίνεται να συμπίπτει με την αρχή της επιστροφής στο γραφείο, που μας λέει ότι αυτή δεν ήταν η πιο εύκολη μετάβαση για όλους. Το σημαντικό, φυσικά, δεν είναι να προσπαθήσουμε να «επιστρέφουμε στην κανονικότητα», αλλά να πάμε μπροστά σε ένα πιο υγιές αύριο».

Συζητώντας γιατί οι άνθρωποι μπορεί να αναζητούν δικαιολογίες που μπορούν να δώσουν για την έλλειψη εργασίας, ο προπονητής ευεξίας και ο στρατηγικός οργανωτικής ανάπτυξης Dr. Shané P. Teran του SP Consulting μίλησε για τη σημασία της επικοινωνίας και την αποστιγματιστική απουσία στον χώρο εργασίας. Ανέφερε ότι όσοι αναζητούν δικαιολογίες για την έλλειψη εργασίας πιθανότατα «αισθάνονται ότι δεν έχουν μια κουλτούρα επόπτη ή οργανισμού στην οποία μπορούν ελεύθερα να πάρουν άδεια χωρίς να τους χλευάσουν ή να αμφισβητήσουν».

Ο Δρ Τεράν τόνισε επίσης ότι η επιστροφή στο γραφείο απαιτεί φροντίδα από τους εργοδότες. «Πολλοί άνθρωποι δεν βιώνουν τη χάρη και την κατανόηση από τους εργοδότες που χρειάζονται, κάτι που οδηγεί στην αποφασιστικότητα να το παραποιήσουν αλλά να ξεφύγουν με κάθε απαραίτητο μέσο. Οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν περισσότερο χρόνο για να διαχειριστούν τους μακροχρόνιους στρεσογόνους παράγοντες που συνοδεύουν την αναπροσαρμογή». Είναι επίσης αλήθεια ότι οι εργοδότες αναπροσαρμόζονται, συχνά με αποτέλεσμα «ο φόρτος εργασίας είναι υψηλότερος, περισσότερες προθεσμίες καθορίζονται και η συνολική κουλτούρα της αυτοφροντίδας εκφράζεται, αλλά συχνά δεν επιβάλλεται και δεν υποστηρίζεται».

Schreibe einen Kommentar