Νευροεπιστήμονας Vera Mohr – BlueCallom

1
Νευροεπιστήμονας Vera Mohr – BlueCallom


Προβολές ανάρτησης: 124

Νευροεπιστήμονας BlueCallom Vera MohrΕίμαι στην ευχάριστη θέση να συστήσω τον εαυτό μου ως νευροεπιστήμονα που συμμετέχει BlueCallom να φέρει πλούτο γνώσεων και τεχνογνωσίας από τον τομέα της νευροεπιστήμης.

Το όνομά μου είναι Vera Mohr, και είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω BlueCallom ομάδα. Η εστίασή μου σε BlueCallom αναπτύσσει ένα σταθερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με γνώμονα τις νευροεπιστήμες για τη διαχείριση της καινοτομίας. Η νευροεπιστήμη και η καινοτομία συνδέονται στενά με την καλύτερη κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των λειτουργιών του, εμπνέοντας νέες ιδέες και λύσεις στην καινοτομία. «Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μυαλό μας για να καταλάβουμε πώς δημιουργούνται καινοτόμες ιδέες».

Όταν διαβάζουμε αυτές τις λέξεις, τα φωτόνια που σχετίζονται με τα σχέδια των γραμμάτων χτυπούν τον αμφιβληστροειδή μας και η ενέργειά τους πυροδοτεί ένα ηλεκτρικό σήμα στα κύτταρα που ανιχνεύουν το φως εκεί. Αυτό το ηλεκτρικό σήμα διαδίδεται σαν κύμα κατά μήκος των μακριών νημάτων που ονομάζονται άξονες που αποτελούν μέρος των συνδέσεων μεταξύ των νευρώνων. Όταν το σήμα φτάσει στο τέλος ενός άξονα, προκαλεί την απελευθέρωση χημικών νευροδιαβιβαστών στη σύναψη, μια χημική διασταύρωση μεταξύ του άκρου του άξονα και των νευρώνων-στόχων. Ένας νευρώνας στόχος αποκρίνεται με το ηλεκτρικό του σήμα, το οποίο, με τη σειρά του, εξαπλώνεται σε άλλους νευρώνες. Μέσα σε μερικές εκατοντάδες χιλιοστά του δευτερολέπτου, το σήμα έχει εξαπλωθεί σε δισεκατομμύρια νευρώνες σε αρκετές δεκάδες διασυνδεδεμένες περιοχές του εγκεφάλου μας, και έχουμε αντιληφθεί αυτές τις λέξεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μάλλον δεν ιδρώσαμε καν.

Όταν συνοψίζουμε τη διαδικασία, είναι μόνο οι ηλεκτροχημικές αντιδράσεις που μας κάνουν να σκεφτόμαστε. Τα εξωτερικά ερεθίσματα πυροδοτούν άμεσα τις σκέψεις…. ένα φτερό βουρτσίζει το δέρμα μας, βλέπουμε αυτές τις λέξεις στην οθόνη του υπολογιστή και ακούμε ένα τηλέφωνο να χτυπάει. Κάθε ένα από αυτά τα γεγονότα πυροδοτεί μια σειρά από σήματα στον εγκέφαλο. Γι‘ αυτό μπορούμε να σκεφτούμε κάτι μόνο βασιζόμενοι σε εμπειρίες του παρελθόντος.

Κατέχοντας μεταπτυχιακό στη Νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, διεξήγαγα έρευνα σχετικά με τους νευρικούς μηχανισμούς που βρίσκονται κάτω από το ανθρώπινο προεπιλεγμένο δίκτυο, το οποίο εξηγεί πώς δημιουργούνται δημιουργικές ιδέες. Επίσης, το πτυχίο μου στην Ψυχολογία μου έδωσε μια ευρεία κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Κατά τη διάρκεια της σχολικής μου εκπαίδευσης, παρείχα τεχνικές απεικόνισης του εγκεφάλου στα διάφορα πεδία της νευροεπιστήμης, όπως τα νευρωνικά κυκλώματα που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων. Είχα επίσης εμπειρίες σε διάφορα διεθνή εργαστήρια για να βελτιώσω την κατανόησή μου στη νευροεπιστήμη, όπως το MIT Media Lab, το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Μαγνητικού Συντονισμού και τη Μονάδα Γνωσιακής Νευροεπιστήμης.

Ο εγκέφαλος είναι η πιο εξελιγμένη υπολογιστική συσκευή που γνωρίζουμε. Η μελέτη των νευρωνικών δικτύων του εγκεφάλου μας επιτρέπει να αναπτύξουμε πιο ισχυρές ιδέες για να κάνουμε πρωτοποριακές καινοτομίες. Η βαθιά κατανόηση του εγκεφάλου και των λειτουργιών του είναι πολύτιμο πλεονέκτημα καθώς είναι απαραίτητο να καινοτομήσουμε νέες τεχνολογίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως.

Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της ομάδας BLC και να εφαρμόζω την τεχνογνωσία μου στις νευροεπιστήμες για να υποστηρίξω τους πελάτες μας στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων.»

@Υποκοριστικό της Veronica

Schreibe einen Kommentar