Νέο Εταιρικό Πλαίσιο Καινοτομίας – BlueCallom

1
Νέο Εταιρικό Πλαίσιο Καινοτομίας – BlueCallom


Προβολές ανάρτησης: 1.236

Για πρώτη φορά, η καινοτομία γίνεται ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΜΗ & ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ

Ανακοίνωση

Επιτρέψτε μας να ανοίξουμε το 2023 με άλλη μια σημαντική ανακάλυψη στην Καινοτομία. Την άνοιξη του περασμένου έτους, τα VP-Products μας θέλησαν να δημιουργήσουν μια λίστα με όλη την υποστηρικτική τεχνογνωσία για να παρακολουθούμε καλύτερα τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των προϊόντων μας. Λίγες εβδομάδες αργότερα, μίλησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ενός από τους πελάτες μας. Μου είπε ότι γνωρίζουμε τόσα πολλά συναρπαστικά πράγματα για την Καινοτομία και για το αν έχουμε βάση γνώσεων ή βιβλιοθήκη σχετικά με την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες μας.

Δυστυχώς, τότε δεν είχαμε. Αλλά αμέσως αρχίσαμε να συλλέγουμε όλη τη στρατηγική γνώση. Συγκεντρώσαμε πάνω από εκατό αρχές, στρατηγικά χαρακτηριστικά, μεθόδους, οργανωτικές εκτιμήσεις και πτυχές εκτέλεσης.

Σήμερα, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το νέο μας Εταιρικό Πλαίσιο Καινοτομίας.

Ένα εργαλείο που αλλάζει από την αρχή τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καινοτομία, κυριολεκτικά.

Τώρα, αυτό δεν είναι το πρώτο Πλαίσιο Καινοτομίας. Αλλά αυτή είναι η πρώτη, βασισμένη σε άμεσες εμπειρίες, χτίζοντας ή συνοδεύοντας επιχειρήσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησαν από το μηδέν. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο. Ορισμένα είναι περισσότερο εστιασμένα στον ιδεασμό, άλλα είναι πιο εστιασμένα στην εκτέλεση και άλλα είναι περισσότερα πλαίσια στρατηγικής. Ωστόσο, οι εταιρείες αγωνίστηκαν να καινοτομήσουν επειδή δεν υπήρχε ακόμη ένα ολοκληρωμένο μοντέλο καινοτομίας.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις – Η πιο σημαντική αξία

Η μεγαλύτερη πρόκληση Στο παρελθόν, κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει στην πιο κρίσιμη ερώτηση σχετικά με την καινοτομία: «Πώς γίνεται η καινοτομία σε μια επαναλαμβανόμενη, διαχειρίσιμη διαδικασία με προβλέψιμο αποτέλεσμα». Εάν αυτό παρέμενε αναπάντητο, όλα τα στοιχήματα θα ακυρώνονταν.

Πότε πρέπει να δοθούν απαντήσεις, εμφανίστηκαν βασικές ερωτήσεις, όπως: «Από πού προέρχονται οι ιδέες; Πόσο καλές είναι οι ιδέες; Πόσο ενοχλητικές είναι αυτές οι ιδέες». Και αμέσως μετά ακολουθούν ερωτήσεις από εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν καλές ιδέες: «Πώς μπορούμε να τις φέρουμε στην αγορά; Πόσο επιτυχημένοι θα έχουν;»

Η πιο σημαντική αξία οποιουδήποτε πλαισίου καινοτομίας είναι η παροχή απαντήσεων σε καθεμία από αυτές τις προκλήσεις: Κατανόηση του τρόπου σύνθεσης αυτών των τεράστιων καινοτόμων ιδεών με επαναλαμβανόμενο τρόπο και πώς να γίνει η διάθεση στην αγορά μια διαχειρίσιμη και προβλέψιμη διαδικασία,

Η ανάπτυξή μας ως BlueCallom ξεκίνησε με την ανακάλυψη που επηρεάστηκε από τις νευροεπιστήμες για το πώς συντίθενται οι ιδέες στον εγκέφαλό μας και πώς να διεγείρουμε αυτές τις σκέψεις και ποιες ικανότητες πρέπει να διαθέτει μια ομάδα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αφού καταλάβαμε πώς μπορούσαμε να «παράγουμε» ιδέες, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν το κλειδί για να γίνει η καινοτομία μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Επιπλέον, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συνέχεια καινοτομίας μέσα σε έναν οργανισμό που, ακόμη και για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στη Silicon Valley, δεν ήταν κυρίως εφικτό.

Με την εμπειρία από τις δικές μας προηγούμενες επιχειρήσεις και βοηθώντας εκατοντάδες νεοφυείς επιχειρήσεις στο δρόμο τους να γίνουν μονόκεροι, γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να φέρουμε με επιτυχία αυτές τις ανατρεπτικές καινοτομίες στην αγορά.


Οι γνήσιες καινοτομίες είναι πολύ περίπλοκες για να εμφανίζονται τυχαία. Για να περιμένουμε από τις ομάδες καινοτομίας να επιτύχουν καινοτομίες, είναι σημαντικό οι ηγέτες των επιχειρήσεων να κατανοούν τα βασικά του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλος συνθέτει αυτές τις ιδέες. Αυτή η νέα κατανόηση καθιστά τη διαχείριση της καινοτομίας μια ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ διαδικασία. Η Διαχείριση Εταιρικής Καινοτομίας έχει αλλάξει από την αρχή και μπορεί επιτέλους να προσφέρει πρωτοποριακή καινοτομία.

Επιπλέον, προσθέσαμε όλο και περισσότερες από τις πολλές αντιδιαισθητικές πτυχές της καινοτομίας σε ένα μικρό φυλλάδιο που περιείχε «Τα δώδεκα μυστικά της καινοτομίας». Προσθέσαμε άλλα δώδεκα αργότερα, αλλά σταματήσαμε γιατί ξέραμε ότι ήταν ακόμη περισσότερα από αυτό. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο έρευνας, επιτέλους θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και να το ονομάσουμε Εταιρικό Πλαίσιο Καινοτομίας.

Σήμερα έχουμε
«Πάνω από εκατό πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε».

Βασικές πτυχές του πλαισίου

Σύμφωνα με τους πελάτες μας, η πιο σημαντική αξία που παρέχουμε και αντικατοπτρίζουμε σε αυτό το πλαίσιο είναι η τεχνογνωσία
1) ΑΡΧΕΣ
Υπάρχουν δέκα γενικές αρχές καινοτομίας με σχεδόν 50 συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για την επιτυχία της καινοτομίας. Εάν αγνοηθεί μόνο μία από αυτές τις αρχές, η όλη προσπάθεια καινοτομίας τίθεται σε κίνδυνο. Οι αρχές περιλαμβάνουν
Εκτελεστική δέσμευση, προέλευση καινοτομίας, ορισμοί, προϋπολογισμός, νευροεπιστήμη, ομάδα, πολιτισμός, εκτέλεση και μετρήσεις.

2) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ
Υπάρχουν τρία στρατηγικά στοιχεία για την επιτυχία της εταιρικής καινοτομίας:
1. Η Innovation Meta Strategy συμβάλλει στο να τεθεί ένα μερίδιο στο έδαφος και στον καθορισμό της συνολικής στρατηγικής για την επίτευξη της καινοτομίας, ανεξάρτητα από τις μεμονωμένες προσπάθειες καινοτομίας.
2. Η Εκτελεστική Εντολή Καινοτομίας συμμερίζεται την αναγκαιότητα της καινοτομίας για την εταιρεία, το πεδίο εφαρμογής που ορίζεται από τη διοίκηση και το μέγεθος της καινοτομίας που σχετίζεται με την εταιρεία. Καθορίζει την προσδοκία του αποτελέσματος της καινοτομίας. Τέρμα η καινοτομία στο κενό.
3. Μεμονωμένα Πρότυπα Στρατηγικής Καινοτομίας ως κατευθυντήρια γραμμή για μεμονωμένες δεσμεύσεις καινοτομίας.

3) ΜΕΘΟΔΟΙ
Υπάρχουν δώδεκα μέθοδοι για συγκεκριμένες διαδικασίες καινοτομίας που βοηθούν τις ομάδες να εκτελέσουν όλες τις πτυχές, από την ανακάλυψη ευκαιριών καινοτομίας έως την παγκόσμια κλίμακα και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Δεδομένου ότι η καινοτομία δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία βήμα προς βήμα, η μέθοδος πρέπει να υποστηρίζει πλευρικά (μη γραμμικά) βήματα και δραστηριότητες.

4) ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τη νέα κατανόηση των αρχών της καινοτομίας, τη δημιουργία μιας συνολικής Meta Strategy καινοτομίας και ένα ισχυρό σύνολο μεθοδολογιών, είναι απαραίτητο να δομηθεί ένας επαρκής οργανισμός καινοτομίας που μπορεί να πραγματοποιήσει ένα δισεκατομμύριο €/$ καινοτομικό έργο. Στο τέλος η εκτέλεση αποφασίζει την επιτυχία ή την αποτυχία.

Να είσαι ειλικρινής. Η καινοτομία είναι πολύπλοκη

Η καινοτομία δεν είναι μαγική, και δεν είναι μόνο για την ελίτ – απολύτως όχι. Αλλά η διαχείριση της καινοτομίας είναι πιο περίπλοκη από οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική πρακτική, συμπεριλαμβανομένων της μηχανικής, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της παραγωγής, της εφοδιαστικής, των οικονομικών, του μάρκετινγκ ανθρώπινου δυναμικού, της πληροφορικής και άλλων. Αυτό συμβαίνει επειδή η Καινοτομία πρέπει να εξετάσει όλες αυτές τις πρακτικές για τη δημιουργία, την επικύρωση, την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, την εμπορία και την κλίμακα μιας καινοτόμου λύσης.

Πάνω από όλα, η καινοτομία είναι η πνευματικά πιο απαιτητική εργασία που εκτελεί ο εγκέφαλός μας. Εφόσον όλη η σκέψη και η ανάπτυξη ιδεών συμβαίνει στον εγκέφαλό μας, εδώ πρέπει να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε: «πώς να καινοτομούμε». Μόλις καταλάβετε πώς μπορεί να τονωθεί ο εγκέφαλος, μπορούμε να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις κατά βούληση. Μόνο πολύ λίγοι άνθρωποι κατάφεραν αυτή τη διαδικασία στο παρελθόν.

Επιπλέον, η καινοτομία απαιτεί διαφορετικούς δρόμους για την ανάπτυξη μιας λύσης που εξυψώνει τους ανθρώπους ή τους οργανισμούς στον τρόπο με τον οποίο κάνουν πράγματα που πριν ήταν αδύνατα. Είναι εξίσου μοναδική στην προσπάθειά της να το φέρει με επιτυχία στην αγορά. Για πολλές επιχειρήσεις, το τελευταίο είναι ακόμα πιο δύσκολο από τη δημιουργία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επανασύνδεση μιας καινοτόμου λύσης στην υπάρχουσα δομή των πωλήσεων, της παραγωγής μάρκετινγκ κ.λπ., έχει αποτύχει σταθερά.


Είναι δωρεάν η αντιγραφή και η προσαρμογή

Η ανθρωπότητα χρειάζεται να προχωρήσει και να καινοτομήσει. Όσο περισσότερα προβλήματα μπορούμε να λύσουμε, τόσο το καλύτερο. Ο „BlueCallom Corporate Innovation Framework» είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Ως εκ τούτου, κάναμε δωρεάν την αντιγραφή. Πρέπει να δοθεί πίστωση στον δημιουργό (BlueCallom), και οι προσαρμογές πρέπει να μοιράζονται με τους ίδιους όρους (πιστώσεις, προσαρμόσιμες και δωρεάν).
CC BY-SA


.

Πόροι

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Βρείτε τα περισσότερα από τα BlueCallom Τεκμηρίωση εταιρικού πλαισίου καινοτομίας εδώ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα προστεθούν σύντομα και θα είναι διαθέσιμες ως λευκό χαρτί.
Κάντε κλικ για να πάτε

ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ

ο BlueCallom Η τεκμηρίωση του Corporate Innovation Framework καλύπτει και τις πέντε ομάδες καινοτομίας και τις περίπου 100 διαφορετικές λειτουργίες τους σε μια λευκή βίβλο 50 σελίδων. Το χαρτί θα είναι διαθέσιμο τον Μάρτιο του 2023.
Προπαραγγειλε τωρα


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
BlueCallom προσφέρει μια διήμερη Εκπαίδευση Πλαισίου Καινοτομίας που καλύπτει όλες τις κρίσιμες πτυχές της γνήσιας προσπάθειας καινοτομίας και εξηγεί γιατί και πώς το Πλαίσιο είναι η πιο βαθιά βοήθεια για τη δημιουργία γνήσιας πρωτοποριακής καινοτομίας.
Η επόμενη διαθέσιμη εκπαίδευση είναι στις 21-22 Μαρτίου, που θα παραδοθεί ως διαδικτυακή εκπαίδευση υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών.
Στοιχεία & Εγγραφή

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ WEBINAR

Λάβετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγουμε την εκπαίδευση, συναντάτε τους εκπαιδευτές και αποκτήστε μια αίσθηση για το πώς παραδίδουμε το περιεχόμενο. Λάβετε μέρος σε ένα από τα διαδικτυακά σεμινάρια Training Model με άφθονο χρόνο για Q+A ή μεμονωμένες κλήσεις μετά το webinar.

Στοιχεία & Εγγραφή

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
B-Inspire

Στοιχεία & Εγγραφή

Schreibe einen Kommentar