Μπορώ να βάλω ένα θερμοκήπιο πάνω από τον κήπο μου;

0
Μπορώ να βάλω ένα θερμοκήπιο πάνω από τον κήπο μου;

Όσον αφορά την κηπουρική, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για πολλούς κηπουρούς στο σπίτι είναι πώς να προστατέψουν τα φυτά από τα στοιχεία. Μια επιλογή που εξετάζουν ορισμένοι κηπουροί είναι να βάλουν ένα θερμοκήπιο πάνω από το κρεβάτι του κήπου τους. Είναι όμως αυτή μια καλή ιδέα; Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε εάν μπορείτε ή όχι να βάλετε ένα θερμοκήπιο στον κήπο σας και ποια οφέλη μπορεί να προσφέρει αυτό στα φυτά σας.

Μπορείτε οπωσδήποτε να βάλετε ένα θερμοκήπιο πάνω από τον κήπο σας. Υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτό, όπως η παροχή στα φυτά σας με πρόσθετη προστασία από τα στοιχεία, η επέκταση της καλλιεργητικής περιόδου και η δημιουργία ενός πιο ελεγχόμενου περιβάλλοντος για τα φυτά σας όλο το χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως το κόστος κατασκευής ή αγοράς του δικού σας θερμοκηπίου και ο όγκος της εργασίας που απαιτείται για τη συντήρηση ενός. Πριν αποφασίσετε να βάλετε ένα θερμοκήπιο πάνω από τα κρεβάτια του κήπου σας, φροντίστε να ζυγίσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να δείτε αν αυτή είναι η σωστή λύση για εσάς και τα φυτά σας.

Μπορώ να φτιάξω ένα κιτ θερμοκηπίου πάνω από το κρεβάτι του κήπου μου;

Quictent 4 × 3 × 1 Ft Εξαιρετικά παχύ γαλβανισμένο ατσάλι με υπερυψωμένο ατσάλι Κιτ φυτευτή κρεβατιού κήπου με θερμοκήπιο 2 μεγάλα φερμουάρ παράθυρα διπλής χρήσης, 20 τμχ Ετικέτες τύπου T & 1 ζευγάρι γάντια που περιλαμβάνονται (διαφανές)Κιτ σαν κι αυτά (διαθέσιμο στο Amazon) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ρυθμίσετε κάτι γρήγορα.

Τα κιτ θερμοκηπίου είναι ένας φανταστικός τρόπος για να υποστηρίξετε τα κρεβάτια του κήπου σας! Χρησιμοποιώντας ένα κιτ, δεν χρειάζεται να πάτε για ψώνια για υλικά ή να ανησυχείτε για το αν έχετε όλες τις απαραίτητες προμήθειες. Μπορείτε επίσης να αφήσετε τον προγραμματισμό στον κατασκευαστή, καθώς τα κιτ συνοδεύονται από συγκεκριμένες οδηγίες που σας λένε πώς να συναρμολογήσετε το θερμοκήπιο. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν είστε νέος στην κηπουρική.

Όταν αγοράζετε ένα κιτ, λαμβάνετε επίσης συχνά επιπλέον υποστήριξη από τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες προσφέρουν γραμμές εξυπηρέτησης πελατών που μπορείτε να καλέσετε εάν έχετε ερωτήσεις ή προβλήματα. Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε ένα θερμοκήπιο πάνω από τα κρεβάτια του κήπου σας, σίγουρα αξίζει να σκεφτείτε ένα κιτ θερμοκηπίου.

Θερμοκήπιο με υπερυψωμένο κρεβάτι έναντι υπερυψωμένου κρεβατιού – ποια είναι η διαφορά;

Τα υπερυψωμένα θερμοκήπια και τα υπερυψωμένα καλύμματα κρεβατιών αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για κηπουρική σε μικρούς χώρους.

Τα θερμοκήπια με υπερυψωμένο κρεβάτι είναι συνήθως κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό και διαθέτουν ένα διαφανές κάλυμμα που επιτρέπει στο ηλιακό φως να φτάσει στα φυτά μέσα. Τα υπερυψωμένα καλύμματα κρεβατιού, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως κατασκευασμένα από ύφασμα ή πλέγμα και καλύπτουν μόνο το πάνω μέρος του υπερυψωμένου κρεβατιού.

Και οι δύο τύποι προϊόντων έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Τα θερμοκήπια με υπερυψωμένα κρεβάτια είναι πιο ακριβά από τα υπερυψωμένα καλύμματα κρεβατιού, αλλά προσφέρουν ανώτερη προστασία από παράσιτα και ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα υπερυψωμένα καλύμματα κρεβατιού είναι λιγότερο ακριβά και ευκολότερα στην τοποθέτηση, αλλά δεν παρέχουν τόση προστασία από τα στοιχεία.

Ένα θερμοκήπιο με υπερυψωμένο κρεβάτι είναι συνήθως ψηλότερο από ένα υπερυψωμένο κάλυμμα κρεβατιού και έχει ανοίγματα εξαερισμού για να εξασφαλίζεται η σωστή κυκλοφορία του αέρα. Ένα υπερυψωμένο κάλυμμα κρεβατιού είναι πιο κοντό και δεν έχει ανοίγματα εξαερισμού. Τα θερμοκήπια με υπερυψωμένα κρεβάτια χρησιμοποιούνται συνήθως για την έναρξη φυτών νωρίς την εποχή ή για την προστασία ευαίσθητων φυτών από το κρύο, ενώ τα υπερυψωμένα καλύμματα κρεβατιού χρησιμοποιούνται συχνότερα για την προστασία των φυτών από παράσιτα και ασθένειες.

Πρέπει να εγκαταστήσω ένα θερμοκήπιο ή ένα κάλυμμα πάνω από το κρεβάτι του κήπου μου;

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να προστατεύσετε τον κήπο σας από τα στοιχεία, ένα θερμοκήπιο με υπερυψωμένο κρεβάτι μπορεί να είναι η τέλεια λύση για εσάς. Αυτός ο τύπος θερμοκηπίου είναι ψηλότερος από ένα υπερυψωμένο κάλυμμα κρεβατιού, διαθέτει ανοίγματα εξαερισμού για τη διασφάλιση της σωστής κυκλοφορίας του αέρα και παρέχει ανώτερη προστασία από παράσιτα και ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα θερμοκήπια με υπερυψωμένο κρεβάτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για κηπουρούς που θέλουν να ξεκινήσουν φυτά νωρίς την εποχή ή να προστατεύσουν τα ευαίσθητα φυτά από το κρύο.

Αν ψάχνετε για μια λιγότερο ακριβή επιλογή, ένα υπερυψωμένο κάλυμμα κρεβατιού μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αυτός ο τύπος καλύμματος είναι πιο κοντός από ένα θερμοκήπιο με υπερυψωμένο κρεβάτι, δεν έχει ανοίγματα εξαερισμού και παρέχει προστασία από παράσιτα και ασθένειες. Τα υπερυψωμένα καλύμματα κρεβατιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για κηπουρούς που θέλουν να προστατεύσουν τα φυτά τους από τα στοιχεία.

Μπορώ να βάλω θερμοκήπιο οπουδήποτε στον κήπο μου;

Μπορείτε να βάλετε ένα θερμοκήπιο οπουδήποτε στον κήπο σας που έχει αρκετό ηλιακό φως και έχει αρκετό χώρο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που ταιριάζουν καλύτερα στην κηπουρική σε θερμοκήπια από άλλες.

Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν ιδιαίτερα σκιερό κήπο, τότε η τοποθέτηση ενός θερμοκηπίου σε ένα ηλιόλουστο σημείο θα δημιουργήσει ένα μικροκλίμα που είναι τέλειο για φυτά που χρειάζονται πολύ φως. Εναλλακτικά, εάν ζείτε σε περιοχή με πολύ ψυχρό κλίμα, τότε το να βάλετε το θερμοκήπιό σας κοντά στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε ζεστό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τελικά, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τόσο τις ανάγκες των φυτών σας όσο και το κλίμα του κήπου σας πριν αποφασίσετε πού θα τοποθετήσετε το θερμοκήπιό σας.

Θα προστατεύσει ένα θερμοκήπιο τα φυτά από το πάγωμα;

Εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα θερμοκήπιο, μια από τις κύριες ανησυχίες σας μπορεί να είναι πόσο καλά θα προστατεύσει τα φυτά σας από το κρύο. Εξάλλου, δεν θέλετε όλη η σκληρή δουλειά σας να πάει χαμένη όταν πέφτει η θερμοκρασία.

Τα καλά νέα είναι ότι ένα θερμοκήπιο μπορεί να προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για τη διατήρηση των φυτών υγιή και χαρούμενα κατά τους χειμερινούς μήνες. Παγιδεύοντας τη θερμότητα από τον ήλιο, ένα θερμοκήπιο μπορεί να δημιουργήσει ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον που είναι τέλειο για ευαίσθητα φυτά.

Επιπλέον, ένα θερμοκήπιο μπορεί να προσφέρει καταφύγιο από ισχυρούς ανέμους και έντονες χιονοπτώσεις. Εφόσον φροντίζετε να αερίζετε τον χώρο τις ζεστές μέρες και να παρέχετε επαρκή μόνωση, τα φυτά σας θα πρέπει να μπορούν να ευδοκιμούν όλο το χειμώνα.

Τα θερμοκήπια μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, όπως γυαλί, πλαστικό, ακόμη και ανακυκλωμένα υλικά, όπως μεταλλικά κουτιά τροφίμων. Εάν έχετε ένα γυάλινο ή πλαστικό θερμοκήπιο, δεν θα προστατεύσει τα φυτά σας από το πάγωμα εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι αρκετά κρύα.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα μεταλλικό θερμοκήπιο, θα σας βοηθήσει να μονώσετε το εσωτερικό και να διατηρήσετε τα φυτά σας πιο ζεστά. Γενικά, όσο πιο παχιά είναι τα τοιχώματα του θερμοκηπίου σας, τόσο καλύτερα θα κρατάτε τα φυτά σας ζεστά το χειμώνα.

Ένα θερμοκήπιο θα κάψει τα φυτά μου;

Αν και είναι αλήθεια ότι τα θερμοκήπια μπορεί να ζεσταθούν αρκετά, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες, αυτή η ζέστη συνήθως δεν είναι αρκετή για να βλάψει τα περισσότερα φυτά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνθήκες που μπορεί να κάνουν ένα θερμοκήπιο πολύ ζεστό για τα φυτά, όπως εάν η θερμοκρασία μέσα στο θερμοκήπιο ανέβει πάνω από 100 βαθμούς Φαρενάιτ.

Εάν συμβεί αυτό, τα φύλλα των φυτών μπορεί να αρχίσουν να μαραίνονται και μπορεί ακόμη και να υποφέρουν από ηλιακό έγκαυμα. Για να αποφύγετε αυτό, φροντίστε να αερίζετε το θερμοκήπιό σας τις ζεστές μέρες και να προσφέρετε σκιά στα φυτά που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη ζέστη. Με λίγη προσοχή, μπορείτε να απολαύσετε υγιή φυτά στο θερμοκήπιό σας όλο το καλοκαίρι.

Πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο θερμοκηπίου DIY για υπερυψωμένα κρεβάτια

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι ένας πολύ καλός τρόπος στον κήπο, παρέχοντας εξαιρετική αποστράγγιση και εύκολη πρόσβαση στα φυτά. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να παρατείνετε την καλλιεργητική περίοδο; Ή προστατέψτε τα φυτά σας από παράσιτα; Ένα πλαίσιο θερμοκηπίου είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η κατασκευή ενός πλαισίου θερμοκηπίου είναι εκπληκτικά απλή, είναι ένας φανταστικός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων και μπορεί να γίνει με λίγα μόνο βασικά εργαλεία. Εδώ είναι μια επισκόπηση του τρόπου κατασκευής ενός πλαισίου θερμοκηπίου.

Επιλέξτε τα υλικά σας

Το πιο σημαντικό μέρος του θερμοκηπίου είναι το πλαίσιο, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικά που θα είναι αρκετά ανθεκτικά για να υποστηρίξουν το βάρος των γυάλινων ή πλαστικών πάνελ. Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε σωλήνες PVC, οι οποίοι μπορούν να κοπούν σε μέγεθος και να τοποθετηθούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας συνδέσμους PVC. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μεταλλικούς σωλήνες, οι οποίοι θα είναι πιο ανθεκτικοί αλλά θα απαιτήσουν κάποια συγκόλληση. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε, μιλήστε με έναν υπάλληλο τοπικού καταστήματος υλικού για καθοδήγηση. Η ξυλεία 2×4 είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής επιλογή – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει υποστεί κατάλληλη επεξεργασία εάν πρόκειται να είναι έξω με τον καιρό ή εάν έρχεται σε επαφή με το χώμα σας.

Μετρήστε την περιοχή του κήπου σας

Μετρήστε την περιοχή όπου θέλετε να χτίσετε το θερμοκήπιο και προσθέστε μερικά επιπλέον εκατοστά σε κάθε πλευρά, για να λάβετε υπόψη το πλαίσιο. Αυτό θα σας δώσει το μέγεθος του πλαισίου του θερμοκηπίου που θα χρειαστείτε. Το τοπικό σας κατάστημα υλικού μπορεί να προσφέρει μια υπηρεσία κοπής που μπορεί να διευκολύνει την προετοιμασία των υλικών σας.

Εάν ελπίζετε να βάλετε τη δομή του θερμοκηπίου σας πάνω από μια υπάρχουσα δομή, αφήστε λίγο χώρο μεταξύ του πλαισίου του θερμοκηπίου που κάνετε DIY και του κρεβατιού του κήπου. Ο σχεδιασμός του θερμοκηπίου σας θα πρέπει να λάβει υπόψη το μέγεθος του κρεβατιού του κήπου και το φως του ήλιου.

Συναρμολογήστε το πλαίσιο

Αφού έχετε τα υλικά σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του πλαισίου. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε εξαρτήματα που είναι κατάλληλα για το υλικό που έχετε επιλέξει – Οι σωλήνες PVC μπορούν να στερεωθούν μαζί με τσιμέντο PVC, οι μεταλλικοί σωλήνες μπορούν να συγκολληθούν και η ξυλεία μπορεί να βιδωθεί ή να καρφωθεί στη θέση του. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε ότι τα εξαρτήματα στερέωσης είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, ανθεκτικά στη σκουριά ή μπορούν να προστατεύονται με άλλο τρόπο από τα στοιχεία.

Καλύψτε το πλαίσιο

Μόλις συναρμολογηθεί το πλαίσιο, μπορείτε να αρχίσετε να συνδέετε τα πάνελ. Εάν χρησιμοποιείτε γυαλί ή πλαστικό φύλλο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε κλιπ ή μεντεσέδες για να τα στερεώσετε στη θέση τους, καθώς δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος τους. Βεβαιωθείτε ότι δεν περνάει άνεμος από τα κενά μεταξύ των πάνελ – εάν υπάρχει, τα φυτά σας δεν θα είναι πολύ χαρούμενα.

Φυτέψτε τα κρεβάτια του κήπου σας!

Τώρα που το θερμοκήπιό σας είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη φύτευση! Υπάρχουν πολλά φυτά που θα ευδοκιμήσουν σε περιβάλλον θερμοκηπίου, όπως οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι φράουλες. Μεγαλώστε λοιπόν!

Μπορώ να βάλω ένα θερμοκήπιο πάνω από τον κήπο μου-min
Αποθηκεύστε αυτήν την καρφίτσα για αργότερα

Schreibe einen Kommentar