Μήνας Ηλικιωμένων Αμερικανών 2021 – Η επιστήμη της γήρανσης

0
Μήνας Ηλικιωμένων Αμερικανών 2021 – Η επιστήμη της γήρανσης

Ο Μάιος είναι ο μήνας των Ηλικιωμένων Αμερικανών και φέτος το θέμα είναι «Κοινότητες Δύναμης». Το περασμένο έτος μας ζήτησε να βρούμε νέους – και ασφαλείς – τρόπους για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τις οικογένειες, τους φίλους και τις κοινότητές μας. Αν και δεν ήταν ιδανικό ή εύκολο, η εισροή εμβολίων μάς βοηθά να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στο να στρογγυλοποιήσουμε τη γωνία της πανδημίας, επομένως η σύνδεση με τους γύρω μας είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να γαλουχήσουμε τον εαυτό μας, να ενισχύσουμε τη δύναμή μας και να συνεχίσουμε να ευδοκιμούμε. Η σύνδεση με άλλους είναι ένα από τα πιο σημαντικά—διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία και την ευημερία μας, καθώς και σε αυτήν των κοινοτήτων μας. Από το να βρίσκουμε χαρά σε μικρά πράγματα και να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας, μέχρι να κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα και να δίνουμε στους άλλους, ελάτε μαζί μας να προωθήσουμε τους τρόπους που είμαστε συνδεδεμένοι και δυνατοί».Διοίκηση Κοινοτικής Διαβίωσης

Ιδέες δραστηριότητας για να παραμείνετε συνδεδεμένοι:

  • Intergenerational Pen Pals: Η ενθάρρυνση των φίλων με στυλό μεταξύ των γενεών μπορεί όχι μόνο να μειώσει την απομόνωση και να αυξήσει την ανθεκτικότητα σε άτομα όλων των ηλικιών, αλλά παρέχει την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να μοιραστούν ιστορίες και εμπειρίες με τους νέους τους που μπορούν να διδάξουν σημαντικά μαθήματα ζωής.
  • Υπαίθριες εκδηλώσεις εξ αποστάσεως: Οι συγκεντρώσεις όπως η βραδιά ταινιών στην ύπαιθρο, η βραδιά παιχνιδιού ή η συναυλία μπορούν να είναι ένας διασκεδαστικός και ασφαλής τρόπος για να παραμείνετε κοινωνικά απομακρυσμένοι αλλά να είστε συνδεδεμένοι.
  • Έργα Κοινοτικής Ομάδας: Η συμμετοχή σε ένα έργο καθαρισμού κοινότητας ή κηπουρικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε χρόνο με άλλους και να κάνετε κάτι σημαντικό για την κοινότητά σας.

Περισσότερες συμβουλές και ιδέες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Schreibe einen Kommentar