Μάρκετινγκ για δικηγόρους – Πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ

1
Μάρκετινγκ για δικηγόρους – Πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ

Οι πελάτες στις περισσότερες βιομηχανίες υπηρεσιών κάνουν έρευνα προτού δεσμευτούν να προσλάβουν κάποιον, ακόμη περισσότερο με νομικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά τη ζωή, την εργασία ή τις σχέσεις τους. Οι άνθρωποι θέλουν να διασφαλίσουν ότι προσλαμβάνουν τον κατάλληλο δικηγόρο για τη δουλειά και ότι πληρώνουν τη σωστή τιμή για τις υπηρεσίες που απαιτούν.

Τα άτομα που αναζητούν δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει συνήθως διαβάζουν κριτικές άλλων πελατών, επισκέπτονται τον ιστότοπο του δικηγόρου ή του δικηγορικού γραφείου και προσπαθούν να πάρουν μια ιδέα για το πώς θα είναι η πρόσληψη του δικηγόρου – όλα αυτά πριν λάβουν νομική διαβούλευση.

Για να βεβαιωθείτε ότι το δικηγορικό γραφείο ή η νομική πρακτική σας ξεχωρίζει από τους τοπικούς ανταγωνιστές, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που λειτουργεί για την επιχείρησή σας.

Μάθετε για το μάρκετινγκ για δικηγόρους και πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Μάρκετινγκ για δικηγόρους - Πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ

Κάντε ένα σχέδιο μάρκετινγκ

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του ψηφιακού μάρκετινγκ για δικηγόρους είναι η δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ για να καθορίσετε τους στόχους σας και πώς θα τους πετύχετε.

Επενδύστε τόσο στο μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης, όπως οι διαφημίσεις Pay Per Click (PPC) όσο και σε μεθόδους μακροπρόθεσμης σταθερής ανάπτυξης, όπως το Search Engine Optimization (SEO).

Δημιουργήστε ένα συνεκτικό πλάνο μάρκετινγκ που καλύπτει όλες τις βασικές διαφημίσεις σας, την οργανική ανάπτυξη, τους backlinks στον ιστότοπό σας, το συνεπές NAP (Όνομα, Διεύθυνση και Αριθμό Τηλέφωνου) σε όλους τους καταλόγους, τα προφίλ κοινωνικών μέσων και τις διαφημίσεις, καταχωρηθείτε σε ιστότοπους που αφορούν τον κλάδο και καταλόγους επί πληρωμή και δωρεάν.

Δημιουργήστε έναν Responsive Ιστότοπο

Δημιουργήστε έναν Responsive Ιστότοπο

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ενημερωμένος με όλους τους τομείς εξάσκησης που αναφέρονται-ειδικά όλους τους τομείς για τους οποίους θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες επιχειρήσεις. Το μάρκετινγκ για δικηγόρους συχνά εξαρτάται από το δημογραφικό στόχο των πελατών και την ικανότητα να κατατάσσονται υψηλότερα για τους τομείς πρακτικής ή τις νομικές υπηρεσίες που προσφέρετε.

Μέσα στον ιστότοπό σας, δημιουργήστε ξεχωριστές σελίδες ιστότοπου και ξεχωριστές σελίδες προορισμού μάρκετινγκ για κάθε τομέα νομικής πρακτικής που προσφέρετε. Μια εταιρεία μάρκετινγκ ή ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ με βάση έναν καλύτερο σχεδιασμό ιστότοπου.

Είναι καλή ιδέα να παρέχετε στους πελάτες παραδείγματα των τύπων υποθέσεων που εκπροσωπείτε ή των υπηρεσιών που προσφέρετε. Ωστόσο, αποφύγετε να προσφέρετε νομικές συμβουλές και προσθέστε δηλώσεις αποποίησης ευθύνης στον ιστότοπό σας.

Βελτιστοποίηση για κινητά

Βελτιστοποίηση για κινητά

Με περισσότερο από το 60% των αναζητήσεων να προέρχονται από κινητά, ένας ιστότοπος βελτιστοποιημένος για κινητά και οι διαφημίσεις είναι πιο σημαντικά τώρα από ποτέ. Ένας ιστότοπος θα πρέπει να σχεδιάζεται έχοντας κατά νου τόσο τα προγράμματα περιήγησης για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές για μια αποκριτική εμπειρία αναζήτησης και πλοήγησης σε όλες τις συσκευές.

Το βελτιστοποιημένο περιεχόμενο θα πρέπει να ρέει εύκολα μεταξύ επιτραπέζιων και φορητών συσκευών για να παρέχει στον χρήστη μια εξαιρετική εμπειρία. Ένας βελτιστοποιημένος ιστότοπος για κινητά θα οδηγήσει τους πιθανούς πελάτες στη σωστή κατεύθυνση και θα οδηγήσει σε περισσότερες μετατροπές και νομικές διαβουλεύσεις.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της σχεδίασης με απόκριση για κινητά είναι μεγαλύτερα κουμπιά, μικρότερες εικόνες, φόρμες αυτόματης συμπλήρωσης, ρυθμίσεις τοποθεσίας αυτόματης ανίχνευσης, χρήση δομημένων δεδομένων, διαισθητικές πλαϊνές ή κορυφαίες γραμμές μενού και προσθήκη βίντεο.

Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Έχετε έναν λογαριασμό Google My Business, Facebook και LinkedIn για τη νομική σας πρακτική, εκτός από έναν ιστότοπο. Αν και δεν έχουν όλοι ή δεν χρησιμοποιούν όλες αυτές τις πλατφόρμες, είναι μια καλή ποικιλία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που καλύπτουν όλες τις βάσεις σας και επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην «εμπορική επωνυμία» σας.

Μπορεί επίσης να θέλετε να προβάλλετε διαφημίσεις Facebook εκτός από τις διαφημίσεις Google και Bing. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης ένας κοινός τρόπος για τους ανθρώπους να βρουν την επιχείρησή σας και να παρέχουν μια σύσταση για τις υπηρεσίες σας σε άλλους.

Η διατήρηση ενεργών λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η προβολή διαφημίσεων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ. Το Facebook, το LinkedIn και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζεστε οποιεσδήποτε αναρτήσεις ιστολογίου ή ενημερώσεις ιστότοπου με οπαδούς ή ενδιαφερόμενα μέρη.

Χρησιμοποιήστε το Συνεπές NAP

Χρησιμοποιήστε το Συνεπές NAP

Βεβαιωθείτε ότι έχετε το ίδιο NAP (όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο) για όλους τους διαδικτυακούς ιστότοπους και λογαριασμούς, έτσι ώστε οι πιθανοί πελάτες να μην έχουν πρόβλημα να φτάσουν στην επιχείρησή σας και να προγραμματίσουν ένα ραντεβού ή μια συμβουλευτική.

Το NAP που χρησιμοποιείται περισσότερο θα είναι αυτό που αναφέρεται στον ιστότοπό σας, στα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην καταχώριση του Google My Business. Οι χρήστες που αναζητούν κινητά συχνά καλούν απευθείας από τον αριθμό τηλεφώνου που αναφέρεται στο διαδίκτυο. Ένα συνεκτικό NAP για κάθε ιστότοπο και κατάλογο διασφαλίζει επίσης ότι οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης αναγνωρίζουν το δικηγορικό σας γραφείο ως την ίδια οντότητα σε όλες τις αναζητήσεις και τα αποτελέσματα.

Μπορεί να έχετε ξεχωριστούς αριθμούς τηλεφώνου για το κύριο γραφείο σας, για να κάνετε ραντεβού ή τον προσωπικό σας αριθμό για αλληλεπιδράσεις με πελάτες. Ωστόσο, είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας να διατηρεί έναν αριθμό τηλεφώνου σε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς – τόσο για πελάτες όσο και για αλγόριθμους μηχανών αναζήτησης.

Ορίστε τη σωστή προσδοκία

Ορίστε τη σωστή προσδοκία

Ένας άλλος παράγοντας που εξετάζουν οι άνθρωποι όταν αναζητούν δικηγόρο είναι η τιμή για τις υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να μην υποτιμάτε τις υπηρεσίες σας αλλά και να παρέχετε κάποιο είδος αναγνώρισης τιμών στους πιθανούς πελάτες. Η έγκαιρη παροχή καθοδήγησης των τιμών θα αποτρέψει εσάς και τους πιθανούς πελάτες από το να χάσετε χρόνο.

Κάτι τόσο απλό όπως το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας ή ο σχεδιασμός μιας διαδικτυακής νομικής διαφήμισης μπορεί να καθορίσει το κόστος των νομικών υπηρεσιών σας. Υπάρχουν επίσης ιστότοποι που λειτουργούν ως νομικοί κατάλογοι που σας επιτρέπουν να ορίσετε ορισμένους δείκτες τιμών.

Δεδομένου ότι κάθε νομική κατάσταση είναι μοναδική, μπορείτε επίσης να παρέχετε καθοδήγηση σχετικά με τις τιμές και τις νομικές υπηρεσίες κατά την αρχική διαβούλευση που προσφέρετε σε πιθανούς πελάτες.

Απαντήστε σε κριτικές

Απαντήστε σε κριτικές

Βεβαιωθείτε ότι ενθαρρύνετε τους ικανοποιημένους πελάτες να δημοσιεύουν κριτικές στο Google, το Yelp και τους διαδικτυακούς νομικούς καταλόγους. Οι πιθανοί πελάτες θα διαβάσουν οπωσδήποτε τις κριτικές σας, επομένως είναι σημαντικό να λαμβάνετε και να απαντάτε σε όλες τις κριτικές που δημοσιεύουν οι πελάτες στο Διαδίκτυο –ακόμα και στις κακές.

Απαντήστε ευγενικά στις αρνητικές κριτικές και προσφερθείτε να διορθώσετε τυχόν λάθη. Αυτό το μήνυμα προβολής δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για τους πελάτες και θέλετε να εξασφαλίσετε την καλύτερη εμπειρία και αποτελέσματα για αυτούς.

Όσο περισσότερες θετικές κριτικές πελατών έχετε, τόσο περισσότεροι δυνητικοί πελάτες θα εμπιστεύονται το δικηγορικό σας γραφείο και θα αναζητούν τις υπηρεσίες σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απαντάτε σε τυχόν αρνητικές κριτικές με ευγένεια και με την πρόθεση να επιλύσετε οποιοδήποτε ζήτημα εγείρει ο πελάτης στο σχόλιο ή την κριτική του.

Κάντε ένα σχέδιο μάρκετινγκ

Διατηρήστε το περιεχόμενο φρέσκο

Μείνετε ενημερωμένοι με περιεχόμενο – από το ιστολόγιο σχετικά με νέους νόμους στην πολιτεία ή τον τομέα της πρακτικής σας έως την υπενθύμιση νομικών θεμάτων στους πελάτες που εμφανίζονται εποχιακά ή κατά τις αργίες. Ένας ειδικός SEO μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποιες αναζητήσεις ή λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το νόμο να στοχεύσετε στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας.

Το φρέσκο ​​περιεχόμενο βοηθά να δοθεί προτεραιότητα στον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και παρέχει στους πελάτες περισσότερα μέρη για να βρουν τη νομική σας πρακτική και να εκτιμήσουν την εμπειρία σας. Αν αναρωτιέστε πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ, δώστε προτεραιότητα στο περιεχόμενο για να παραμείνετε σχετικό στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μπορείτε να γράφετε μόνοι σας ιστολόγια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μπορείτε να προσλάβετε κάποιον άλλο για να φροντίσει το μάρκετινγκ περιεχομένου σας. Ανεξάρτητα από το ποιος δημιουργεί το περιεχόμενο για τα ιστολόγιά σας ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να δημοσιεύετε τακτικά και να διατηρείτε σταθερή παρουσία στο διαδίκτυο.

Σημασία Τοποθεσίας

Σημασία Τοποθεσίας

Οι άνθρωποι τείνουν να αναζητούν δικηγόρους με βάση τη λειτουργία και την τοποθεσία τους, επομένως οι τοπικές καμπάνιες αναζήτησης και οι στοχευμένες καμπάνιες συνήθως αποδίδουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την αύξηση των δυνητικών πελατών και των μετατροπών.

Μια εταιρεία μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τοπικές διαφημιστικές καμπάνιες και να στοχεύσετε συγκεκριμένους πελάτες, όπως άτομα σε μια συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα ή άτομα σε συγκεκριμένο επίπεδο εισοδήματος. Μπορείτε να στοχεύσετε κοντινές πόλεις με μεμονωμένες καμπάνιες και να δημιουργήσετε πολλές ομάδες διαφημίσεων για κάθε τύπο νομικής υπηρεσίας που παρέχετε.

Οι σελίδες τοποθεσίας είναι σημαντικές λόγω του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν εγγενώς. Κάποιος μπορεί να ψάξει για „Δικηγόρος στο Σαν Φρανσίσκο“, αλλά να είναι εντάξει με οδήγηση επιπλέον 20 λεπτών για μια αξιόπιστη δικηγορική εταιρεία. Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε σελίδες τοποθεσιών για τη δικηγορική σας εταιρεία που στοχεύουν κοντινές πόλεις ονομαστικά – ειδικά εάν ασκείτε δικηγορία σε περισσότερες από μία φορές πόλεις ή πολιτείες.

Χρησιμοποιήστε διαφημίσεις τοπικής υπηρεσίας

Χρησιμοποιήστε διαφημίσεις τοπικής υπηρεσίας

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για δικηγόρους είναι οι διαφημίσεις τοπικών υπηρεσιών (LSA). Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα αυτούς τους τύπους διαφημίσεων για επιλεγμένους κλάδους με μεγάλη επιτυχία. Η Google έχει δοκιμάσει beta LSA σε άλλους κλάδους, όπως η οικιακή βελτίωση, για πολλούς μήνες. αλλά μόλις πρόσφατα άνοιξε το Local Service Ads για δικηγόρους σε εθνικό επίπεδο.

Οι διαφημίσεις τοπικών υπηρεσιών είναι μια μορφή παραγωγής δυνητικών πελατών που συνδέουν τους υποψήφιους πελάτες απευθείας με εσάς μέσω κλήσεων, μηνυμάτων κειμένου ή λογισμικού εισαγωγής της εταιρείας σας.

Οι διαφημίσεις τοπικών υπηρεσιών διαφέρουν από τις διαφημίσεις πληρωμής ανά κλικ, επειδή δεν συνδέονται με τον ιστότοπό σας. Αντίθετα, η διαφήμιση τοπικής υπηρεσίας συνδέει τον ερευνητή με το προσαρμοσμένο προφίλ Google της δικηγορικής εταιρείας, ώστε να μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού, να πραγματοποιήσει μια κλήση ή να στείλει ένα μήνυμα.

Εκτελέστε διαφημίσεις για περιοχές εξάσκησης

Εκτελέστε διαφημίσεις για περιοχές εξάσκησης

Εκτελέστε συγκεκριμένες διαφημιστικές καμπάνιες για να προσελκύσετε πελάτες που αναζητούν μια συγκεκριμένη περιοχή πρακτικής άσκησης (νόμος προσωπικών τραυματισμών, επιμέλεια παιδιών, διαζύγιο ή οικογενειακό δίκαιο, εργατικό δίκαιο κ.λπ. μαζί με μια γενική εκστρατεία για δικηγορικές ή δικηγορικές υπηρεσίες.

Μπορείτε να διαθέσετε περισσότερο από τον διαφημιστικό σας προϋπολογισμό σε μία περιοχή εξυπηρέτησης ή να προσαρμόσετε την εστίαση της διαφήμισής σας με βάση τον αριθμό των δυνητικών πελατών που λαμβάνετε για κάθε ενεργή καμπάνια. Μια εταιρεία μάρκετινγκ μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη διαφημιστική καμπάνια για την επίτευξη των στόχων σας.

Όσον αφορά τη διαφήμιση, η Google είναι ο βασιλιάς. Οι διαφημίσεις Google σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε πολλαπλές διαφημιστικές καμπάνιες για κάθε τομέα πρακτικής και να παρακολουθείτε κάθε πτυχή της απόδοσής τους. Μια εταιρεία μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να καθιερώσετε πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες με το ψηφιακό μάρκετινγκ στους τομείς πρακτικής που θέλετε να προωθήσετε περισσότερο.

Χτίζοντας ένα σπίτι στην παραλία του Αγίου Πιτ

Κατάταξη υψηλότερη στις αναζητήσεις

Εστιάστε στο SEO για οργανική ανάπτυξη στη μακροπρόθεσμη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης για την τοποθεσία σας, την περιοχή εξάσκησης και οποιεσδήποτε άλλες λέξεις-κλειδιά που έχουν σημασία για την επιχείρησή σας.

Η αύξηση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να γίνει με τη δημοσίευση ιστολογίων για θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της πρακτικής σας ή αλλαγές στη νομοθεσία στην τοποθεσία σας, μαζί με την προσαρμογή του περιεχομένου στον ιστότοπό σας με τις σωστές λέξεις-κλειδιά.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας και την οργανική ανάπτυξη είναι να εφαρμόσετε backlinks στον ιστότοπό σας. Σύνδεσμοι από άλλους, αξιόπιστους ιστότοπους ή αναφορές σε λίστες που σχετίζονται με τον κλάδο μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στη δικηγορική σας εταιρεία – τόσο στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης όσο και στους πιθανούς πελάτες.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Επικοινωνήστε με την Jives Media για να προγραμματίσετε μια κλήση για να συζητήσετε τις ανάγκες σας μάρκετινγκ, μαζί με την καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπισή τους.

Schreibe einen Kommentar