Λίστα ελέγχου πριν μετακομίσετε – Διαμέρισμα

1
Λίστα ελέγχου πριν μετακομίσετε – Διαμέρισμα

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι μια από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που πιθανότατα θα ζήσετε ποτέ. Ωστόσο, με ένα σωστό σχέδιο, μπορείτε να αποφύγετε όλες τις ανησυχίες της τελευταίας στιγμής και να κάνετε την όλη διαδικασία πιο οργανωμένη για τον εαυτό σας.

Για να βοηθήσουμε σε αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μια περιεκτική λίστα ελέγχου μετακόμισης. Αυτό θα σας βοηθήσει αν έχετε αναρωτηθεί πώς μπορώ πουλήσω το σπίτι μου γρήγορα? ή απλά θέλετε να οργανώσετε τον εαυτό σας πριν από τη μεγάλη μετακόμιση.

Τι να κάνετε 2 μήνες πριν μετακομίσετε:

Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξεκινήσουμε νωρίς. Δύο μήνες πριν από την ημερομηνία μετακόμισής σας είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, δίνοντας στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να βάλετε σε τάξη όλες τις μικρές λεπτομέρειες. Εδώ είναι τα βασικά πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσετε σε αυτό το στάδιο:

1. Απομακρύνετε την ακαταστασία: Διασχίστε το σπίτι σας και αποφασίστε τι δεν θέλετε να πάρετε μαζί σας στο νέο σας σπίτι. Αυτό θα επιταχύνει τη μετακόμιση και θα κάνει το νέο σας σπίτι να αισθάνεται σαν σπίτι όταν μετακομίζετε.

2. Έρευνα: Επισκεφτείτε τη νέα σας περιοχή για εξερεύνηση και μάθετε πού βρίσκονται όλες οι τοπικές ανέσεις. Αυτό θα κάνει τη μετακόμιση πολύ πιο ξεκούραστη την ημέρα, ιδιαίτερα αν χρειαστεί να παραλάβετε μερικά πράγματα από τα καταστήματα. Εκτός από την έρευνα της περιοχής, εξετάστε τις επιλογές σας για το καλύτερες μεταφορικές εταιρείες για να σας βοηθήσω ενώ κινείστε. Αυτό μπορεί σίγουρα να είναι ανακουφιστικό από το άγχος ενώ σχεδιάζετε μια μετακόμιση, ειδικά για μεγάλες αποστάσεις.

3. Συσκευασία: Ξεκινήστε να μαζεύετε νωρίς. Δύο μήνες πριν από τη μετακόμιση μπορεί να φαίνεται πρόωρη, αλλά αν κάνετε μια μικρή ποσότητα την εβδομάδα κάθε φορά, ξεκινώντας με χώρους όπως ντουλάπια αποθήκευσης και υπόστεγα, αυτό θα σας κάνει να νιώσετε πολύ πιο έτοιμοι τις δύο εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση.

4. Αρχεία βασικών εγγράφων: Καταθέστε όλα τα έγγραφά σας, όπως ιδιοκτησία αυτοκινήτου, διαβατήριο, πιστοποιητικά γέννησης/γάμου κ.λπ., σε ένα μέρος, ώστε να είναι εύκολο να τα βρείτε στο νέο σας σπίτι.

5. Εταιρεία μετακομίσεων: Οι εταιρείες μετακόμισης κάνουν κράτηση γρήγορα, οπότε βρείτε τη δική σας πολύ νωρίτερα και εξασφαλίστε την ημερομηνία μαζί τους.

6. Αλλαγή λεπτομερειών: Μιλήστε στο νέο σας δημοτικό συμβούλιο για να του πείτε τη νέα σας διεύθυνση και πότε μετακομίζετε. Επίσης, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας και με οποιεσδήποτε άλλες εταιρείες θα χρειαστούν τη νέα σας διεύθυνση. Θα χρειαστεί επίσης να ρυθμίσετε μια ανακατεύθυνση αλληλογραφίας για να στείλετε τυχόν μηνύματα που πηγαίνουν στην τρέχουσα διεύθυνσή σας στη νέα σας διεύθυνση μετά την ημερομηνία μετακόμισής σας.

Τι πρέπει να κάνετε 2 εβδομάδες πριν μετακομίσετε:

Δύο εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση είναι όταν ξεκινά η πραγματική σημαντική εργασία. Ακολουθώντας την παρακάτω λίστα ελέγχου, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τα πάντα.

1. Καθάρισμα: Κανονίστε μια καθαρίστρια για την περίοδο πριν μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι. Ξεκινήστε επίσης να καθαρίζετε το σπίτι σας δύο εβδομάδες έξω, καθώς αυτή είναι πάντα μεγαλύτερη δουλειά από ό,τι νομίζετε.

2. Φροντίδα παιδιών και κατοικίδιων ζώων: Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, κανονίστε τη φροντίδα και τη μεταφορά τους την ημέρα της μετακόμισης.

3. Διακανονισμός λογαριασμών: Εάν έχετε εκκρεμείς λογαριασμούς με ηλεκτρολόγους, καθαριστικά τζαμιών, ευρυζωνικές υπηρεσίες ή άλλες τοπικές υπηρεσίες, καλέστε τους και πραγματοποιήστε την τελική πληρωμή.

4. Υπόλοιπο συσκευασίας: Για το υπόλοιπο της συσκευασίας, ξεκινήστε δύο εβδομάδες νωρίτερα, ώστε να έχουν γίνει όλα πολύ πριν από την ημέρα μετακίνησης.

5. Αποσυναρμολογήστε τα έπιπλα: Ξεκινήστε την αποσυναρμολόγηση και τη συσκευασία των επίπλων και τραβήξτε φωτογραφίες από τους τοίχους ενώ βρίσκεστε σε αυτό.

6. Παράδοση κλειδιού: Κανονίστε μια ώρα για να δώσετε τα κλειδιά για το ακίνητό σας στον κτηματομεσίτη του αγοραστή και να παραλάβετε τα κλειδιά για το νέο σας σπίτι.

Ελπίζουμε να βρείτε αυτή τη λίστα ελέγχου χρήσιμη για την κίνησή σας! Ακολούθησε αυτό και θα σου αφαιρέσει μεγάλο άγχος από την όλη διαδικασία.

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της. Οι πάροχοι ενοικίασης δεν θα αρνηθούν να νοικιάσουν μια μονάδα ενοικίασης σε ένα άτομο επειδή το άτομο θα παράσχει την πληρωμή ενοικίου, εν όλω ή εν μέρει, μέσω ενός κουπονιού για βοήθεια για ενοικίαση κατοικίας που παρέχεται από την Περιφέρεια ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Schreibe einen Kommentar