Κωδικός CPT χρέωσης 97140 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειροπράκτες

0
Κωδικός CPT χρέωσης 97140 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειροπράκτες

Οι χειροπράκτες χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους χειρισμών των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης για να διευκολύνουν τον πόνο του σώματος. Παρέχουν χειροκίνητη θεραπεία για τον χειρισμό και το μασάζ της σπονδυλικής στήλης, τη διόρθωση δομικών κακών ευθυγραμμίσεων και τη μείωση του πόνου και της δυσφορίας. ΕΝΑ εταιρεία τιμολόγησης χειροπρακτικής μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους να χρεώνουν σωστά τις υπηρεσίες τους και να πληρώνονται. Εδώ, θα συζητήσουμε τον τρόπο χρέωσης του κωδικού CPT 97140, τεχνικές χειροκίνητης θεραπείας, 1 ή περισσότερες περιοχές, κάθε 15 λεπτά (κινητοποίηση/χειρισμός, χειροκίνητη λεμφική παροχέτευση, χειροκίνητη έλξη). Η γνώση των κανόνων και των οδηγιών του ασφαλιστή σχετικά με τη χρήση αυτού του κωδικού είναι το κλειδί για την αποφυγή αρνήσεων και την πληρωμή.

Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε αγνοημένες αξιώσεις, αρνήσεις και λιγότερες πληρωμές – Μην αφήνετε χρήματα στο τραπέζι!

Καλέστε το (800) 670-2809 σήμερα και δοκιμάστε τις υπηρεσίες ιατρικών χρεώσεων δωρεάν!

Σχετικά με τη Χειροπρακτική Θεραπεία

Αρχικά, ας δούμε τι περιλαμβάνει η χειροπρακτική χειροκίνητη θεραπεία.

Μυοσκελετικά προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν λόγω κακής στάσης του σώματος, λανθασμένων κινήσεων ή τραυματισμού. Η χειροπρακτική χειροκίνητη θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση πρακτικών τεχνικών για τη θεραπεία μαλακών ιστών και περιορισμούς κινητικότητας στα άκρα, τον αυχένα και τον κορμό.

Ο κωδικός CPT 97140 καλύπτει τεχνικές χειροκίνητης θεραπείας, όπως κινητοποίηση μαλακών ιστών και αρθρώσεων, χειρισμό, χειροκίνητη λεμφική παροχέτευση και χειροκίνητη έλξη.

 • Κοινή κινητοποίηση: χρησιμοποιώντας χέρια και εργαλεία για την αύξηση της κίνησης σε μια επώδυνη ή δυσλειτουργική άρθρωση
 • Κινητοποίηση μαλακών ιστών: χρήση χεριών ή εργαλείων για τη διάσπαση του άκαμπτου μυϊκού ιστού, την ανακούφιση της μυϊκής έντασης, τη μείωση του πόνου και την αποκατάσταση του κατάλληλου μήκους και έντασης σε μύες, τένοντες, συνδέσμους, περιτονία και ουλώδη ιστό
 • Χειροκίνητη λεμφική παροχέτευση: ειδική τεχνική μασάζ που στοχεύει στο λεμφικό υγρό με απαλές κινήσεις τεντώματος του δέρματος για μείωση του οιδήματος

Οι πρακτικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις αρθρώσεις, τους μύες, τους συνδέσμους, τους τένοντες, την περιτονία και το λεμφικό υγρό μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή των μαλακών ιστών, να ανακουφίσουν τον πόνο, τη δυσκαμψία, τη φύλαξη και τις ανισορροπίες, να αυξήσουν την κινητικότητα και να βελτιώσουν τη λειτουργία.

Κωδικός CPT χρέωσης 97140 – Βασικά σημεία

Σύμφωνα με την AMA, η τυπική περιγραφή του ασθενούς για άμεσες υπηρεσίες χειροκίνητης θεραπείας ένας προς έναν είναι ένας ασθενής που παρουσιάζει «διμηνιαίο ιστορικό πόνου στον αυχένα, στον ώμο και στο άνω μέρος της πλάτης με σφίξιμο των μαλακών ιστών και υποκινητικότητα στον τράχηλο και άνω θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης». Για να χρεώσετε σωστά το 97140, προσέξτε τα εξής:

 • Πρώτον, ξέρετε πότε να χρεώσετε τη χειροπρακτική χειρουργική θεραπεία (CMT) συν 97140: Η CPT ταξινομεί τις περιοχές του σώματος της σπονδυλικής στήλης σε Αυχενική, Θωρακική, Οσφυϊκή, Ιερή και Πυελική. Η CPT ορίζει τις εξωσπονδυλικές περιοχές του σώματος ως: Κεφάλι, Άνω άκρα, Κλουβί των πλευρών, κοιλιά και κάτω άκρα. Βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών CPT, το CMT και το 97140 θα πρέπει να χρεώνονται μόνο όταν η χειρωνακτική θεραπεία πραγματοποιήθηκε σε διαφορετική ανατομική περιοχή από την CMT. Η χειρωνακτική θεραπεία πρέπει να εκτελείται για τουλάχιστον οκτώ λεπτά.
 • Παρέχετε σαφή τεκμηρίωση. Η τεκμηρίωση θα πρέπει να δείχνει ότι και οι δύο διαδικασίες ήταν ιατρικά απαραίτητες, δηλαδή, η εξέταση και η τεκμηρίωση θα πρέπει να δείχνουν υποκειμενική απώλεια κινητικότητας, απώλεια δύναμης ή κίνησης της άρθρωσης, πόνο, οίδημα μαλακών ιστών, φλεγμονή ή περιορισμό για την υποστήριξη της παροχής χειρωνακτικής θεραπείας. Μεταξύ άλλων, η τεκμηρίωση θα πρέπει να αναφέρει σαφώς τα εξής:
 • Περιγραφή της συγκεκριμένης περιοχής που θεραπεύεται και τεχνική που χρησιμοποιείται
  (δηλαδή χειροκίνητη έλξη, μυοπεριτονιακή απελευθέρωση κ.λπ.).
 • Οι χρόνοι έναρξης και λήξης της θεραπείας και ο συνολικός αριθμός λεπτών θεραπείας.
 • Επειδή το 97140 είναι ένας χρονισμένος κωδικός, υποδείξτε τον αριθμό των μονάδων που χορηγήθηκαν στον ασθενή.
 • Κλινική αιτιολογία για την ξεχωριστή υπηρεσία (αντένδειξη για CMT)
 • Η τεκμηρίωση θα πρέπει επίσης να αναφέρει σαφώς τα ακόλουθα:
  • Διάγνωση
  • Αντικειμενικοί μετρήσιμοι λειτουργικοί περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των αντικειμενικών βαθμολογιών/περιλήψεων αξιολόγησης
  • Λειτουργική αξιολόγηση
  • Κλινική κρίση
  • Μακροπρόθεσμοι μετρήσιμοι στόχοι
  • Είδος, ποσό, διάρκεια και συχνότητα υπηρεσιών
  • Αναγκαιότητα εξειδικευμένης θεραπείας ενός ειδικευμένου θεραπευτή μέσω αντικειμενικών ευρημάτων και υποκειμενικής αυτοαναφοράς του ασθενούς

Η τεκμηρίωση πρέπει να υποστηρίζει ξεκάθαρα την ανάγκη για συνεχή θεραπεία χειροκίνητης θεραπείας πέραν των 12-18 επισκέψεων.

 • Προσθέστε τον κατάλληλο τροποποιητή. Κατά τον κωδικό διαδικασίας χρέωσης 97140, χρησιμοποιήστε τον τροποποιητή -59 για να δηλώσετε ότι πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή και ξεχωριστή υπηρεσία σε ξεχωριστή ανατομική τοποθεσία. Ο τροποποιητής -59 είναι αποδεκτός από τους περισσότερους πληρωτές.

Οι πληρωτές της Medicare και του εμπορίου έχουν τους δικούς τους συγκεκριμένους κανόνες για τη χρέωση του κωδικού CPT 97140 και η γνώση αυτών των κανόνων είναι το κλειδί για τη σωστή χρέωση. Μια αρμόδια εταιρεία χειροπρακτικής ιατρικής χρέωσης μπορεί να διασφαλίσει ότι οι αξιώσεις σας διεκπεραιώνονται σωστά. Εμπειρος ιατρικές εταιρείες τιμολόγησης και κωδικοποίησης έχουν ομάδες κωδικοποιητών και ειδικών τιμολόγησης που γνωρίζουν την υποβολή αξιώσεων για υπηρεσίες χειροπρακτικής σε διαφορετικούς ασφαλιστές. Για να αποφύγετε τις αρνήσεις, βεβαιωθείτε ότι η τεκμηρίωσή σας υποστηρίζει τη χρήση των υποβληθέντων κωδικών.

Απευθυνθείτε στο OSI και διασφαλίστε έγκαιρη και ακριβή κωδικοποίηση ιατρικών χρεώσεων

 • Μειώστε τα σφάλματα χρέωσης
 • Διασφαλίστε τη συμμόρφωση με τη χρέωση
 • Υποβάλετε καθαρές αξιώσεις
 • Βελτιώστε τις ταμειακές ροές

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα με τις λύσεις που αναθέτουμε σε εξωτερικούς συνεργάτες μας.
Καλέστε (800) 670-2809 και ζητήστε δωρεάν δοκιμή!

Schreibe einen Kommentar