Κωδικοποίηση για τον άποιο διαβήτη – Μια ασυνήθιστη διαταραχή

9
Κωδικοποίηση για τον άποιο διαβήτη – Μια ασυνήθιστη διαταραχή

Μια ασυνήθιστη διαταραχή, ο άποιος διαβήτης προκαλεί ανισορροπία υγρών στο σώμα που οδηγεί στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ούρων. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος βγάζει 1 έως 3 λίτρα ούρων την ημέρα. Ωστόσο, τα άτομα με αυτή τη διαταραχή μπορούν να κάνουν έως και 20 λίτρα ούρων την ημέρα. Επίσης, αισθάνονται εξαιρετικά διψασμένοι όλη την ώρα και τείνουν να καταναλώνουν πολλά υγρά (μια κατάσταση που ονομάζεται πολυδιψία). Τα ακριβή αίτια αυτής της διαταραχής είναι άγνωστα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατάσταση εμφανίζεται όταν οποιοδήποτε συγκεκριμένο μέρος του συστήματος του σώματος που ρυθμίζει τα υγρά στο σώμα διασπάται. Η πάθηση συνδέεται επίσης στενά με χαμηλά επίπεδα αντιδιουρητικής ορμόνης (ADH), γνωστής και ως βαζοπρεσσίνη. Τα επίπεδα ADH επηρεάζουν το πόσο καλά τα νεφρά σας εξοικονομούν νερό.

Οποιεσδήποτε καταστάσεις που οδηγούν σε ανεπάρκεια ADH ή εμποδίζουν την επίδραση της ADH έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή περίσσειας ούρων. Η ιατρική χρέωση και η κωδικοποίηση αυτής της διαταραχής μπορεί να είναι προκλητική. Όταν πρόκειται για την αναφορά συμπτωμάτων και διαγνώσεων διαφορετικών τύπων άποιου διαβήτη, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να εξαρτηθούν από εταιρείες εξωτερικής ανάθεσης ιατρικών λογαριασμών. Τέτοιες εταιρείες θα παρέχουν τις υπηρεσίες ειδικευμένων επαγγελματιών που είναι έμπειροι στη διαδικασία κωδικοποίησης και υποβολής αιτήσεων.

Ο άποιος διαβήτης και ο σακχαρώδης διαβήτης δεν σχετίζονται. Ο σακχαρώδης διαβήτης που σχετίζεται με τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι αρκετά συχνός και συχνά αναφέρεται απλώς ως διαβήτης. Ο άποιος διαβήτης μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού άποιου διαβήτη, του νεφρογόνου άποιου διαβήτη, του άποιου διαβήτη κύησης και της πρωτοπαθούς πολυδιψίας. Άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων μπορεί να αναπτύξουν άποιο διαβήτη.

Αποκτήστε σημαντική εξοικονόμηση κόστους με την εξωτερική ανάθεση ιατρικών χρεώσεων στο OSI.

Επωφεληθείτε από τις συμβουλές ειδικών της OSI σχετικά με τα ερωτήματα χρέωσης και κωδικοποίησης και τις ιατρικές αξιώσεις σας.

Ζητήστε α Δωρεάν δοκιμή τώρα!

Συμπτώματα του άποιου διαβήτη

Η πάθηση συνήθως επηρεάζει τους άνδρες, αν και οι γυναίκες μπορούν να μεταδώσουν το γονίδιο στα παιδιά τους. Αρκετοί παράγοντες όπως η γενετική, η χρήση ορισμένων φαρμάκων (που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά), οι μεταβολικές διαταραχές και η επέμβαση στον εγκέφαλο ή ένας σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αυτής της πάθησης. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η πάθηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως αφυδάτωση, αλλαγές στην ελαστικότητα του δέρματος, ξηροστομία, κόπωση, απώλεια όρεξης, διαταραχή της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών ακόμα και θάνατο. Η υπερβολική δίψα (πολυδιψία), η υπερβολική παραγωγή ούρων και η συχνή επιθυμία για ούρηση (κατά τη διάρκεια της νύχτας) είναι μερικά από τα κύρια συμπτώματα αυτής της πάθησης. Άλλα πιθανά συμπτώματα σε βρέφη και μικρά παιδιά περιλαμβάνουν – ταραχή και ευερεθιστότητα, αφυδάτωση, υψηλός πυρετός, σύγχυση, ζάλη, ξηροδερμία και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Κωδικοί ICD-10 για τον άποιο διαβήτη

Η διάγνωση αυτής της πάθησης θα ξεκινήσει με μια λεπτομερή αξιολόγηση των συμπτωμάτων για να καθοριστεί ποιες εξετάσεις είναι απαραίτητες. Οι δοκιμές που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν τεστ βαρύτητας ούρων, τεστ στέρησης νερού, γενετικό έλεγχο και μαγνητική τομογραφία (MRI). Οι θεραπευτικές επιλογές για αυτήν την πάθηση μπορεί να εξαρτώνται από τον τύπο του άποιου διαβήτη που έχει ένα άτομο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Σε ήπιες περιπτώσεις, οι γιατροί μπορεί απλώς να συστήσουν στους ασθενείς να αυξήσουν την πρόσληψη νερού. Σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν φάρμακα και ορμονοθεραπεία.

Ο κωδικός ICD-10 E23.2 υποδηλώνει τον άποιο διαβήτη. Το E23.2 είναι ένας χρεώσιμος/συγκεκριμένος κωδικός ICD-10-CM που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ιατρική αξίωση για να υποδείξει μια διάγνωση για σκοπούς αποζημίωσης. Άλλοι κωδικοί περιλαμβάνουν –

  • N25.1 Νεφρογενής άποιος διαβήτης

Η προοπτική για τον άποιο διαβήτη εξαρτάται από τις υποκείμενες αιτίες της πάθησης. Όταν αντιμετωπιστεί σωστά, ο άποιος διαβήτης δεν προκαλεί σοβαρές ή μακροχρόνιες επιπλοκές. Η ενσωμάτωση αλλαγών στον τρόπο ζωής είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της επιτυχούς θεραπείας. Η αποφυγή της αφυδάτωσης είναι μία από τις σημαντικές πτυχές της αλλαγής του τρόπου ζωής. Οι ασθενείς με αυτή την πάθηση πρέπει να έχουν μαζί τους νερό όπου κι αν ταξιδεύουν. Οι γιατροί θα δώσουν λεπτομερείς οδηγίες για τη συνολική ποσότητα υγρών που πρέπει να λαμβάνει ένα άτομο κάθε μέρα.

Δοκιμάστε μας δωρεάν

Αποκτήστε σημαντική εξοικονόμηση κόστους από Outsourcing Medical Billing στο OSI.

Προγραμματίστε μια δωρεάν διαβούλευση με τους ειδικούς μας – καλέστε (800) 670 2809

Η ιατρική τιμολόγηση και η κωδικοποίηση για τον άποιο διαβήτη μπορεί να είναι περίπλοκη. Οι γιατροί που παρέχουν κατάλληλη θεραπεία για αυτή τη διαταραχή θα πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι η ιατρική κωδικοποίηση για αυτήν την πάθηση γίνεται σωστά στους ιατρικούς ισχυρισμούς. Ιατρικές εταιρείες τιμολόγησης και κωδικοποίησης Η παροχή των υπηρεσιών ειδικών κωδικοποίησης πιστοποιημένων από την AAPC μπορεί να παρέχει τη σωστή υποστήριξη στους γιατρούς για να διασφαλίσουν την ακριβή ιατρική κωδικοποίηση και την υποβολή αξιώσεων στους πληρωτές.

Schreibe einen Kommentar