«Κλινικές και Παθολογικές Μελέτες του Γηραιότερου-Ηλικιωμένου» Η Claudia Kawas, MD συζητά 90+ Μελέτη – Η Επιστήμη της Γήρανσης

1
«Κλινικές και Παθολογικές Μελέτες του Γηραιότερου-Ηλικιωμένου» Η Claudia Kawas, MD συζητά 90+ Μελέτη – Η Επιστήμη της Γήρανσης

Η Δρ Claudia Kawas, MD, Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Irvine επισκέφτηκε πρόσφατα το Ινστιτούτο Γήρανσης στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για μια διάλεξη της σειράς Visiting Scholars με θέμα «Κλινικές και παθολογικές μελέτες των πιο ηλικιωμένων».

Το έργο του Δρ. Κάουας επικεντρώνεται στους «ηλικιωμένους» — αυτούς άνω των 90 ετών. «Έχουμε προσθέσει 28 χρόνια στο προσδόκιμο ζωής τον περασμένο αιώνα», είπε. «Τα άτομα άνω των 90 είναι τώρα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του πληθυσμού και πρόκειται να τετραπλασιαστούν τις επόμενες δύο δεκαετίες».

Η Kawas και η ομάδα της έχουν μια διεπιστημονική προσέγγιση στην έρευνά τους μελετώντας μια ποικιλία παραγόντων που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής των συμμετεχόντων – εξετάζουν τα επίπεδα δραστηριότητας, τις στάσεις, τις δίαιτες και τη μνήμη των συμμετεχόντων, μεταξύ άλλων που μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα ευρήματά τους εντόπισαν αρκετούς παράγοντες που επηρέασαν θετικά τη μακροζωία, όπως η άσκηση, οι γνωστικές ή κοινωνικές δραστηριότητες και οι θετικές στάσεις. Διαπίστωσαν επίσης ότι, ενώ η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής όπως οι βιταμίνες C, E και A δεν συσχετίστηκαν με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η Δρ. Kawas μοιράστηκε ότι ένα από τα αγαπημένα της κομμάτια της ερευνητικής της σταδιοδρομίας ήταν η εργασία σε μελέτες αυτοψίας, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει σε συνεργασία με ερευνητές εδώ στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. «Αυτό που εκπλήσσει περισσότερο τους ανθρώπους είναι η συνειδητοποίηση ότι πιθανώς περίπου το 40% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας που πεθαίνουν χωρίς άνοια, στην πραγματικότητα έχουν σημαντικές ποσότητες ασθένειας στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Αλτσχάιμερ, αλλά φαίνεται να είναι σχετικά καλά», είπε. «Αν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν εκφράζουν άνοια τότε [maybe] μπορούμε να βρούμε στρατηγικές που θα βοηθήσουν όλους μας και σε μικρότερες ηλικίες».


Παρακολουθήστε την πλήρη διάλεξη του Dr. Kawas (~ 1 ώρα 15 λεπτά) εδώ.

Schreibe einen Kommentar