Κατακλύζεστε από περιεχόμενο εκπαίδευσης ηγεσίας; Ρώτα τη Μαντλίν

0
Κατακλύζεστε από περιεχόμενο εκπαίδευσης ηγεσίας; Ρώτα τη Μαντλίν

Αγαπητή Madeleine,

Διοικώ ανθρώπους εδώ και χρόνια. Όλες οι εταιρείες στις οποίες εργάστηκα έχουν προσφέρει καλή εκπαίδευση. Πάντα ένιωθα ότι ήξερα τι έκανα—μέχρι τώρα.

Το τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο που ολοκλήρωσα ήταν γεμάτο με εξαιρετικό περιεχόμενο, αλλά κατέληξε να με κάνει να νιώθω εντελώς συγκλονισμένος. Συμφωνούσα, θεωρητικά, με όλα όσα διδάσκονταν, αλλά απλά δεν ξέρω πώς μπορώ να κάνω όλα όσα έμαθα. Έχω μια τεράστια δουλειά και την έκανα καλά, αλλά τώρα αμφιβάλλω και υποθέτω τον εαυτό μου.

Μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε να καταλάβω –

Από πού να ξεκινήσετε;

_________________________________________________________________

Αγαπητέ από πού να ξεκινήσετε,

Οι μεγαλύτερες απαιτήσεις για συνεχή ανάπτυξη είναι η επιθυμία για μάθηση και α νοοτροπία ανάπτυξης, τα οποία φαίνεται να τα έχετε στα μπαστούνια. Άρα το έχεις αυτό για σένα. Όλα τα άλλα είναι ευδιάκριτα.

Υπάρχουν μερικοί εμπειρικοί κανόνες πως να αλλάξει. Λάβετε αυτά υπόψη καθώς αποφασίζετε σε τι να εστιάσετε.

 1. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν στόχους είναι ότι έχουν πάρα πολλούς από αυτούς.
 2. Οτιδήποτε αποφασίσετε να σταματήσετε να κάνετε, να αρχίσετε να το κάνετε ή να τροποποιήσετε θα απαιτεί συνεχή προσοχή — επομένως επιλέξτε όχι περισσότερα από τρία πράγματα για να εργαστείτε κάθε φορά.
 3. Βρείτε έναν τρόπο να παρακολουθείτε τις αλλαγές σας, ώστε να γνωρίζετε αντικειμενικά ότι σημειώνετε πρόοδο. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε Το άρθρο του James Clear σχετικά με τα οφέλη της παρακολούθησης των συνηθειών σας. Προσπαθεί να σας πουλήσει ένα ημερολόγιο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ή να φτιάξετε τη δική σας.
 4. Λάβετε υποστήριξη για τυχόν αλλαγές που προσπαθείτε να κάνετε. Πείτε στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε — ίσως τον διευθυντή σας ή έναν φίλο στη δουλειά. Όσο περισσότερο μιλάτε γι‘ αυτό, τόσο πιο σημαντικό θα είναι για εσάς.

Τώρα για τι να αλλάξει. Σας συνιστώ να κάνετε ένα μεγάλο βήμα πίσω και να προγραμματίσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε, ίσως εκτός των ωρών εργασίας, ώστε να μην σας διακόπτουν. Καθίστε με το υλικό του μαθήματος σας και ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία.

Πριν ξεκινήσετε την αναθεώρησή σας:

 • Σημειώστε μερικές σημειώσεις για το πώς έχετε μεγαλώσει στο παρελθόν.
 • Ρωτήστε τον εαυτό σας: Υπάρχουν τομείς στους οποίους έχω μεγαλώσει στο παρελθόν που θα μπορούσαν να δώσουν λίγη περισσότερη προσοχή;
 • Επίσης: Πριν ξεκινήσω το μάθημα, υπήρχαν πράγματα που έκανα ή συνήθειες που ήξερα ότι με εμπόδιζαν να είμαι όσο πιο αποτελεσματικός μπορούσα; Τι ήταν αυτοί?
 • Σκεφτείτε να ζητήσετε από το αφεντικό σας ή τις άμεσες αναφορές σας για σχόλια σχετικά με το τι πιστεύουν ότι μπορεί να σας κάνει πιο αποτελεσματικούς ως διευθυντή ή ηγέτη. Αυτό, φυσικά, μπορεί να είναι ένα κουτάκι σκουληκιών — και από την εμπειρία μου, οι περισσότεροι μάνατζερ γνωρίζουν ήδη τι θα πουν οι άνθρωποι. Είναι επίσης αλήθεια ότι η ανατροφοδότηση λέει περισσότερα για το άτομο που το δίνει παρά για το άτομο που το παίρνει.

Τώρα ξεκινήστε την ανασκόπηση του υλικού μαθημάτων σας. Αναζητήστε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Έμαθα κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει με συμπεριφορές ή συνήθειες που δεν ήξερα να παρακολουθήσω το μάθημα; Ξεκινήστε μια λίστα.
 • Από όλα αυτά που έμαθα, ποιο ένιωσα το πιο σχετικό και/ή πιεστικό; Προσθέστε αυτά στη λίστα.
 • Διατύπωσα σαφείς προθέσεις σε διαφορετικές καμπές του μαθήματος; Αν ναι, ποιες εξακολουθούν να αισθάνονται κατάλληλες;

Μόλις έχετε τη λίστα σας, ήρθε η ώρα να διαλέξετε. Κάποια πράγματα θα αισθάνονται πολύ πιο εφικτά από άλλα. Πρόσφατα ενημέρωσα μια αναφορά ανατροφοδότησης 360° με έναν πελάτη και κάποια στιγμή είπε, «Ναι, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ». Γέλασα, γιατί, λοιπόν, αυτή η διαύγεια είναι χρήσιμη. Και μπορεί να ισχύει ή να μην ισχύει μακροπρόθεσμα, αλλά είναι σίγουρα αλήθεια αυτή τη στιγμή.

Εδώ είναι αυτό που θέλετε να αναζητήσετε: Τι μπορώ να κάνω που θα κάνει τη διαφορά και δεν θα απαιτήσει μεταμόσχευση προσωπικότητας ή ηρωικές προσπάθειες;

Τα ονομάζω αυτά τα πράγματα «φρούτο που κρέμεται χαμηλή», και δεν είναι ντροπή να ξεκινήσετε εδώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων πιστεύουν ότι πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τα πιο δύσκολα πράγματα. αλλά στην περίπτωση της επαγγελματικής εξέλιξης, αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Κρατήστε τη λίστα σας για επανεξέταση όταν έχετε κάνει αρκετά βήματα με τις αρχικές σας επιλογές. Τα στοιχεία στη λίστα σας μπορεί να αισθάνονται ή όχι σχετικά με εσάς στο μέλλον.

Σκεφτείτε το λοιπόν, κάντε μερικές επιλογές, ξεκινήστε με τα χαμηλά κρεμαστά φρούτα.

Πείτε στους άλλους, λάβετε υποστήριξη, παρακολουθήστε τις προσπάθειές σας. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και δώστε στον εαυτό σας εύσημα για την προσπάθεια.

Σε θυμάμαι μπορώ κάντε τα όλα — απλώς όχι την ίδια στιγμή.

Καλή τύχη!

Αγάπη, Μαντλίν

Σχετικά με τη Madeleine

Μαντλίν Χόμαν Μπλανσάρ είναι πιστοποιημένος προπονητής, συγγραφέας, ομιλητής και συνιδρυτής της Blanchard Coaching Services. Η συμβουλή της Madeleine για τον καλοπροαίρετο διευθυντή είναι μια τακτική λειτουργία του Σαββάτου για μια πολύ επιλεγμένη ομάδα: καλοπροαίρετους διευθυντές. Η ηγεσία είναι δύσκολη – και όσο περισσότερο νοιάζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ελάτε μαζί μας εδώ κάθε εβδομάδα για πληροφορίες, πόρους και συνομιλία.

Έχετε μια ερώτηση για τη Madeleine; Στείλτε email στη Madeleine και αναζητήστε σύντομα την απάντησή σας. Σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που θα κάνει το καλύτερο δυνατό, η Madeleine δεν μπορεί να απαντήσει προσωπικά σε κάθε γράμμα. Τα γράμματα θα υποστούν επεξεργασία για λόγους σαφήνειας και έκτασης.

Schreibe einen Kommentar