Κατάλογος με 20 Προεδρεύοντες Δικαστές που δημοσιεύτηκαν σε 6 γεωπολιτικές ζώνες της Νιγηρίας

0
Κατάλογος με 20 Προεδρεύοντες Δικαστές που δημοσιεύτηκαν σε 6 γεωπολιτικές ζώνες της Νιγηρίας

Η Πρόεδρος του Εφετείου, δικαστής Monica Dongban-Mensem, ανακοίνωσε την τοποθέτηση δικαστών από το δικαστήριο το 2023, με τον δικαστή Joseph Ikyegh, ο οποίος εξέδωσε αποφάσεις στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου Προεδρικών Εκλογών, να κάθεται στην Abuja από τους προεδρικούς υποψηφίους του Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (PDP), ο Alhaji Atiku Abubakar και το Εργατικό Κόμμα, ο κ. Peter Obi, μετατέθηκαν στο τμήμα Port-Harcourt του δικαστηρίου ως προεδρεύων της δικαιοσύνης.

Η επιστολή ανάρτησης, με ημερομηνία 7 Μαρτίου και υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Εφετείου, ανέφερε ότι το τμήμα του Λάγος είχε επτά δικαστές, με τον δικαστή JO Bada να εκτελεί χρέη προεδρεύοντος δικαστή (PJ) και τους δικαστές των Ogbuinya, OA Otisi, FO Oho, AS Umar, AM Bayero και ο MI Sirajo ως αναπληρωτές δικαστές.

Το τμήμα Kaduna με τέσσερις δικαστές έχει τον Justice CN Uwa ως PJ και τους Justices Audi Wambai, MB Idris και MS Hassan ως μέλη.

Το τμήμα Ibadan είχε τον Justice MA Adumein ως PJ και τους δικαστές Yargata Nimpar, Gabriel Kolawole και AB Mohammed ως μέλη.

Για το τμήμα Enugu, ο Justice UI Ndukwe-Anyanwu είναι ο PJ, με τους δικαστές JOK Oyewole και JE Ekanem ως μέλη.
Ομοίως, ο Justice TN Orji-Abadua τοποθετήθηκε ως PJ του τμήματος Benin, με μέλη τους δικαστές FO Akinbami και SO Nwaka-Gbagi.

Στο τμήμα Jos, ο Justice TY Hassan είναι ο PJ, ενώ οι δικαστές IA Andenyangtso, JG Abundaga και Olasumbo Goodluck είναι μέλη.

Το τμήμα Port Harcourt έχει τον δικαστή Joseph Ikyegh ως PJ, ενώ οι δικαστές ST Hussein, FA Ojo και A. Waziri είναι μέλη.

Το τμήμα της Abuja με επτά δικαστές θα προεδρεύεται από τον δικαστή HS Tsamani, ενώ άλλοι δικαστές στο τμήμα περιλαμβάνουν τους δικαστές SJ Adah, PO Ige, OE Williams-Dawodu, UA Ogakwu, M. Mustapha και Danlami Z. Senchi.

Για το τμήμα Calabar, ο Justice RC Agbo είναι ο PJ ενώ τα δύο μέλη του τμήματος είναι οι δικαστές HA Barka και BB Aliyu.

Η Ilorin, η οποία έχει τρεις δικαστές, προεδρεύεται από τη δικαιοσύνη OA Belgore και τους δύο δικαστές Bitrus Sanga και KI Amadi ως μέλη.

Ομοίως, τρεις δικαστές τοποθετήθηκαν στο τμήμα Owerri, του οποίου θα προεδρεύει ο δικαστής JH Sankey, με μέλη τους δικαστές OA Adefope-Okojie και SA Bola.
Το τμήμα Sokoto με τέσσερις δικαστές προεδρεύεται από τον δικαστή ML Shuaibu, με μέλη τους δικαστές RM Abdullahi, Ebiowei Tobi και AM Talba ως μέλη.

Το τμήμα Yola έχει τέσσερις δικαστές με τον Justice IO Akeju ως PJ και την τριάδα των δικαστών HA Abiru, PO Affen και ML Abubakar ως μέλη.

Ο Justice CE Nwosi-Iheme είναι ο PJ του τμήματος Ekiti με μέλη τους AM Lamido και OA Adegbehingbe, ενώ του τμήματος Akure, με τρεις δικαστές, προεδρεύεται από τον δικαστή του Omoleye, με τους δικαστές I. Jombo-Ofo και YA Bashir ως μέλη.

Το τμήμα Makurdi προεδρεύεται από τον Justice MA Danjuma, ενώ μέλη περιλαμβάνουν τους Justices BA Georgewill και IW Jauro, το τμήμα Asaba έχει τον Justice Tunde Awotoye ως PJ και τους Justices U. Onyemenam, MO Bolaji-Yusuf και AO Obaseki-Adejumo ως μέλη.

Ο Justice OO Daniel-Kalio έχει τοποθετηθεί ως PJ για το τμήμα Awka, με μέλη τους δικαστές PA Mahmoud και BI Gafai.
Το τμήμα Gombe έχει τον Justice AAB Gumel ως PJ και τους Justices JY Tukur, M. Danjuma και AI Banjoko ως μέλη.

Το τμήμα Kano έχει τον Justice Ita Mbaba ως PJ, ενώ οι δικαστές BM Ugo και UA Musale είναι μέλη.

Μια ανάλυση της ανάρτησης αποκάλυψε ότι συνολικά 20 Προεδρεύοντες Δικαιοσύνης (PJ) τοποθετήθηκαν στις έξι γεωπολιτικές ζώνες της χώρας.

Schreibe einen Kommentar