Κάνατε έρευνα λέξεων-κλειδιών και δημιουργήσατε μια λίστα. Και τώρα τι?

1
Κάνατε έρευνα λέξεων-κλειδιών και δημιουργήσατε μια λίστα.  Και τώρα τι?

Τα δεδομένα έρευνας λέξεων-κλειδιών είναι πιο διαθέσιμα και ισχυρά από ποτέ, και οι SEO και οι έμποροι περιεχομένου γίνονται όλο και πιο εξελιγμένοι με τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν και χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να οδηγήσουν τη στρατηγική τους.

Ακόμη και για προγράμματα μικρού έως μεσαίου μεγέθους, είναι σκόπιμο να αξιολογηθούν και να οργανωθούν πολλές χιλιάδες φράσεις-κλειδιά. Όταν, όμως, έχετε τη λίστα λέξεων-κλειδιών σας, πώς μπορείτε να την οργανώσετε καλύτερα, να την εφαρμόσετε στις διαδικασίες βελτιστοποίησης και δημιουργίας σας και να επαναφέρετε την παρακολούθηση της απόδοσής σας;

Η αποσύνδεση μεταξύ των λιστών έρευνας λέξεων-κλειδιών, της ροής εργασίας και της μέτρησης των αποτελεσμάτων παραμένει ένα τεράστιο σημείο πόνου.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ?

Για πολλούς, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας μου, ο βασικός μηχανισμός για τη διαχείριση της στρατηγικής λέξεων-κλειδιών ήταν τα υπολογιστικά φύλλα. Στην περίπτωσή μας, αυτά τα υπολογιστικά φύλλα με την πάροδο του χρόνου αυξήθηκαν σε πολυπλοκότητα, και αναπόφευκτα, σε πολυπλοκότητα. Η χρήση υπολογιστικών φύλλων για την οργάνωση, την τμηματοποίηση και τη χαρτογράφηση λέξεων-κλειδιών ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης, αλλά και πάλι απείχε πολύ από αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε:

  • Συνδέστε τη χαρτογράφηση των λέξεων-κλειδιών μας στη διαδικασία σχεδιασμού και βελτιστοποίησης περιεχομένου για να διασφαλίσετε ότι η στρατηγική μεταφράζεται αποτελεσματικά σε εργασίες παραγωγής
  • Παρακολουθήστε την πρόοδο της κατάταξης των λέξεων-κλειδιών μας με την πάροδο του χρόνου για να επικυρώσετε την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας, ενώ παράλληλα παρακολουθείτε οποιαδήποτε εξέλιξη των ανταγωνιστών
  • Προσδιορίστε ευκαιρίες επόμενου επιπέδου για περαιτέρω βελτιστοποίηση και σχεδιάστε το προσεχές στρατηγικό έργο

Αν και ήταν ωμά αποτελεσματικά, τα υπολογιστικά φύλλα έγιναν γρήγορα δυσκίνητα. Η συνεργασία και ο έλεγχος εκδόσεων ήταν συνεχείς προκλήσεις. Η διατήρηση των δεδομένων διαχείρισης και ενημέρωσης αποδείχτηκε ένα σισύφειο έργο. Κάνοντας αυτά τα δεδομένα ξεκάθαρα και ευδιάκριτα στους πελάτες άφησε πολλούς τόνους να επιθυμούν. Οι στρατηγοί μας ξόδευαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους κρατώντας οργανωμένα τη στρατηγική και την αναφορά δεδομένων, αντί να χρησιμοποιούν αυτόν τον πολύτιμο χρόνο για να είναι…στρατηγικοί. Τα πήγαμε πολύ καλά με τα vlookup και τα pivot tables – αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος, σωστά.

Ξεπερασμένο πρότυπο excel αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών

Η στρατηγική, η ροή εργασίας και η αναφορά δεν συνδέονται – Ο αγώνας είναι πραγματικός

Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά εργαλεία σημείων τόσο για τη λήψη αρχικών δεδομένων SEO όσο και για την παρακολούθηση των μεταγενέστερων αποτελεσμάτων. Τι γίνεται όμως με τις μεσαίες διαδικασίες που βρίσκονται μεταξύ των ερευνητικών δεδομένων και της αναφοράς τελικών αποτελεσμάτων; Αυτές οι μεσαίες διαδικασίες συνήθως εξακολουθούν να διαχειρίζονται με μια ακατέργαστη συγχώνευση υπολογιστικών φύλλων, εργαλείων διαχείρισης έργων, εγγράφων κειμένου και βοηθητικών εργαλείων ανάλυσης και κατάταξης.

Το ιδανικό είναι κάτι παρόμοιο με ένα «ERP» για τη βιομηχανία SEO και μάρκετινγκ περιεχομένου: σημαίνει ένα σύστημα που χειρίζεται κεντρικά τις λειτουργίες που συχνά εκτελούνται με διαφορετικά εργαλεία και συστήματα. Τα στοιχεία για ένα τέτοιο σύστημα περιλαμβάνουν την οργάνωση δεδομένων, τον σχεδιασμό στρατηγικής συνεργασίας, τη βελτιστοποίηση περιεχομένου, τη μέτρηση των αποτελεσμάτων και τον βρόχο ανάδρασης για την επανάληψη των διαδικασιών βελτιστοποίησης για περαιτέρω βελτίωση. Κάθε ένα από αυτά τα εξαρτήματα είναι συνδεδεμένο και ρευστό. Η χρήση μιας σειράς διαφορετικών εργαλείων και συστημάτων υπονομεύει πλήρως αυτή τη διασύνδεση.

Εξέλιξη σε συνδεδεμένο σύστημα

Όπως περιέγραψα νωρίτερα, τα υπολογιστικά μας φύλλα έγιναν πιο περίπλοκα και πολύπλοκα καθώς εξελίσσονταν για να χειρίζονται περισσότερα σημεία δεδομένων και περισσότερη διαχείριση ροής εργασιών. Η κατάσταση φώναζε για τεχνολογία, αλλά τίποτα δεν υπήρχε. Έτσι ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε ένα σύστημα που έφερε συνδεσιμότητα με την πλήρη διαδικασία οργάνωσης των δεδομένων λέξεων-κλειδιών σε στρατηγικό σχεδιασμό, ροή εργασιών και μέτρηση με δυνατότητα δράσης. Δύο βασικές έννοιες παρέμειναν μπροστά και στο επίκεντρο σε όλη αυτή τη διαδικασία:

  • Κάντε τα δεδομένα ενεργά
  • Κάντε τα αποτελέσματα σαφή και ευδιάκριτα

Λογισμικό χαρτογράφησης λέξεων-κλειδιών

Το πρώτο βήμα ήταν η κατασκευή λογισμικού για την οργάνωση και την αντιστοίχιση λέξεων-κλειδιών. Συγκεντρώστε τους όρους των λέξεων-κλειδιών σας και αντιστοιχίστε τους στη σελίδα που προορίζονται (είτε είναι μια σελίδα που υπάρχει είτε μια σελίδα που πρέπει να δημιουργηθεί). Η αντιστοίχιση είναι μια διαδικασία ένα προς πολλά: πολλοί όροι λέξεων-κλειδιών αντιστοιχίζονται σε μία σελίδα, αλλά ένας όρος λέξης-κλειδιού πρέπει να ορίζεται μόνο σε μία συγκεκριμένη σελίδα. Μια διεξοδική διαδικασία χαρτογράφησης είναι κρίσιμη όταν έρθει η ώρα να βελτιστοποιήσετε μια σελίδα, καθώς και να αποφύγετε τη αθέλητη βελτιστοποίηση πολλών σελίδων για τα ίδια συμπλέγματα φράσεων (που με τη σειρά του δημιουργεί θόλωση λέξεων-κλειδιών).

Χαρακτηριστικά λέξεων-κλειδιών

Στην πρώτη εμφάνιση, η χαρτογράφηση είναι αρκετά εύκολη να γίνει σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Δηλαδή, μέχρι να θελήσετε να αρχίσετε να κάνετε πιο εξελιγμένα πράγματα. Για παράδειγμα, δημιουργία φίλτρων για χαρακτηριστικά λέξεων-κλειδιών έναντι απλών φίλτρων. Αυτό ανοίγει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας για να τμηματοποιήσει τους όρους σε συμπλέγματα και να βοηθήσει στη διαδικασία χαρτογράφησης.

Παράδειγμα: Έχω πάνω από 5.000 όρους λέξεων-κλειδιών. Το φιλτράρισμα για να δείτε πόσοι όροι περιέχουν τη λέξη «φτηνό» είναι αρκετά απλό. Αλλά ίσως αυτό που πραγματικά θέλετε να μάθετε είναι πόσοι όροι σχετίζονται με την ευαισθησία των τιμών; Αυτό θα περιλαμβάνει φράσεις που περιλαμβάνουν φθηνό, έκπτωση, προσιτό, κουπόνι, χαμηλό κόστος, χαμηλή τιμήκ.λπ. Ένα χαρακτηριστικό λέξης-κλειδιού μπορεί να ταξινομήσει αυτόματα όλες τις φράσεις-κλειδιά που εκφράζουν αυτό το συναίσθημα, το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για χαρτογράφηση, ανάλυση ανταγωνιστών και αναφορές τμηματοποίησης.

Φίλτρο χαρακτηριστικών κλειδιού κοινού

Αποτελεσματικότητα & Συνεργασία

Αντί της χαρτογράφησης μέσα σε ένα υπολογιστικό φύλλο, το λογισμικό χαρτογράφησης μπορεί να σχεδιαστεί για να κάνει αυτή την επαναληπτική διαδικασία σημαντικά πιο αποτελεσματική. Για παράδειγμα, η οικοδόμηση τεχνολογίας φιλτραρίσματος ρητά σχεδιασμένη για να επιτρέπει την ταχεία διερεύνηση σε τμήματα μιας λίστας λέξεων-κλειδιών. Τα κουμπιά μαζικής ενημέρωσης επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη ενημέρωση της βάσης δεδομένων λέξεων-κλειδιών για την ανάθεση ή την αλλαγή της αντιστοίχισης στόχων αμέσως. Η ροή εργασίας που βασίζεται στο νέφος υποδηλώνει ότι ο έλεγχος έκδοσης ενός κύριου αρχείου δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να εργαστούν συνεργατικά σε πραγματικό χρόνο συντονίζοντας τις αξιολογήσεις τους και τις ενημερώσεις ενός στρατηγικού σχεδίου.

Διαχείριση & Σχεδιασμός URL

Οι σημαντικοί όροι στη λίστα αντιστοίχισής σας συχνά δεν έχουν κατάλληλη υπάρχουσα σελίδα στην οποία να αντιστοιχιστούν. Αυτό είναι όπου η δημιουργία πρόσθετων (δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή) επιλογών URL εισάγεται στην εικόνα. Το λογισμικό χαρτογράφησης διευκολύνει την εκχώρηση και την οργάνωση καταστάσεων σε αντιστοιχισμένες διευθύνσεις URL – επιτρέποντας την τμηματοποίηση στρατηγικής μεταξύ σελίδων που υπάρχουν σε σχέση με σελίδες που αξίζει να εξερευνήσετε για να δημιουργήσετε.

Στο τέλος της διαδικασίας αντιστοίχισης, ένα μέρος των λέξεων-κλειδιών θα αντιστοιχιστεί σε υπάρχουσες σελίδες και ένα τμήμα θα αντιστοιχιστεί σε σελίδες που πρέπει να δημιουργηθούν. Κάθε σελίδα έχει έναν προσδιορισμένο αριθμό μοναδικών όρων λέξεων-κλειδιών και τον σχετικό μηνιαίο όγκο αναζήτησης.

Οι αποφάσεις βελτιστοποίησης για τις υπάρχουσες σελίδες βασίζονται στην αντιστοιχισμένη στρατηγική λέξεων-κλειδιών. Οι εξερευνημένες νέες σελίδες έννοιας μπορούν να τμηματοποιηθούν περαιτέρω σε στρατηγικές καταστάσεις: μετά εξερευνώντας μια νέα ιδέα σελίδας, αυτή η σελίδα μπορεί να ενημερωθεί προτείνεται για δημιουργία (για συλλογική αξιολόγηση ομάδας), σχεδιασμένος (και δίνεται μια ημερομηνία δημιουργίας στόχου), παραγκωνισμένος (για ανάπτυξη μεταγενέστερης φάσης), ή απολύθηκε (αποφάσισε ρητά να μην αναπτύξει).

Presto – τώρα έχετε τα θεμέλια ενός οδικού χάρτη περιεχομένου που βασίζεται σε δεδομένα.

Συνοπτικά περιεχομένου που δημιουργήθηκε από το σύστημα

Μόλις αντιστοιχιστούν ρητά λέξεις-κλειδιά σε μια σελίδα, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να ενημερώσουμε τις αλλαγές βελτιστοποίησης σε μια υπάρχουσα σελίδα ή πληροφορίες για τη δημιουργία περιεχομένου για νέες σελίδες. Ένα σύστημα που δημιουργεί αυτόματα μια σύντομη στρατηγική περιεχομένου για κάθε αντιστοιχισμένη σελίδα είναι το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα εξόδου ενός συνδεδεμένου συστήματος.

Δυναμικές ενημερώσεις στη χαρτογράφηση λέξεων-κλειδιών

Η αντιστοίχιση λέξεων-κλειδιών είναι μια επαναληπτική διαδικασία: αναμένετε συνεχείς ενημερώσεις καθώς οι λέξεις-κλειδιά αντιστοιχίζονται εκ νέου σε σελίδες και νέες λέξεις-κλειδιά προστίθενται σε μια εξελισσόμενη στρατηγική. Τα σλιπ περιεχομένου που σχεδιάζονται δυναμικά από λογισμικό χαρτογράφησης λέξεων-κλειδιών σε πραγματικό χρόνο παρέχουν απίστευτη απόδοση ροής εργασιών.

Αναφορά δεδομένων αυτόματης ενημέρωσης

Δουλεύοντας στο πλαίσιο της σύνοψης περιεχομένου, ένα σημαντικό σημείο αναφοράς είναι να γνωρίζετε τη θέση κατάταξης και τα χαρακτηριστικά του SERP (όπως, κάνει μια Πλαίσιο απαντήσεων δημοσιεύει στο SERP) για κάθε αντιστοιχισμένη φράση λέξης-κλειδιού. Ένα σύστημα που ενημερώνει αυτόματα αυτά τα σημεία δεδομένων στη σύνοψη περιεχομένου παρέχει σημαντική αύξηση στην αποτελεσματικότητα της ροής εργασιών και τη διορατικότητα.

Βελτιστοποίηση υπάρχοντος περιεχομένου

Για δημοσιευμένες σελίδες, η απορρόφηση του τρέχοντος δημοσιευμένου περιεχομένου σελίδας και των μεταδεδομένων SEO (όπως η ετικέτα τίτλου και η μετα-περιγραφή) στη σύντομη περιγραφή του περιεχομένου, απλώς τοποθετώντας περιεχόμενο με την εκφρασμένη αντιστοίχιση λέξεων-κλειδιών σε μια συγκεντρωτική θέση. Οι προτάσεις βελτιστοποίησης μπορούν πλέον να εντοπιστούν, να καταγραφούν και να κοινοποιηθούν.

Κεντρική Συνεργασία

Οι συνοπτικές πληροφορίες συνδεδεμένου περιεχομένου διευκολύνουν περαιτέρω τη συνεργασία και τη ροή εργασίας. Οι αποφάσεις κατάστασης και ρύθμισης που λαμβάνονται από το περιβάλλον εργασίας σύντομου περιεχομένου ενεργοποιούν ενημερώσεις σε όλο το σύστημα. Τα πεδία περιεχομένου για την τεκμηρίωση και την κοινή χρήση σημειώσεων στρατηγικής και προγραμματισμού παρέχουν πρόσθετα κεντρικά οφέλη συνεργασίας.

Εγγενής παρακολούθηση και αναφορά

Η παρακολούθηση της κατάταξης λέξεων-κλειδιών (η κατάταξή σας καθώς και η κατάταξη των ανταγωνιστών) που συνδέεται με τη στρατηγική λέξης-κλειδιού και σελίδας είναι το απόλυτο όφελος ενός ολοκληρωμένου συστήματος. Αναδύονται απίστευτες νέες διαστάσεις πληροφοριών, ενώ το επίπονο έργο της συνεχούς εισαγωγής και επιμέλειας ενημερωμένων αποτελεσμάτων κατάταξης εξαλείφεται. Εντονότερες γνώσεις. Λιγότερη δουλειά.

Η αναφορά συνδέεται με τη στρατηγική

Οι αντιστοιχισμένες διευθύνσεις URL είναι το στρατηγικό στοιχείο θεωρία για το ποια σελίδα πρέπει να κατατάσσεται για κάθε όρο: η τρέχουσα διεύθυνση URL κατάταξης είναι η τρέχουσα πραγματικότητα. Ένα σύστημα που ενσωματώνει δεδομένα κατάταξης σε σχέση με το στρατηγικό σας σχέδιο χαρτογράφησης υπογραμμίζει γρήγορα τις αποσυνδέσεις μεταξύ θεωρία και πραγματικότητα. Τα δεδομένα κατάταξης ανταγωνιστών για αυτές τις ίδιες λέξεις-κλειδιά, που ενσωματώνονται στις αναφορές στρατηγικής σας, διευκολύνουν τη λήψη πληροφοριών σχετικά με την ανάλυση ανταγωνιστών.

Παρακολούθηση λέξης-κλειδιού κοινού

Ένα εντελώς νέο επίπεδο αναφοράς τμηματοποίησης

Με τις αναφορές να συνδέονται άμεσα με τη στρατηγική χαρτογράφηση, η πολυπλοκότητα και η ευελιξία της αναφοράς τμηματοποίησης εκτοξεύει το φεγγάρι. Προβάλετε την πρόοδο ή τη συγκριτική αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας ολόκληρης της καμπάνιας σας και, στη συνέχεια, κόψτε το με μυριάδες τρόπους: όπως κατά χαρακτηριστικό λέξης-κλειδιού, ενότητα, τύπο σελίδας, περσόνα, συγγραφέας σελίδας, στάδιο διοχέτευσης, κατάσταση σελίδας, δυνατότητα SERP, αντιστοίχιση έναντι. αντιστοίχιση διεύθυνσης URL κατάταξης ή κατά κατάσταση βελτιστοποίησης (αναφορά για την ανάπτυξη μόνο για τις σελίδες που έχουμε βελτιστοποιήσει μέχρι στιγμής, για παράδειγμα).

Πρόοδος ώρας ζώνης κατάταξης

Περίληψη

Η χαρτογράφηση λέξεων-κλειδιών θα πρέπει να είναι ο πυρήνας για οποιοδήποτε πρόγραμμα μάρκετινγκ περιεχομένου SEO καλά εκτελούμενο. Ωστόσο, όταν διαχειρίζεται στο δικό του σιλό (όπως ένα υπολογιστικό φύλλο), η ισχύς μιας διαδικασίας χαρτογράφησης μειώνεται σημαντικά. Όταν η στρατηγική χαρτογράφησης συνδέεται με την επακόλουθη ροή εργασιών και τις διαδικασίες αναφοράς μέσω ενός ολιστικού συστήματος, τα στρατηγικά οφέλη της χαρτογράφησης λέξεων-κλειδιών αυξάνονται τρομερά.

συμπέρασμα

Έχουν δαπανηθεί αρκετά χρόνια για την κατασκευή Κλειδί κοινού, το συνδεδεμένο σύστημα στρατηγικής που επιλύει αυτό το μεγάλο κομμάτι που λείπει μεταξύ των αρχικών δεδομένων και της μεταγενέστερης αναφοράς. Είναι το επόμενο λογικό και απαραίτητο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογικής ενεργοποίησης για τους SEO και τους εμπόρους περιεχομένου.

Μια σουίτα εγγενών λύσεων λογισμικού που σχηματίζουν ένα συνδεδεμένο σύστημα στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου από άκρο σε άκρο.

Schreibe einen Kommentar