Η Zettatel στη Γεωργία – Zettatel Communications Ltd

0
Η Zettatel στη Γεωργία – Zettatel Communications Ltd

Σύμφωνα με μια έκθεση της McKinsey του 2019 με τίτλο «Κερδίζοντας στην αγροτική αγορά της Αφρικής», η ευκαιρία για ανάπτυξη στις αφρικανικές χώρες έγκειται στην ανταγωνιστικότητα κόστους, την επέκταση της γης και την παραγωγικότητα των αγροτών με δυνατότητα αύξησης της απόδοσης κατά 155%. Ενώ τα άλλα δύο εξαρτώνται από τεράστιες ενέσεις κεφαλαίου, η παραγωγικότητα των αγροτών είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα αφρικανικής επίλυσης.

Αναμφισβήτητα, η γεωργία ασκούνταν στην Αφρική πριν από την εποχή της αποικιοκρατίας. Η Αγροτική Επανάσταση της Νεολιθικής περιόδου στη Μέση Ανατολή λέγεται ότι εξαπλώθηκε και η γεωργία ξεκίνησε με απλά εργαλεία. Όταν η Αγροτική Επανάσταση του 17ου έως 19ου αιώνα στην Ευρώπη συνέβη, η Αφρική έμεινε πίσω στις νέες στρατηγικές αμειψισποράς και παραγωγής λιπασμάτων. Με την εφεύρεση των αγροτικών μηχανημάτων και των νέων πηγών ενέργειας όπως ο άνθρακας και ο ατμός, η μηχανοποίηση αυξήθηκε για να βοηθήσει στην παραγωγικότητα των αγροκτημάτων.

Είμαστε όλοι κολλημένοι με μηχανήματα.

Τώρα, η πλειονότητα της Αφρικής είναι όλη εγκλωβισμένη στη γεωργική μηχανοποίηση. Τούτου λεχθέντος, ο Αφρικανός αγρότης δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που συμβαίνουν.

Η Ψηφιακή Επανάσταση του 21αγ αιώνα ή η επανάσταση των πληροφοριών και των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες επαναστάσεις, σε αυτό το σόου, η Αφρική έχει μια μπροστινή θέση μαζί με τις υπόλοιπες ηπείρους.

Οι εταιρείες έβαλαν τους προγραμματιστές τους να αντιμετωπίσουν δημιουργώντας μια πλατφόρμα ή μια εφαρμογή για κινητά που συγκεντρώνει την εμπειρία του αγρότη. Οι εφαρμογές τους έχουν διευθετηθεί καλά με μια διεπαφή χρήστη που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους γεωργικούς φορείς να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες και να ενεργούν ανάλογα. Η διαδικασία σκέψης που εμπλέκεται είναι καλά σχεδιασμένη και επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδρά ακόμη και με άλλους στις κοινότητές του. Αυτή είναι μια μεγάλη τεχνολογική πρόοδος και η Αφρική είναι ενθουσιασμένη με αυτό.

Ωστόσο, η αφρικανική σκηνή εμποδίζεται από μια μεγάλη πρόκληση. Τα ποσοστά διείσδυσης στο διαδίκτυο είναι χαμηλά. Η Αφρική πλησιάζει αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με άλλες ηπείρους όσον αφορά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο για τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου από την GSMA, μόνο το 30% των ανθρώπων στην Υποσαχάρια Αφρική μπορούσαν να αγοράσουν το φθηνότερο τηλέφωνο Διαδικτύου. Αυτό έχει σίγουρα βελτιωθεί από το 16% του 2014. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Στη διαδικασία, το 70% των ανθρώπων χάνει κρίσιμες πληροφορίες.

Από αυτό το 70% βρίσκονται οι περισσότεροι αγρότες. Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες:

  1. Η γεωργία στην Αφρική πραγματοποιείται κυρίως σε αγροτικές περιοχές. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθώς και ο αλφαβητισμός, αποτελούν σημαντική πρόκληση.
  2. Κυρίως ζει στη φύση, γεωργία στην Αφρική

Εδώ μπαίνει η Zettatel Communications. Επειδή η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι δύσκολη, συμβάλλουμε στη δημιουργία μη διαδικτυακών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας με τους φορείς της γεωργίας.

Η μαζική μας πλατφόρμα SMS παρέχει μια προσέγγιση «πρώτα ο προγραμματιστής». Ο στόχος από την αρχή ήταν να γίνει η διαδικασία ολοκλήρωσης τόσο εύκολη όσο το ABC. Τα τεχνικά στοιχεία είναι πολλά. Έχουμε εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι για αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να μας προσελκύσετε.

Στην επιχείρηση, είμαστε πάροχοι υπηρεσιών, αλλά κατά βάθος, είμαστε παρέχοντες λύσεις. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε αυτόν τον απομακρυσμένο αγρότη που πηγαίνει στα κέντρα των πόλεων μία φορά στις δύο εβδομάδες. Θα θέλαμε να προετοιμαστούν για τις βροχές σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, επειδή έλαβαν ειδοποίηση SMS στην τοποθεσία τους. Θα μας ευχαριστούσε περισσότερο, ίσως και θα μας παρακινούσε, εάν οι αυξήσεις της απόδοσης που παρατηρήθηκαν αποδίδονταν στην ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις πληροφορίες.

Οι τιμές μας είναι προσιτές για περιπτώσεις χρήσης όπως αυτές, αυτές που θα προωθήσουν την αφρικανική ιστορία της νίκης μας. Ελπίζουμε ότι θα μας θεωρήσετε ότι θα περπατήσουμε μαζί σας σε αυτό το μεγάλο ταξίδι.

Schreibe einen Kommentar