Η DACA βρίσκεται υπό άμεση απειλή

1
Η DACA βρίσκεται υπό άμεση απειλή

Προηγουμένως, η JoAnn Goedert μοιράστηκε ότι η DACA βρισκόταν υπό άμεση απειλή. Δυστυχώς, το μήνυμα σε αυτήν την ενημέρωση παραμένει το ίδιο – η πολιτική βάσει της οποίας οι Dreamers έχτισαν σπίτια, φοιτούσαν σε σχολεία και μεγάλωσαν παιδιά παραμένει σε πορεία προς κατάργηση.

Είτε οι Dreamers είναι δάσκαλοι, καλλιτέχνες τοπίου ή γιατροί, είναι αναπόσπαστα μέλη οικογενειών, εκκλησιών και κοινοτήτων. Μερικοί άνθρωποι με πολιτική και δικαστική εξουσία αποτυγχάνουν να δουν την ανθρωπιά τους, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αδέρφια μας στην αγαπημένη κοινότητα του Θεού και δεν πρέπει να υποφέρουν ως πιόνια στις δικαστικές διαδικασίες.

Όπως γράφει η JoAnn, «Μόλις ο δικαστής Hanen εκδώσει την τελική του απόφαση, η υπόθεση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ασκηθεί έφεση στο Fifth Circuit Court of Appeal και στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο». Ως άνθρωποι της πίστης, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε το DACA. Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις που θέλουν να απομακρύνουν τους γείτονες και τα μέλη της οικογένειάς μας από τη χώρα μας.

Το NETWORK θα σας ενημερώσει όταν υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε. Προς το παρόν, διαβάστε για την ενημέρωση της JoAnn και μετακινηθείτε περαιτέρω για το αρχικό της blog.

Ενημερώθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2023

Texas v. US, et al.: Σε απάντηση στο Texas v. US, μια αγωγή που αμφισβητεί τη νομιμότητα της DACA από μια ομάδα Ρεπουμπλικανών γενικών εισαγγελέων, Ο δικαστής Andrew Hanen στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας έκρινε το 2021 ότι το DACA είναι παράνομο. Υποστήριξε ότι το DHS απέτυχε να ακολουθήσει την απαιτούμενη ρυθμιστική διαδικασία όταν ίδρυσε την DACA και ότι η υπηρεσία δεν είχε την εξουσία να δημιουργήσει το πρόγραμμα χωρίς τη νομοθεσία του Κογκρέσου. Ο δικαστής εξέδωσε εντολή που απαγορεύει στο DHS να εγκρίνει οποιεσδήποτε νέες αιτήσεις DACA, αλλά επέτρεψε στους σημερινούς συμμετέχοντες να διατηρήσουν την προστασία βάσει του DACA προς το παρόν. Μετά την έφεση, το Fifth Circuit Court of Appeal συμφώνησε με το σκεπτικό του δικαστή Hanen και του επέστρεψε την υπόθεση για περαιτέρω διαδικασία.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο δικαστής Hanen πραγματοποίησε μια ακρόαση όπου δήλωσε ότι πιθανότατα θα αποφασίσει να τερματίσει το DACA στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, η τελική απόφασή του καθυστέρησε για να δώσει στα μέρη την ευκαιρία να υποβάλουν πρόσθετες πληροφορίες για την υπόθεση. Αυτή τη στιγμή, δεν περιμένουμε κίνηση μέχρι τα μέσα της Άνοιξης. Το DACA απειλείται άμεσα και η καθημερινή ζωή για τους αποδέκτες του DACA παραμένει σε κίνδυνο.

Τι συμβαίνει μετά: Στην ακρόαση του Οκτωβρίου, ο δικαστής Hanen επανέλαβε ότι οι τρέχοντες συμμετέχοντες στο DACA μπορούν να συνεχίσουν στο πρόγραμμα και να υποβάλουν αίτηση για ανανεώσεις, αλλά ότι το DHS δεν μπορεί να δεχτεί νέες αιτήσεις DACA. Αυτό σημαίνει ότι οι τρέχοντες κάτοχοι DACA εξακολουθούν να έχουν όλες τις προστασίες του προγράμματος. Μόλις ο δικαστής Hanen εκδώσει την τελική του απόφαση, η υπόθεση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ασκηθεί έφεση στο Fifth Circuit Court of Appeal και στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτή η διαδικασία πιθανότατα θα επεκταθεί έως το 2024 και ελπίζουμε ότι, τουλάχιστον, τα δικαστήρια θα επιτρέψουν τη συνέχιση του προγράμματος για τους τρέχοντες συμμετέχοντες στο DACA κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διερευνά εναλλακτικές προστασίες για τους Dreamers στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αρνητικές δικαστικές ενέργειες.

Αποτυχία του Κογκρέσου: Όπως και σε προηγούμενα συνέδρια, το 2021 εισήχθη νομοθεσία για να δώσει στους αποδέκτες του DACA καθεστώς μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ. Υπήρχε επίσης κάποια ελπίδα ότι το Κογκρέσο θα ενεργούσε για να διασφαλίσει το μέλλον του προγράμματος κατά τις τελευταίες εβδομάδες του 2022. Αλλά για άλλη μια φορά, οι νομοθετικές προσπάθειες απέτυχαν. Υπάρχει μικρή αισιοδοξία ότι το πρόγραμμα θα τα πάει καλύτερα στους 118ου Συνέδριο. Δεδομένων των ανησυχητικών ενδείξεων τόσο από τα δικαστήρια όσο και από το Κογκρέσο, πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψη την προειδοποίηση των υποστηρικτών της DACA στο United We Dream: «Η DACA πεθαίνει».

Schreibe einen Kommentar