Η τραγική δολοφονία του Tire Nichols πρέπει να οδηγήσει σε μεταρρύθμιση της αστυνομίας

11
Η τραγική δολοφονία του Tire Nichols πρέπει να οδηγήσει σε μεταρρύθμιση της αστυνομίας

Η τραγική δολοφονία του Tire Nichols πρέπει να οδηγήσει σε μεταρρύθμιση της αστυνομίας

Ο Tire Nichols από το Μέμφις του Τενεσί θα έπρεπε να εργάζεται σε μια βάρδια στη FedEx, να τρώει ένα γεύμα στο τραπέζι της μητέρας του ή να επεξεργάζεται φωτογραφίες για τον διαδικτυακό του ιστότοπο φωτογραφίας, αλλά τη ζωή του έκλεψαν εκείνοι που ορκίστηκαν να προστατέψουν και να υπηρετήσουν. Οι αστυνομικοί του Μέμφις χτύπησαν βάναυσα τον Τάιρ στις 7 Ιανουαρίου που προκάλεσαν ανεπάρκεια οργάνων και καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατός του τρεις ημέρες αργότερα οδήγησε στη σύλληψη πέντε αστυνομικών του Μέμφις που αντιμετωπίζουν πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεύτερου βαθμού. Άλλοι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τρία μέλη του Πυροσβεστικού Τμήματος του Μέμφις απολύθηκαν επειδή δεν παρείχαν φροντίδα στην Τάιρ. Αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζονται τώρα πολιτικές και πρακτικές που εμποδίζουν τις αρχές επιβολής του νόμου σε εθνικό επίπεδο από τη χρήση βάναυσης βίας για να υποτάξουν και να σκοτώσουν άοπλα μαύρα σώματα!

Ο θάνατος του Τάιρ Νίκολς, ενός 29χρονου Μαύρου πατέρα, γιου και αδελφού, συγκλόνισε το έθνος μας. Το χτυπημένο σώμα του ξαπλωμένο άψυχο στο δρόμο μετά από διακοπή της κυκλοφορίας είναι απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται δραστική μεταρρύθμιση της αστυνόμευσης. Οι θάνατοι του George Floyd, της Breonna Taylor, του Philando Castile και των άλλων που αποκαλούμε ονομαστικά λόγω της αστυνομικής βίας —και των ευλογημένων ψυχών των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζουμε— θα έπρεπε να ήταν αιτία για μεταρρύθμιση. Οι πιστοί, και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη δικαιοσύνη και το κοινό καλό, αναγνωρίζουν ότι οι αλληλεπιδράσεις με την αστυνομία, ειδικά η μη βίαιη διακοπή της κυκλοφορίας, δεν πρέπει να αφήνουν έναν άνθρωπο νεκρό. Στο Μέμφις, όπου περίπου το 65% του πληθυσμού είναι μαύροι, υπήρξε ένταση μεταξύ των Μαύρων και της αστυνομίας που συμπεριφέρθηκαν ως αρπακτικά και όχι ως υπάλληλοι δημόσιας ασφάλειας για δεκαετίες.

Ο θάνατος του Tyre από την αποτρόπαια βία επιβολής του νόμου εστιάζει για άλλη μια φορά τα εθνικά φώτα στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ζωές των Black όταν έρχονται αντιμέτωπες με την αστυνομική δύναμη. Σε πρόσφατη δήλωση, το National Black Sisters‘ Conference (NBSC) ρωτά: «Πώς θα εξαλειφθεί αυτή η σύγχρονη γενοκτονία των Μαύρων; Πού πάμε από εδώ?“ Για το NBSC, η λύση βρίσκεται στη συνολική δράση από το Κογκρέσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις τοπικές και κρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα για δράση που προτείνει η NBSC. Η τραγική δολοφονία του Τάιρ Νίκολς πρέπει να οδηγήσει σε μεταρρύθμιση της αστυνομίας στη χώρα μας.

Ο Τάιρ Νίκολς έζησε μια ακμάζουσα ζωή

Εμπνεόμαστε από το ιστορίες που μοιράζονται φίλοι και συγγενείς που αποκαλύπτουν το πάθος του για τη ζωή, τη χαρά που ένιωθε για τον φυσικό κόσμο και τη συμπόνια και την ανθρωπιά του. Ο Τάιρ ήταν πάνω από έξι πόδια ψηλός και του άρεσε να τρώει τη μαγειρική της μητέρας του, αν και ήταν λιποβαρής περίπου 145 κιλά λόγω της νόσου του Crohn. Μεγάλωσε στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια καθοδηγούμενος από ένα ελεύθερο πνεύμα που τον τράβηξε στο σκέιτμπορντ και στις ομάδες νέων και στις κοινότητες που υπήρχαν γύρω από τα πάθη του. Ένας παιδικός φίλος είπε:Κάθε εκκλησία τον γνώριζε. κάθε νεανική ομάδα τον γνώριζε.Στην Καλιφόρνια και στο Τενεσί, οι άνθρωποι μοιράστηκαν ότι απέπνεε ένα ιδιαίτερο φως και ήταν μια ευγενική ψυχή. Και αγαπήθηκε πολύ από την οικογένεια, ειδικά τη μητέρα του, RowVaughn Wells.

Ο Τάιρ ζούσε με τους γονείς του σε μια μικρή μονοκατοικία στο α ειρηνική μαύρη κοινότητα. Η αστυνομία που τον συνέλαβε ισχυρίστηκε ότι οδηγούσε αλόγιστα στην περιοχή που οδηγούσε στη γειτονιά του. Η κακοποίηση που υπέστη από έναν υπερβολικά επιθετικό αστυνομικό που του χρησιμοποίησε ένα τέιζερ παρά τις προσπάθειές του να συμμορφωθεί με τις εντολές τους, τον έκανε να τραπεί σε φυγή προς την ασφάλεια. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και του επιτέθηκαν άγρια. Η ακμάζουσα ζωή του Τάιρ Νίκολς πλησίασε στο τέλος της σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι της μητέρας του, καθώς η αστυνομία, οι τεχνικοί επείγουσας ιατρικής βοήθειας και ένας πυροσβέστης αμέλησαν να φροντίσουν το τραύμα που υπέστη μόλις τρεις πόρτες πιο κάτω από το σπίτι της.

Το Tire πρέπει να είναι ζωντανό σήμερα. Θα έπρεπε να είναι στην κανονική του συνάντηση στα Starbucks με φίλους. Θα πρέπει να βρίσκεται στο χαρούμενο μέρος του — να κάνει skateboard στο Tobey Skate Park και να βγάζει φωτογραφίες από τα ηλιοβασιλέματα που αγαπούσε. Μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία του Tyre εδώ. Καμία διακοπή κυκλοφορίας δεν πρέπει να καταλήγει σε εκτέλεση. Η ζωή του Τάιρ Νίκολς είχε σημασία.

Καλούμαστε να μεταρρυθμίσουμε τη ρατσιστική βία, τις πολιτικές και τις πρακτικές

Η ατζέντα του NETWORK’s Build Anew προβλέπει μεταρρύθμιση του ποινικού νομικού μας συστήματος. Οι κοινότητές μας δεν βοηθούνται, αλλά βλάπτονται, από στρατιωτικά όπλα που ανακυκλώνονται για χρήση στο δρόμο από τις αρχές επιβολής του νόμου. Η βία επισκιάζει την ελευθερία της ευημερίας που πρέπει να έχουν όλες οι οικογένειες, άνδρες και γυναίκες στις γειτονιές τους. Αποφασίζουμε να θρηνήσουμε με σκοπό και να εκπαιδεύσουμε όλους στο πολιτικό μας υπουργείο να υποστηρίξουν τον τερματισμό των επικίνδυνων αστυνομικών εξουσιών, που έχει μια μακρά ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είτε οδηγούμε σε κοινότητες ακριβών σπιτιών, διαμερισμάτων δημοσίων κατοικιών ή σε κοινότητες για μια οικογένεια (όπως αυτή στην οποία ζούσε ο Τυρός), περιμένουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια —ακόμα και όταν αλληλεπιδρούμε με την αστυνομία— ανεξάρτητα από το χρώμα μας. δέρμα. Πολύ συχνά, οι ζωές των Μαύρων και των Καστανών τραυματίζονται από υπαλλήλους δημόσιας ασφάλειας που αποτυγχάνουν να δουν την ανθρωπότητα στα μαύρα σώματα και προκαλούν κακό, ακόμα και θάνατο.

Γνωρίζουμε ότι οι κοινότητές μας θα είναι πιο ασφαλείς χωρίς στρατιωτικοποιημένες αστυνομικές μονάδες και τη συνέχιση της ειδικής ασυλίας, αλλά ορισμένοι ηγέτες εξισώνουν τη δημόσια ασφάλεια με τις πολιτικές και διαδικασίες της αστυνομίας «σκληρών για το έγκλημα» που βασίζονται σε ρατσιστικές ιδέες για τα σώματα των Μαύρων και των Καφέ. Όσοι θέλουν εκδίκηση και όχι δικαιοσύνη, επισημαίνουν ότι περισσότεροι λευκοί σκοτώνονται από την αστυνομία παρά μαύροι. Αν και αυτό είναι αλήθεια, ο ρυθμός με τον οποίο οι μαύροι πεθαίνουν στα χέρια της αστυνομίας είναι υπερδιπλάσιος από εκείνον των λευκών.

Οι λευκοί και έμπειροι άνθρωποι όλων των φυλών παραχωρούν ευχαρίστως μεγάλες εξουσίες στην αστυνομία καθώς συνεχίζουν τη βία και τον εκφοβισμό στις κοινότητες των Μαύρων και των Καφέ. Αλλά, σίγουρα θα διστάζονταν εάν συνέβαιναν στις κοινότητές τους τσοκ, υπερβολική χρήση τέιζερ και άλλες υπερβολικά επιθετικές τακτικές για διακοπή της κυκλοφορίας.

Πέρυσι το καλοκαίρι, γράψαμε ότι η υπερστρατικοποιημένη επιβολή του νόμου μπορεί να είναι υπερβολικά επιθετική και οι θανατηφόρες τακτικές τους μπορούν να βλάψουν οικογένειες και κοινότητες. Οι αστυνομικοί του Μέμφις που επιτέθηκαν βίαια στον Τύρο ήταν μέλη της μονάδας SCORPION (Επιχείρηση Εγκλημάτων Δρόμου για την Αποκατάσταση της Ειρήνης στις Γειτονιές μας). Το SCORPION δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 με εντολή να ελέγχει την αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Μέμφις και οι τακτικές του ταιριάζουν δυστυχώς σε αυτήν την περιγραφή. Πρέπει να τερματίσουμε τη βίαιη αστυνόμευση και να κάνουμε τη χώρα μας ένα μέρος όπου τα δικαιώματά μας γίνονται σεβαστά και όπου ο καθένας μας μπορεί να ζήσει πλήρη και υγιή ζωή.

Ξαναχτίζοντας έτσι ώστε όλοι να μπορούν να ευδοκιμήσουν

Οι αιτούντες τη δικαιοσύνη με γνώμονα την πίστη και το κοινό καλό μπορούν να κάνουν κάτι για τις επαίσχυντες πολιτικές που πρέπει να μεταρρυθμιστούν. Μπορούμε να πιέσουμε το Κογκρέσο να διατηρήσει τον νόμο και την τάξη και να σεβαστεί τη ζωή και την αξιοπρέπεια που μας έδωσε ο Δημιουργός Μας.

Μετά τον φρικτό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο του 2020, εκκλήσεις για δικαιοσύνη ακούστηκαν σε όλη τη χώρα μας. Έκτοτε, ωστόσο, η λιτανεία ονομάτων όσων οι ζωές λήφθηκαν από αστυνομική βία, με πιο πρόσφατο τον Άντονι Λόου Τζούνιορ στη νότια Καλιφόρνια, απέτυχαν να κινήσουν τη χώρα μας στη δράση. Τα τελευταία τρία χρόνια, το Κογκρέσο δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για ένα νομοσχέδιο που θα προστατεύει τις ζωές των Μαύρων και θα μας βάζει σε έναν δρόμο για τον τερματισμό των βάναυσων θανάτων από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την George Floyd Justice in Policing Actαλλά απέτυχε να περάσει από τη Γερουσία κατά τη διάρκεια του 117ου Συνεδρίου. Ενώ εξετάστηκαν τα εντάλματα επιβολής του νόμου χωρίς χτύπημα, οι ασφυξίες και άλλες μεταρρυθμίσεις, η Γερουσία δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ειδικής ασυλίας. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι που βασίζονται σε δεδομένα για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νομοθέτες πρέπει να δράσουν για να αφαιρέσουν στρατιωτικά όπλα από τα τοπικά τμήματα επιβολής του νόμου, να εκπαιδεύσουν τις αρχές επιβολής του νόμου με ένα εθνικό πρότυπο για την κατάλληλη σύλληψη, περιορισμό και φροντίδα των κρατουμένων και να τερματίσουν την πολιτική της ειδικής ασυλίας, η οποία έχει θωρακίσει την αστυνομία από την κράτηση υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές εξαρτώνται από τις πρακτικές που προσανατολίζονται στην κοινότητα θα γίνουν το πρότυπο.

Γνωρίζουμε ότι, όπως όλοι μας στο NETWORK, θρηνείτε με τη RowVaughn και την οικογένειά της. Ενώ ακολουθεί το μονοπάτι προς τη δικαιοσύνη για τον γιο της, ελάτε μαζί μας καθώς προτρέπουμε το Κογκρέσο να δράσει για να τερματίσει τις ρατσιστικές και απάνθρωπες τακτικές αστυνόμευσης. Κρατάμε τον Tire κοντά στην καρδιά μας καθώς συνεχίζουμε να κρατάμε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ρατσιστικής αστυνομικής βίας.

Schreibe einen Kommentar