Η έναρξη του ταξιδιού Publitek ESG

1
Η έναρξη του ταξιδιού Publitek ESG

Στο παρελθόν, η ΕΚΕ είχε τη δική της γωνιά σε μια τυπική μηχανική ή τεχνική επιχείρηση. Σε μεγάλο βαθμό, αποτελείται από αυτόνομες δραστηριότητες και φιλανθρωπικές προσπάθειες ως βοήθημα στις καθημερινές λειτουργίες και γενικά χωριστά από τον πυρήνα της επιχείρησης, το ήθος ή τους στόχους της.

Αναμφισβήτητα, η πανδημία έχει επιταχύνει την εταιρική στροφή από τις πρωτοβουλίες ΕΚΕ σε ενσωματωμένες στρατηγικές ESG (Περιβάλλον, Κοινωνική, Διακυβέρνηση). Σε συνδυασμό με επιταχυνόμενες πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, η άποψη για την επιχειρηματική επιτυχία έχει διευρυνθεί για να συμπεριλάβει τον ευρύτερο αντίκτυπο και την επιρροή στην κοινωνία. Με απλά λόγια:

«Ο COVID-19 έχει επισημάνει ελαττώματα στη χρήση οικονομικών μετρήσεων για τη μέτρηση της υγείας και της ευημερίας της κοινωνίας. Οι εταιρείες λογοδοτούν για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο». – Vuelio, The Environment, Social and Corporate Governance (ESG) ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις

Δεν αρκεί πλέον να κάνουμε απλώς καλό, οι επιχειρήσεις πρέπει να στοχεύουν στο να είναι καλές. Αυτό έχει καθυστερήσει πολύ και θέτει τις βάσεις για ένα πιο δίκαιο επιχειρηματικό μοντέλο που ωφελεί τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Στην Publitek, αναγνωρίζουμε την προνομιακή θέση που κατέχουμε ως φορείς επικοινωνίας στον τομέα μας για να επηρεάσουμε την αντίληψη των θεμάτων ESG και να αποδείξουμε τη φήμη τους στους πελάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε να οδηγήσουμε την αλλαγή ενθαρρύνοντας όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς μας να ενσωματώσουν το ήθος των Μηχανικών Χωρίς Σύνορα της παγκόσμιας υπεύθυνης μηχανικής.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτήν την αποστολή χωρίς πρώτα να έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη του δικού μας αντίκτυπου. Θα ήταν ισοδύναμο με πρασινάδα από άγνοια αν μιλούσαμε πριν περπατήσουμε.

Έχοντας αυτό υπόψη, η Publitek έχει ξεκινήσει τη δική της αποστολή ESG – να δημιουργήσει και να ενσωματώσει μια στρατηγική στην επιχείρησή μας που μπορεί να μετρηθεί και να λογοδοτήσει. Αυτό γίνεται έχοντας κατά νου δύο στόχους:

Για Publitek:
Προωθήστε μετρήσιμες αλλαγές εντός της εταιρείας μάρκετινγκ. Να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας στη μηχανική ως μέσο για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος και να επηρεάσουμε την ευρύτερη βιομηχανία μας.

Για τους πελάτες μας:
Βοηθήστε τους πελάτες μας σε βάθος ηλεκτρονικού ή βιομηχανικού κλάδου να αναπτύξουν αποτελεσματικά και να επικοινωνήσουν αυθεντικά τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και τα διαπιστευτήριά τους.

Όλα αυτά ξεκινούν με τη δημιουργία μιας μήτρας υλικότητας. Ως οργανισμός που βασίζεται στα δεδομένα, δεν θέλαμε η στρατηγική μας να βασίζεται σε τεκμήρια ή η πρόοδός μας να είναι υποκειμενική.

Πηγή: https://www.greenbiz.com/article/how-make-your-materiality-assessment-worth-effort

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε μια έρευνα που εξετάζει την αξία που δίνεται σε ένα σχετικό φάσμα περιβαλλοντικών, κοινωνικών ζητημάτων και ζητημάτων διακυβέρνησης από τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας.

Στη συνέχεια, αυτές οι αξιολογήσεις θα σχεδιαστούν με βάση την ικανότητά μας να κάνουμε αλλαγές εντός της εταιρείας και στην προσφορά των υπηρεσιών μας (μετρούμενες με βάση τους τρέχοντες πόρους/γνώσες, τη χρονική κλίμακα και άλλα λογιστικά ζητήματα).

Με τη μήτρα σχεδιασμένη, θα είμαστε σε θέση να δούμε βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους – γύρω από τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε αποτελεσματικές στρατηγικές και δραστηριότητες. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε, από ένα όριο πτήσεων σε όλο το πρακτορείο, μέχρι τη συμμετοχή σε τοπικά πανεπιστημιακά προγράμματα ή την αναθεώρηση των διαδικασιών πρόσληψης.

Με πολλούς από τους πελάτες μας να έχουν ήδη εμπλακεί σε πρωτοβουλίες ESG και στην πρώτη γραμμή της αναζήτησης της μηχανικής για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, ανυπομονούμε επίσης να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να ενισχύουμε τις προσπάθειές τους.

Αλλά στο άλλο άκρο αυτής της κλίμακας, σκοπεύουμε να εργαστούμε με βάση την προϋπόθεση της συμμετοχής και να φέρουμε μαζί μας αυτούς που μένουν πίσω. Με την ευρεία γκάμα πελατών μας, αναγνωρίζουμε ότι η μετακίνηση σε αυτά τα νερά μπορεί να είναι εκφοβιστική και ότι ο αντιληπτός κίνδυνος να «αιχμαλωτιστείς» είναι μια πραγματική ανησυχία. Αλλά με ειλικρινείς και διαφανείς επικοινωνίες, πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να ξεκινήσετε αποτελεσματική δουλειά και να είστε ειλικρινείς σχετικά με το ταξίδι – ακόμα κι αν το σημείο επιβίβασης δεν είναι το βέλτιστο.

Στην Publitek, ο βασικός μας στόχος είναι «να βοηθήσουμε τις εταιρείες βαθιάς τεχνολογίας στην αγορά της καινοτομίας που αλλάζει τον κόσμο». Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή πρέπει να συμβεί σήμερα – ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε το αύριο.

Schreibe einen Kommentar