Ερχόμαστε στη διάσωση για τις μικρές επιχειρήσεις

1
Ερχόμαστε στη διάσωση για τις μικρές επιχειρήσεις
Ερχόμαστε στη διάσωση για τις μικρές επιχειρήσεις

Ο Μάρκετινγκ Μπάτμαν του COVID-19

«Αν θέλετε να κάνετε τον κόσμο καλύτερο, ρίξτε μια ματιά στον εαυτό σας και κάντε αυτή την αλλαγή».
Μπάτμαν

Να σου πω το μυστικό μου;
Από τον Μάρτιο κάνω διπλή ζωή.

Καθημερινά, είμαι έμπορος ψηφιακού μάρκετινγκ για νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης. Τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα, ξεγλιστρούσα στη μυστική μου ταυτότητα ως ο Μάρκετινγκ Μπάτμαν του COVID-19 για μικρές επιχειρήσεις στο Σαν Φρανσίσκο.

Η πανδημία ήταν σκληρή για όλους μας, αλλά είναι καταστροφική για τις μικρές επιχειρήσεις. Όταν είδα έναν φάρο στον ουρανό, ήξερα ότι μπορούσα να βοηθήσω.

Ιδού η ιστορία:

Στα μέσα Μαρτίου του 2020, καθώς ο COVID-19 εξαπλωνόταν γρήγορα, το Σαν Φρανσίσκο ήταν η πρώτη πόλη της χώρας που εξέδωσε εντολές για στέγαση και έκλεισε όλες τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις. Στην αρχή, οι παραγγελίες ήταν για μερικές εβδομάδες, οι οποίες μετατράπηκαν σε μερικούς μήνες.

Για μια μικρή επιχείρηση, αυτό είναι μια αιωνιότητα. Η επιβίωση ήταν στη γραμμή. Σύμφωνα με Μπάρμπαρα Κορκοράν του Ομίλου Corcoran, μία στις πέντε μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει τον περασμένο χρόνο λόγω της πανδημίας. Υπάρχουν πάνω 30 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, απασχολώντας σχεδόν 60 εκατομμύρια ανθρώπους—σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των εργαζομένων στις ΗΠΑ. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω τον ρόλο μου για να βοηθήσω αυτές τις μικρές επιχειρήσεις να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα και να προσαρμοστούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ως παιδί δύο επιχειρηματιών, είδα από πρώτο χέρι το πάθος, τις προκλήσεις και την ανθεκτικότητα της έναρξης και της λειτουργίας μιας επιχείρησης. Οι γονείς μου με ενέπνευσαν να ξεκινήσω το πρακτορείο μου, το Jives Media, και μου έδωσαν μια επιχειρηματική βάση που με βοήθησε στον κόσμο του μάρκετινγκ.

Όταν είδα πώς η πανδημία και η οικονομική κρίση επηρέαζε τις μικρές επιχειρήσεις, ένιωσα υποχρεωμένος να είμαι μέρος της λύσης. Οι αντιξοότητες απαιτούν δημιουργικότητα και οι μικρές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη (και σε εθνικό επίπεδο) αγωνίζονταν τώρα να ανακαλύψουν εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούσαν τους πελάτες και τους έκαναν μάρκετινγκ. Το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν είναι δεύτερη φύση για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Ωστόσο, είναι αυτό που ξέρω καλύτερα, η υπερδύναμή μου, και είχα μια ομάδα υπερηρώων που μπορούσα να συγκεντρώσω για να βοηθήσω.

Η στρατηγική διάσωσης ήταν απλή: Βάλτε τα σωστά εργαλεία μάρκετινγκ στα χέρια αυτών των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων και διδάξτε τους πώς να τα χρησιμοποιούν. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να βοηθήσουμε αυτές τις τοπικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, να βελτιστοποιήσουν τα προφίλ τους στο Google My Business και να αυξήσουν την τοπική επισκεψιμότητα μέσω SEO και στοχευμένων καμπανιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ξεκίνησα με τον στενό μου κύκλο, προσεγγίζοντας τους φίλους και την οικογένεια και τις σχέσεις τους με μια προσφορά να βοηθήσω να προσαρμόσουν τις επιχειρήσεις τους σε αυτό το νέο τοπίο — δωρεάν. Αμέσως, αρχίσαμε να βλέπουμε θετικά σημάδια ανάπτυξης. Είχαμε αποδείξεις ότι η στρατηγική μας βοηθούσε αυτές τις επιχειρήσεις να κάνουν τη διαφορά. Δείτε τι συνέβη σε τρεις από αυτούς:

Επιχειρήσεις που βοήθησαν:

Το Voodoo Love είναι ένα κρεολικό εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο – ένα „σημείο γεμάτο ψυχή“, όπως λέει η ιδιοκτήτρια Eva Morris. Η επιχείρησή της είχε ένα μοντέλο για φαγητό. «Δεν ήξερα απολύτως τίποτα για το Google και το Yelp», μου είπε η Εύα. Τη βοηθήσαμε να προσαρμοστεί με ψηφιακά εργαλεία για να ενισχύσει την παρουσία της στο διαδίκτυο και να προσανατολίσει την επιχείρησή της. Από τότε που ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε με το Voodoo Love, η ψηφιακή επισκεψιμότητα της επιχείρησης έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με 22.000 προβολές επιχειρήσεων, 17.000 αναζητήσεις και αύξηση 52% στις επισκέψεις σε ιστότοπους. Η εμβέλεια του Voodoo Love στο Instagram έχει επίσης αυξηθεί κατά περισσότερους από 700 χρήστες. Με μια νέα προσέγγιση στο μάρκετινγκ, το Voodoo Love είναι καλύτερα προετοιμασμένο για την πιθανότητα μελλοντικών περιορισμών ή τερματισμών λειτουργίας.

Μια άλλη τοπική επιχείρηση με την οποία συνεργαστήκαμε είναι η Soma International, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενδυναμώνει τη νεολαία και τις γυναίκες μέσω κέντρων μάθησης της υπαίθρου στην Τανζανία. Όταν η συγκέντρωση κεφαλαίων σας ανατρέπεται από μια πανδημία, πώς συνεχίζετε να συγκεντρώνετε χρήματα και την ευαισθητοποίηση για να εκπληρώσετε την αποστολή σας; Πρέπει να μεταβείτε σε ένα πλήρως εικονικό μοντέλο. «Όταν συνέβησαν οι διακοπές λειτουργίας του κορωνοϊού, έπρεπε να επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας – και εκεί μπήκε το Jives Marketing», λέει ο συνιδρυτής Pranay Bhargava. Μπορέσαμε να βοηθήσουμε τον Pranay με τα κατάλληλα εργαλεία για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας, εφαρμόζοντας SEO και βελτιστοποιώντας την καταχώρισή του στο Google My Business.

Μια τρίτη τοπική επιχείρηση με την οποία έχουμε συνεργαστεί είναι η Peninsula Cardinals Baseball Academy. Το Peninsula Cardinals προσφέρει προπόνηση επαγγελματικού επιπέδου για αθλητές ηλικίας 10-16 ετών. Συνεργάστηκα με τον ιδιοκτήτη Henry Wrigley για να «πιάσω το μπαλάκι» για να βελτιώσω την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και να αλληλεπιδράσω με τους σημερινούς και μελλοντικούς πελάτες σε μια περίοδο που η προσωπική αλληλεπίδραση ήταν αυστηρά περιορισμένη. Βοηθήσαμε τους Cardinals να ξεκινήσουν συνεδρίες Zoom και καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email που έχουν αυξήσει τη διατήρηση και τις εγγραφές νέων παικτών.

Τον τελευταίο χρόνο, βοηθήσαμε περισσότερες από 50 μικρές επιχειρήσεις με 200+ ώρες δωρεάν βοήθειας ψηφιακού μάρκετινγκ τον τελευταίο χρόνο. Συνεργαζόμαστε μαζί τους για να προετοιμαστούμε για έναν δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Είμαι ευγνώμων που η ομάδα μου και εγώ είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε, αλλά ο αγώνας απέχει πολύ από το να τελειώσει.

Δείτε τι μάθαμε και πώς αυτά τα μαθήματα μπορούν να ωφελήσουν τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα:

#1 Αγκαλιάστε την καινοτομία

Οι μικρές, τοπικές επιχειρήσεις δίνουν μάχη για επιβίωση. Με αυτά τα λόγια, υπάρχει μια μεγάλη καινοτομία που μπορεί να προκύψει όταν η πλάτη σας είναι στον τοίχο. Είδαμε ότι μερικά από τα μεγαλύτερα άλματα προς τα εμπρός στην ιστορία μας προήλθαν από περιόδους έντονης αναταραχής. Μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου σήμερα γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας ύφεσης—συμπεριλαμβανομένων των AirBnB και Uber, μεταξύ άλλων. Για να αγκαλιάσετε την καινοτομία, κοιτάξτε προσεκτικά το ταλέντο σας και αναγνωρίστε τα κενά/ανάγκες γύρω σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε τη σωστή υπηρεσία/προϊόν και να το παραδώσετε την τέλεια στιγμή. Να είστε πρόθυμοι να αγκαλιάσετε έναν νέο τρόπο σκέψης και επιχειρηματικής δραστηριότητας!

#2 Οι μικρές επενδύσεις μπορούν να αποδώσουν μεγάλα μερίσματα

Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και πλατφόρμες αυτοεξυπηρέτησης για να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας — χωρίς πολλές επενδύσεις. Αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση των προφίλ σας στο Google My Business και στο Yelp, την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών SEO και τη μόχλευση των πλατφορμών κοινωνικών μέσων —ειδικά το Facebook, το Instagram και το Twitter.

#3 Αφήστε τα δεδομένα να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις σας

Κατά τη λήψη οποιουδήποτε τύπου απόφασης μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να μετράτε και να ποσοτικοποιείτε την επιτυχία σας. Η κατανόηση των τάσεων δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προσδιορίζουν τι λειτουργεί και τι όχι. Είναι επίσης κρίσιμο να δημιουργήσετε ένα σύνολο βασικών δεικτών απόδοσης (KPI) που μπορούν να καθορίσουν πώς φαίνεται η επιτυχία και να παρέχουν πληροφορίες για τον υπολογισμό της απόδοσης της επένδυσής σας στο μάρκετινγκ.

#4 Προσθέστε μια προσωπική πινελιά

Πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να δουν τους πελάτες τους αυτοπροσώπως φέτος λόγω των τοπικών κανονισμών από την πανδημία. Εάν έχετε μια απευθείας λίστα αλληλογραφίας, στείλτε χειρόγραφες σημειώσεις και εξατομικευμένα email στους πελάτες. Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε και να ενισχύσετε τις προσωπικές σας σχέσεις. Μια άλλη ιδέα είναι να δημοσιεύσετε ένα βίντεο συλλογής του προσωπικού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας τους πελάτες για την υποστήριξη της επιχείρησής σας. Αυτές οι μικρές πινελιές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά όταν ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό.

#5 Χτίστε εμπιστοσύνη

Η οικοδόμηση σχέσεων μπορεί να πάρει χρόνο, ειδικά όταν προσπαθείτε να τις δημιουργήσετε διαδικτυακά σε σχέση με προσωπικά. Αλλά αν θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, πρέπει να αγκαλιάσετε τη δημιουργία και την ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χτίσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας βάζοντας τον εαυτό σας στη θέση τους. Μείνετε ανοιχτοί, ειλικρινείς και προσεκτικοί όταν επικοινωνείτε με το κοινό σας. Εάν αυτή τη στιγμή δεν έχετε τακτικό ρυθμό επικοινωνίας με τους πελάτες σας, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε (σκεφτείτε τις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email). Όταν επικοινωνείτε και συνδέεστε με πελάτες σε δύσκολες στιγμές, να είστε συμπονετικοί, ειλικρινείς και στοχαστικοί. Όσο περισσότερο συνδέεστε με τους πελάτες σας και αποκτάτε μια αίσθηση για το ποιοι είναι, τόσο καλύτερα μπορείτε να συνδεθείτε μαζί τους στο μέλλον.

Το πρακτορείο μου, Jives Media, ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από πολλές εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ. Αγκαλιάζουμε μια ολιστική, με επίκεντρο τα δεδομένα προσέγγιση για αποφάσεις και ψηφιακή στρατηγική. Μας βλέπω ως μια ομάδα υπερηρώων—συνενωνόμαστε για να δημιουργήσουμε κακές λύσεις μάρκετινγκ που οδηγούν σε πραγματικά αποτελέσματα και διατηρούν την άνθηση των τοπικών επιχειρήσεων.

Schreibe einen Kommentar