Επιστροφή στα βασικά: 4 αποτελεσματικές τεχνολογίες για τη διδασκαλία και τη μάθηση

0
Επιστροφή στα βασικά: 4 αποτελεσματικές τεχνολογίες για τη διδασκαλία και τη μάθηση

Ενώ η φανταχτερή νέα τεχνολογία μπορεί να είναι διασκεδαστική, οι αποδεδειγμένες λύσεις δεν πρέπει να παραβλεφθούν

Ο κόσμος της EdTech επικεντρώνεται συχνά σε εντυπωσιακά gadget πολύ ακριβά για τους σχολικούς προϋπολογισμούς. Ή είναι γεμάτη με τεχνολογία πολύ νωρίς στην αρχή της για να είναι πρακτική χρήση. Για παράδειγμα, η εικονική πραγματικότητα έχει τη δυνατότητα να είναι κάπως επαναστατική. Αλλά απέχουν ακόμη χρόνια από την παροχή προσιτών προνομίων στις περισσότερες τάξεις. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα ψηφιακά εργαλεία διαθέσιμα για να υποστηρίξουν τα βασικά της διδασκαλίας. Είναι τόσο πανταχού παρόντα και απλά. Ωστόσο, συχνά επισκιάζονται από πιο φανταχτερές τεχνολογίες. Ωστόσο, έχουν τη δύναμη να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα και να βελτιώσουν τη μάθηση τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές. Ακολουθούν τέσσερις τέτοιες τεχνολογίες και μερικά παραδείγματα από την καθεμία.

1. Ροή βίντεο

Η τεχνολογία ροής βίντεο συνδυάζει την ευελιξία της απομακρυσμένης πρόσβασης και τη δύναμη των κινούμενων εικόνων. Με τη ροή βίντεο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν ψηφιακό κατάλογο βίντεο και ήχου. Δεν χρειάζεται άλλος χώρος στο ράφι για την αποθήκευση φυσικών DVD ή κασετών VHS. Με τη ροή, τα πολυμέσα σας αποθηκεύονται στο διαδίκτυο. Η εξοικονόμηση χώρου, η άμεση πρόσβαση και το δωρεάν περιεχόμενο κάνουν τη ροή βίντεο ένα τέλειο εργαλείο για σύγχρονους δασκάλους. Οι δάσκαλοι με γνώσεις τεχνολογίας εγγράφονται σε κανάλια εκπαίδευσης YouTube όπως το Khan Academy, το National Geographic και το Ted-ed. Χρησιμοποιήστε τα βίντεο σε αυτά τα κανάλια για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον για θέματα και να εμπνεύσετε τους μαθητές.

Επομένως, η ροή βίντεο είναι πρακτική, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό παιδαγωγικό εργαλείο. Η έρευνα δείχνει Το 70% των ανθρώπων που παρακολουθούν ντοκιμαντέρ μοιραστείτε αυτά που έμαθαν με άλλους. Τέτοια δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα βίντεο κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών, δημιουργούν συναισθηματικές συνδέσεις και βελτιώνουν τη διατήρηση. Και επειδή η ροή βίντεο είναι προσβάσιμη οπουδήποτε, είναι το τέλειο συμπλήρωμα για συνδυαστικές στρατηγικές μάθησης. Οι δάσκαλοι μπορούν να αναθέσουν προβολές εκτός της τάξης, αφήνοντας περισσότερο χρόνο για συζήτηση.

2. Εφαρμογές για κινητά

Μεταξύ των απεριόριστων τίτλων εφαρμογών για κινητά εκεί έξω, υπάρχουν εκατοντάδες που μπορούν να βοηθήσουν δασκάλους και μαθητές. Οι εφαρμογές για κινητά προσφέρουν ευελιξία στους μαθητές που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ή να ολοκληρώσουν εργασίες εκτός της τάξης. Και πολλές εφαρμογές για κινητά είναι δωρεάν για χρήση ή έχουν ειδική τιμολόγηση εκπαιδευτικού προγράμματος. Ακολουθούν ορισμένες εκπαιδευτικές εφαρμογές για κινητά που πρέπει να δοκιμάσετε το επόμενο εξάμηνο.

Google Classroom

Το σχεδίασε η Google Εφαρμογή Classroom ως πλατφόρμα οργάνωσης και επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η εφαρμογή Classroom επιτρέπει στους δασκάλους να διαχειρίζονται τα μαθήματα σε μια κεντρική τοποθεσία. Μπορούν να διαχειρίζονται μαθήματα διαδικτυακά, να βαθμολογούν και να διανέμουν εργασίες και να στέλνουν σχόλια στους μαθητές. Όπως οι περισσότερες εφαρμογές της Google, το Classroom προσφέρει καθαρή διεπαφή, εύκολη πλοήγηση και λειτουργικό σχεδιασμό. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και δωρεάν εάν το σχολείο σας διαθέτει λογαριασμό G Suite for Education.

Classtree

Θέλετε να τερματίσετε την ταλαιπωρία της αποστολής και της συλλογής εντύπων συγκατάθεσης για τους μαθητές σας; Η εφαρμογή Classtree βελτιστοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία διανομής και συλλογής μέσω διαδικτύου. Η εφαρμογή κάνει την επικοινωνία με τους γονείς ασφαλή και εύκολη. Χρησιμοποιήστε το Classtree για να προσκαλέσετε γονείς ένα έντυπο συναίνεσης ως PDF. Θα μπορούν να υπογράψουν ηλεκτρονικά το έγγραφο στα τηλέφωνά τους ή να τους επιστρέψουν μέσω email μέσα σε λίγα λεπτά. Η εφαρμογή λειτουργεί με ή χωρίς smartphone. Και διαθέτει αυτόματη παρακολούθηση για να σας επιτρέπει να κρατάτε καρτέλες στις οποίες οι μαθητές εξακολουθούν να χρειάζονται άδειες.

Τσέπη

Οι μαθησιακές στιγμές μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Οι δάσκαλοι συναντούν συνεχώς άρθρα και βίντεο που είναι ιδανικά για σχέδια μαθημάτων. Αλλά αυτοί οι πόροι συνήθως χάνονται μέσα στο χάος της ημέρας. Με την Εφαρμογή τσέπης, μπορείτε να αποθηκεύετε και να οργανώνετε πόρους εκμάθησης εν κινήσει. Αποθηκεύστε άρθρα, εικόνες και βίντεο από οποιαδήποτε δημοσίευση χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή. Οτι Περιοδικό Smithsonian άρθρο για το Μάχη του Γκέτισμπουργκ θα ήταν μια τέλεια προσθήκη στη μονάδα σας για τον Εμφύλιο Πόλεμο. Με μερικά πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να προσθέσετε το άρθρο στην επιλεγμένη σελίδα πολυμέσων σας και να αποκτήσετε πρόσβαση αργότερα.

3. Podcasts

Podcast όπως Κατα συρροη ή Αυτή η Αμερικανική Ζωή είναι εξαιρετικά δημοφιλείς για τις έρευνές τους σε ανεξιχνίαστα εγκλήματα και τη μοναδική τους ματιά στην αμερικανική κουλτούρα. Όμως τα σημερινά podcast προσφέρουν πολλά περισσότερα από ψυχαγωγία. Εκατοντάδες από αυτά επικεντρώνονται σε εκπαιδευτικά θέματα (π.χ. Κρυμμένος εγκέφαλος) ή είναι podcast αφιερωμένα στην εκπαίδευση εαυτό. Όπως και τα βίντεο ροής, τα podcast είναι προσβάσιμα οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Και οι περισσότερες εκπομπές βασίζονται σε διαφημίσεις, επομένως είναι δωρεάν εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Και πολλά podcast, όπως αυτά που παράγονται από το NPR, προσφέρουν πληροφορίες υψηλής ποιότητας που παρέχονται με την αυστηρότητα των δημοσιογραφικών προτύπων. Ακολουθούν μερικά podcast στα οποία θα θέλετε να εγγραφείτε.

Δεκάλεπτο Podcast για Δάσκαλο

Ξεκινήστε τις μετακινήσεις σας με το Δεκάλεπτο Podcast για Δάσκαλο — μια παράσταση φτιαγμένη για και από εκπαιδευτικούς. Η παρουσιάστρια Vicki Davis παίρνει συνεντεύξεις από ειδικούς από όλο τον κόσμο για διάφορα θέματα ειδικά για την εκπαίδευση. Είτε πρόκειται για «Χρήση κόμικς για τη διδασκαλία της χημείας» είτε για «5 Τρόπους Χαιρετισμού Μαθητές», το Ten-Minute Teacher Podcast θα σας φέρει συμβουλές, ιδέες και νέες οπτικές γωνίες για το πώς να γίνετε καλύτερος εκπαιδευτικός.

The House of #EdTech Podcast

Αυτή είναι μια εξαιρετική πηγή για να μάθετε για νέες εφαρμογές, προγράμματα και ψηφιακά εργαλεία που βοηθούν στη διδασκαλία. Ο οικοδεσπότης Christopher Nesi εξετάζει καθημερινές στρατηγικές για την ενσωμάτωση της EdTech στην τάξη σας Το podcast House of EdTech. Συντονιστείτε για να μάθετε για εργαλεία για την αύξηση της αναγνωστικής κατανόησης ή πώς να χρησιμοποιείτε ψηφιακά χαρτοφυλάκια. Τα επεισόδια διαρκούν περίπου τριάντα λεπτά το καθένα – ιδανικά για τη μέση μετακίνηση ή το μεσημεριανό σας άκουσμα.

4. Ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν πολλές περισσότερες επιλογές διαδικτυακής βάσης δεδομένων σήμερα. Πολλές τυπικές βάσεις δεδομένων (π.χ. Ebsco) έχουν ανοίξει μέρος των βιβλιοθηκών τους στο κοινό δωρεάν. Και υπάρχει πάντα η Wikipedia. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακού επιπέδου προειδοποιούν τους μαθητές να μην χρησιμοποιούν την ανοιχτή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια. Αλλά όταν χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα, η Wikipedia είναι ένα πρακτικό εργαλείο για τον εντοπισμό πρωτογενών πηγών. Ακολουθούν ορισμένες πιο επιστημονικές και λογοτεχνικές διαδικτυακές βάσεις δεδομένων που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Έργο Gutenberg

Ιδρύθηκε το 1971, Έργο Gutenberg είναι η παλαιότερη ψηφιακή βιβλιοθήκη στον κόσμο. Η συλλογή διαθέτει βιβλιοθήκη με δυνατότητα αναζήτησης με περισσότερα από 57.00 ebooks, ψηφιοποιημένα από εθελοντές και δωρεάν για το κοινό. Είναι μια εξαιρετική πηγή για καθηγητές γλωσσικών τεχνών που ερευνούν αμερικανικά κλασικά. Εδώ, οι μαθητές μπορούν να βρουν μυθιστορήματα των Mark Twain, Frederick Douglas και Charlotte Brontë. Αλλά οι καθηγητές Φυσικών Επιστημών που εξετάζουν τις ενότητες για την εξέλιξη μπορούν επίσης να βρουν το Origin of Species από τον Charles Darwin. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τη βάση δεδομένων για να υποστηρίξετε τις οδηγίες σας.

JURN

JURN είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τον εντοπισμό και την ανάγνωση επιστημονικών έργων πλήρους κειμένου σε πολλούς κλάδους. Οι μαθητές μπορούν να κατεβάσουν ολόκληρα άρθρα από περιοδικά στις τέχνες, τις επιχειρήσεις, τη νομική, την ιατρική και άλλα.

JSTOR

Αυτή η ερευνητική βάση δεδομένων αποτελεί πρότυπο σε πανεπιστήμια και κολέγια. Τέτοιοι περιορισμοί προέρχονται παραδοσιακά από το υψηλό κόστος της συνδρομής. Αλλά με τα χρόνια, η JSTOR άνοιξε τον κατάλογό της με περιοδικά σε άτομα και μικρές ομάδες. Και, τώρα έχει ένα ανοιχτή ενότητα περιεχομένου γεμάτο με άρθρα δημόσιου τομέα και δωρεάν ebook.

Schreibe einen Kommentar