Επέκταση σεζόν – Floret Flowers

0
Επέκταση σεζόν – Floret Flowers

Floret_Season Extension-7Το μικρό μας αγρόκτημα βρίσκεται στην υγρή, ομιχλώδη και εξαιρετικά βροχερή δυτική Ουάσιγκτον, περίπου μία ώρα βόρεια του Σιάτλ. Κάποια χρόνια, αν βρισκόμαστε πραγματικά σε κακοκαιρία, ο ήλιος δεν θα κάνει την εμφάνισή του για μήνες, κυριολεκτικά! Οι πηγές είναι δροσερές και μακριές, και εκτός και αν έχετε πολλούς βολβούς ή θερμοκήπια, οι ταμειακές ροές δεν θα αρχίσουν πραγματικά να ξεκινούν έως ότου τα λουλούδια του αγρού ξυπνήσουν τον Ιούνιο.

Αλλά μέχρι τον Μάρτιο τα εισερχόμενά μου είναι ήδη γεμάτα σημειώσεις από ενθουσιασμένους πελάτες, έτοιμους να ξεκινήσουν μαζί μας μια άλλη εποχή λουλουδιών. Είναι πεινασμένοι για χρώμα και ζωή μετά από τόσους μήνες γκρι. Στην αρχή, επιμηκύναμε σιγά σιγά τη σεζόν μας γεμίζοντας στο γήπεδο μυρωδάτους νάρκισσους, τουλίπες και μπιενάλε, αλλά αυτά τα μέτρα δεν πήγαν πολύ μακριά όταν όλοι φώναζαν να πάρουν ένα κομμάτι από τη δράση. Όταν η ζήτηση ήταν στο αποκορύφωμά της, δεν είχαμε ποτέ αρκετά λουλούδια για να κυκλοφορήσουμε.

Floret_Season Extension-3Σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για την άνοιξη, αρχίσαμε να προσθέτουμε καλυμμένες κατασκευές στο μείγμα. Ενώ τα σπίτια με κρίκους και οι χαμηλές σήραγγες είναι μια μεγάλη οικονομική επένδυση, διαπιστώσαμε ότι είμαστε σε θέση να ανακτήσουμε το κόστος σε μία μόνο καλλιεργητική περίοδο, επειδή ο καλυμμένος χώρος είναι πολύ παραγωγικός.

Floret_Season Extension-12Οι καλλιέργειες Hoop house ανθίζουν έως και έξι εβδομάδες νωρίτερα από τις ίδιες ποικιλίες που φυτεύτηκαν έξω, γεγονός που μας επιτρέπει να πάρουμε δύο πλήρεις καλλιέργειες από κάθε κλίνη ανάπτυξης σε μια εποχή. Για παράδειγμα, ένα σπορείο Ranunculus γενικά τελειώνει την ανθοφορία του στα μέσα Μαΐου, στη συνέχεια αφαιρείται και ξαναφυτεύεται με Lisianthus που θα ανθίσει από τις αρχές Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο, και όταν γίνει αυτό, τραβιέται και ξαναφυτεύεται με κορμούς ανεμώνης που θα ανθίσουν τα ακόλουθα άνοιξη.

Τα σπίτια με κρίκους και οι χαμηλές σήραγγες έχουν πολλά οφέλη εκτός από την επέκταση της σεζόν. Η ποιότητα των λουλουδιών βελτιώνεται σημαντικά επειδή δεν υπάρχουν ζημιές από τον άνεμο, τη βροχή ή το χαλάζι και η πίεση της ασθένειας είναι συνήθως πολύ μικρότερη από ό,τι στο χωράφι. Τα στελέχη είναι σταθερά πολύ μακρύτερα και οι σχεδόν τέλειες ανθοφορίες φέρνουν πάντα την κορυφαία τιμή!

Στο κλίμα μας, οι καλλιέργειες θερμής περιόδου αγωνίζονται συνεχώς να ευδοκιμήσουν. Ο Βασίλειος, ο Λισίανθος, τα Αρωματικά Γεράνια, η Σφαίρα Αμάρανθος και η Κόκκομπ σπάνια ψηλώνουν στο χωράφι και πάντα λιώνουν σε ένα μουχλιασμένο χάος λίγο μετά την επιστροφή των βροχών τον Σεπτέμβριο. Το να έχετε έναν ζεστό, ξηρό χώρο για να αναπτυχθούν είναι φανταστικό.

Οι ντάλιες στο πιάτο δείπνου προτιμούν επίσης να είναι μπλεγμένες μέσα. Μπορούμε να έχουμε λουλούδια μέχρι τον Ιούλιο τα περισσότερα χρόνια, όταν τα φυτά που καλλιεργούνται στον αγρό δεν αρχίζουν να παράγουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου. Αλλά το να έχετε καλυμμένο χώρο εργασίας όταν ο καιρός είναι κακός είναι ίσως το καλύτερο μέρος όλων!

Το να ξεκινήσουμε νωρίτερα την άνοιξη, να προστατεύσουμε τις καλλιέργειες από τα στοιχεία, να επεκτείνουμε ό,τι μπορούμε να καλλιεργήσουμε στο δροσερό μας κλίμα και να διατηρήσουμε τα λουλούδια και το φύλλωμα για πολύ καιρό μετά τον παγετό, έχει κάνει τη ζωή ως καλλιεργητής λουλουδιών πολύ πιο εύκολη.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας με την ανάπτυξη στεφάνων ήταν θετική, υπάρχουν μερικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Πρώτα απ ‚όλα, επειδή οι καλλιέργειες μεγαλώνουν στο στεφάνι, μερικές φορές η απόσταση μπορεί να γίνει πρόβλημα.

Στο χωράφι, η λωρίδα και το δελφίνι μας έχουν γενικά ύψος περίπου 4-5 πόδια. Στο τσέρκι φτάνουν τα 7-9 πόδια ύψος! Το μελισσόχορτο γενικά έχει ύψος περίπου 30″ στο χωράφι, αλλά κρυφά μεγαλώνει στα 4 πόδια και αν φυτευτεί σε πλαϊνό κρεβάτι θα συνθλιβεί στα κυρτά πλαϊνά τοιχώματα αφήνοντας μόνο τη μισή συγκομιδή.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η απόσταση των φυτών. Στο χωράφι, τα φυτά είναι στριμωγμένα πολύ κοντά. Οι περισσότερες καλλιέργειες καλλιεργούνται σε απόσταση 9 x 9″ με πέντε σειρές μέχρι ένα κρεβάτι. Τα μονοπάτια έχουν συχνά πλάτος μόνο 12-18″ και η συγκομιδή σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά εξακολουθεί να είναι εφικτή. Στα τσέρκια, ανάλογα με την καλλιέργεια, αυτή η προσέγγιση δεν λειτουργεί πάντα.

Για τους ογκώδεις καλλιεργητές, η πλοήγηση στη ζούγκλα του φυλλώματος χωρίς να βλάψουν τα φυτά είναι σχεδόν αδύνατη. Είναι σημαντικό να αυξήσετε το πλάτος της διαδρομής για να φιλοξενήσετε την πλούσια, ανεξέλεγκτη ανάπτυξη.

Το ποντάρισμα είναι άλλο ένα must!

Floret_Season Extension-2Στο αγρόκτημά μας έχουμε τρεις κύριους τύπους σήραγγας. Τα πρώτα είναι επαγγελματικά μοντέλα που αγοράσαμε ως κιτ από την Oregon Valley Greenhouses και τα συναρμολογήσαμε μόνοι μας επί τόπου. Αυτές οι σήραγγες βαρέως τύπου έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν ακραίες καιρικές συνθήκες και είναι κατασκευασμένες για να διαρκούν.

Έχουμε τέσσερις μεγάλες σήραγγες μήκους 20 x 60 ποδιών (εικόνα παραπάνω). Ο λόγος που έχουν μήκος μόνο 60 πόδια είναι επειδή τόσο φαρδύ είναι η πλαϊνή αυλή μας. Αν είχα την επιλογή, θα τους είχα κάνει 100 πόδια. Τα τρία είναι μη θερμαινόμενα με πλευρικά τοιχώματα ύψους τεσσάρων ποδιών και το άλλο έχει διπλά φουσκωμένα τοιχώματα, θερμότητα και ηλεκτρισμό που χρησιμοποιούν για την έναρξη όλων των μεταμοσχεύσεών μας την άνοιξη.

Εάν μπορείτε να το ταλαντεύσετε, η επένδυση σε ένα από αυτά τα μεγάλα τσέρκια είναι υπέροχη! Αλλά αν μόλις ξεκινάτε, έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό ή η γη στην οποία καλλιεργείτε είναι μισθωμένη, υπάρχουν δύο ακόμη επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

Floret_Season Extension-10Πριν μερικά χρόνια ο Tony και η Denise Gaetz, ιδιοκτήτες του Γυμνά λουλούδια του βουνού, μας καλωσόρισαν ευγενικά στη φάρμα τους και πέρασαν μια ολόκληρη μέρα διδάσκοντάς μας τις λεπτομέρειες της σπιτικής κατασκευής θερμοκηπίου. Εκεί μάθαμε για το „hoopty tunnel“ (φωτογραφία παραπάνω).

Αυτά τα μικρότερα, εξαιρετικά εύκολα στην κατασκευή σπίτια είναι εκπληκτικά, ειδικά αν δεν είστε πολύ βολικοί ή έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό. Ένα σπίτι 17 x 100 ποδιών κοστίζει περίπου 1000 $ και μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα Σαββατοκύριακο (συμπεριλαμβανομένης της κάμψης του σωλήνα) για περίπου το 1/3 του κόστους ενός μεγαλύτερου επαγγελματικού μοντέλου.

Floret_Grow_More_Flowers-10Τα τρία βασικά μειονεκτήματα των „hooptys“ είναι ότι δεν μπορούν να δέχονται πολύ χιόνι, εκτός και αν είναι αγκυρωμένα, μπορούν να αντέξουν μόνο έως και 50 mph στον αέρα και έχουν αρκετά χαμηλά ταβάνια, μόλις 7 πόδια. Αλλά αν βρίσκεστε σε ήπιο κλίμα ή απλά χρειάζεστε καλυμμένο χώρο για τρεις εποχές, αυτά τα σπίτια σίγουρα αξίζει να τα δείτε.

Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό για το „hoopty“ ​​είναι τα ρυθμιζόμενα πλαϊνά τοιχώματα που επιτρέπουν τη ροή του αέρα σε ολόκληρο το σπίτι. Τροποποιήσαμε τα έξι μας λίγο από τις οδηγίες. Δεδομένου ότι το χώμα μας είναι σχεδόν καθαρή άμμος, ρίξαμε πατώματα για κάθε πάσσαλο ράβδου οπλισμού πάνω στο οποίο κάθονται τα τσέρκια, καθώς και για τους στύλους του πλαισίου της πόρτας και τους μεγάλους πείρους αγκύρωσης του τελικού τοίχου. Η περιοχή μας έχει αρκετό άνεμο, επομένως η επιπλέον προσπάθεια για ασφαλή αγκύρωση των σπιτιών είναι απαραίτητη.

Πλήρεις οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας κόστους υλικών, των προδιαγραφών του λυγιστή σωλήνων και ενός πολύ λεπτομερούς βήμα προς βήμα με φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο Ιστότοπος Kerr Center for Sustainable Ag.

Floret_Season Extension-4 Floret_Season Extension-6Χωρίς περισσότερο χώρο για την ανέγερση μεγαλύτερων, πιο μόνιμων κατασκευών, στραφήκαμε σε χαμηλές σήραγγες «κάμπιας» για να κάνουμε ένα άλμα στην εποχή έξω στο χωράφι. Αυτά τα μίνι τσέρκια είναι ιδανικά για ποικιλίες λουλουδιών χαμηλής ανάπτυξης, όπως Anemones, Ranunculus, Iceland Poppies, Campanula, Basil, Globe Amaranth, Scented Geraniums και Lisianthus. Για τις ψηλότερες ποικιλίες, απλώς αφαιρούμε το πλαστικό όταν τα φυτά πλησιάζουν στην κορυφή και ανθίζουν μερικές εβδομάδες νωρίτερα από τα ίδια που αναπτύσσονται απροστάτευτα.

Διαθέτουμε ένα στόλο 20 -100 υποσέλιδων και λατρεύουμε την ευελιξία και την οικονομική προσιτότητα που παρέχουν. Φέτος θα φυτέψουμε πολλές από τις ντάλιες μας κάτω από αυτές για να κάνουμε ένα άλμα στην εποχή.

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την κατασκευή τους Blog Bare Mountain Flowers.

Και εσύ μπορείτε να αγοράσετε τον λυγιστή ποδιού απαιτούνται, καθώς και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την επέκταση σεζόν από το Ιστότοπος Johnny’s Selected Seeds.

Floret_Season Extension-5Ενώ η αφαίρεση του χρόνου και των χρημάτων για την κατασκευή οποιουδήποτε τύπου καλυμμένης δομής καλλιέργειας απαιτεί επιπλέον προσπάθεια, εάν μπορείτε να το διαχειριστείτε, θα ανταμειφθείτε γενναιόδωρα.

Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιον τύπο μεθόδων επέκτασης σεζόν χρησιμοποιείτε ή εάν έχετε οποιουσδήποτε χρήσιμους πόρους για αυτό το θέμα που θα ήσαστε πρόθυμοι να μοιραστείτε.

Schreibe einen Kommentar