Ενημέρωση Πολιτικής Μετανάστευσης 2023 – Λόμπι ΔΙΚΤΥΟΥ

8
Ενημέρωση Πολιτικής Μετανάστευσης 2023 – Λόμπι ΔΙΚΤΥΟΥ

Το 118ου Το Κογκρέσο ορκίστηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy (CA-22), ο οποίος προεδρεύει της Βουλής με ισχνή πλειοψηφία τεσσάρων ατόμων, ολοκλήρωσε τις αναθέσεις του ως Προέδρου και Επιτροπής της Βουλής. Ενώ υπάρχει μια μετατόπιση στην εξουσία στην Ουάσιγκτον, αυτή η ενημέρωση της μεταναστευτικής πολιτικής θα δείξει ότι όσον αφορά την πολιτική μετανάστευσης το 2023, τα πράγματα είναι σχεδόν τα ίδια.

Όλοι θέλουμε να ζούμε σε ασφαλείς κοινότητες με τις οικογένειες και τους φίλους μας και η πίστη μας μας αναγκάζει να βοηθάμε τους γείτονές μας όταν βρίσκονται σε στενοχώρια. Πρόσφατες δραστηριότητες και προτάσεις πολιτικής από το Κογκρέσο και τη Διοίκηση θα προκαλέσουν βλάβη στα αδέρφια μας που διαφεύγουν από τη βία στις κοινότητές τους (και ελπίζουν σε μια ευκαιρία να ευδοκιμήσουν στις ΗΠΑ) καθώς και σε άτομα χωρίς νομικό καθεστώς. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα εξετάσω τη δραστηριότητα της μεταναστευτικής πολιτικής στο Κογκρέσο, τη διοίκηση και θα σας δώσω τα επόμενα βήματα.

Συνέδριο
Μια νίκη για τους ακτιβιστές μετανάστευσης και τη δίκαιη και ανθρώπινη πολιτική

Φέτος, το Σώμα πρωτοστάτησε με ένα νομοσχέδιο με στόχο να αποθαρρύνει άτομα από ορισμένες χώρες να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας. Χορηγός ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Chip Roy (TX-21). HR29, The Border Safety and Security Act ως το πρώτο από τα δέκα νομοθετήματα που θα πάει στο βήμα. Το HR29 θα σφράγιζε ουσιαστικά τα νότια σύνορα σε όλους τους αιτούντες άσυλο.

Λόγω της ισχνής πλειοψηφίας στη Βουλή, αυτό το νομοσχέδιο, αυτό είναι προσβολή για το ιερό μας κάλεσμα να καλωσορίσουμε τον ξένο, θα είχα θα πιθανότατα να περάσειed in η Βουλή, αλλά ο δημοκρατικός έλεγχος της Γερουσίας έκανε είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα περάσουν σε εκείνη την αίθουσα.

Οι υποστηρικτές της μετανάστευσης γνώριζαν ότι το HR29 θα έθεσε το έδαφος για επιθέσεις κατά της μετανάστευσης – ειδικά εκείνων που καλύπτονται από ρατσισμό, όπως αυτή. Οι υποστηρικτές της μετανάστευσης που βασίζονται στη πίστη και της κοσμικής μετανάστευσης άσκησαν επιθετικά πιέσεις κατά του νομοσχεδίου του Roy. Αρκετές επιστολές στάλθηκαν στο Κογκρέσο σημειώνοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο θα σκοτώσει το δικαίωμα να ζητήσουμε άσυλο στα νότια σύνορά μας και θα παραβίαζε το αμερικανικό και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των επιστολών που υπογράφουν οι:

  • 300 οργανώσεις υπεράσπισης μεταναστών (συμπεριλαμβανομένου του NETWORK)
  • Οργανισμοί που βασίζονται στη πίστη (συμπεριλαμβανομένου του NETWORK)
  • Επίσκοπος Mark Seitzπρόεδρος της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ ΜΕπιτροπή Μετανάστευσης, ένα υπουργείο που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια, το οποίο τράβηξε την προσοχή πολλών μελών της Ομάδας των Ρεπουμπλικανών της Βουλής.

Οι αιτούντες δικαιοσύνη ενωμένοι για να σταθούν στην εξουσία με γνώμονα τη γνώση ότι μια δίκαιη διαδικασία ασύλου μπορεί να οικοδομηθεί μόνο σε δίκαιες και ανθρώπινες πολιτικές. Ένας σημαντικός αριθμός Ρεπουμπλικανών νομοθετών έδειξε ότι δεν θα υποστηρίξει το HR29 και συνειδητοποιώντας ότι δεν υπήρχαν αρκετές ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο, Η ηγεσία της Βουλής απέσυρε την επιζήμια νομοθεσία,

Αυτή ήταν μια τεράστια νίκη για τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο και τους ακτιβιστές που υποστηρίζουν την ελευθερία τους να ζητήσουν άσυλο σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Και για τους υποστηρικτές του NETWORK, και όσους ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, αυτή η νίκη είναι απόδειξη ότι όταν εργαζόμαστε μαζί για να προστατεύσουμε τους ευάλωτους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μπορούμε να νικήσουμε επιβλαβήςρατσιστικές προτάσεις πολιτικής.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι, μετά την αποτυχία να περάσει το HR29, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής μετριάζουν την αντιμεταναστευτική ρητορική τους. Ακόμη και ο εκπρόσωπος Chip Roy έκανε μια παύση. Σε δημόσιες δηλώσεις είπε, «Κανείς δεν είναι ενάντια στο άσυλο». Φίλοι, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό αλλά προσωρινά, νίκη.

Το HR29 δεν έχει πεθάνει, έχει πάει κουτσαίνοντας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής, όπου μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις. Ως μέρος της νομοθετικής διαδικασίας, εάν βγει από την επιτροπή, μπορούμε να το δούμε ξανά (Δηλαδή, λαμβάνει αρκετές ψήφους ναι στη μικρότερη ομάδα που εγκρίνεται για πλήρη ψηφοφορία). Και το NETWORK, και οι εταίροι μας στο συνασπισμό, θα είναι έτοιμοι να δράσουν εναντίον του εάν επιστρέψει για να βλάψει τα αδέρφια μας στο παραμεθόριες περιοχές.

Ομιλία παραπομπής για τον γραμματέα Μαγιόρκα

Η Βουλή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών δεσμεύτηκε να παραπέμψει τον γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Αλεχάντρο Μαγιόρκας. Ως πρώτο βήμα, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής πραγματοποίησε ακρόαση με τίτλο «Η συνοριακή κρίση του Μπάιντεν – Μέρος Ι» την 1η Φεβρουαρίουαγ και η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής πραγματοποίησε επίσης ακρόαση την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Ο σκοπός από αυτές τις ακροάσεις είναι η συγκέντρωση στοιχείων για την παραπομπή του γραμματέα Μαγιόρκα.

Στην άλλη πλευρά του διαδρόμου, οι Δημοκρατικοί εργάζονται για να εμποδίσουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να νομοθετήσει rκανόνες που απαγορεύουν το άσυλο και διευρυμένο τίτλο 42 Πolicy. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Η Διοίκηση

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε τέσσερις πολιτικές που επηρεάζουν τα άτομα που αναζητούν ασφάλεια στη χώρα μας:

  1. Ένα πρόγραμμα αποφυλάκισης υπό όρους για Κουβανούς, Αϊτινούς, Νικαράγουαν και Βενεζουελάνους που στήνει μια σειρά από «στεφάνες για να περάσουν» για υπηκόους από αυτές τις χώρες – για να βρουν ασφάλεια στα σύνορα της χώρας μας. Εάν έχουν διαβατήριο, μπορούν να πληρώσουν το δικό τους εισιτήριο για τις ΗΠΑ, δεν έχουν περάσει στον Παναμά ή το Μεξικό χωρίς έγγραφα και πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας (συμπεριλαμβανομένου του χορηγού που μπορεί να τους υποστηρίξει οικονομικά για δύο χρόνια), μπορεί να τους χορηγηθεί βίζα των ΗΠΑ. Είναι περισσότερο μια λοταρία παρά ένα νόμιμο πρόγραμμα, δεδομένου ότι ο συνολικός αριθμός των βίζας που χορηγήθηκαν σε όλες τις εθνικότητες περιορίζεται σε 30.000 το μήνα.
  2. Επέκτασε την πολιτική απέλασης του Τίτλου 42 για να συμπεριλάβει Κουβανούς, Αϊτινούς, Νικαράγουας και Βενεζουελάνους.
  3. Αυξημένη χρήση μιας εφαρμογής Τελωνεία και Προστασία των Συνόρων (που ονομάζεται CBP Ενας) για τους αιτούντες άσυλο που περιμένουν στα σύνορα για να κλείσουν ραντεβού στο λιμάνι εισόδου. Αυτό ισχύει μόνο για όσους περνούν τα χερσαία σύνορα.
  4. Προτεινόμενη ενημέρωση για την απαγόρευση ασύλου παρόμοια με μια πολιτική της εποχής Τραμπ. Ο νέος κανόνας αποτρέπει τους ανθρώπους από παρουσιάζοντας την υπόθεσή τους για άσυλο εάν εισέλθουν μεταξύ λιμένων εισόδου στα νότια σύνορα και εάν δεν ζητήσουν άσυλο σε τρίτη χώρα από την οποία έχουν περάσει διά μέσου, να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν ο Πρόεδρος Τραμπ εξέδωσε έναν παρόμοιο κανόνα, κρίθηκε παράνομος στο δικαστήριο, επειδή σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει άσυλο ανεξάρτητα από τον τρόπο εισόδου στη χώρα. Αυτοί είναι δεν είναι εγγυημένη άσυλο αλλά είναι εγγυάται το δικαίωμα να ψάχνω άσυλο. Είναι αποτρόπαιο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιδιώκει να επαναφέρει αυτήν την απαγόρευση που καταστρέφει τη δίκαιη διαδικασία στα νότια σύνορά μας. Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου είναι στην αντιπολίτευση και προσπαθούν να αποθαρρύνουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να προτείνει επίσημα τον κανόνα.

Το NETWORK αντιτίθεται σε αυτές τις προτάσεις.

Η επέκταση της πολιτικής απέλασης του Τίτλου 42 κρατά τα ευάλωτα άτομα σε επικίνδυνες συνθήκες καθώς περιμένουν να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους για το καθεστώς μετανάστευσης. Και η προσάρτηση του Τίτλου 42 σε περιορισμένα προγράμματα αποφυλάκισης που ευνοούν τους μετανάστες με τους περισσότερους πόρους δεν υποστηρίζει τις δίκαιες αμερικανικές αξίες και αποτυγχάνει να προστατεύσει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η εφαρμογή CBP One ευνοεί τους αιτούντες άσυλο με τηλέφωνο και σύνδεση δεδομένων. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις κοινότητές τους δεν έχουν τα μέσα για μια τέτοια πολυτέλεια. Και η εφαρμογή είναι βασικά ρατσιστική. Έχει με συνέπεια μη αναγνωρίσιμο τα πρόσωπα της Αϊτής και άλλων σιέλλειψη μεταναστών, γιατί δεν τους επιτρέπει να τραβήξουν τις φωτογραφίες τους. Ουσιαστικά, ο ρατσισμός στην τεχνολογία σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μαύρων μεταναστών δεν το κάνει παίρνω Ραντεβού CBP.

Τι συμβαίνει στα Δικαστήρια;

Την 1η Μαρτίου, το Ανώτατο Δικαστήριο θα ακούσει (και ελπίζουμε να αποφασίσει) εάν τα κράτη έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν σε αυτό το τελευταίο στάδιο στην υπόθεση του Τίτλου 42 που έχει λειτουργήσει περνάει από τα κατώτερα δικαστήρια. Εάν αποφασίσουν ναι – η υπόθεση θα συνεχιστεί εάν αποφανθεί όχι, θα είναι το τέλος του Τίτλου 42 τον Απρίλιο.

Μπορεί επίσης να υπάρξει απόφαση της DACA που μπορεί να καταρρεύσει. Διαβάστε το ιστολόγιο της JoAnn για την τρέχουσα κατάσταση της DACA στα δικαστήρια (από τις 3 Φεβρουαρίου 2023) Η DACA βρίσκεται υπό άμεση απειλή από τη συνάδελφό μου στο NETWORK, JoAnn Goedert.

Τι ακολουθεί για το NETWORK;

Η ομάδα κυβερνητικών σχέσεων επικεντρώνεται στις προτάσεις Μπάιντεν που αναφέρθηκαν παραπάνω και αφιερώνω πολύ χρόνο παρακολουθώντας τη δράση της επιτροπής, παρακολουθώντας τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται. Αυτό το έργο για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης μας δεν είναι μόνο δικό μας. Είμαστε σε συνασπισμό με κοσμικές και θρησκευτικές ομάδες και ακολουθούμε το παράδειγμα του Πάπα Φραγκίσκου.

«Με τις πράξεις και τα μηνύματά του, ο Πάπας έθεσε το ζήτημα της μετανάστευσης —και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν— στο επίκεντρο του παπισμού του». Περιοδικό America

Και φυσικά, Το NETWORK θα σας καλέσει για τη συνηγορία σας να μας βοηθήσετε να σταματήσουμε επιβλαβείς λογαριασμούς και πολιτικές που παραβιάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που αναζητούν μια ζωή όπου μπορούν να εργαστούν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ειρήνη. Θα ζητήσουμε επίσης τη βοήθειά σας για την προώθηση πολιτικών που αποκαθιστούν το δικαίωμα αναζήτησης ασύλου στα σύνορα.

Schreibe einen Kommentar