Ενημέρωση αναπαραγωγής Dahlia – Floret Flowers

0
Ενημέρωση αναπαραγωγής Dahlia – Floret Flowers

Όταν άρχισα να καλλιεργώ ντάλιες δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσατε να τις καλλιεργήσετε από σπόρους. Στην πραγματικότητα, 10 χρόνια μετά το ταξίδι μου μαζί τους, έμαθα ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ της καλλιέργειας ντάλιες από κονδύλους ή μοσχεύματα, που είναι ο τρόπος με τον οποίο κλωνοποιείτε μια ποικιλία, και της καλλιέργειας τους από σπόρους, που είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε ή εκτρέφετε μια ποικιλία. ολοκαίνουργια ποικιλία.

Μόλις βούτηξα το δάχτυλο του ποδιού στην καλλιέργεια ντάλιες από σπόρους (δηλαδή αναπαραγωγή), παρασύρθηκα εντελώς στη διαδικασία και από τότε έχει γίνει ένα τεράστιο μέρος της ζωής μου. Είναι αστείο πώς τα μικρά παράπλευρα έργα μου για το Σαββατοκύριακο γίνονται αναπόφευκτα το επόμενο μεγάλο πράγμα στο οποίο εργαζόμαστε. Και η αναπαραγωγή της ντάλιας εμπίπτει σίγουρα σε αυτό το στρατόπεδο.

Η Erin Benzakein φροντίζει ντάλιες σε θερμοκήπιο FloretΤον πρώτο χρόνο που έμαθα πώς να εκτρέφω νέες ποικιλίες, μάζεψα μερικούς λοβούς σπόρων από τις αγαπημένες μου ποικιλίες στο χωράφι και τα στεφάνια (‚Cafείναι au Lait», «Appleblossom», «Peaches N» Cream» και «Waltzing Mathilda») και τα έσωσε στην άκρη για να αναπτυχθούν την επόμενη σεζόν.

Χωράφι με ντάλιες στο Floret Flower FarmΤο πρώτο μου έμπλαστρο δενδρυλλίων ντάλιας αποτελούνταν από ένα μονό κρεβάτι (μερικές εκατοντάδες φυτά) κρυμμένο στην αυλή μου, και από όλα τα πράγματα που μεγάλωσα εκείνη την εποχή, αυτή η μικρή σειρά ήταν μακράν η πιο συναρπαστική.

Περιμένοντας να ανοίξει κάθε νέο λουλούδι για να δω τι προέκυψε έγινε εθιστικό και απλά δεν μπορούσα να χορτάσω.

Η Erin Benzakein κρατά ψηλά ένα δενδρύλλιο ντάλιας έτοιμο να φυτέψειΔίσκοι με σπορόφυτα ντάλιας αναπαραγωγής Floret Φύτευση σειρών από σπορόφυτα αναπαραγωγής ντάλιας στο Floret Flower FarmΕκείνη την εποχή μάζεψα όσους περισσότερους σπόρους μπορούσα, και την επόμενη σεζόν είχαμε αρκετούς για να φυτέψουμε ένα κομμάτι 13.000 σπορόφυτων—ένα ολόκληρο αγρόκτημα. Είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω μεγαλώσει ποτέ!

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να συλλέγετε σπόρους από τις ντάλιες σας και να αναπαράγετε νέες ποικιλίες, αφιερώσαμε ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο θέμα στο Ανακαλύπτοντας τις Ντάλιεςξεκινώντας από τη σελίδα 88.

Η Erin Benzakein επισημαίνει τις αγαπημένες ποικιλίες ντάλιας αναπαραγωγής που πρέπει να παρατηρηθούν στο χωράφιΡάφια με κομμένες ντάλιες αναπαραγωγής που εκτίθενται στο στούντιο FloretΡάφια με κομμένες ντάλιες αναπαραγωγής που εκτίθενται στο στούντιο FloretΑπό αυτά τα 13.000 σπορόφυτα κατέληξα με περίπου 500 πολλά υποσχόμενες ποικιλίες που σημαίωσα, έσκαψα, μοίρασα και έσωσα για να παρατηρήσω την επόμενη χρονιά.

Η Erin Benzakein σκάβει κονδύλους ντάλιας στο έμπλαστρο αναπαραγωγής FloretΟμάδα Floret που σκάβει κονδύλους ντάλιας στο έμπλαστρο αναπαραγωγήςΠροσεγγίζω την αναπαραγωγή της ντάλιας σαν ένα τεράστιο κυνήγι θησαυρού. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να τα καθοδηγήσετε προς μια κατεύθυνση (διασταύρωση με τα χέρια, απομόνωση ζευγών αναπαραγωγής, σάκκοι μεμονωμένων ανθοφοριών) στο τέλος δεν ξέρετε πραγματικά τι πρόκειται να πάρετε. Οι περισσότεροι από τους εκτροφείς ντάλιας με τους οποίους έχω μιλήσει σώζουν μόνο ένα στα εκατό σπορόφυτα που καλλιεργούν, συχνά ακόμη λιγότερα.

Με απλά λόγια, είναι ένα παιχνίδι αριθμών.

Πάνω από τις ντάλιες αναπαραγωγής FloretΗ Erin Benzakein φωτογραφίζει μια χούφτα ντάλιες αναπαραγωγής στο χωράφιΤα τελευταία χρόνια, καθώς έχω μπει πιο βαθιά στη διαδικασία, προσπάθησα πραγματικά να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου. Ψάχνω για ποικιλίες που έχουν ασυνήθιστα χρώματα και φόρμες, καθιστώντας τις ιδανικές για ανθοδετική και σχεδιαστική εργασία. Για μένα, το χρώμα είναι η πιο σημαντική ιδιότητα και μετά η μορφή ή το σχήμα είναι το δεύτερο.

Το καλό μήκος του στελέχους είναι επίσης πολύ σημαντικό μαζί με την έντονη ανάπτυξη και την καλή υγεία των φυτών.

Μια χούφτα ντάλιες FloretΝτάλια αναπαραγωγής λουλουδιών που αναπτύσσεται στο χωράφιΗ εύρεση όλων αυτών των ποιοτήτων σε μία μόνο ποικιλία είναι σχεδόν αδύνατο, έτσι δεκάδες χιλιάδες σπορόφυτα έχουν καταλήξει στο σωρό κομποστοποίησης επειδή δεν πληρούν όλα τα κριτήριά μου.

Ξέρω ότι ακούγεται σκληρό, αλλά αν διατήρησα κάθε ποικιλία (και όλες είναι όμορφες με τον δικό τους τρόπο), δεν υπάρχει περίπτωση να διαχειριστούμε αυτόν τον όγκο δουλειάς, οπότε θεωρώ ότι είναι σημαντικό να είμαστε πολύ επιλεκτικοί και να προσπαθούμε και να παραμείνω όσο το δυνατόν πιο πιστός στους στόχους αναπαραγωγής μου κάθε σεζόν.

Buggy γεμάτο με ντάλιες αναπαραγωγής Floret Πάνω από κουβάδες με ντάλιες αναπαραγωγής FloretΠαραδοσιακά, οι κτηνοτρόφοι ντάλιας έχουν επικεντρώσει κυρίως τις προσπάθειες αναπαραγωγής τους σε ποικιλίες που θα κατατάσσονται ψηλά στον ανταγωνισμό, με εξαίρεση την Kristine Albrecht στο Santa Cruz Dahlias που έχει εκτρέφει μερικές απίστευτες ποικιλίες ιδανικές για τακτοποίηση.

Αν δεν έχετε ήδη το υπέροχο βιβλίο της Kristine, Εκτροφή Ντάλιας για τον Αγρότη-Ανθοπώλη και τον Οικιακό Κηπουρό, είναι κάτι που πρέπει να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας αν σας ενδιαφέρει η εκτροφή ντάλιας. Μοιράζεται επίσης υπέροχα σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο στο Instagram και έχει έναν υπέροχο ιστότοπο.

Η Erin Benzakein τακτοποιεί μια χούφτα ντάλιες στο χωράφι Floret Μια χούφτα Floret που εκτρέφουν ντάλιες στο χωράφιΌσον αφορά την επιλογή της ποικιλίας, έχω διαπιστώσει ότι με ελκύουν οι περίεργες μπάλες με σιωπηλό χρωματισμό, ασυνήθιστες μορφές και μίσχους που ταλαντεύονται στο αεράκι.

Καμία από τις ποικιλίες που υπάρχουν στο έμπλαστρο αναπαραγωγής μου πιθανότατα δεν θα κερδίσει ποτέ μια μπλε κορδέλα σε μια επίδειξη ντάλιας, αλλά νομίζω ότι θα τις λατρέψουν οι οργανωτές λουλουδιών, οι αγρότες και οι κηπουροί, και γι‘ αυτό προορίζονται αυτές οι μαγικές ποικιλίες.

Σειρές ντάλιες αναπαραγωγής στο χωράφι Floret Μια σειρά από ντάλιες αναπαραγωγής στο χωράφι FloretΤην περασμένη σεζόν έγινε πραγματικά ξεκάθαρο ότι το έργο αναπαραγωγής της ντάλιας είχε φτάσει σε σημείο που χρειαζόταν σοβαρά κάποια εστιασμένη προσοχή και στοχαστική οργάνωση. Σκεφτήκαμε και χαρτογραφήσαμε τα πάντα με πολλές λεπτομέρειες. Κάθε σειρά αριθμήθηκε, κάθε ποικιλία σημειώθηκε στο ύψος των ματιών και στη συνέχεια συντάχθηκαν λεπτομερείς χάρτες.

Μέχρι εκείνο το σημείο, δούλευα στο έργο τις περιθωριακές ώρες κυρίως μόνος μου, αλλά με σχεδόν 500 ποικιλίες για διαχείριση, χρειάστηκε να καλέσω ενισχύσεις.

Η Erin Benzakein σηκώνει μια χούφτα ντάλιες στο χωράφι Floret Μια χούφτα ντάλιες αναπαραγωγής FloretΈτσι, η Τζιλ, η Νίνα, ο Κρις και εγώ περάσαμε τη σεζόν οργανώνοντας, παρατηρώντας, τεκμηριώνοντας, φωτογραφίζοντας και καταλογίζοντας όλες τις ποικιλίες σε αυτό το έργο.

Ήταν ένα τεράστιο οργανωτικό κατόρθωμα, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος που δώσαμε σε αυτές τις ποικιλίες την εστιασμένη προσοχή που τους αξίζει.

Η Erin Benzakein, η Jill Jorgensen και η Nina στο πεδίο αναπαραγωγής ντάλιας Floret Η Erin Benzakein στήνει ένα σφηνάκι ντάλιας αναπαραγωγής από πάνωΔύο φορές την εβδομάδα από τα μέσα Ιουλίου έως τις αρχές Οκτωβρίου περπατούσαμε στις σειρές, παρατηρούσαμε τα φυτά, επιλέγαμε ποιες ποικιλίες θα προχωρούσαν, μαζεύαμε λουλούδια από τις ποικιλίες που έκαναν την κοπή, μετρήσαμε άνθη, γράφαμε περιγραφές στα μεγάλα συνδετικά αναπαραγωγής μας και τα φέραμε στον αχυρώνα για να τραβήξουν το πορτρέτο τους.

Εδώ είναι ένα μικρό δείγμα των πορτρέτων των λουλουδιών: Κολάζ από κόκκινες ντάλιες αναπαραγωγής Floret Κολάζ από ντάλιες αναπαραγωγής Raspberry Floret Κολάζ από ντάλιες αναπαραγωγής πορτοκαλιού Floret Κολάζ από ντάλιες αναπαραγωγής ροδακινιάς Floret Κολάζ από ρουζ Floret ντάλιες αναπαραγωγής Κολάζ από κίτρινες ντάλιες αναπαραγωγής Floret Κολάζ από λευκές ντάλιες αναπαραγωγής Floret Κολάζ από ροζ και μοβ Floret ντάλιες αναπαραγωγήςΥπάρχουν τόσοι πολλοί όμορφοι μικροί θησαυροί που αναδύονται από αυτό το έργο και κοιτάζοντάς τους όλους με αφήνει λίγο συγκλονισμένο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τρία κορυφαία φαβορί είναι:Κοντινό πλάνο και επιβάρυνση της ντάλιας αναπαραγωγής Η C33/Floret είναι μια από τις πιο γλυκές ποικιλίες που έχω καλλιεργήσει ποτέ. Τα μεγάλα λαμπερά ροζ εξωτερικά πέταλα περιβάλλουν μια μικρότερη σειρά από πιο ανοιχτόχρωμα ροζ εσωτερικά πέταλα που είναι στρωμένα και στριμμένα. Καθώς τα λουλούδια γερνούν, τα χρυσά κέντρα γίνονται χνουδωτά και τα εξωτερικά πέταλα ξεθωριάζουν σε απαλό βερίκοκο.

Αυτό ήταν το τρίτο έτος της ανάπτυξης και ο αριθμός των κονδύλων είναι τώρα 154.

Κοντινό πλάνο και επιβάρυνση της ντάλιας αναπαραγωγής «Little Miss Sunshine»Το C171/Little Miss Sunshine μοιάζει ακριβώς με παιδική απεικόνιση ενός ήλιου. Τα λουλούδια είναι ένα λαμπερό καθαρό λεμονοκίτρινο με θολωτά φουσκωμένα κέντρα. Τα φυτά έχουν μια συνήθεια διακλάδωσης και κάθε στέλεχος έχει έναν τόνο λουλουδιών. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο!

Αυτή ήταν η δεύτερη σεζόν της στο αγρόκτημα και παρήγαγε ήδη 72 κόνδυλους.

Κοντινό πλάνο και επιβάρυνση της αναπαραγωγικής ντάλιας 'Firefly'Το C144/Firefly έχει μυτερά ελαφρώς κυρτά πέταλα που είναι απαλή βουτυρόκρεμα βουρτσισμένη με βατόμουρο. Έχουν μακριά συρμάτινα στελέχη και τα φυτά είναι καλυμμένα με λουλούδια όλη την εποχή. Οι επικονιαστές αγαπούν αυτή την ποικιλία και έχει επίσης εκπληκτικά καλή παραγωγή κονδύλων.

Αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά και έχουμε ήδη 51 κόνδυλους.

Η Τζιλ, η Νίνα και η Έριν μοιράζουν τις ντάλιες στο θερμοκήπιο Floret Κάδοι ντάλιες αναπαραγωγής FloretΠριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώσαμε το τεράστιο έργο της διαίρεσης όλων των κονδύλων αναπαραγωγής και είμαι ακόμα σοκαρισμένος για το πόσο καλά τα πήγαν.

Συνολικά, καταλήξαμε με 9.953 κόνδυλους από 215 διαφορετικές ποικιλίες!

Η Erin Benzakein κρατά ένα μάτσο ντάλιες αναπαραγωγής Floret Η Erin Benzakein φωτογραφίζει ένα μάτσο ντάλιες αναπαραγωγής FloretΜε έχουν ρωτήσει τόσοι πολλοί άνθρωποι ότι αν δεν προσφέρουμε πλέον κόνδυλους ντάλιας προς πώληση, γιατί έχω επενδύσει τόση ενέργεια και τόσα χρόνια στην εκτροφή νέων ποικιλιών; Πάντα νιώθω λίγο νευρικός απαντώντας σε αυτήν την ερώτηση, καθώς αυτό το έργο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Ξέρω ότι θέλω αυτές οι ειδικές ποικιλίες να βρουν το δρόμο τους στον κόσμο κάποια μέρα (όταν θα είναι έτοιμες), αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς θα συμβεί ακόμα – αν θα αναλάβουμε μόνοι μας το έργο της παραγωγής και αποστολής των κονδύλων ή συνεργαζόμαστε με άλλους καλλιεργητές για να τα φέρουμε στην αγορά.

Ράφια ντάλιες αναπαραγωγής FloretΚινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο των ντάλιες αναπαραγωγής FloretΑλλά ο πραγματικός (και ίσως ο πιο σημαντικός) λόγος που το κάνω αυτό είναι ότι μου φέρνει τόσο τρομερή χαρά.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία να ανακαλύψω όλα αυτά τα μικρά λουλουδάτα όντα, να τα βοηθήσω να έρθουν στον κόσμο και απλώς να είμαι μαζί στη βόλτα τους, όπου κι αν πάει.

Πάνω από το συνδετικό υλικό αναπαραγωγής ντάλιας Floret Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο του συνδετικού υλικού αναπαραγωγής ντάλιας FloretΤην επόμενη σεζόν θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην εργασία με αυτές τις ποικιλίες και να συνεχίσω να βελτιώνω τη συλλογή και τη διαδικασία τήρησης αρχείων.

Θέλω να μετρήσω τη διάρκεια ζωής του αγγείου κάθε ποικιλίας, να τα φωτογραφίσω στο χωράφι και να δω ποιες ποικιλίες είναι οι πιο κατάλληλες για τακτοποίηση και ποιες είναι καλύτερες στον κήπο.

Η Erin Benzakein στο πεδίο αναπαραγωγής ντάλιας FloretFirefly Floret που εκτρέφει ντάλια που μεγαλώνει στο χωράφιΣχεδιάζω επίσης να καλλιεργήσω ένα άλλο μεγάλο έμπλαστρο δενδρυλλίων για να δω τι νέους θησαυρούς μπορώ να ανακαλύψω. Αν και θα ήθελα πολύ να γεμίσω άλλο ένα ολόκληρο τετράγωνο χωραφιού, δεν ξέρω αν θα έχω τον χρόνο να παρατηρήσω τόσα, οπότε κλείνω το έμπλαστρο δενδρυλλίων σε 7.000 σπορόφυτα, τα οποία είναι ακόμα πολλά.

Όταν ξεκίνησα αυτό το μικρό δευτερεύον έργο δεν είχα ιδέα ότι θα μετατρεπόταν σε αυτό που είναι σήμερα. Και αυτό που είναι τόσο αστείο είναι ότι νιώθω ότι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορώ να πιστέψω πόσες ποικιλίες ανακάλυψα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάνω από τα κεφάλια σπόρων ντάλιας αναπαραγωγής Floret Ανθίζει η ντάλια αναπαραγωγής Floret Εάν δεν έχετε καλλιεργήσει ποτέ ντάλιες από σπόρους στο παρελθόν, τότε σας ενθαρρύνω να το δοκιμάσετε. Εάν δεν μπορείτε να πιάσετε κανέναν σπόρο αυτή την εποχή, φροντίστε να αφήσετε μερικά άνθη στα φυτά της ντάλιας σας και να τα αφήσετε να σπαρθούν, ώστε να τα μαζέψετε το φθινόπωρο για φύτευση την επόμενη άνοιξη. Δείτε την ανάρτηση Προτεινόμενες πηγές Dahlia για μια λίστα με τους αγαπημένους μας προμηθευτές κονδύλων.

Η καλλιέργεια ντάλιας από σπόρους είναι πραγματικά το απόλυτο κυνήγι θησαυρού! Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις το επόμενο «Cafείναι au Lait‘ ανθίζει στην αυλή σου.

Γενικά των βιβλίων Discovering Dahlias και άνθη ντάλιας αναπαραγωγής FloretΔεδομένου ότι αυτή την εβδομάδα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ανακαλύπτοντας τις Ντάλιες όταν δημοσιεύτηκε, σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να δώσω πέντε καλούδια εμπνευσμένα από την αναπαραγωγή. Κάθε πλαίσιο θα περιλαμβάνει ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του Ανακαλύπτοντας τις Ντάλιεςπέντε πακέτα με σπόρους ντάλιας από το έμπλαστρο αναπαραγωγής μου και ένα αντίγραφο του υπέροχου βιβλίου της Kristine Albrecht Εκτροφή Ντάλιας για τον Αγρότη-Ανθοπώλη και τον Οικιακό Κηπουρό.

Για να μπείτε για να κερδίσετε, πείτε μας πώς θα ήταν η ντάλια των ονείρων σας. Τι θα ήσασταν ενθουσιασμένοι να βρείτε στο έμπλαστρο δενδρυλλίων σας; Οι πέντε νικητές θα ανακοινωθούν εδώ την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Ενημέρωση: Πολλά συγχαρητήρια στις νικήτριές μας Melissa, Megan Fischer, Laura Flournoy, Michelle και Janet.

Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί την έγκριση των σχολίων πριν από τη δημοσίευσή τους.

Η Floret παραθέτει μόνο εταιρείες και προϊόντα που αγαπάμε, χρησιμοποιούμε και προτείνουμε. Όλες οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι δικές μας και η Floret δεν προσφέρει περιεχόμενο χορηγίας ούτε δέχεται χρήματα για κριτικές σύνταξης. Εάν αγοράσετε κάτι χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους λιανικής σε αυτήν την ανάρτηση, η Floret μπορεί να λάβει μια μικρή προμήθεια. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Schreibe einen Kommentar