Εκπαιδευτικά Οφέλη και Ευκαιρίες Ζωντανής Ροής

0
Εκπαιδευτικά Οφέλη και Ευκαιρίες Ζωντανής Ροής

LiveEDU

Τι ρόλο μπορεί να παίξει η ζωντανή ροή στην εκπαίδευση;

Η ζωντανή ροή είναι δημοφιλής στο διαδίκτυο. Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη ζωντανή ροή για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης επενδύουν πολλά χρήματα για να ενσωματώσουν τη δυνατότητα ζωντανής ροής. Η μαζική χρήση της ζωντανής ροής είναι μόνο η αρχή και υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη σε αυτό το τμήμα.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις χρήσης για ζωντανή ροή. Πολλές πλατφόρμες χρησιμοποιούν τη ζωντανή ροή ως μέσο για να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους. Μία από τις μοναδικές πλατφόρμες που έχουν εκπαιδευτική πρόθεση και βασίζεται εξ ολοκλήρου στη ζωντανή ροή είναι «LiveEdu.tv.†Το Liveedu.tv είναι μια ζωντανή πλατφόρμα εκμάθησης που βασίζεται σε έργα για τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες εργασίας σε πολλούς τομείς, όπως ο Προγραμματισμός, η Τεχνητή Νοημοσύνη κ.λπ.

Όλοι γνωρίζουμε πώς η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση. Η ζωντανή ροή λειτουργεί ως εργαλείο για την παροχή εκπαίδευσης για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη και ευκαιρίες από τη χρήση ζωντανής ροής και θα τα καλύψουμε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθούν ορισμένα εκπαιδευτικά οφέλη και ευκαιρίες του Livestreaming.

Τα οφέλη της ζωντανής ροής

 • Ζωντανή διαδραστική εμπειρία: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ζωντανής ροής είναι η δυνατότητα των μαθητών να έχουν μια ζωντανή διαδραστική εμπειρία. Για παράδειγμα, το LiveEdu.tv προσφέρει ευκαιρίες τόσο σε δασκάλους όσο και σε μαθητές να είναι μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας.
  Ο Christopher Wolfram εξηγεί τον κώδικα πίσω από την ταινία, “Αφιξη.†Αλληλεπιδρά συνεχώς με το κοινό και του παρέχει μια διαδραστική εμπειρία σχετικά με τον κώδικα που χρησιμοποιείται στην ταινία με το όνομα „Arrival“.
 • Καλύτερη μαθησιακή εμπειρία: Η μάθηση από ζωντανές ροές είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μαθήματα. Τα παραδοσιακά μαθήματα δεν είναι πάντα το καλύτερο περιβάλλον καθώς ο δάσκαλος δεν μπορεί πραγματικά να επικεντρωθεί σε κάθε μαθητή. Οι ζωντανές ροές ή το μαγνητοσκοπημένο βίντεο προσφέρουν στους μαθητές την ευκαιρία να επανεξετάσουν τα μαθήματα με δική τους ευκολία. Σαφώς, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τους μαθητές να ενισχύσουν τις έννοιες. Cisco’s έρευνα για τη μάθηση μέσω βίντεο δίνει επίσης την ίδια προοπτική καθώς πάνω από το 65% των καθηγητών συμφωνεί ότι βοηθά τους μαθητές.
 • Ζωντανή ροή σε πραγματικό χρόνο και κατ‘ απαίτηση: Με τη βελτίωση σχεδόν σε όλους τους τομείς, υπάρχει τεράστια ζήτηση για νέα θέματα που πρέπει να καλυφθούν. Η ζωντανή ροή δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πλατφόρμες να παρέχουν περιεχόμενο κατ‘ απαίτηση σε πραγματικό χρόνο στο κοινό. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό αιχμής και να τον βοηθήσει να αναπτυχθεί.
 • Προσιτότητα: Η προσβασιμότητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της ζωντανής ροής. Όποιος έχει σωστή σύνδεση μπορεί να συνδεθεί και να γίνει μέλος της κοινότητας. Δεν υπάρχουν σκληροί κανόνες που πρέπει να τηρείτε όταν παρακολουθείτε τις ζωντανές ροές. Οι απομακρυσμένες περιοχές επωφελούνται επίσης από τη ζωντανή ροή.
 • Μαθαίνοντας για τους θεατές: Η διαδικτυακή εκμάθηση και η ζωντανή ροή κατέστη δυνατή χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Η ίδια τεχνολογία βοηθά επίσης τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τους μαθητές και τα μαθησιακά τους πρότυπα. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να μελετήσουν τις μαθησιακές συνήθειες των μαθητών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να δημιουργήσουν μαθήματα και να καλύψουν τις μαθησιακές συνήθειες κάθε μαθητή. Μπορείς να διαβάσεις „η μελέτηαπό το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μοτίβα που μπορούν να μάθουν για τους μαθητές.

Ευκαιρίες ζωντανής ροής

Τώρα που μάθαμε για τα οφέλη της ζωντανής ροής/εκμάθησης βίντεο, γενικά, ας βουτήξουμε βαθιά στις ευκαιρίες της ζωντανής ροής.

 • Προσεγγίζοντας μια διαφορετική βάση μαθητών: Με τη ζωντανή ροή, οποιοδήποτε ινστιτούτο μπορεί να προσεγγίσει ένα διαφορετικό κοινό. Για παράδειγμα, ινστιτούτα, όπως π.χ πανεπιστημιο του Στανφορντ έχουν την ηλεκτρονική τους πλατφόρμα για πρόσβαση σε οποιονδήποτε. Όποιος έχει όρεξη να μάθει μπορεί να πάει και να παρακολουθήσει τα μαθήματα που προσφέρει. Παρόλο που τα περισσότερα από τα μαθήματα δεν μεταδίδονται αυστηρά ζωντανά, αλλά παρέχουν τον ίδιο σκοπό, δηλ. εκπαίδευση.
 • Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη ζωντανή ροή για να βοηθήσουν άλλους μαθητές. Πολλαπλές εκπαιδευτικές πλατφόρμες ζωντανής ροής προσφέρουν μια ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να κερδίσουν επιπλέον μετρητά. Για παράδειγμα, LiveEdu, SkillShareκαι άλλες πλατφόρμες είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.
 • Οι πλατφόρμες μπορούν να χρησιμοποιούν τη ζωντανή ροή ως εργαλείο μάρκετινγκ: Στην τρέχουσα αγορά, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να αρπάξουν τα καλύτερα ταλέντα. Με τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων τους, όχι μόνο βοηθούν την τρέχουσα φοιτητική τους βάση, αλλά και έμμεσα προωθούν το εκπαιδευτικό τους ίδρυμα στους επίδοξους φοιτητές.
 • Η ζωντανή ροή επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να καταγράφουν τις διαλέξεις τους: Οι διαλέξεις δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνονται πάντα. Η ζωντανή ροή παρέχει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να καταγράψουν τη συνεδρία τους και να τη χρησιμοποιήσουν αργότερα. Μπορούν επίσης να διανέμουν την ηχογράφηση στο YouTube ή να πληρώνονται από πλατφόρμες, όπως το Udemy, το LiveEdu κ.λπ. Κάτι τέτοιο τους δίνει τη δυνατότητα να κερδίσουν περισσότερα χρήματα ή να λάβουν αναγνώριση για τη δουλειά τους.
 • Μάθηση με γνώμονα την κοινότητα: Η μάθηση με γνώμονα την κοινότητα ήταν πάντα εκεί στο διαδίκτυο. Πλατφόρμες όπως το StackOverflow χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη μάθηση που βασίζεται στην κοινότητα. Η ζωντανή ροή επιτρέπει επίσης μια προσέγγιση με γνώμονα την κοινότητα που μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε μια μάθηση με γνώμονα την κοινότητα και επίσης να κερδίζουν ταυτόχρονα.

συμπέρασμα

Ζωντανή μετάδοση είναι μόλις στο βρεφικό της στάδιο. Θα μεγαλώσει στο μέλλον, επιτρέποντας σε εκατομμύρια μαθητές να συμμετάσχουν σε ουσιαστική μάθηση. Με την αυξανόμενη χρήση της ζωντανής ροής, η εκπαίδευση θα γίνει πιο προσιτή, ουσιαστική και αποτελεσματική σε τομείς που δεν έχουν ξαναδεί.

Τι πιστεύετε για τα εκπαιδευτικά οφέλη και τις ευκαιρίες της ζωντανής ροής; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Schreibe einen Kommentar