Εκπαίδευση Corporate Innovation Framework – BlueCallom

0
Εκπαίδευση Corporate Innovation Framework – BlueCallom


Προβολές ανάρτησης: 801

Γιατί είναι το BlueCallom Τόσο μεγάλη υπόθεση το Εταιρικό Πλαίσιο Καινοτομίας; Μιλάμε ακόμη και για μια σημαντική ανακάλυψη στη διαχείριση της καινοτομίας. Εξάλλου, αλλάζουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η καινοτομία. Οι στόχοι καινοτομίας θα αλλάξουν όταν οι συμμετέχοντες εφαρμόσουν τα διδάγματα από την Εκπαίδευση Εταιρικού Πλαισίου Καινοτομίας. Το C-Level ασχολείται τώρα με μια μετα-στρατηγική καινοτομίας για την εταιρεία και μεταβιβάζει μια εντολή καινοτομίας στους αντίστοιχους ηγέτες και ομάδες καινοτομίας. Οι διαχειριστές καινοτομίας έχουν μια σημαντικά διευρυμένη ευθύνη και η δομή της ομάδας καινοτομίας έχει αλλάξει. Οι προσδοκίες είναι κατά τάξη μεγέθους αυξημένες – αλλά τελικά γνωστοποιούνται πολύ ξεκάθαρα. Η πρωτοποριακή καινοτομία μπορεί να αναμένεται εντός έξι μηνών και να επικυρωθεί στην αγορά.

Αυτό μπορεί να είναι άσχημα νέα για όσους κάνουν παρέα σε μια «παιδική χαρά καινοτομίας» και απολαμβάνουν τη ζωή. Από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να γίνει μια ουσιαστική ανάκαμψη για όσους έχασαν τη δουλειά τους λόγω της ανάγκης να προσφέρουν γνήσια καινοτομία, αλλά ποτέ δεν είχαν ιδέα πώς.

Για πρώτη φορά, η διακοπή πλήττει όλους τους τύπους επιχειρήσεων.

Το παγκόσμιο FORTUNE 5.000 δεν έχει προσφέρει καμία πρωτοποριακή καινοτομία τα τελευταία 25 χρόνια. Μόνο σήμερα, αυτό έχει μετατραπεί σε μια κρίσιμη κατάσταση όπου οι μέτοχοι το απαιτούν, οι οικονομικοί αναλυτές βασίζουν τις συμβουλές τους σε αυτό, οι πελάτες λαμβάνουν αποφάσεις με βάση αυτό και οι εργαζόμενοι αποφασίζουν για την επόμενη δουλειά τους. Η καινοτομία είναι σήμερα μια συχνή συζήτηση σε κάθε αίθουσα συνεδριάσεων σε όλο τον πλανήτη. Και δεν είναι πλέον μόνο σε συντηρητικές παλιές εταιρείες. Ακόμη και οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αντιμετωπίζουν πίεση καινοτομίας. Ορισμένα εικονίδια καινοτομίας, η Intel, η Cisco και η Oracle, έχουν μείνει πολύ πίσω εδώ και χρόνια, στερούνται καινοτομίας και δεν έχουν ιδέα πώς να το αλλάξουν αυτό. Το 2022 η πίεση της καινοτομίας έχει επιταχυνθεί, έτσι ώστε οι πιο πρόσφατοι καινοτόμοι να έχουν ήδη διαταραχθεί. Η TESLA έπρεπε να ανταποκριθεί στην ταχεία ανάπτυξη των διαλυμάτων υδρογόνου και ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει και τους κινητήρες υδρογόνου για την Tesla. Το OpenAI επιτέθηκε στην επιχείρηση μηχανών αναζήτησης της Google στα ιδρύματά της με περίπου το 90% των εσόδων της Alphabet.

Πώς το Πλαίσιο Εταιρικής Καινοτομίας αλλάζει την καινοτομία από την αρχή.

Η Εκπαίδευση Εταιρικού Πλαισίου Καινοτομίας θα βοηθήσει ακόμη και τις πιο προηγμένες εταιρείες να επανεξετάσουν τη διαδικασία καινοτομίας τους ή να εισαγάγουν μια τέτοια διαδικασία για πρώτη φορά. Οι πιο συντηρητικές εταιρείες που διερευνούν πώς θα μπορούσαν ακόμη και να καλύψουν όλα αυτά θα βρουν απροσδόκητη βοήθεια από το Πλαίσιο. Η καινοτομία έχει πλέον απομυθοποιηθεί πλήρως. Σήμερα είναι γνωστό πώς να δημιουργείς πρωτοποριακές ιδέες κατά βούληση. Είναι πλέον γνωστό πώς να επικυρώσετε αυτές τις ιδέες στην αγορά αξιόπιστα. Είναι γνωστό πώς να χρηματοδοτήσετε την Καινοτομία, να δημιουργήσετε μια τέτοια καινοτομία, να την φέρετε στην αγορά, να την κλιμακώσετε και να επαναλάβετε τη διαδικασία. Με περισσότερα από 100 δομικά στοιχεία, το Πλαίσιο Καινοτομίας παρέχει προτάσεις, λόγους για τις προτάσεις και επιχειρήματα όταν τα αγνοεί, έτσι ώστε οι διαχειριστές να μπορούν να συνθέσουν τη στρατηγική καινοτομίας τους από την αρχή και να τη δημιουργήσουν έχοντας κατά νου όλα τα απαραίτητα δομικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι τα στελέχη δεν δείχνουν ενεργή υποστήριξη για την οικοδόμηση μιας εταιρικής στρατηγικής καινοτομίας. Σε αυτήν την περίπτωση, γνωρίζουμε ότι η καινοτομία θα αποτύχει, και αυτός είναι ένας λόγος που απέτυχε σε όλους τους κλάδους. Η μη στρατηγική συμμετοχή είναι επειδή τα στελέχη δεν μπορούσαν να γνωρίζουν πώς διαμορφώνεται η καινοτομία. Πώς θα μπορούσατε να σκεφτείτε μια στρατηγική όταν υποθέτετε ότι οι ιδέες έρχονται τυχαία; Χωρίς τέτοια στρατηγική και χωρίς γνώση του πώς ο εγκέφαλος σχηματίζει ιδέες, πώς θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν μια μεγάλη έκρηξη; Χωρίς μεγάλη έκρηξη, πώς θα μπορούσατε να χρηματοδοτήσετε κέντρα καινοτομίας για χρόνια; Το κλείνεις σιωπηλά.

Πάρτε το παράδειγμα του Innovation-to-market. Ακόμα κι αν υπήρχε μια εξαιρετική ιδέα με μεγάλες δυνατότητες, η ανάγκη κατανόησης της δυναμικής της καινοτομίας άφησε την καινοτομία να αποτύχει. Η Chevrolet παρουσίασε το πρώτο της EV, το Bolt, και το τερμάτισε δύο χρόνια αργότερα το 2016, επειδή οι αγοραστές δεν αγόραζαν αρκετά. Λίγες στιγμές πριν από το shutdown, παρέτεινε το shutdown. Ελάχιστα γνώριζαν για τη δυναμική της Διάχυσης Καινοτομίας και για τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει η καινοτομία στην αγορά.

Για παράδειγμα, τα κέντρα καινοτομίας είναι γεμάτα με κορυφαίους ειδικούς και επιστήμονες που θα πρέπει να φέρουν την ανακάλυψη. Αν και η επιλογή της ομάδας ακούγεται λογική, η αντίθετη συμβουλή είναι να μην απαιτείται ποτέ από τους ειδικούς να αμφισβητήσουν τη δουλειά τους και να αναπτύξουν μια ολοκαίνουργια λύση που σκοτώνει αυτό που εργάζονταν μόλις χθες. Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος είναι, ο εγκέφαλος δεν είναι φτιαγμένος για αυτό. Αντίθετα, αναζητήστε μια ομάδα μεσαίων επιχειρηματιών από διαφορετικά υπόβαθρα αλλά με συγκεκριμένες γνωστικές ικανότητες. Χρειάζονται μοναδικές ικανότητες για να σκέφτεσαι σαν n καινοτόμος, διαταράκτης και αλλαγή παιχνιδιών. Και είναι άφθονα διαθέσιμα σε όλες τις επιχειρήσεις. δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Φανταστείτε ότι κάνουμε αυτό το είδος παραδείγματος και με τα εκατό δομικά στοιχεία. Η αλλαγή από την αρχή δεν είναι καθόλου υπερβολή. Αυτό ακριβώς κάνουμε στη διήμερη προπόνηση.

Οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση βλέπουν την πλήρη απομυθοποίηση της Καινοτομίας.

Η καινοτομία γίνεται μια επαναλαμβανόμενη, διαχειρίσιμη και προβλέψιμη επιχειρηματική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πρώτα να αποδέχονται ότι τα στελέχη μπορούν μόνο να συνεχίσουν να αντλούν εκατομμύρια στην καινοτομία με αποτελέσματα. Και τα μέλη της ομάδας καινοτομίας δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν να απολυθούν και να μην έχουν ιστορία επιτυχίας. Η αλλαγή είναι αυτό που πρέπει να συμβεί.

Η εκπαίδευση κινείται γύρω από πέντε βασικά δομικά στοιχεία:
1) Αρχές Καινοτομίας (γεγονότα ζωής)
2) Στρατηγική Καινοτομίας (Στόχος και προσδοκίες)
3) Μέθοδοι (από άκρο σε άκρο ξεκινώντας πολύ πριν από τον ιδεασμό και τελειώνοντας με κλίμακα στην επιτυχία στην καθορισμένη αγορά)
4) Οργανισμός Καινοτομίας (Πώς θα οργανωθεί εσωτερικά)
5) Εκτέλεση (Αξία είναι η δημιουργία μιας ιδέας αλλά η διανομή της στην αγορά)

Κάθε μία από τις πέντε στήλες του Πλαισίου με τα 10 έως 20 δομικά στοιχεία της θα επεξηγηθεί σε περίπου μισή ημέρα. Ο στόχος είναι να κατανοηθεί το πλήρες εύρος της καινοτομίας, ανεξάρτητα από μεθόδους, τύπους καινοτομίας και βιομηχανία. Οι δύο ημέρες παρέχουν τα θεμέλια για να αποφασίσετε πώς θα προχωρήσετε σε μια υπάρχουσα κατάσταση καινοτομίας. Θα είναι ακριβώς η σωστή ποσότητα πληροφοριών για να προχωρήσετε σε μια νέα δομή ή να διατηρήσετε ό,τι έχει, ίσως να λάβετε υπόψη τη μία ή την άλλη εισαγωγή. Ένα εκτεταμένο τρίμηνο Master Class Innovation θα βασιστεί στο πρώτο Innovation Framework Training και θα επικεντρωθεί σε περιπτώσεις χρήσης και πρακτικές εργασίες για την εμπειρία του πλήρους πεδίου ενός έργου, το οποίο μπορεί να είναι ο δικός τους οργανισμός.

Περισσότεροι πόροι:
Εκπαίδευση Corporate Innovation Framework 21/22 Μαρτίου
BlueCallom Περιγραφή εταιρικού πλαισίου καινοτομίας
Λήψη λευκής βίβλου πλαισίου (προπαραγγελία)

Schreibe einen Kommentar