Εβδομάδα Σαρακοστής 2: Πρέπει να Μετανοήσουμε Από τον Χριστιανικό Εθνικισμό

12
Εβδομάδα Σαρακοστής 2: Πρέπει να Μετανοήσουμε Από τον Χριστιανικό Εθνικισμό

Πρέπει να Μετανοήσουμε Από τον Χριστιανικό Εθνικισμό

Αναγνώσεις για τη δεύτερη Κυριακή των Νηστειών:

Γν 12:1-4α
Ψ 33:4-5, 18-19, 2, 22
2 Tm 1:8b-10
Ματ: 17:1-9

Ο Θεός λέει στον Άβραμ στην Πρώτη Ανάγνωση αυτή την Κυριακή: «Θα σε κάνω μεγάλο έθνος». Πάρα πολλοί άνθρωποι παίρνουν αυτές τις λέξεις στην καρδιά και τις διαστρεβλώνουν. Για τους χριστιανούς εθνικιστές, ένα μεγάλο έθνος σημαίνει ένα μέρος που είναι φτιαγμένο και κυβερνάται από λευκούς χριστιανούς. Όπως είδαμε στο Charlottesville, στις 6 Ιανουαρίου 2021, και αλλού, αυτός ο κανόνας προορίζεται να είναι βίαιος. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του Robert P. Jones, «Οι λευκοί Αμερικανοί που συμφωνούν ότι «ο Θεός προόριζε την Αμερική να είναι μια γη της επαγγελίας για τους Ευρωπαίους Χριστιανούς» είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό από εκείνους που διαφωνούν με αυτή τη δήλωση να πιστέψουν ότι «οι αληθινοί Αμερικανοί πατριώτες μπορεί να πρέπει να καταφύγουν Στη βία για να σωθεί η χώρα μας». Και η βία μπορεί να είναι πολύ πιο λεπτή από πυρσούς Tiki, θυμωμένα πλήθη που προσπερνούν το κτίριο του Καπιτωλίου ή βανδαλισμούς στις συναγωγές. Η διαγραφή της ιστορίας των μαύρων, η απαγόρευση βιβλίων στις σχολικές βιβλιοθήκες και η άρνηση της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο για τους τρανς νέους είναι όλες μορφές βίας. Πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση σε αυτές τις μορφές βίας και, όπως περιγράφεται στον Ψαλμό ο Θεός, «να αγαπάμε τη δικαιοσύνη και το δίκαιο».

Στην αφήγηση του Ευαγγελίου της Μεταμόρφωσης, οι μαθητές έχουν ένα όραμα για το ποιος είναι αληθινά ο Ιησούς και τι περιμένει στη Βασιλεία του Θεού. Αλλά ακόμη και τότε, δεν καταλαβαίνουν πλήρως, και σκέφτονται και μιλούν με κοσμικούς όρους: «Κύριε, είναι καλό που είμαστε εδώ. Αν θέλεις, θα φτιάξω τρεις σκηνές εδώ». Ωστόσο, ο Ιησούς δεν χρειάζεται τρεις σκηνές, ούτε καν μία. Η ανθρωπότητα το κάνει—και πρέπει να μας κρατάει όλους. Όπως ορίζει το πρόσφατο έγγραφο της Συνόδου, «Μεγαλώστε τον χώρο της σκηνής σας».

Όταν ο Ιησούς λέει στους μαθητές «Σηκωθείτε και μη φοβάστε», μιλάει σε όλους μας. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τον Θεό και τη δημιουργία του Θεού και να είμαστε πλησίον και φίλοι όλων. Ωστόσο, συχνά δεν εμπιστευόμαστε ότι ο Θεός είναι εκεί για εμάς και ότι θα μας προσφέρει αυτό που χρειαζόμαστε. Ακόμα κι αν δεν καταφεύγουμε σε βία που αξίζει ειδήσεις, στρίβουμε τον κόσμο σε ένα πλαίσιο στο οποίο προστατεύουμε τον εαυτό μας κυριαρχώντας στους άλλους. Στο NETWORK, πιστεύουμε ότι ο μετασχηματισμός αυτής της κυρίαρχης ηθικής με την εξάρθρωση του συστημικού ρατσισμού είναι η αρχή για την εκ νέου οικοδόμηση αυτής της χώρας. Αλλά για να το κάνουμε αυτό, πρέπει πρώτα να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας σχετικά με την καταστροφική πραγματικότητα της λευκής υπεροχής, ειδικά όπως αυτή βρίσκεται στις εκκλησίες μας. Πρέπει να διευρύνουμε τον χώρο της σκηνής μας και να μην φοβόμαστε να αφήσουμε τη συγγένεια του Θεού να μπει.

Ανάλαβε δράση

Παρακολουθήστε το Webinar του NETWORK: What to Expect from the 118th Congress

Λάβετε μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο για να δείτε πώς το 118ο Συνέδριο μπορεί να επηρεάσει την αποστολή του NETWORK να οικοδομήσει μια περιεκτική, πολυφυλετική και πολυθρησκεία δημοκρατία με καλύτερη ομοσπονδιακή πολιτική.

Η ομάδα κυβερνητικών σχέσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ θα δώσει τις απόψεις της σχετικά με τις προσδοκίες για το 118ο Συνέδριο. Θα μοιραστούν επίσης τις ελπίδες τους για τις προτεραιότητες πολιτικής του NETWORK Build Anew υπό τη νέα ηγεσία της Βουλής των Ρεπουμπλικανών.

Schreibe einen Kommentar