Γιατί χρειάζεστε αποθήκευση τροφίμων

0
Γιατί χρειάζεστε αποθήκευση τροφίμων

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστείτε επείγουσα αποθήκευση τροφίμων. Ίσως ζείτε σε μια περιοχή που είναι επιρρεπής σε φυσικές καταστροφές, όπως τυφώνες ή σεισμούς. Ίσως ζείτε σε μια αγροτική περιοχή όπου οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές. Ή ίσως απλά θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε απροσδόκητο γεγονός που θα μπορούσε να διαταράξει τον κανονικό σας εφοδιασμό τροφίμων.

Γιατί χρειάζεστε αποθήκευση τροφίμων

Γιατί χρειάζεστε αποθήκευση έκτακτης ανάγκης για τρόφιμα

Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο χρειάζεστε επείγουσα αποθήκευση τροφίμων, είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λίστα με τα είδη φαγητού που θα χρειαστείτε, πού θα τα αποθηκεύσετε και πώς θα τα περιστρέψετε για να μην πάει άσχημα.

1. Τι είναι η αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης και γιατί τη χρειάζεστε

Η αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης είναι ένας όρος που αναφέρεται στην πρακτική της αποθήκευσης μη αλλοιώσιμων τροφίμων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ενώ τα συγκεκριμένα αντικείμενα που θα επιλέξετε να αποθηκεύσετε θα εξαρτηθούν από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και ανάγκες, υπάρχουν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Για παράδειγμα, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φαγητό για να διαρκέσει για τουλάχιστον τρεις ημέρες, καθώς και έναν τρόπο προετοιμασίας του. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τυχόν ειδικές διατροφικές ανάγκες που μπορεί να έχετε εσείς ή η οικογένειά σας.

2. Τα διάφορα είδη αποθήκευσης έκτακτης ανάγκης για τρόφιμα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αποθήκευσης τροφίμων έκτακτης ανάγκης και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επιλέξετε ένα σύστημα που θα λειτουργεί για εσάς και την οικογένειά σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  • Μια δημοφιλής επιλογή είναι να αγοράσετε προσυσκευασμένα γεύματα που μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτά τα γεύματα προετοιμάζονται εύκολα και δεν απαιτούν μαγείρεμα ή άλλο ειδικό εξοπλισμό. Ωστόσο, μπορεί να είναι ακριβά και μπορεί να μην έχουν τόσο καλή γεύση όσο το σπιτικό φαγητό.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να εφοδιαστείτε με μη ευπαθή τρόφιμα, όπως κονσερβοποιημένα προϊόντα, ρύζι και ζυμαρικά. Αυτά τα αντικείμενα θα διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ποικίλων γευμάτων. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα τρόφιμα και μπορεί να είναι δύσκολη η μεταφορά τους εάν χρειαστεί να εκκενώσετε το σπίτι σας.
  • Μια τρίτη επιλογή είναι η αποθήκευση φρέσκων τροφίμων σε βαθιά κατάψυξη. Αυτό το φαγητό θα παραμείνει φρέσκο ​​για μήνες ή και χρόνια, αλλά θα χρειαστεί ρεύμα για να κρατήσει τον καταψύκτη σε λειτουργία. Αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη για όσους ζουν σε περιοχές όπου οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές.

3. Πώς να επιλέξετε τη σωστή αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης για τις ανάγκες σας

Όσον αφορά την αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Λοιπόν, πώς ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς; Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Σκεφτείτε το μέγεθος της οικογένειάς σας. Θα χρειαστείτε αρκετό φαγητό για να αντέξει σε όλους για τουλάχιστον μερικές ημέρες, γι‘ αυτό φροντίστε να έχετε μια επιλογή αποθήκευσης αρκετά μεγάλη.
  • Λάβετε υπόψη τις διατροφικές σας ανάγκες. Εάν έχετε ειδικές διατροφικές απαιτήσεις, φροντίστε να έχετε μια επιλογή που περιλαμβάνει φαγητό που μπορείτε να φάτε.
  • Σκεφτείτε το είδος των καταστροφών που είναι πιο πιθανό να συμβούν στην περιοχή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια επιλογή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα είδη έκτακτης ανάγκης που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε.
  • Φροντίστε να συγκρίνετε τιμές και χαρακτηριστικά προτού λάβετε την τελική σας απόφαση. Δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους όταν πρόκειται για την αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης, οπότε βρείτε μια επιλογή που να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

4. Η αποθήκευση τροφίμων σας βοηθά να παραμείνετε προετοιμασμένοι

Η αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης είναι απαραίτητο μέρος της προετοιμασίας για οποιαδήποτε καταστροφή. Αφιερώνοντας χρόνο για να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για τις ανάγκες σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι εσείς και η οικογένειά σας θα έχετε την τροφή που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

5. Θα χρειαστείτε αποθήκευση τροφίμων για να επιβιώσετε

Εάν συμβεί μια καταστροφή, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι φαγητό. Η αποθήκευση τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε την οικογένειά σας σιτισμένη σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αποθήκευσης τροφίμων, οπότε βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει και ετοιμαστείτε για οτιδήποτε. Υπάρχει κάτι παρήγορο στο να γνωρίζετε ότι έχετε φαγητό να μαγειρέψετε για την οικογένειά σας σε μια τρομερή στιγμή ανάγκης.

Ποιες εποχές στην ιστορία χρειάστηκαν οι άνθρωποι αυτό το είδος αποθήκευσης;

Υπήρξαν πολλές φορές σε όλη την ιστορία που η αποθήκευση τροφίμων ήταν απαραίτητη για την επιβίωση. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, οι οικογένειες έπρεπε συχνά να μεριμνούν για το φαγητό τους για να διαρκέσουν. Τα πιο πρόσφατα χρόνια, οικογένειες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες και σεισμοί έπρεπε να βασίζονται στην αποθήκευση τροφίμων για να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ποιοι είναι οι τρεις τύποι;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αποθήκευσης τροφίμων: βραχυπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη και λυοφιλοποιημένη.

  • Η βραχυπρόθεσμη αποθήκευση τροφίμων είναι για τρόφιμα που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτός ο τύπος αποθήκευσης τροφίμων βρίσκεται συνήθως στο ντουλάπι ή στα ντουλάπια σας. Μερικά παραδείγματα ειδών βραχυπρόθεσμης αποθήκευσης τροφίμων περιλαμβάνουν κονσερβοποιημένα προϊόντα, ξηρά προϊόντα και μπαχαρικά.
  • Η μακροχρόνια αποθήκευση τροφίμων είναι για τρόφιμα που θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο από μερικούς μήνες αργότερα. Αυτός ο τύπος αποθήκευσης τροφίμων βρίσκεται συνήθως στο υπόγειο ή το γκαράζ σας. Μερικά παραδείγματα ειδών μακροχρόνιας αποθήκευσης τροφίμων περιλαμβάνουν το σιτάρι, το ρύζι και τα φασόλια.
  • Τα λυοφιλοποιημένα τρόφιμα είναι ένας τύπος μακροχρόνιας αποθήκευσης τροφίμων που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Αυτό το είδος τροφίμου έχει στεγνώσει με κατάψυξη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αφαιρεθεί όλο το νερό από αυτό. Τα λυοφιλοποιημένα τρόφιμα είναι ελαφριά και εύκολα στην αποθήκευση, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο.

Όσον αφορά την αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές εκεί έξω. Λοιπόν, πώς ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς; Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

Δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους όσον αφορά την αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας όταν επιλέγετε μια επιλογή. Τούτου λεχθέντος, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της οικογένειάς σας, τις διατροφικές ανάγκες και τους τύπους καταστροφών που είναι πιο πιθανό να συμβούν στην περιοχή σας, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το είδος της αποθήκευσης τροφίμων έκτακτης ανάγκης που είναι κατάλληλο για εσάς.

Περισσότερα για την αποθήκευση και την προετοιμασία τροφίμων

Προετοιμασία vs Hoarding – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πώς να προετοιμαστείτε για ελλείψεις τροφίμων

Δεξιότητες επιβίωσης που χρειαζόμαστε όλοι

Πώς να δημιουργήσετε ένα απόθεμα για 10 $ την εβδομάδα

Μη διατροφικά είδη προς αποθήκευση

Πώς να φτιάξετε ένα ντουλάπι μεγάλης κατάθλιψης

Schreibe einen Kommentar