Γιατί το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

16
Γιατί το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

Γιατί το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χαρτών για τον εντοπισμό των πλησιέστερων επιχειρήσεων στην τοποθεσία τους.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου για την αύξηση της προβολής του ιστότοπου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όπως το Google, και την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο ή στην τοποθεσία της βιτρίνας μιας επιχείρησης.

Το SEO είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να δουλέψει – δεν είναι μια λύση από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να καταταχθούν υψηλότερα, να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες και να δημιουργήσουν την επωνυμία τους. Το τοπικό SEO συμβάλλει στην προσέλκυση της προσοχής στην επιχείρησή σας και βοηθά τους πελάτες στην περιοχή σας να το βρουν μέσω υπηρεσιών χαρτών και μέσω διαδικτυακών αναζητήσεων.

Ενώ η υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να μην φαίνεται απαραίτητη εάν η επιχείρησή σας είναι ήδη αρκετά επιτυχημένη, όλοι οι ανταγωνιστές σας επενδύουν στο SEO και δεν έχετε την πολυτέλεια να μην κάνετε το ίδιο.

Τοπικό SEO

Τοπικό SEO

Το τοπικό SEO είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προωθήσετε την τοπική σας επιχείρηση στο διαδίκτυο σε πελάτες που αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε, στην περιοχή σας.

Μια μελέτη της Google αποκάλυψε ότι το 50% των ατόμων που χρησιμοποίησαν το smartphone τους για τοπική αναζήτηση επισκέφτηκαν ένα κατάστημα μέσα σε μια ημέρα.

Για παράδειγμα, εάν ένας δυνητικός πελάτης αναζητά μια τοπική εταιρεία διαχείρισης πληροφορικής που ειδικεύεται στη διαχειριζόμενη ασφάλεια και υπηρεσίες cloud και είστε εταιρεία με αυτήν την ειδικότητα, η επένδυση σε τοπικό SEO θα επιτρέψει στην επιχείρησή σας να καταταχθεί υψηλότερα στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης και να κερδίσει περισσότερη προσοχή.

Η σύνδεση μεταξύ της διαδικτυακής αναζήτησης και των προσωπικών επισκέψεων ισχύει σε πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους και διασφαλίζει ότι οι ερευνητές που αναζητούν μια τοπική επιχείρηση κατευθύνονται σε σχετικά αποτελέσματα.

Οι υπηρεσίες SEO διασφαλίζουν ότι οι δυνητικοί πελάτες βρίσκουν την τοπική σας επιχείρηση πιο γρήγορα μέσω:

 • Βελτιστοποίηση στη σελίδα
 • Βελτιστοποίηση εκτός σελίδας
 • Διαχείριση περιεχομένου
 • Κατάλληλες λέξεις-κλειδιά
 • Κτίριο συνδέσμων
 • Κι αλλα

Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας, σκεφτείτε εάν μπορείτε να βρείτε εύκολα την επιχείρησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Google, στους χάρτες ή σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης χρησιμοποιώντας μόνο έναν ή δύο όρους που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

Εάν δεν είστε στα 3 κορυφαία αποτελέσματα, πρέπει να επενδύσετε στο SEO και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στο SEO για να διατηρήσουν το πλεονέκτημά τους.

Υψηλά θέματα κατάταξης

Υψηλά θέματα κατάταξης

Όταν πρόκειται για αναζήτηση και περιήγηση στο διαδίκτυο, η Google είναι η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Από την αναζήτηση συνταγών, τη λήψη απαντήσεων σε ερωτήσεις, την παραγγελία προϊόντων, την εύρεση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη συμμετοχή σε διαδικτυακά φόρουμ ή την εύρεση της κατάλληλης επιχείρησης για μια τρέχουσα ανάγκη, οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο κυριαρχούν.

Σε μια εποχή που λιγότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τα καταστήματα αυτοπροσώπως και αντ‘ αυτού βασίζονται στην πληρότητα στο διαδίκτυο, τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης μπορούν να κάνουν ή να καταστρέψουν την επιχείρησή σας. Από οι περισσότεροι άνθρωποι (95%) μην κάνετε αναζήτηση πέρα ​​από τις πρώτες σελίδες των online αποτελεσμάτων, είναι σημαντικό να κατατάσσεστε ψηλά για λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

Για να επιτύχουν αποτελέσματα αναζήτησης που θα βλέπουν οι χρήστες, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ πρέπει να κατατάσσονται ψηλά για σχετικές λέξεις-κλειδιά ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες βέλτιστες πρακτικές SEO και δημιουργώντας νέο, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Κατευθύνοντας περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της, μια επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει πολλούς νέους πελάτες και να αναπτύξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της, γι‘ αυτό το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας.

Η προσθήκη σχετικού περιεχομένου στον ιστότοπό σας που ευθυγραμμίζεται με αυτό που αναζητούν οι δυνητικοί πελάτες στις μηχανές αναζήτησης (όπως το Google ή το Bing) και η σύνδεση του ιστότοπού σας από άλλες σελίδες (όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παρόμοιους ιστότοπους) διασφαλίζει ότι τα άτομα που αναζητούν τον τύπο προϊόντος ή υπηρεσία που προσφέρετε μπορεί να σας βρει από την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Χρησιμοποιήστε την Τοπική Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε την Τοπική Αναζήτηση

Για να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες μπορούν να βρουν την επιχείρησή σας, χρησιμοποιήστε μια τοποθεσία για την επιχείρησή σας ή ορίστε μια κεντρική τοποθεσία που εξυπηρετείται από τον ιστότοπό σας. Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας είναι εξ ολοκλήρου στο διαδίκτυο, θα πρέπει να καταχωρήσετε την επιχείρηση σε μια τοποθεσία και η χρήση αυτής της επιχείρησης ή τοποθεσίας αλληλογραφίας μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις τοπικές αναζητήσεις και να τραβήξετε περισσότερη προσοχή.

Ενσωματώστε τους χάρτες Google και δημιουργήστε ιστοσελίδες για οποιεσδήποτε συγκεκριμένες τοποθεσίες που εξυπηρετείτε. Ακόμα κι αν παρέχετε υπηρεσία σε εθνικό επίπεδο, η προσθήκη μερικών σελίδων τοποθεσίας για τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες όπου ζουν οι πελάτες σας μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας ιστού από πιθανούς νέους πελάτες σε αυτές τις πόλεις.

Η παροχή ακριβών πληροφοριών τοπικής αναζήτησης και χαρτών διασφαλίζει ότι οι πελάτες μπορούν να βρουν και να πλοηγηθούν στην επιχείρησή σας, εκτός από την αύξηση της συνάφειάς σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εάν έχετε μια επιχείρηση με πολλές τοποθεσίες, είναι σημαντικό να καταχωρίσετε κάθε τοποθεσία στον ιστότοπό σας και να δημιουργήσετε σελίδες για κάθε τοποθεσία, ώστε οι πελάτες ή οι ασθενείς να μπορούν να αποφασίσουν ποια τοποθεσία είναι πιο κοντινή ή πιο σχετική με αυτούς.

Επωφεληθείτε από τα δωρεάν εργαλεία

Επωφεληθείτε από τα δωρεάν εργαλεία

Η Google και άλλοι ιστότοποι διαθέτουν μια πληθώρα εργαλείων SEO και ψηφιακού μάρκετινγκ για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τους ιστότοπούς τους. Αν και μπορεί να είναι τρομακτικό αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το SEO ή το μάρκετινγκ, πολλοί ειδικοί (συμπεριλαμβανομένων και εμάς) χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστό, να κατατάσσονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης και να κατανοούν τις τάσεις αναζητήσεων και θεμάτων με διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία.

Ενώ κάθε εταιρεία μάρκετινγκ ή ειδικός SEO θα έχει διαφορετικές λίστες εργαλείων SEO, το κοινό θέμα είναι η χρήση εργαλείων για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του ιστότοπου, τη χρήση λέξεων-κλειδιών και τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου για βέλτιστη απόδοση.

Μερικά εξαιρετικά δωρεάν εργαλεία SEO περιλαμβάνουν:

 • Google Console
 • Google Webmaster Tools
 • Εργαλεία για Webmasters Bing
 • Τεστ φιλικού προς κινητά της Google
 • Yoast WordPress Plugin
 • Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης
 • Απάντηση στο κοινό
 • Google Analytics
 • CanIRank

Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα δωρεάν και επί πληρωμή εργαλεία SEO διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε όχι μόνο τον ιστότοπό σας, αλλά και τις διαδικτυακές αναρτήσεις και τα ιστολόγιά σας, τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις καταχωρίσεις επιχειρήσεων και τις διαφημιστικές καμπάνιες σας.

Τα εργαλεία επί πληρωμή τείνουν να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν γρηγορότερα, αλλά αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ή μόλις ξεκινάτε με το SEO, αξίζει να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν εργαλεία.

Εργαλεία & Συμβουλές SEO

Πολλές επιχειρήσεις δεν είναι σίγουρες από πού να ξεκινήσουν με το SEO και χρειάζονται ένα μέρος για να ξεκινήσουν. Εκτός από την πρόσληψη ενός ειδικού SEO ή μιας εταιρείας μάρκετινγκ για το χειρισμό του SEO, εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε δημοφιλή εργαλεία SEO και απλές συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε την επιχείρηση και τον ιστότοπό σας για καλύτερη κατάταξη στο διαδίκτυο.

Εάν δεν έχετε βελτιστοποιήσει για τοπική αναζήτηση ή δεν είστε σίγουροι γιατί το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να καθορίσετε πώς να εφαρμόσετε το SEO και να διασφαλίσετε ότι οι τοπικοί πελάτες μπορούν να βρουν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο και επισκεφθείτε αυτοπροσώπως ή καλέστε για σέρβις.

Δοκιμάστε αυτές τις τοπικές στρατηγικές SEO για να βοηθήσετε την επιχείρησή σας αμέσως:

Αποκτήστε έναν λογαριασμό Google My Business–Το Google My Business είναι το πλαίσιο αποτελεσμάτων που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης και περιγράφει μια επιχείρηση. Ρυθμίστε έναν λογαριασμό Google My Business, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρίσκουν εύκολα την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο και να την εντοπίζουν στους χάρτες όταν αναζητούν οδηγίες. Η Google δημιουργεί ένα αποθετήριο πληροφοριών για την επιχείρησή σας και τις εμφανίζει στο Google My Business, γεγονός που αυξάνει την κατάταξη και την αξιοπιστία σας.

Επιλέξτε το σωστό όνομα τομέα–Επιλέξτε ένα όνομα τομέα (ιστοσελίδα) που αντικατοπτρίζει την επιχείρησή σας και δεν θα μπερδευτεί εύκολα με άλλη επιχείρηση ή παρόμοια εταιρεία. Επιλέγοντας ένα σχετικό και μοναδικό όνομα τομέα, δεν θα υπάρχει σύγχυση όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ή αποφασίζουν εάν ο ιστότοπός σας σχετίζεται με την επιχείρησή σας. Μερικές φορές το όνομα τομέα σας θα έχει ήδη ληφθεί και θα πρέπει να βρείτε τον επόμενο καλύτερο τομέα. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να επιλέξετε πολλούς τομείς που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

Ενσωμάτωση σχετικών λέξεων-κλειδιών–Εάν έχετε μια επιχείρηση αλλά δεν παρέχετε μια ακριβή περιγραφή της ή των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε, ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google, μαζί με άλλους, δεν θα μπορεί να συλλάβει κομμάτια πληροφοριών για εμφάνιση της επιχείρησής σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ενσωματώστε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας στις νέες σελίδες ιστότοπου ή αναρτήσεις ιστολογίου που δημιουργείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών για να επιλέξετε τους καλύτερους όρους για τον κλάδο ή τη συγκεκριμένη επιχείρησή σας.

Διατηρήστε το περιεχόμενο φρέσκο–Γράψτε περισσότερο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας και ενημερώνετε τακτικά τυχόν πληροφορίες. Για αναρτήσεις ιστολογίου ή περιεχόμενο σχετικό με τον κλάδο, γράψτε μεγαλύτερες αναρτήσεις που σίγουρα θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης για αυτό το θέμα. Μια καλή πρόταση ελάχιστου μήκους είναι περίπου 500 λέξεις, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλύτερο όταν πρόκειται για ιστολόγια. Η Google δίνει προτεραιότητα στο νέο περιεχόμενο, επομένως για να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα, πρέπει να συνεχίσετε να ενημερώνετε το περιεχόμενο.

Χρησιμοποιήστε συνδέσμους– Για να συνδεθείτε ξανά με τον ιστότοπό σας, χρησιμοποιήστε συνδέσμους από άλλους ιστότοπους, διαφημίσεις, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα. Αυτό προωθεί την τακτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπο και διασφαλίζει ότι ο ιστότοπός σας είναι προσβάσιμος από πολλές τοποθεσίες. Οι σύνδεσμοι παρέχουν επίσης καλύτερες ευκαιρίες για να παρακολουθείτε από πού προέρχονται οι άνθρωποι στο διαδίκτυο, εκτός από πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είναι.

Οι κριτικές έχουν επίσης σημασία– Απαντήστε σε κάθε κριτική που λαμβάνετε, ακόμα κι αν είναι ένα απλό «ευχαριστώ». Αυτό περιλαμβάνει την απάντηση σε αρνητικές κριτικές για να δείτε πώς να διορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα που οδήγησε σε αρνητική εμπειρία. Στους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν ότι οι επιχειρήσεις νοιάζονται για τους πελάτες τους και είναι πρόθυμες να διορθώσουν λάθη ή να κάνουν το καλύτερο από μια κακή κατάσταση. Πολλοί ερευνητές διαβάζουν κριτικές και τείνουν να αναζητούν ένα όνομα επιχείρησης στο διαδίκτυο μαζί με τον όρο „αναθεώρηση“ για να διαβάσουν σχετικά με ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή μια επιχείρηση προτού το δοκιμάσουν.

Δημιουργία λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης–Δημιουργήστε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη μικρή επιχείρησή σας σε ιστότοπους όπως το Yelp, το Facebook, το Twitter, το Instagram, το LinkedIn και οποιουσδήποτε άλλους ιστότοπους δικτύωσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή πλατφόρμες κοινωνικών μέσων συγκεκριμένης βιομηχανίας που έχουν νόημα για την επιχείρησή σας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν τους πιθανούς πελάτες να βρουν τον ιστότοπό σας, να αλληλεπιδράσουν με την επωνυμία σας και να μάθουν περισσότερα για το τι έχει να προσφέρει η επιχείρησή σας.

Προσθήκη Διόρθωσης τοπικής παραπομπής–Όλες οι πληροφορίες για τον ιστότοπό σας θα πρέπει να είναι ίδιες σε κάθε σελίδα (όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, τοποθεσία κ.λπ.). Αυτοί οι παράγοντες (NAP) είναι ένα από τα κορυφαία κριτήρια τοπικής κατάταξης. Η συνοχή με αυτές τις πληροφορίες βοηθά τους ανθρώπους να βρουν την επιχείρησή σας πιο γρήγορα και διασφαλίζει ότι έχουν τις σωστές πληροφορίες για να επικοινωνήσουν ή να σας επισκεφτούν. Επιπλέον, η Google αντλεί πληροφορίες επαφών και επιχείρησης από τον ιστότοπό σας για εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δώστε προσοχή στην κυκλοφορία-Ολοκλήρωση αγοράς Google Console, το οποίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο SEO που είναι χρήσιμο για την κατανόηση της επισκεψιμότητας και της απόδοσης αναζήτησης του ιστότοπού σας. Αυτό το εργαλείο παρέχει μία από τις καλύτερες αναπαραστάσεις και ανάλυση του γιατί το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας και μπορεί να παρέχει συμβουλές για την καλύτερη απόδοση του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Το Search Console σάς διδάσκει πώς να βελτιστοποιήσετε την εμφάνιση αναζήτησής σας στο Google και να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Αποκτήστε τοπικό SEO για την επιχείρησή σας

Η Jives Media παρέχει προσαρμοσμένες υπηρεσίες βελτιστοποίησης τοπικών μηχανών αναζήτησης. Έχουμε εμπειρία στη βελτιστοποίηση για τοπική αναζήτηση και προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες SEO για να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπός σας στέλνει το σωστό μήνυμα και προσελκύει τους σωστούς πελάτες. Κατανοήστε γιατί το τοπικό SEO είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας και προσελκύστε περισσότερους πελάτες.

Παρέχουμε τις καλύτερες τοπικές υπηρεσίες SEO, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Η αφοσιωμένη ομάδα ειδικών SEO μας αναλύει δεδομένα απόδοσης μάρκετινγκ για να διασφαλίσει ότι η καμπάνια σας είναι βελτιστοποιημένη για να παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, KPI και αναφορές.

Υλοποιούμε τα ευρήματα από την ανάλυσή μας για να βοηθήσουμε την καμπάνια ψηφιακού μάρκετινγκ και τον ιστότοπό σας να ευδοκιμήσουν. Μέσω της συνεχούς βελτιστοποίησης, διασφαλίζουμε ότι κάθε πτυχή της στρατηγικής και της καμπάνιας ψηφιακού μάρκετινγκ συγκεντρώνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την προσέλκυση τοπικών πελατών και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Βοηθάμε να προωθήσετε την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης με την απρόσκοπτη διαδικασία βελτιστοποίησης. Καλέστε το Jives Media ή επικοινωνήστε μαζί μας στον ιστότοπό μας.

Schreibe einen Kommentar