Βρίσκοντας το σπίτι στο μονοπάτι Katy Bike

1
Βρίσκοντας το σπίτι στο μονοπάτι Katy Bike

Βρίσκοντας το σπίτι στο μονοπάτι Katy Bike

Το Katy Trail είναι το μεγαλύτερο συνεχόμενο σιδηροδρομικό μονοπάτι στη χώρα. Διασχίζει 225 μίλια από τα ανατολικά σύνορα του Μιζούρι έως σχεδόν όλη τη διαδρομή στην πολιτεία στην πόλη Κλίντον. Το μονοπάτι προσελκύει ποδηλάτες, πεζοπόρους και άλλους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο για να το επισκεφτούν πριν επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Αλλά για τον ξεναγό και τον μάνατζέρ μας, Teri Moore, το Katy Trail έγινε σπίτι. Τώρα, μοιράζεται την αγάπη της για τη διαδρομή μέσω της ποδηλατικής μας περιοδείας Katy Trail.

«Μετακόμισα σε αυτήν την περιοχή λόγω του μονοπατιού», είπε ο Teri. «Βρήκα το μονοπάτι οδηγώντας το με έναν φίλο και μετά αποφάσισα να επιστρέψω για να ζήσω αρκετά χρόνια αργότερα, χωρίς πραγματικά σχέδιο, αλλά να είμαι εδώ».

Η αρχή ενός δια βίου πάθους

Η Teri εισήχθη στην ποδηλασία όταν αγόρασε το πρώτο της ποδήλατο δρόμου το 1993. Μέσα στον πρώτο χρόνο της καριέρας της στην ποδηλασία, οδήγησε το Εγγραφείτε για την ετήσια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο στην Αϊόβα (RAGBRAI για συντομία). Γρήγορα ερωτεύτηκε το ποδήλατο μεγάλων αποστάσεων. Ωστόσο, η πρώτη της εμπειρία στο σιδηροδρομικό μονοπάτι ήταν στο Katy μερικά χρόνια αργότερα.

«Ήμουν αυστηρός δρομέας», είπε. «Δεν είχα οδηγήσει ποτέ ξανά μονοπάτι και πραγματικά δεν ήξερα τίποτα για τις σιδηροδρομικές διαδρομές. Σκεφτήκαμε μάλιστα ότι θα βρεθούμε σε μπελάδες αν αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας στην κορυφή του μονοπατιού και φύγαμε μακριά από αυτά. Πραγματικά δεν είχα ιδέα.“

Η Teri Moore κάνει βόλτα στο Katy TrailΣτο ταξίδι, η Teri και η φίλη της βρέθηκαν άρρωστα προετοιμασμένοι το βράδυ μετά από μια καθυστερημένη έναρξη. Γρήγορα, άρχισαν να τηλεφωνούν στο τοπικό bed & breakfast. Ευτυχώς βρήκαν ένα μέρος για να μείνουν για τη νύχτα, παρόλο που δεν ήταν απαραίτητα έτοιμοι να πληρώσουν αμέσως. Το επόμενο πρωί επέστρεψαν στα αυτοκίνητά τους με μια εντελώς νέα προοπτική.

Η εμπειρία πυροδότησε το ενδιαφέρον της Teri για ιππασία με σιδηροδρομικά μονοπάτια και αργότερα για την συσκευασία ποδηλάτων. Σύντομα έκανε ποδήλατο 1.200 μίλια σε μια σόλο περιοδεία χρησιμοποιώντας το δίκτυο μονοπατιών στην πολιτεία της, το Ιλινόις.

«Τα μονοπάτια ήταν το πράγμα μου από τότε», είπε. “Τι υπέροχος τρόπος να ταξιδέψεις!”

Χρόνια αργότερα, η Teri αποφάσισε να επιστρέψει στο Μιζούρι από μια ιδιοτροπία και έζησε για λίγο με τους ιδιοκτήτες του B&B από την πρώτη της φορά στο μονοπάτι. Τελικά, εγκαταστάθηκε σε ένα σπίτι με θέα στο μονοπάτι σε μια από τις πολλές γραφικές πόλεις που είχε διανύσει τόσα χρόνια πριν.

Life Along the Katy

Η Τέρι ένιωσε την αίσθηση του σπιτιού σε εκείνη την πρώτη βόλτα στο Katy Trail. Το περιγράφει σαν να βρίσκει τη φυλή της στους ανθρώπους, το τοπίο και τη φαινομενικά ατελείωτη ποδηλασία.

«Μου άρεσε να κάθομαι στη βεράντα και να παρακολουθώ τους ποδηλάτες να περνούν καθημερινά», είπε ο Teri. «Συχνά οι φίλοι μας περνούσαν από το σπίτι μας, κουνούσαν το χέρι και έλεγαν ένα γεια. Μπορούσαμε να ανταποκριθούμε εύκολα από ένα τέταρτο του μιλίου μακριά, επειδή ο ήχος μας ανέβασε την μπλόφα».

Katy Trail ποδηλασία

Καθώς εγκαταστάθηκε, η Teri άρχισε να εργάζεται σε ένα κατάστημα ποδηλάτων που εξυπηρετούσε τους ποδηλάτες κατά μήκος του Katy. Η ζωή της ριζώθηκε στο μονοπάτι. Μετακινούσε από και προς το κατάστημα χρησιμοποιώντας το μονοπάτι και οδήγησε το μονοπάτι για να επισκεφτεί κοντινές πόλεις. Έγινε υπέρμαχος της ποδηλασίας, βοηθώντας στην καλλιέργεια μιας τοπικής κοινότητας που προσελκύθηκε από την Katy όπως και εκείνη.

Η Teri έμαθε για την καθοδήγηση ποδηλάτων κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο κατάστημα. Μια μέρα, έπεσε πάνω σε δύο οδηγούς του Wilderness Voyageurs που έκαναν μια περιήγηση στο Katy.

«Τους είπα ότι ήταν η δουλειά των ονείρων μου», είπε η Teri.

Ζώντας το όνειρο

Και αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η Teri οδήγησε το πρώτο της ταξίδι μαζί μας στο Katy Trail το 2017. Η σύνδεση, το πάθος και η γνώση της έγιναν ανεκτίμητα καθώς μοιράστηκε το μέρος που αποκαλούσε σπίτι με άλλους στην περιήγησή μας με το Katy Trail.

«Λέω στους ανθρώπους αν θέλουν να μάθουν κάτι για οποιοδήποτε μέρος του μονοπατιού, είμαι το άτομο που θα ρωτήσω», είπε. «Το έχω οδηγήσει, το έχω οδηγήσει και το έχω οδηγήσει από άκρη σε άκρη πιθανώς 35 φορές».

Με την εκτεταμένη εξοικείωση της με το μονοπάτι, η Teri απολαμβάνει να μυεί νέους επισκέπτες στην κρυμμένη ομορφιά μιας πολιτείας που συχνά παραβλέπεται. Για αυτήν, η ποδηλασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξει στους επισκέπτες τις περιπλοκές του πολιτισμού, της τέχνης και της κοινότητας που βρίσκονται σε καθεμία από τις μοναδικές πόλεις που είναι διάσπαρτες στη διαδρομή.

Καθώς οδηγεί κατά μήκος του μονοπατιού, η Teri συναντά τακτικά παλιούς επισκέπτες που έχουν επιστρέψει στο μονοπάτι, φίλους που ζουν και έχουν επιχειρήσεις στο Katy και ακόμη και μερικούς τετράποδους φίλους που γνωρίζει με το μικρό τους όνομα. Όλοι οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με το Teri συχνά απολαμβάνουν περισσότερο την οπτική γωνία ενός ντόπιου παρά μόνο ενός εξωτερικού επισκέπτη.

«Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους να περνούν υπέροχα κάνοντας ποδήλατο», είπε. «Ελπίζω οι επισκέπτες μας να έρθουν με μεγάλο σεβασμό για το μονοπάτι, τη συντήρηση του μονοπατιού, τις εμπειρίες του μονοπατιού και το Μισούρι γενικά».

Λίγο Teri σε κάθε ταξίδι

Αν και η Teri δεν μπορεί να καθοδηγήσει κάθε ταξίδι κατά μήκος του Katy, υπάρχει λίγο από αυτήν σε κάθε ταξίδι. Φέτος έχει μπει στο ρόλο της tour manager πέρα ​​από την απλή ξεναγό. Ως tour manager, είναι αυτή που διαμορφώνει την εμπειρία που διευκολύνουν οι ξεναγοί. Τα χρόνια της αγάπης και της ζωής της κατά μήκος του μονοπατιού Katy γίνονται αισθητά σε όλο το ταξίδι.

Και ίσως, να τη δείτε να κουνάει λίγο πιο πέρα ​​από το μονοπάτι ή να είστε αρκετά τυχεροί να την έχετε ως οδηγό όταν θα έρθετε μαζί μας σε μια από τις περιηγήσεις μας στο Katy Trail.


Το Wilderness Voyageurs πραγματοποιεί πλήρως υποστηριζόμενες ξεναγήσεις με ποδήλατο από πανδοχείο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσφέρουμε περισσότερες εκδρομές με σιδηροδρομικά μονοπάτια και προορισμούς ποδηλασίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία περιηγήσεων με ποδήλατο με έδρα τις ΗΠΑ.

Schreibe einen Kommentar