Βιώσιμα υλικά εξωραϊσμού για την αυλή σας χωρίς νερό

4
Βιώσιμα υλικά εξωραϊσμού για την αυλή σας χωρίς νερό

Αειφόρα υλικά εξωραϊσμού μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός όμορφου, αυλή χωρίς νερό. Αυτά τα υλικά κυμαίνονται από πέτρες και πέτρες μέχρι σάπια φύλλα, άμμο και χαλίκι. Χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο, ανθεκτικό στην ξηρασία κήπου που απαιτεί ελάχιστο έως καθόλου πότισμα. Σε αυτό το blog post, θα εξερευνήσουμε τα διάφορα αειφόρα υλικά εξωραϊσμού διαθέσιμα και συζητήστε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας αυλής χωρίς νερό.

Βράχοι

Όταν επιλέγετε βράχους για σας αυλή χωρίς νερό, εξετάστε το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Μπορείτε να επιλέξετε μεγάλες, τολμηρές πέτρες που θα ξεχωρίζουν ή να επιλέξετε μικρά, ομοιόμορφα βότσαλα για να δημιουργήσετε ένα πιο διακριτικό τοπίο. Ενώ οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, μπορείτε επίσης να βρείτε βράχους σε διάφορες αποχρώσεις, όπως ροζ, μπλε και πράσινο. Αφού επιλέξετε τους βράχους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, είναι σημαντικό να προσέχετε κατά την τοποθέτησή τους. Βεβαιωθείτε ότι απλώνονται ομοιόμορφα και με ασφάλεια, ώστε να μην μετατοπιστούν ή να μην ισορροπήσουν με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε μικρότερες πέτρες ή χαλίκια μεταξύ των μεγαλύτερων βράχων για μια πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Είτε τα χρησιμοποιείτε για διακόσμηση είτε για πρακτικούς λόγους, οι βράχοι είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς αυλή χωρίς νερό. Με λίγο προγραμματισμό και φροντίδα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική οθόνη εξωραϊσμού που δεν θα απαιτεί πολύ πότισμα.

καλύπτουν εκτεθειμένες ρίζες

Η σωστή χρήση φυσικών υλικών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αυλή σας χωρίς νερό πράσινη.

Σάπια φύλλα

Όταν επιλέγετε σάπια φύλλα, επιλέξτε οργανικούς τύπους όπως ροκανίδια ή φλοιό. Αυτά όχι μόνο θα εξοικονομήσουν νερό αλλά θα παρέχουν επίσης απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Όσο πιο παχύ είναι το στρώμα του σάπια φύλλα, τόσο το καλύτερο. Ένα παχύ στρώμα σάπια φύλλα περίπου 3 έως 4 ίντσες βάθος θα προσφέρει τα περισσότερα οφέλη. Φροντίστε να το απλώνετε ομοιόμορφα στα κρεβάτια του κήπου σας και να το αντικαθιστάτε μία φορά το χρόνο ή όπως χρειάζεται.

Αμμος

Όταν επιλέγετε άμμο, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι ο σωστός τύπος για το έργο σας. Διαφορετικοί τύποι άμμου έχουν διαφορετικές ιδιότητες που τους καθιστούν καλύτερους ή χειρότερους για ορισμένες χρήσεις. Για παράδειγμα, μερικές άμμοι είναι πολύ χοντρές και δεν παρέχουν καλή αποστράγγιση, ενώ άλλες μπορεί να είναι πολύ λεπτές και συμπαγείς. Θέλετε να επιλέξετε μια άμμο που θα παρέχει καλή αποστράγγιση και δεν θα συμπιέζεται εύκολα.

Αφού επιλέξετε τη σωστή άμμο για το έργο σας, μπορείτε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε με διάφορους τρόπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μονοπατιών και ορίων, καθώς και για την παροχή ελκυστικής κάλυψης εδάφους σε περιοχές όπου δεν υπάρχει πολύ άλλη ανάπτυξη. Η λεπτότερη άμμος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση του σάπια φύλλα για να κρατήσει τα ζιζάνια κάτω, παρέχοντας παράλληλα μια λύση χαμηλής συντήρησης. Αν αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο για να δημιουργήσετε ένα όμορφο και βιώσιμο τοπίο χωρίς να ανησυχείτε για το πότισμα, τότε η άμμος θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση.

Χαλίκι

Εκτός από την παροχή οπτικού ενδιαφέροντος, το χαλίκι λειτουργεί επίσης για να συγκρατήσει τα ζιζάνια και να αποτρέψει τη διάβρωση του εδάφους. Το χαλίκι λειτουργεί ως ανώτερο στρώμα για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος, ενώ αποτρέπει τη ροή του νερού και την πρόκληση ζημιάς. Επιπλέον, εμποδίζει τα ζιζάνια να εμφανίζονται πολύ συχνά, εξοικονομώντας σας από την ταλαιπωρία του ξεχορταρίσματος.

Ακόμα καλύτερα, το χαλίκι είναι σχετικά φθηνό και εύκολο στην εγκατάσταση. Μπορείτε να αγοράσετε χαλίκι χύμα το πολύ επιχειρήσεις εξωραϊσμού, ή μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να κάνει τη δουλειά για εσάς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αφού το απλώσετε, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για πολλή συντήρηση – μόνο μερικές περιστασιακές τσουγκράνες για να φαίνεται τακτοποιημένο και τακτοποιημένο.

Βιώσιμα υλικά εξωραϊσμού για την αυλή σας χωρίς νερό2022-12-19Παντού Χώμα & Πέτραhttps://soilandstone.com/wp-content/uploads/2022/01/man-doing-yard-work-chores-by-spreading-mulch-arou-2021-09-01-17-50-45-utc. jpg200 εικονοστοιχεία200 εικονοστοιχεία

Schreibe einen Kommentar