Βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους – Η Επιστήμη της Γήρανσης

0
Βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους – Η Επιστήμη της Γήρανσης

Στις 20 Νοεμβρίου 2020, η Σχολή Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και το Penn Roybal Center on Palliative Care in Dementia συγχρηματοδότησε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα Έξυπνα κρεβάτια, σπίτια και ρομπότ: αναδυόμενες τεχνολογικές ευκαιρίες για τη γήρανση.

Το διαδικτυακό σεμινάριο ήταν η πιο πρόσφατη εικονική διάλεξη που φιλοξενήθηκε από Το Philadelphia Technology and Aging Meetup Groupμια ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος που δημιουργήθηκε από την Penn Nursing’s Γιώργος Δεμίρης, PhD, FACMIPenn Integrates Knowledge University Professor, και Pamela Z. Cacchione, PhD, CRNP, GNP, BC, FGSA, FAANRalston House Endowed Term Chair in Gerontological Nursing και Αναπληρωτής Καθηγητής Γεροψυχιατρικής Νοσηλευτικής.

Εκτός από την παρουσίαση του Δρ. Δεμίρη, προσκεκλημένοι ομιλητές περιελάμβαναν:

 • Eric D. Agdeppa, PhD, MTM
  GM και Εκτελεστικός Διευθυντής, Global Innovation
  Οργανισμός, Hillrom
 • Michelle J. Johnson, PhD
  Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Τμήμα Βιομηχανικής, Διευθυντής, Rehabilitation Robotics Lab (GRASP)
  Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια
 • Amanda Lazar, PhD
  College of Information Studies (iSchool)
  Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ

Το πλήρες διαδικτυακό σεμινάριο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σχετικά με το Philadelphia Technology and Aging Meetup Group

Η ομάδα Philadelphia Technology and Aging δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει ακαδημαϊκούς ερευνητές, κλινικούς γιατρούς, συνεργάτες του κλάδου και σχεδιαστές συστημάτων για να προωθήσει έναν διάλογο σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση τεχνολογικών εργαλείων για την υποστήριξη της γήρανσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους.

«Οραματιζόμαστε αυτό ως μια ευκαιρία δικτύωσης και έναν τρόπο για να προωθήσουμε το πεδίο της καινοτομίας για τη γήρανση, ενώ αντιμετωπίζουμε το ευρύ φάσμα των τεχνικών, κλινικών, ηθικών και πρακτικών επιπτώσεων της χρήσης της τεχνολογίας», εξήγησε ο Δρ. Demeris. «Ενώ αρχικά είχαμε μια αυτοπροσώπως μηνιαία συνάντηση για να συνδέσουμε διάφορες οντότητες και ενδιαφερόμενους φορείς στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Φιλαδέλφειας, αλλάξαμε σε μια διαδικτυακή μορφή σε περιόδους κοινωνικής απόστασης που μας επέτρεπε να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο κοινό».

Για να συμμετάσχετε στην ομάδα ή να λαμβάνετε επικοινωνίες σχετικά με επερχόμενες διαλέξεις ή/και διαδικτυακά σεμινάρια, Κάντε κλικ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε: [email protected]

Schreibe einen Kommentar