Αύξηση Προσωπικού έναντι Συμβουλευτικής βάσει Έργων

11
Αύξηση Προσωπικού έναντι Συμβουλευτικής βάσει Έργων

Η διαδικασία σχεδιασμού για ένα έργο λογισμικού μπορεί να είναι εντατική, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι ότι διαθέτετε όλους τους πόρους που χρειάζεστε για να το ολοκληρώσετε.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε – και να χρησιμοποιήσετε – τους κατάλληλους πόρους για τις ανάγκες ανάπτυξης λογισμικού σας.

Μεταξύ αυτών των επιλογών, οι δύο πιο κοινές ονομάζονται αύξηση προσωπικού και συμβουλευτική βάσει έργου. Τι ακριβώς είναι όμως αυτές οι στρατηγικές; Πώς είναι διαφορετικοί? Και ποιο θα πρέπει να επιλέξετε για το επόμενο έργο ανάπτυξης λογισμικού σας;

Τι είναι η Αύξηση Προσωπικού;

Τι είναι η Αύξηση Προσωπικού;

Ας ξεκινήσουμε με την αύξηση του προσωπικού.

Η αύξηση προσωπικού είναι ένας όρος για την πρόσληψη μιας εξωτερικής εταιρείας για να συμβάλει στην κάλυψη τυχόν κενών στο τρέχον εσωτερικό προσωπικό σας.

Είναι πιο εύκολο να το καταλάβετε αυτό με ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι αυτή τη στιγμή έχετε μια εσωτερική ομάδα ανάπτυξης λογισμικού με 10 άτομα. Νιώθετε ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ολοκληρώσετε το έργο ανάπτυξης λογισμικού στον χρόνο που θα θέλατε, γι‘ αυτό καλείτε μια εταιρεία αύξησης προσωπικού για να σας βοηθήσει να καλύψετε το κενό.

Κανονίζετε ώστε η εταιρεία αύξησης προσωπικού να στείλει 3 νέους προγραμματιστές λογισμικού να εργαστούν στο γραφείο σας, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής. Θα παραμείνουν στην εταιρεία σας μόνο για τη διάρκεια αυτού του έργου ή σε ένα χρονοδιάγραμμα που καθορίζεται από τη συγκεκριμένη συμφωνία σας.

Συγχαρητήρια! Τώρα έχετε 13 προγραμματιστές για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο.

Τα οφέλη της αύξησης του προσωπικού

Τα οφέλη και οι προκλήσεις της αύξησης του προσωπικού

Λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη αυτής της προσέγγισης;

 • Ελεγμένοι, έμπειροι προγραμματιστές λογισμικού. Για αρχάριους, εφόσον εργάζεστε με μια αξιόπιστη εταιρεία αύξησης προσωπικού, μπορείτε να βασιστείτε στο να αποκτήσετε ελεγμένους, έμπειρους προγραμματιστές λογισμικού. Όπως θα δούμε, η συμβουλευτική προσέγγιση βάσει έργου μπορεί μερικές φορές να είναι περισσότερο τυχερός. Αν ψάχνετε για τους καλύτερους, πιο ταλαντούχους ανθρώπους που είναι διαθέσιμοι για τον προϋπολογισμό σας, η αύξηση του προσωπικού μπορεί να είναι η καλύτερη κίνηση.
 • Εργασία με βάση το γραφείο. Σε ορισμένες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού αρέσει αυτό το λογισμικό επειδή τους επιτρέπει να φέρουν νέους, προσωρινούς προγραμματιστές λογισμικού στο φυσικό γραφείο. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό, όπως η δυνατότητα στενής παρακολούθησης και επίβλεψης της εργασίας τους. θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με άλλους προγραμματιστές πρόσωπο με πρόσωπο. Υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα σε αυτό, όπως θα δούμε στην επόμενη ενότητα.
 • Ευκολία στη χρήση με υπάρχουσες ομάδες ανάπτυξης. Εάν έχετε ήδη μια ομάδα ανάπτυξης λογισμικού και αναζητάτε μόνο μερικούς επιπλέον προγραμματιστές για να προσθέσετε, η αύξηση του προσωπικού είναι πολύ βολική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πιο ταλαντούχους πόρους σας, ενώ προσθέτετε προσωρινά τους νέους πόρους που χρειάζεστε.
 • Τοπικές ώρες. Επειδή όλοι θα εργάζεστε στην ίδια τοποθεσία, μπορείτε να εργάζεστε τις ίδιες ώρες. Κατά την εξωτερική ανάθεση, μερικές φορές θα αντιμετωπίσετε ζητήματα ζώνης ώρας που εμποδίζουν τους προγραμματιστές λογισμικού να εργαστούν σε επικαλυπτόμενες βάρδιες. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με την αύξηση προσωπικού προγραμματιστή.
 • Σχετικά χαμηλό κόστος. Οι προγραμματιστές αύξησης προσωπικού συνδέονται συνήθως με υψηλότερο ποσοστό από άλλους εργαζόμενους. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη, αυτά τα κόστη είναι σχετικά χαμηλά. Η αύξηση του προσωπικού είναι πολύ πιο απλή και οικονομικά αποδοτική από την αναζήτηση προσλήψεων πλήρους απασχόλησης στα περισσότερα σενάρια – αν και εξακολουθεί να μην είναι τόσο αποδοτική από πλευράς κόστους όσο η συμβουλευτική βάσει έργου.

Οι προκλήσεις της αύξησης του προσωπικού

Υπάρχουν επίσης μερικές μοναδικές προκλήσεις που σχετίζονται με την αύξηση του προσωπικού.

 • Έρευνα και ανάλυση. Εάν πρόκειται να προσλάβετε αξιόπιστους προσωρινούς προγραμματιστές λογισμικού, πρέπει να κάνετε εξαντλητική έρευνα και ανάλυση. Δεν είναι όλες οι εταιρείες αύξησης προσωπικού ανάπτυξης λογισμικού εξίσου πολύτιμες, επομένως εναπόκειται σε εσάς να ερευνήσετε πολλές διαφορετικές επιλογές και να βρείτε την καλύτερη κατάλληλη για τις ανάγκες σας.
 • Επιπλέον κόστος και ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχουν κάποιες επιπλέον δαπάνες που σχετίζονται με την αύξηση του προσωπικού σας και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού σας θα έχει κάποια επιπλέον δουλειά να κάνει. Είστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα αυτών των νέων προσλήψεων σαν να ήταν δικοί σας υπάλληλοι, κάτι που εισάγει ορισμένες νομικές περιπλοκές που μπορεί να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κατά την εξωτερική ανάθεση.
 • Απαιτήσεις γραφείου. Θυμηθείτε, η αύξηση του προσωπικού σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερα άτομα να εργάζονται στο φυσικό σας γραφείο. Θα είστε υπεύθυνοι να παρέχετε σε αυτούς τους ανθρώπους γραφεία, εξοπλισμό, λογισμικό και άλλα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της εργασίας – και το συνολικό κόστος γραφείου σας μπορεί επίσης να αυξηθεί.
 • Έλλειψη ευελιξίας. Δεν έχετε τόση ευελιξία με την αύξηση του προσωπικού όσο με τη συμβουλευτική βάσει έργου. Οι εταιρείες αύξησης προσωπικού συνήθως έχουν τυπικές συμβάσεις και τυπικούς κανόνες συμπεριφοράς στους οποίους πρέπει να τηρείτε. Σε σύγκριση με τη συμβουλευτική που βασίζεται σε έργα, δεν υπάρχουν σχεδόν τόσες πολλές επιλογές.

Τι είναι η Συμβουλευτική βάσει Έργων;

Τι είναι η Συμβουλευτική βάσει Έργων;

Η συμβουλευτική βάσει έργου είναι μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση.

Μερικές φορές θα ακούσετε αυτή τη στρατηγική να αναφέρεται ως εξωτερική ανάθεση και συνοδεύεται από πολύ μεγαλύτερη ευελιξία από την αύξηση του προσωπικού.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν αρκετές βιώσιμες επιλογές εξωτερικής ανάθεσης στη διάθεσή σας. Ανεξάρτητα από το αν έχετε εσωτερική ομάδα ή όχι, θα βασίζεστε σε εξωτερικά μέρη για να αποκτήσετε περισσότερους προγραμματιστές λογισμικού για να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε ένα έργο.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προσλάβετε μια χούφτα ελεύθερους επαγγελματίες/ανεξάρτητους εργολάβους που βρήκατε μέσω μιας απλής αναζήτησης. Θα μπορούσε να σημαίνει συνεργασία με μια τοπική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για ένα συγκεκριμένο έργο. Θα μπορούσε ακόμη και να σημαίνει εξωτερική ανάθεση σε μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού στο εξωτερικό, ώστε να μπορείτε να μειώσετε τα έξοδά σας.

Οι λύσεις εδώ είναι πολλές και οι σωστές εξαρτώνται από τα κίνητρά σας. Για παράδειγμα, εάν απλά προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα κομμάτι λογισμικού όσο το δυνατόν φθηνότερα, η εξωτερική ανάθεση έχει πιο νόημα από τη συνεργασία με μια τοπική ομάδα ανάπτυξης.

Τα οφέλη της Συμβουλευτικής βάσει Έργων

Τα οφέλη και οι προκλήσεις της συμβουλευτικής βάσει έργου

Τα οφέλη της συμβουλευτικής βάσει έργων είναι ελκυστικά για πολλούς προγραμματιστές λογισμικού:

 • Χωρίς επιπλέον επιβάρυνση HR ή IT. Δεν θα χρειαστεί να επιβαρύνετε τα τμήματα HR ή IT με νέες ευθύνες ή πρόσθετες νομικές περιπλοκές. Επίσης, δεν θα αντιμετωπίσετε επιπλέον κόστος, πέρα ​​από αυτό που πληρώνετε για την εξωτερική ανάθεση. Η συμβουλευτική βάσει έργου έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν απλούστερη, που σημαίνει ότι ο οργανισμός σας μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά.
 • Χωρίς απαιτήσεις γραφείου. Επίσης, δεν έχετε απαιτήσεις γραφείου. Εάν δεν έχετε γραφείο, αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο. δεν θα χρειαστεί να παρέχετε στους εργαζομένους σας εξοπλισμό, εργαλεία ή ακόμη και χώρο εργασίας (στις περισσότερες περιπτώσεις). Εάν εργάζεστε ήδη σε έναν μικρό ή πολυσύχναστο χώρο ή εάν εργάζεστε εντελώς εξ αποστάσεως, έχετε υπόψη σας αυτό το πλεονέκτημα.
 • Απόλυτη ευελιξία. Η συμβουλευτική βάσει έργων ευνοείται επίσης λόγω της απόλυτης ευελιξίας της. Μπορείτε να μεταφέρετε την εργασία σε μια εταιρεία σε άλλη χώρα, μπορείτε να συνεργαστείτε με ντόπιους, μπορείτε να συντονίσετε μια ομάδα ελεύθερων επαγγελματιών ή να κάνετε λίγο από τα πάντα. Εάν συνεργάζεστε με έναν ελεύθερο επαγγελματία και τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορείτε να κόψετε τους δεσμούς μαζί του και να προχωρήσετε. Εάν δεν σας αρέσουν οι όροι μιας συμφωνίας, μπορείτε να διαπραγματευτείτε μια αλλαγή ή να βρείτε κάποιον άλλο. Ποτέ δεν είστε κλειδωμένοι σε τίποτα και μπορείτε να δημιουργήσετε μια συνεργασία που πραγματικά λειτουργεί υπέρ σας.
 • Χαμηλό κόστος. Η συμβουλευτική βάσει έργου είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρή από την αύξηση του προσωπικού, ειδικά εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε offshore την εργασία ή να εργαστείτε με ελεύθερους επαγγελματίες. Οι ωριαίες χρεώσεις είναι συνήθως χαμηλότερες, υπάρχουν λιγότερες υλικοτεχνικές πολυπλοκότητες και δεν θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον κόστος σε άλλα τμήματα του οργανισμού σας. Εάν προσπαθείτε να αναπτύξετε λογισμικό με τον πιο περιορισμένο δυνατό προϋπολογισμό, αυτή είναι η επιλογή για εσάς.

Οι Προκλήσεις της Συμβουλευτικής βάσει Έργων

Φυσικά, υπάρχουν επίσης ορισμένες προκλήσεις στη συμβουλευτική βάσει έργου:

 • Η αναγκαιότητα του vetting. Επειδή δεν θα έχετε μια εταιρεία αύξησης προσωπικού για να κάνει τη δουλειά για εσάς, θα είστε υπεύθυνοι για την ανακάλυψη, την έρευνα και τον έλεγχο υποψηφίων ανάπτυξης λογισμικού. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο εάν εργάζεστε με μια εταιρεία σε άλλη χώρα ή εάν προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με έναν άπιαστο ανεξάρτητο εργολάβο.
 • Ασυνεπή αποτελέσματα. Επειδή η συμβουλευτική βάσει έργου έχει τόσες πολλές μορφές και μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης είναι εξαιρετικά ασυνεπή. Μπορεί να βρείτε έναν καταπληκτικό, απίστευτα ταλαντούχο προγραμματιστή λογισμικού πρόθυμο να εργαστεί με γελοία χαμηλούς μισθούς – ή μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε υπερβολικά για κάποιον που σπάνια εμφανίζεται στη δουλειά. Πολλά εξαρτώνται από τη μοναδική ατομική σας προσέγγιση και τις επιλογές που κάνετε.
 • Προκλήσεις πολιτισμού και συγχρονισμού. Εάν αποφασίσετε να εργαστείτε με ανθρώπους σε άλλες περιοχές της χώρας ή σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, η συμβουλευτική βάσει έργων μπορεί να οδηγήσει σε πολιτιστικές προκλήσεις και προκλήσεις σχετικά με το χρόνο. Θα μπορούσατε να συναντήσετε ένα γλωσσικό εμπόδιο που δυσκολεύει την επικοινωνία. Η εσωτερική σας ομάδα και η εξωτερική ομάδα ενδέχεται να μην εργάζονται ποτέ τις ίδιες ώρες. Και οι προγραμματιστές λογισμικού σε άλλες χώρες μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες σχετικά με την εργασιακή ηθική και την ανάπτυξη γενικά. Η προληπτική επικοινωνία μπορεί να λύσει πολλά από αυτά τα ζητήματα, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε.
 • Θέματα ομαδικής εργασίας. Η αύξηση του προσωπικού είναι εν μέρει πολύτιμη επειδή μπορείτε να βάλετε νέα μέλη της ομάδας να αλληλεπιδρούν απευθείας με την υπάρχουσα εσωτερική ομάδα σας στον ίδιο χώρο και ταυτόχρονα. Επειδή αυτό δεν είναι συνήθως μια πραγματικότητα για τη συμβουλευτική βάσει έργου, μπορεί να αντιμετωπίσετε ορισμένα ζητήματα ομαδικής εργασίας. Εάν αυτό το έργο απαιτεί έντονη και συχνή συνεργασία, η αύξηση του προσωπικού θα μπορούσε να είναι η ανώτερη προσέγγιση.
 • Έλλειψη άμεσης διαθεσιμότητας. Μια άλλη έκκληση της αύξησης του προσωπικού είναι ότι οι εταιρείες αύξησης προσωπικού έχουν πάντα διαθέσιμους προγραμματιστές λογισμικού, έτοιμους να ξεκινήσουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με τη συμβουλευτική βάσει έργου, ανάλογα με τα τρίτα μέρη που θα βρείτε, αλλά δεν είναι σίγουρο.

Αύξηση Προσωπικού έναντι Συμβουλευτικής βάσει Έργων: Ποιο είναι το καλύτερο για το Επόμενο Έργο σας;

Αύξηση Προσωπικού έναντι Συμβουλευτικής βάσει Έργων

Λοιπόν, ποιο είναι καλύτερο για το επόμενο έργο ανάπτυξης λογισμικού σας; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αύξηση του προσωπικού ή τη συμβουλευτική βάσει έργου για να καλύψετε τα κενά στους διαθέσιμους πόρους σας;

Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και αδυναμίες και αξίζει να τα εξερευνήσετε.

Σκεφτείτε το:

 • Προϋπολογισμός. Η αύξηση του προσωπικού συνοδεύεται από μερικά επιπλέον πλεονεκτήματα, αλλά απαιτεί επίσης περισσότερα από εσάς από άποψη χρημάτων και προσπάθειας. Εάν εργάζεστε με αυστηρό προϋπολογισμό, η συμβουλευτική βάσει έργου είναι συνήθως καλύτερη επιλογή.
 • Υπάρχουσα ομάδα και γραφείο. Εάν δεν έχετε μια υπάρχουσα ομάδα ή ένα υπάρχον γραφείο, η συμβουλευτική βάσει έργου είναι πολύ πιο πρακτική. Εάν έχετε ήδη μια ομάδα ταλαντούχων προγραμματιστών, ένα ακμάζον γραφείο και την επιθυμία να συνεργαστούν όλοι προσωπικά, η αύξηση του προσωπικού είναι ο καλύτερος τρόπος.
 • Δυνατότητα ανθρώπινου δυναμικού και πληροφορικής. Σκεφτείτε επίσης την τρέχουσα ικανότητα HR και IT. Εάν προσλάβετε μια εταιρεία αύξησης προσωπικού, θα μπορούσατε να παρέχετε στις προσωρινές νέες προσλήψεις σας όλη την υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού, τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που απαιτούνται για να τους εξυπηρετήσουν;
 • Φύση έργου. Τέλος, σκεφτείτε τη φύση του έργου σας. Όσο μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο είναι το έργο, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η απόφασή σας. Όσο περισσότερη συνεργασία απαιτεί το έργο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να κλίνετε προς την αύξηση του προσωπικού. Απλώς έχετε κατά νου ότι επειδή η συμβουλευτική βάσει έργων είναι τόσο ευέλικτη, έχει τη δυνατότητα να χωρέσει περισσότερους τύπους έργων ανάπτυξης λογισμικού.

Προτού μπορέσετε να αποφασίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αύξηση του προσωπικού ή τη συμβουλευτική βάσει έργου για το επόμενο έργο ανάπτυξης λογισμικού σας, πρέπει να κατανοήσετε σταθερά τις ανάγκες και τους περιορισμούς σας.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με αυτό – και να σας βοηθήσουμε να βρείτε την τέλεια λύση για τις ανάγκες ανάπτυξης λογισμικού σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ή είστε έτοιμοι για μια διαβούλευση για το έργο ανάπτυξης λογισμικού; Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σήμερα!

Ράιαν Νιντ
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Ryan Nead (Προβολή όλων)

Schreibe einen Kommentar