Ας κάνουμε Shindig! Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για το σχολείο του αύριο

1
Ας κάνουμε Shindig!  Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για το σχολείο του αύριο

Shindig-screen

Αυτή η Πλούσια, Σύγχρονη Πλατφόρμα Συσκέψεων βίντεο θέτει το σκηνικό για την Αναδυόμενη τάξη οπουδήποτε, οποτεδήποτε

Η πρώτη φορά που συνάντησα τον Shindig ήταν όταν συμμετείχα σε ένα από τα «Future Trends Forum» του Bryan Alexander (για τα οποία έχω γράψει και προτείνω ανεπιφύλακτα)! Γλέντι είναι η πλατφόρμα στην οποία φιλοξενήθηκε η εκδήλωση και με κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον.

Σίγουρα, είχα χρησιμοποιήσει πολλά εργαλεία βιντεοδιάσκεψης που βασίζονταν στον ιστό στο παρελθόν, αλλά αυτό παρείχε περιόδους σύνδεσης – θα μπορούσατε να κάνετε τη δική σας ιδιωτική συνομιλία μέσω βίντεο με έναν άλλο χρήστη κάνοντας απλώς κλικ στην εικόνα του. Επίσης, επέτρεπε τη συμμετοχή ενός ή περισσότερων κύριων ηχείων και όποιος παρακολουθούσε μπορούσε να «αγοραστεί στη σκηνή» ανά πάσα στιγμή για να είναι ένας από τους κύριους ομιλητές. Αυτές και άλλες λειτουργίες έκαναν την εφαρμογή να ξεχωρίζει πραγματικά για μένα. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος που εντυπωσιάστηκα από τις δυνατότητες της Shindig – κέρδισαν την αναγνώριση „Cool Vendor“ από την Gartner για το 2017!

Επικοινώνησα με τους ανθρώπους στο Shindig και είχα την τύχη να μιλήσω με τον CEO και ιδρυτή Steve Gottlieb. Μπορούσα να δω γρήγορα τη σχέση μεταξύ της ποιότητας και του οράματος του προϊόντος και του πάθους του ανθρώπου πίσω από αυτό. Ήμουν επίσης ευχάριστα έκπληκτος με το πόσο καλά ο Steve παίρνει εκπαίδευση. Καθώς συζητούσαμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μια πλατφόρμα όπως αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, ήταν σαφές ότι ο Steve κατανοούσε τον κόσμο μας καθώς έτρεχε σε εκπαιδευτικά σενάρια και απαιτήσεις που ταιριάζουν στις δυνατότητες του Shindig.

Μια τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση θεμελιωδών αλλαγών

Εδώ και καιρό σκέφτομαι ένα κομμάτι που οραματίζεται πώς θα μπορούσε να είναι η φοιτητική εμπειρία το 2025 ή το 2030, και όταν το σκέφτομαι αυτό, ένα από τα πράγματα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ιδέα ότι οι μαθητές δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να φύγουν στο σχολείο κάθε μέρα – κάποιες μέρες θα πρέπει απλώς να μπορούν να πηγαίνουν από εκεί που βρίσκονται, μέσω μιας οπτικοακουστικής εμπειρίας. Τώρα δεν μιλάω για την ηλεκτρονική εκπαίδευση όπως τη γνωρίζουμε γενικά σήμερα – μια μάλλον απρόσωπη ασύγχρονη εμπειρία μάθησης που γενικά στερείται ισχυρών συνδέσεων με τον εκπαιδευτή και με άλλους μαθητές. Αναφέρομαι στο να νιώθεις άνετα μπροστά σε μια οθόνη και να συνδέεσαι με τον δάσκαλό σου όπου κι αν βρίσκεται, και με μαθητές σε όλο τον κόσμο, για να συμμετέχεις εικονικά σε ζωντανές διαλέξεις, διάλογο, ομαδική εργασία, προβληματισμό κ.λπ. Όταν κοιτάζω Shindig νομίζω – ΚΕΡΑΙΑ! Σχολείο του μέλλοντος.

Αυτό το βίντεο παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση ορισμένων τρόπων με τους οποίους το Shindig έχει χρησιμοποιηθεί στον κόσμο της εκπαίδευσης μέχρι στιγμής. Ανυπομονώ να μάθω και να γράψω περισσότερα για τη χρήση του Shindig και πώς τα σχολεία και τα ιδρύματα το αξιοποιούν. (Εν τω μεταξύ, αν θέλετε να δείτε ή να ζήσετε το Shinding, ρίξτε μια ματιά μία από τις ηχογραφημένες ή επερχόμενες εκδηλώσεις του „Future Trends Forum“ του Bryan Alexander).

https://www.youtube.com/watch?v=8wl8uT60YhA

Schreibe einen Kommentar