Απογοητευμένοι Προσπαθείτε να δουλέψετε ένα κατεστραμμένο σύστημα; Ρώτα τη Μαντλίν

1
Απογοητευμένοι Προσπαθείτε να δουλέψετε ένα κατεστραμμένο σύστημα;  Ρώτα τη Μαντλίν

Αγαπητή Madeleine,

Ζω και εργάζομαι σε μια τριτοκοσμική χώρα. Πήρα υποτροφίες και ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό στις επιχειρήσεις και την πληροφορική και έχω μια εξαιρετική, υψηλά αμειβόμενη δουλειά. Έχω δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα ανθρώπων που εργάζονται για μένα. Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτοί, είναι η κουλτούρα στην οποία εργαζόμαστε.

Πολλοί από τους υπαλλήλους μου αργούν πολύ ή χάνουν εντελώς τη δουλειά τους επειδή το σύστημα των δημόσιων συγκοινωνιών είναι τρομερό. Όταν βρέχει, τα λεωφορεία κολλάνε στη λάσπη και πολλοί από τους ανθρώπους μου δεν προσπαθούν καν να μπουν μέσα. Μια πολύ αξιόπιστη γυναίκα πήγαινε πάντα στη δουλειά επειδή έκανε ποδήλατο, αλλά κάποιος το έκλεψε και τώρα περπατάει έξι μίλια για να δουλέψει . Τα άτομα που έχουν συχνά αυτοκίνητα πρέπει να τα δανείζουν σε μέλη της οικογένειας ή πρέπει να κάνουν οικονομία για να τα επισκευάσουν. Προσπάθησα να ρυθμίσω τα πράγματα έτσι ώστε οι υπάλληλοί μου να μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως, αλλά το διαδίκτυο είναι συχνά ανύπαρκτο.

Συνεχίζω να βάζω στόχους που πιστεύω ότι πρέπει να μπορώ να πετύχω, αλλά δεν φαίνεται να κάνω πρόοδο με υπαλλήλους που συχνά δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά. Το αφεντικό μου καταλαβαίνει την κατάσταση, φυσικά – όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αλλά κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ να κάνει κάτι για να το διορθώσει. Αναρωτιόμουν τι θα έλεγες.

Ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω

_________________________________________________________________

Αγαπητέ ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω,

Εκτιμώ πολύ που ζήτησες και εύχομαι να είχα ένα μαγικό ραβδί για σένα. Μπορώ να ακούσω την απογοήτευσή σας. ακούγεται σαν να κολυμπάς ανάντη. Η ερώτησή μου είναι: κάντε εσείς νοιάζεσαι να κάνεις κάτι για να το φτιάξεις;

Όπως με κάθε βαθιά απογοήτευση, έχετε τρεις επιλογές:

  1. Μπορείς να αποφασίσεις να κάνεις κάτι και να δράσεις.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε την ομάδα σας (σε μια καλή μέρα χωρίς βροχή) για να σκεφτείτε πιθανές λύσεις. Μπορεί να ασκήσετε πίεση ώστε η εταιρεία σας να παρέχει μεταφορά στους υπαλλήλους της ή να πληρώσετε για αναβαθμισμένη, πιο αξιόπιστη υπηρεσία Διαδικτύου, ώστε οι άνθρωποι σας να μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως όταν χρειάζεται. Εάν το αφεντικό σας δεν νοιάζεται για την αδυναμία σας να πετύχετε τους στόχους σας, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Φαίνεται ότι μπορεί να παραιτηθεί από το status quo. Εάν δοκιμάσετε κάποια δημιουργική επίλυση προβλημάτων με την ομάδα σας και το αφεντικό σας, ίσως να πείσετε την εταιρεία σας να κάνει κάποιες επενδύσεις, ίσως μπορέσετε να επηρεάσετε κάποιες βελτιώσεις.

2. Μπορείτε να επιλέξετε να μην κάνετε τίποτα και να αποδεχτείτε τα πράγματα όπως είναι.

Αυτή είναι μια νόμιμη επιλογή. Τελικά, πρέπει να διακρίνετε τι είναι υπό τον έλεγχό σας και τι όχι. Στη συνέχεια, επιλέξτε πώς να ανταποκριθείτε στις ενοχλήσεις και τις ενοχλήσεις που προκύπτουν.

3. Μπορείτε να αφήσετε την κατάσταση.

Μπορείτε να αναζητήσετε άλλη δουλειά που δεν θα σας απαιτούσε να εξαρτάστε από άτομα που δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά. Φαίνεται ότι το θέμα είναι ευρέως διαδεδομένο και σας αρέσει η δουλειά σας, επομένως αυτό μπορεί να μην είναι λύση για εσάς.

Σας ενθαρρύνω να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βελτιώσετε τις πιθανότητες των ανθρώπων σας να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Στη συνέχεια, διατηρήστε τα σχέδιά σας ευέλικτα και αφήστε τα υπόλοιπα να πάνε.

Αγάπη, Μαντλίν

Σχετικά με τη Madeleine

Μαντλίν Χόμαν Μπλανσάρ είναι πιστοποιημένος προπονητής, συγγραφέας, ομιλητής και συνιδρυτής της Blanchard Coaching Services. Η συμβουλή της Madeleine για τον καλοπροαίρετο διευθυντή είναι μια τακτική λειτουργία του Σαββάτου για μια πολύ επιλεγμένη ομάδα: καλοπροαίρετους διευθυντές. Η ηγεσία είναι δύσκολη – και όσο περισσότερο νοιάζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ελάτε μαζί μας εδώ κάθε εβδομάδα για πληροφορίες, πόρους και συνομιλία.

Έχετε μια ερώτηση για τη Madeleine; Στείλτε email στη Madeleine και αναζητήστε σύντομα την απάντησή σας. Σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που θα κάνει το καλύτερο δυνατό, η Madeleine δεν μπορεί να απαντήσει προσωπικά σε κάθε γράμμα. Τα γράμματα θα υποστούν επεξεργασία για λόγους σαφήνειας και έκτασης.

Schreibe einen Kommentar