Απευθείας αναφορά πηγαίνει πολύ μακριά με το Unlimited PTO; Ρώτα τη Μαντλίν

0
Απευθείας αναφορά πηγαίνει πολύ μακριά με το Unlimited PTO;  Ρώτα τη Μαντλίν

Αγαπητή Madeleine,

Διαχειρίζομαι μια ομάδα σε μια μεγάλη εταιρεία που πρόσφατα πήγε σε μια πολιτική Unlimited PTO. Χαίρομαι, γιατί η παρακολούθηση και η προσπάθεια να κάνουν τους ανθρώπους να πάρουν το PTO τους ήταν ένας πόνος.

Μέχρι στιγμής, έχει λειτουργήσει αρκετά καλά. Η πολιτική είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζητήσουν εκ των προτέρων χρόνο διακοπών, κυρίως για να μπορώ να καλύψω τους ανθρώπους και να μην έχω πάρα πολλά άτομα έξω ταυτόχρονα. Ως ομάδα προσπαθούμε να κάνουμε κλιμακωτά τις καλοκαιρινές διακοπές και να είμαστε εναλλάξ για τις μεγάλες που παίρνουν όλοι, τις καλοκαιρινές Παρασκευές κ.λπ.

Το πρόβλημά μου είναι ένα από τα μέλη της ομάδας μου – θα την αποκαλώ „S“ – που καλεί άρρωστη σχεδόν κάθε Δευτέρα. Δεν το πρόσεξα πραγματικά μέχρι που άρχισε να συμβαίνει τακτικά. Έχω επίσης παρατηρήσει ότι δεν δέχεται ποτέ συναντήσεις της Δευτέρας. Άλλα μέλη της ομάδας κάνουν αστεία σχετικά με το πώς δεν μπορούμε να έχουμε ορισμένες συναντήσεις τη Δευτέρα, εάν ο S χρειάζεται να είναι εκεί.

Όταν η S έρχεται την Τρίτη, μυρίζω το αλκοόλ πάνω της. Υποψιάζομαι ότι κάνει πάρτι τόσο δυνατά τα Σαββατοκύριακα που αιμορραγεί τις Δευτέρες και πιστεύει ότι είναι εντάξει. Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά κάτι είναι πραγματικά ενοχλητικό σε αυτό. Σκέψεις;

Δευτέρα Τρέλα

________________________________________________________________

Αγαπητή Δευτέρα Τρέλα,

Κάτι δεν λειτουργεί. Όταν άλλα μέλη της ομάδας αρχίζουν να κάνουν αστεία για κάτι, είναι το σημάδι σας ότι έχει περάσει καιρός να το αντιμετωπίσετε.

Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι έχετε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού, επομένως πρέπει να επικοινωνήσετε με αυτό το άτομο για να λάβετε τις λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική Unlimited PTO. Οι περισσότεροι απαιτούν από τον υπάλληλο να εκκαθαρίσει το PTO με τον διευθυντή εκ των προτέρων (όπως αναφέρατε) και απαιτείται σημείωμα γιατρού για παρατεταμένο ρεπό λόγω ασθένειας. Η όλη ιδέα πίσω από το PTO είναι να δώσει στους ανθρώπους την ευελιξία και την ελευθερία που χρειάζονται για να διαχειριστούν τη ζωή τους και να επιλέξουν πώς να διαχειρίζονται το χρόνο τους για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Το γεγονός ότι εσείς και η ομάδα σας πρέπει να προγραμματίσετε γύρω από το S είναι μια ένδειξη ότι χρησιμοποιεί την πολιτική λανθασμένα—οπότε πρέπει να παρέμβετε. πρέπει να το σταματήσουμε pronto. Οι λόγοι τελικά δεν έχουν σημασία. Εάν η S αντιμετωπίζει πραγματικά μια ασθένεια, πρέπει να σας το πει και να συνεργαστεί μαζί σας για να διαχειριστείτε το πρόγραμμά της και να την υποστηρίξετε κατάλληλα ώστε να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται.

Το ζήτημα της μυρωδιάς της αλκοόλ είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Αν κάνει πάρτι σαν μανιακός, δεν είναι δική σου δουλειά, εκτός κι αν την εμποδίζει να εμφανιστεί στη δουλειά. Και δεν ξέρετε αν ισχύει αυτό, παρόλο που μπορεί να φαίνεται έτσι. Μπορείτε να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και της κατάχρησης ουσιών, εάν η εταιρεία σας διαθέτει πρόγραμμα EAP σε περίπτωση που ο S αποκαλύψει οτιδήποτε το κάνει κατάλληλο.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο S να έχει μπερδευτεί με το τι σημαίνει πραγματικά το Unlimited PTO.

Λάβετε τα γεγονότα, πάρτε λίγη σταθερή γλώσσα από το HR, εξασκηθείτε εάν αισθάνεστε κλονισμένοι και μετά πείτε ό,τι πρέπει να ειπωθεί χωρίς να κατηγορείτε ή να κρίνετε. Να είστε σαφείς με το S σχετικά με το τι απαιτείται και τι είναι απαράδεκτο. Και προσφέρετε την κατάλληλη βοήθεια εάν χρειαστεί.

Αγάπη, Μαντλίν

Σχετικά με τη Madeleine

Μαντλίν Χόμαν Μπλανσάρ είναι πιστοποιημένος προπονητής, συγγραφέας, ομιλητής και συνιδρυτής της Blanchard Coaching Services. Η συμβουλή της Madeleine για τον καλοπροαίρετο διευθυντή είναι μια τακτική λειτουργία του Σαββάτου για μια πολύ επιλεγμένη ομάδα: καλοπροαίρετους διευθυντές. Η ηγεσία είναι δύσκολη – και όσο περισσότερο νοιάζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ελάτε μαζί μας εδώ κάθε εβδομάδα για πληροφορίες, πόρους και συνομιλία.

Έχετε μια ερώτηση για τη Madeleine; Στείλτε email στη Madeleine και αναζητήστε σύντομα την απάντησή σας. Σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που θα κάνει το καλύτερο δυνατό, η Madeleine δεν μπορεί να απαντήσει προσωπικά σε κάθε γράμμα. Τα γράμματα θα υποστούν επεξεργασία για λόγους σαφήνειας και έκτασης.

Schreibe einen Kommentar