Ανερχόμενο Βιετνάμ – Μέρος II

1
Ανερχόμενο Βιετνάμ – Μέρος II


Προβολές ανάρτησης: 609

Αυτή η ανάρτηση είναι το δεύτερο από δύο μέρη, που μοιράζονται το ταξίδι μας στο Βιετνάμ. Σε Μέρος Ι ξεκινήσαμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με μεγάλες επιχειρήσεις και τώρα θέλουμε να μιλήσουμε επίσης για την ανάπτυξη Mid Market που σχετίζεται με την Καινοτομία και για την απόφασή μας να ανοίξουμε ένα γραφείο στο Βιετνάμ.

Ζωντανή πόλη Χο Τσι Μινχ

Αυτή την εβδομάδα ταξιδέψαμε νότια και συναντηθήκαμε με τους επιχειρηματικούς μας εταίρους στην πόλη Χο Τσι Μινχ, με 9 εκατομμύρια πολίτες, τη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ. Για εμάς, το Χο Τσι Μινχ είναι όπου όλα σχετίζονται BlueCallom ξεκίνησε. Οι έντονες ερωτήσεις σχετικά με το πώς δημιουργήσαμε τέσσερις επιχειρήσεις που προκαλούν αναστάτωση και αργότερα πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε χιλιάδες κομμάτια ιδεών, ευρήματα έρευνας, σχόλια αγοράς και συμπεράσματα. Αυτό τελικά οδήγησε στη δημιουργία της Πλατφόρμας Διαχείρισης Καινοτομίας από την αρχή για την αντιμετώπιση της τεράστιας διάρκειας της διαδικασίας, των δεδομένων της και των KPI. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Βρήκαμε το Βιετνάμ μια από τις πιο φιλόξενες, φιλικές και ανοιχτόμυαλες κοινωνίες στην Ασία. Η φιλοξενία εδώ είναι καταπληκτική και πολύ γρήγορα είχαμε έναν κύκλο υποστηρικτικών ανθρώπων τους οποίους μπορούμε να αποκαλούμε φίλους μέχρι τώρα. Ο Χο Τσι Μινχ έχει την ατμόσφαιρα και την επιχειρηματική δυναμική που μπορούμε να συγκρίνουμε μόνο με τη Silicon Valley. Είναι μια ζωντανή πόλη τεχνολογίας και μερικές φορές συγκρίνεται με το Shenzhen στο Βιετνάμ. Εδώ εργαζόμαστε με διαφορετικές ομάδες τώρα για τέσσερα χρόνια και έχουμε μια αξιόπιστη βάση με την οποία απολαμβάνουμε πραγματικά να δουλεύουμε.

Η επόμενη γενιά Steel Company

Rising Vietnam - Part II - DDC Steel

Rising Vietnam – Part II – DDC Steel

Την Τρίτη συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και τη διευθυντική του ομάδα από Dai Dung Corporation, μια σύγχρονη εταιρεία χάλυβα. Το μικρό είναι όμορφο. Η DDC δεν είναι μόνο παραγωγός ακατέργαστου χάλυβα επιπέδου 1, αλλά παράγει πλήρη συστήματα. Αυτό επιτρέπει πολύ υψηλότερα οικονομικά αποτελέσματα και καλύτερη κατανόηση του τι μπορεί να χρειαστεί η αγορά στο μέλλον. Και το μέλλον είναι επίσης εδώ το κύριο θέμα. Καινοτομία για ό,τι θα χρειαστεί σε 10, 20 ή 40 χρόνια από τώρα. Η μελλοντική προοπτική που βλέπουμε σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ασιατικής ανάπτυξης είναι πολύ παρούσα, είτε πρόκειται για τον 40ετή κύκλο σχεδιασμού της πόλης στη Σιγκαπούρη, την εξέλιξη της χαλυβουργίας, την πιθανή ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ή τις πιο πιθανές ανάγκες από μια εκπαίδευση σύστημα σε 40 χρόνια. Ο χάλυβας είναι κάτι παραπάνω από ένα αναντικατάστατο επί του παρόντος υλικό. Θεωρείται ως ευκαιρία συμμετοχής και ενίσχυσης άλλων καινοτομιών, με την καινοτομία γύρω από τον ίδιο τον χάλυβα.

Επιτάχυνση της Καινοτομίας στις ΜΜΕ

Αυτό ήταν το θέμα ενός συνεδρίου που διοργάνωσαν για εμάς το SVF Saigon και το iValue ενώ βρισκόμασταν στο Βιετνάμ. Συμμετείχαν περίπου 25 μεγαλύτερες εταιρείες μεσαίας αγοράς και οι ομάδες τους, από την εφοδιαστική, την ενέργεια, τις κατασκευές, την κατασκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων και άλλα σημαντικά τμήματα της βιομηχανίας. Επίσης εδώ, όπως και σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις, στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν κυρίως ο Πρόεδρος του Διευθύνοντος Συμβούλου ή τουλάχιστον κάποια στελέχη γ-επιπέδου. Στο Βιετνάμ, η καινοτομία δεν είναι ωραία, αλλά η πιο σημαντική επένδυση στο μέλλον της εταιρείας. Μοιραστήκαμε μια προεπισκόπηση του νέου „Concept Innovationsπρωτοβουλία. Είναι μια συμπαραγωγή με το World Innovations Forum, το ίδρυμά μας που διευκολύνει μια παγκόσμια ανταλλαγή καινοτόμων μυαλών. Η πρωτοβουλία καινοτομίας της ιδέας θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου. Τα παραδείγματα προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση της γνήσιας καινοτομίας στο επόμενο επίπεδο.

Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις την ενέργεια και τη δύναμη της θέλησης για τη δημιουργία γνήσιας καινοτομίας, διατηρώντας παράλληλα τη βελτίωση των υπαρχόντων προϊόντων ως ξεχωριστή προσπάθεια διαχείρισης.

Οι δύο αναρτήσεις, το Rising Vietnam – Μέρος I και II είναι μια αντανάκλαση του τι βιώσαμε και ένα πολύ βήμα παραπάνω σε σύγκριση με το 2017 όταν ήμασταν εδώ για πρώτη φορά. Με ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 6 και 10% ετησίως, η χώρα βρίσκεται σε σημαντική τροχιά σε περιόδους όπου η τεχνολογία ενισχύει την πρόοδο όσο ποτέ άλλοτε.

Ξεκινώντας στο Βιετνάμ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Startup Vietnam Foundation (SVF), το iValue και το Innovation Capital Management, τους συνεργάτες μας στη Σαϊγκόν που διοργάνωσαν αυτήν την εβδομάδα και μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε στο Βιετνάμ. Η τελευταία μας πράξη αυτή την εβδομάδα θα είναι η εξερεύνηση τοποθεσιών και τα σχέδια να ξεκινήσουμε. Αυτό σημαίνει πρόσληψη μιας ομάδας, εκπαίδευση και κατάρτιση και προετοιμασία όλων μας για έργα καινοτομίας σε επίπεδο επιχείρησης στο Βιετνάμ.

#Βιετνάμ #Ανόι #Σαϊγκόν #HCMC, #καινοτομία #μετασχηματισμός #μέλλον #θέσεις εργασίας #πρόοδος

Schreibe einen Kommentar