Ανακοίνωση του ανοιχτού προτύπου Pixhawk Payload Bus — Dronecode Foundation

3
Ανακοίνωση του ανοιχτού προτύπου Pixhawk Payload Bus — Dronecode Foundation

Τα μέλη του Dronecode Foundation αναπτύσσουν τα Ανοιχτά Πρότυπα Pixhawk για να προωθήσουν τη διαλειτουργικότητα του οικοσυστήματος των drone μέσω ανοιχτού κώδικα. Το DF διευκολύνει μια ανοιχτή διαδικασία για την ανάπτυξη των ανοιχτών προτύπων. Τα πρότυπα επιτρέπουν πολλαπλές υλοποιήσεις να παραδοθούν στην αγορά προς όφελος των χρηστών και των προγραμματιστών, επιτρέποντας επιλογές σε μια αγορά.

Τα ωφέλιμα φορτία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των συστημάτων drone. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων ή η ενσωμάτωση συστημάτων απαιτεί επίσης την επένδυση βαρέων μηχανολογικών πόρων λόγω της ποικιλομορφίας και της πολυπλοκότητάς τους.

Ενεργοποίηση διαλειτουργικότητας ωφέλιμου φορτίου με ενοποιημένο API

ο DS-014 Το Payload Bus Standard παρέχει καθοδήγηση σχεδιασμού για την παροχή πλήρους διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών μοντέλων καμερών ορίζοντας μια τυπική μηχανική διεπαφή, τα ηλεκτρονικά και με βάση το MAVLink πρωτόκολλο κάμερας. Η προδιαγραφή σχεδιάστηκε με ωφέλιμα φορτία μεσαίου μεγέθους, όπως κάμερες DSLR πλήρους κάδρου, σαρωτές LIDAR μεσαίου μεγέθους ή άλλους προσαρμοσμένους αισθητήρες.

Ολοκληρωμένη διεπαφή υλικού

Ο ηλεκτρικός σχεδιασμός βασίζεται σε μια υποδοχή 40 ακίδων που εκθέτει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να αναπτύξετε μια διεπαφή πολλαπλών ωφέλιμων φορτίων με υποστήριξη για σύγχρονους αισθητήρες

  • Ethernet
  • USB2.0
  • CAN FD
  • UART
  • ΚΟΜΨΟΣ
  • ΠΙΑΝΩ
  • GNSS_PPS
  • VCC_BAT

Η προδιαγραφή έχει σχεδιαστεί ειδικά έχοντας υπόψη τα gimbals που φέρουν κάμερες μεσαίου μεγέθους, με μια σειρά από πιθανές διαμορφώσεις, που κυμαίνονται από ένα σύγχρονο Ethernet + UART ή USB + UART έως ένα κλασικό USB + VBUS + TRIG + CAPTURE ή ακόμα και ένα UAVCAN διαμόρφωση.

Διεπαφή λογισμικού που βασίζεται σε MAVLink

Το bus Payload συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα MAVLink για Κάμερες. Τα Gimbals και οι Actuators, μπορείτε να περιμένετε συμβατότητα εκτός συσκευασίας με οποιονδήποτε αυτόματο πιλότο, εφαρμογή σχεδιασμού αποστολής ή σύστημα που βασίζεται στο MAVSDK, συμβατό με το MAVLink.

Πραγματοποιήθηκε χάρη στην ανοιχτή συνεργασία των μελών μας

ο DS-014 Η διαδικασία τυποποίησης χρειάστηκε πάνω από 18 μήνες ανάπτυξης, με συνεισφορές και συμμετοχή από εταιρείες μέλη του Dronecode Foundation και συνεισφέροντες PX4. Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας ήταν το μέλος Platinum Auterion και το μέλος Silver Freefly Systems, τα οποία ήταν επίσης οι κορυφαίοι συνεισφέροντες σε αυτό το πρότυπο.

Η Auterion πιστεύει ακράδαντα ότι ένα οικοσύστημα ανοιχτών προτύπων υλικού και λογισμικού αυξάνει την αποτελεσματικότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών. Πρότυπα όπως το νέο πρότυπο Pixhawk Payload Bus επιτρέπουν σε κάθε συνεργάτη στο οικοσύστημα να εστιάσει πολύτιμο χρόνο μηχανικής στο δικό του βασικό προϊόν και να κάνει το προϊόν συμβατό αυτόματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε πολλά ωφέλιμα φορτία συμβατά με PPB στα drones μας που τροφοδοτούνται με Skynode.

Thomas Gubler, Επικεφαλής Αιονικής στο Auterion

Η ενσωμάτωση νέων ωφέλιμων φορτίων δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη.

Χάρη στο DS-014 Payload Bus Standard, ο κλάδος διαθέτει πλέον ένα αναγνωρισμένο, αποδεδειγμένο και δοκιμασμένο πλαίσιο για ενοποιημένη ενοποίηση ωφέλιμου φορτίου. Οι υιοθέτες μπορούν να επωφεληθούν από τη διαλειτουργικότητα plug-n-play και να μειώσουν σημαντικά τις απαιτήσεις Ε&Α τους χρησιμοποιώντας το πρότυπο.

Η πρώτη υλοποίηση αναφοράς είναι διαθέσιμη στο FreeFly Systems Astroτην τελευταία τους εμπορική πλατφόρμα drone με RTK και υποστήριξη για πολλαπλά ωφέλιμα φορτία όπως Wiris Pro, Sony A7R4, Flir Duo Pro R και προσαρμοσμένες λύσεις ωφέλιμου φορτίου.

Το DS-014 Payload Bus Standard μας επιτρέπει να προσφέρουμε διαφορετικές επιλογές ωφέλιμου φορτίου στους πελάτες και τους χρήστες μας. Αυτό το ανοιχτό πρότυπο είναι ένα ορόσημο για ολόκληρο τον κλάδο και θα εξοικονομήσει από τους υιοθέτες τεράστιο χρόνο Ε&Α για την ενσωμάτωση.

Cory Schwarzmiller, Κύριος Μηχανικός Ενσωματωμένων Συστημάτων στην Freefly Systems

FreeFly Systems Astro με Sony A7R4

Το πρότυπο είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη από όλους

Θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα εργασίας Payload;

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις προδιαγραφές ή θέλετε να μας βοηθήσετε να φτιάξουμε την επόμενη γενιά του Pixhawk; Γίνε μελος μηνιαίες κλήσεις συντονισμού από την ομάδα εργασίας Payload, που διοργανώθηκε από το Dronecode Foundation.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνεισφέρετε στις ανοιχτές προσπάθειες που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του Dronecode Foundation είναι να γίνετε μέλος. Γίνοντας μέλη, οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των ανοιχτών προτύπων και να εγγυηθούν τη συνεχή επιτυχία των έργων ανοιχτού κώδικα που φιλοξενούνται υπό την ομπρέλα μας.

Schreibe einen Kommentar